Uzaktan sevmekle hukumlu

Tesekkur ederim Mune , gereken hassasiyeti gosterecegim, sitemize ve kimseye zarar gelmesin. Ama yukarida siyasetle ilgili bir sey yok gordugunuz uzere, yine de olsun.

Ama kurallar var ve uymamiz gerekiyor, hepimizin platformu oldugu icin bunu tehlikeye atmak istemem, cok tesekkur ilginiz ve hatirlatmaniz icin.

Canim istemiyor yazmak ama bazi seyleri perspektive oturtmak icin yaziyorum.

Adonis'e uzun suredir hatiralarimi yazmamistim. Turkiye'deki olaylar sonrasinda icimde hic yazmak gelmiyordu. Ama kendisi beni arayip sorunca, herseyin duzelmesi uzerine dua edecegini soyleyince dayanamadim.
Kendisinin varliginin bile beni mutlu etmeye yettigini, kendine iyi bakmasini soyledim.

Bu sefer kendi duvarina ilginc bir yazi yapistirdi. "Ben sizin arkanizdayim derken bunu gercekten boyle oldugundan emin oldugum icin soyluyorum. Arkadaslarimdan bakalim kim benim benim icin ayni seyi soyleyebilecek? Bu yaziyi duvariniza yapistirin ki anlayayim." Sonucta bir tek bendim eylemi gerceklestiren. Digerleri turlu bahaneler bulup ozur dilediler. Acaba neden arkadasliklarini teyit etme ihtiyacinda bulundu diye dusundum.

Sonra anladim ki, benden hoslanmaya basladi ve benim onun icin neler yapabilecegimi anlamaya calisiyor. Iste bu, bir iliskinin en tehlikeli sahfasini olusturuyor. Bu tur denemeler, karsidakinin uzerinizde ne kadar kontrol kurabilecegi ile ilgili. Derhal kontrolu elimde tutma plani yapmaliyim. Oyle yagma yok. Ben sana tapsam bile herseyden once kendimi korumam lazim. Tecrubelerim beni yaniltmaz. Asla boyunduruk altina girmeyen bir profil cizmeliyim. Kendisi cok ataerkil ve cok muahafazakar bir aileden geldigi icin muhtemelen kadinlarini hep kontrol altinda tutmak istedi ve basaramadi. Simdi karsisina cikan eli belinde dik basli Turk kadinini hangi kategoriye oturtacagini bilemiyor.

Yine de bir arkadasi onun bu yazisinin altinda kanserden bahsetmeye baslayinca telaslandim ve sagligini sordum. Eskiden gunlerce cevap vermeyen adam aninda cevapladi, iyiyim, endise etme dedi. Paranoya mi bilemiyorum, bir an bu olayin fena bir kurgu olabilecegini dusunmeme sebep oldu. Sonra dusundum, evet evet , sen kurguluyorsun, adamin onlarca cocugu torunu olmus, ahi gitmis vahi kalmis, bu yasta senle oyun mu oynayacak dedeniz?

Ben uzun sure sessiz kalinca bir baktim, mesaj atmis. Yarim saat sonra gordum, hala oradaydi ve Turkiye'nin ve dunyani hali uzerinde chat yaptik. Dunya goruslerimiz birbirine benziyor. Ama birbirimiz hakkinda konusmadik. Ben yine sessizlige gomuldum.

Artik nasil basa cikacagimi bilemiyorum. Cunku atacagim her ileri adim, olayi bir ust sahfaya tasiyacak. Adamcagizdn aldigim samimi sinyallerden onu goruyorum. Ama bende guc kuvvet yok bu iliskiyi kaldirmaya. Karsimda bagaji bol yasi geckin adam var, ben ise son derec ozgur ve bagimsiz bir kadinim, muhtemelen ruhunun cam kiriklariyla dolu odasina beni davet edecek olsa, ben onu iyilestiremeyecegim, ve o daha da caresizlesecek ve icine gomulecek. Ikimiz de basarisiz olacagiz.

O yuzden bosanmis bir erkek arkadastan yardim istedim. Ne donuyor basindan bu travma gecmis erkeklerin aklinda? Duygulari, korkulari, davranislari nasil oluyor? Kesinlike silahlanmam ve bilinclenmem lazim, yoksa kurbanlik koyun durumuna dusme korkum var. Bir baglanma olacaksa, iliskiyi ben yonetmeliyim, iceriden, sessizce.

Belki gozumde cok buyutuyorum ama sorunlar dag gibi ve benim ona olan saf duygularimin bu sorunlar tarafindan oldurulmesine asla izin vermek istemiyorum.

Evet neler oluyor bir bilseniz. Anlayamadigim bir seyler oluyor. Arkadas bana daha sik mesaj atmaya basladi ne hayirsa. Pazar gunu orada sabaha saat 7, ben kesin uyuyordur, uyaninca okur diye bir mesaj atmistim. Aninda cevap verdi! Konusmalar uzadikca bana cok daha fazla acildigini ve benden gelen tepkilere gore yardimci olmak istedigini anladim. Mesela bir konuyu bilmedigimi itiraf edince hemen, su su radyo kanalina bak su sahisin konusmalarini dinle diye onerilerde bulunuyor. BU DA COK HOSUMA GIDIYOR.

Keske internetin icinde bir yol bulup kendimi dijital koda cevirip onun yanina isinlasam. O tombis kirmizi yanaklarina makas atsam keratanin! Katila katila guldurene kadar gidiklasam o koca gobegi. bana hava sicakligindan sikayet ediyor. Keske burada yagan guzelim serin yaz yagmurunun dinginligini beraber dinlesek gecenin karanliginda. Dusen damlalarin tok yankilarinin icinde su koskoca evrendeki gariban hicligimizi, geciciligimizi teyit etsek hic konusmadan. Keske beni pikabiyla okyanusun kiyisina goturse. Sahilde bir ates yakip bir battaniyeyle gunesin dogusunu beklesek, radyosundan calan kisik sesli muzik esliginde. Sonra balik tutmaya gitsek beraber bes yasindaki cocuk hevesiyle. Hersey, her renk yeni , parlak ve keskin gorunse ayni cocuk kitaplarindaki gibi.

Hava sicaksa bir kac ayligina buralara gel dedim. Avrupa seni serinletir. Burada is bulabilirsin tecrubenle dedim. Aklina dinamit soktum galiba. Simdi dusunmeye basladi.

Ama yine de tipten kaybedecegimi biliyorum ve... resimlerimi gormesine ragmen bana yazdigina gore belki de bana katlanabilir diyorum. Belki de tek istedigi sey zihinsel bir arkadaslik cunku o konuda uyumlu gorunuyoruz. ama sezgilerime gore en cok endiselerini ve uzuntulerini paylasacak bir kadin sefkatine ihtiyaci var. benim anac icgudulerim son derece kuvvetli oldugu icin bir cekim var kesin, ancak biliyorsunuz bu tur bir iliski sizi anne kategorisine sokabiliyor ki son istedigim sey onun ikinci annesi olmak. Karsimdaki insanin yetiskin davranmasini istiyorum ve onu oyle yonlendirecegim. Ancak icimdeki maternal duygular resmen beni esir aliyor bazen. Kendime engel olmaliyim, yoksa saglikli bir denge hayal olacak (yine).

En sonunda dayanamadim. Kisa bir not attim. Dedim ki. Ben burada soyle soyleyim simdi. Ama senin hakkinda ogrenmek icin olecegim seyler var. Ama o kadar uzaksin ki! cocuklari hakkinda sorular yazdim, yolladim. Hic ihtimal vermedim hemen cevaplayacagini!

Mesajlar gittikce daha da derin konulara inmeye basladi. Benim cok zorluk cektigim bir ozel durumu ogrendi ve bunu cozmem icin onerilerde bulundu. Bana verdigi agir abilik hayir cok agir babalik duygulari beni o kadar etkiledi ki sozlerine doyamadim.

Sakin ve sefkatli sozlerinin esiri oldum. kollarimdan asagi yukari gezinen urpertilerle kalakaldim ekran karsisinda.

Eyvah... bana yakistirdigi isim kisaltmasiyla seslenince... bu Guneyli adamin bal kivaminda olgun versiyonu beni tamamen kontrolu altina aldi.

Insan ayni adamin hem genc, hem olgun haline, iki kere, yeni bastan asik olabiliyor mu?

Meger daha da derinlere dusmek varmis.

Ben Facebook chat'i hep kapali tutarim. Bir deneme yapayim dedim. Dogu kiyisi sabah vakitleri ve o da 9-10 saattir aktif olmamis. Ben chat'i actim ve iki dakika icinde o da acti. Chat edebilecek arkadaslarda bir o , bir ben. oyle bakistik. Kapattim.

Ama dun aksam 1 gundur yok gorunuyordu. Aksam saatleri, eve donus zamani. Ikinci denememi yaptim. Iki dakika icinde kucuk yesil isik yaniverdi. Ben de ergen kiz moduna giriverdim, dayanamayip selamlarimi yolladim ama mesgul etmeyecegim dedim. Ben de yoldayim eve donuyorum deyince aman dikkatli sur deyip kapattim!

Ciddi yardima ihtiyacim var surada yazdiklarima bakar misiniz. Zeka yasim 16'ya dusuyor dev adamin karsisinda. Cok yanlis bir sey cok cok yanlis.

Kiskanclikla basa cikamiyorum! Eski fotograflarini yuklemisti oglu, yillar oncesinin resimleri. Adonis eski esiyle oturmus, yemek masasinda kameraya komiklikler yaparken esi donmus baskasinin yaptigi sakalara guluyor. Esi cok guzel bir sarisin ve neseli. Adonis'le beraber olup da neseli olmamak mumkun mu? Adamdan hayat irmagi hizli akiyor iste.

Kadinin boynundaki kalpli kolyeyi gorunce nevrim dondu. Kiskancligin zehir gibi damarlarima isledigini farkettim. Adonis alin teriyle kazandigi parasiyla almis, bu kadina vermis. Sadece o degil, kendi kalbini, tum benligini, hayatini, vucudunu, ruhunu adamis. Ve bu kadin cocuklarini (7 cocuk!) da ondan alip dunyasini basina yikmis.

Nasil bir adaeletsizlik bu. Neden herseyi alip sonra da yerden yere carpmis? Bu en basta onu sevenlere, en basta BANA hakaret.

Eyvah. Gordunuz mu sahiplenici kiskancligin tehlikeli boyutlarini. Evrim teorisine gore kiskanclik gayet onemli bir duygu ve sosyal baglari korumak ve kaynaklari bir arada tutmak icin var.

Alin iste sosyal baglilik, kaynak endisesi ornegi.

Aw... AWWWW!

Yine bu gun konseri var, ve ben iyi eglenceler diledim, kendisine tesekkur ettim bu muzisyenden haberdar ettigi icin...

Ama saat gecenin 1'i ve Adonis videolari yuklemeye basladi bile!

Vallahi gozlerim kapaniyor ona Atlantigin bu tarafindan eslik edemeyecegim bu gece...

Ustelik Icine Kapali Inzivaya cekilmis Adam konusunda bana "sen kontrol meraklisisin "diyenler oldu.

Onu bu kadar kontrol ediyormus gibi gostermemem lazim.

Kapattim Facebook'u yatacagim.

Kahrolsun saat farki...

Sabaha kadar rapor yapmis konseri... Fotograflar klipler... ardi arkasina....
En sevdigim sarkiyi soylemistim onu almis videoya ve

Ayrica COK OZEL ANLAMLI bir sarki parcasini yollamis

ve ben uyumusum?????

15-16 yaşlarındayken mahallemize rus bir çocuk taşınmıştı.. Sokakta oyun oynarken.. hep onunda yolunu gözlerdim.. Oda gelsede birlikte top oynasak diye... Sonra gitti.. Gittiği yeri de söyledi.. Hatta giderken ağlamıştı...
Bu konu bu çocuğu getirdi aklıma...

Ve şimdi 15 gün sonra okyanusları aşıp sevdiğim adamın yanına gideceğim.. Çok zorluk çektim para biriktirebilmek için.. Etraftan hep olumsuz cümleler duydum ama olsun yakında gideceğim

Sede yapabilirsin.. Bence imkansız diye birşey yoktur.. Belki biraz deliyim ama olsun..
İnşallah yakın zamanda sende kavuşursun Plavabla sevdiğine.. dua edeceğim senin için... umudunu kaybetme.. fighting!

Aw! Ne guzel bir hayat deneyimi! Hikayenizi dymak isterim !Cok merak ettim, maillesiyor muydunuz?
Nasil haberlesiyordunuz
Kamsamnida!!!! ....fighting!

Aw! Ne guzel bir hayat deneyimi! Hikayenizi dymak isterim !Cok merak ettim, maillesiyor muydunuz?
Nasil haberlesiyordunuz
Kamsamnida!!!! ....fighting!

Bütün sosyal medya hesaplarından haberleşiyoruz hergün.. Ben onun dilini öğreniyorum, o benim dilimi öğreniyor.. Biraz zor ama... Güzel..

Bütün sosyal medya hesaplarından haberleşiyoruz hergün.. Ben onun dilini öğreniyorum, o benim dilimi öğreniyor.. Biraz zor ama... Güzel..

En guzel sevgi size hayati ogreten sevgidir.

Bakin ne guzel buyuyorsunuz gelisiyorsunuz beraber!

Hersey yolunda gider umarim.
Gitmese bile...
Birbirinizi anlamak icin ogrendiginiz dil sadece konusma dili degil...
Askin dili.

Cografi daginiklik beni olduruyor. O yeni dunyada. Ben eski dunyadayim. Ama yasamak istedigim yer, vatanim....

Dunya keske daha bariscil ve baglantilari hizli bir gezegen olsaydi.

Bay Ulasilamaz hakkinda o kadar dusundum, o kadar zihnimi mesgul etti ki, hayatimin geri kalan kisimlari felce ugradi.

Isin ilginc yani, mesajlarin sikligi artti, olup bitenler hakkinda, arada bir aksamustu live sohbetlerimiz olmaya basladi. Bu hem iyi, hem kotu. Kendisi hakkinda, tanidigim kadariyla dusunduklerimin cogunu ogrendi (Buyuk Itiraf haric). Benim hakkimda daha derin seyler ogreniyor artik. Beni yondlendirmeyi bana yeni seyler ogretmeyi cok seviyor.

Ben de sayin KK uyelerinin tespitlerini goz onune alarak, nasil sahiplenici ve baskin oldugumu bilerek kendimi frenlemeye calisiyorum.

Belki benimle gercekten ilgileniyordur!

OMG bu adam sandigimdan da ilginc cikti.

Araya Turkce sikistirip sevdigi Turk yemeklerini siralamaz mi. ben ne yapayim bu tombisi simdi

Az sarkastik de degil kerata

Gecen hafta ablasinin yasgunu icin iki eyalet oteye gitti. Ablasi durur mu, yine onun cekingen tavirli resimlerini yukleyiverdi. Herkes mayoyla denize girerken kendisi tshirt blucinle deniz kenarinda domates gibi piserken. Halbuki nasil atletik ve aktif bir genc adamdi, gencliginde yaptiklarini burada yazsam bu cocuk sirk elemani mi derdiniz. Nasil kalbim kiriliyor o hareketsiz hallerini gordukce.
Ama bir suredeir bayagi kilo verdigini farkettim bunu da kendine bildirdim. Sonra pisman oldum! Asla yapmamam gereken bir seydi. Arkasina bir arkadasin cesaret vermesiyle oyle bir mesaj attim ki, neredeyse ikinci itiraf oldu. Tabii ki cok sevindi ve tesekkur etti. Ama...
Gunlerdir sesi solugu cikmiyordu. Bir mesaj attim, tik yok. Bir baktim bir arlkadasi duvarina "beni ara!!" diye yazmis. Yani dsuunsenize, en yakin arkadaslari onu durtukluyorlar, neredeyse, ne durumdays artik.
Yalniz son zamanlarda cok daha durgun, korkak ve cekingen goruyorum, bir seyler iyi gitmiyor gibi.
Sanirim esi ve cocuklariyla alakali bir seyler oluyor yine.

Kisa update. En son konustugumuzda bana 1800 yillarda yasamayi istedigini soyledi. Telefon , bilgisayar , teknoloji onun hayatini zorlastiriyormus. Sehirde yasamak istemiyor, onlarca yil evinden uzaklasabilecegi bir is sahibi olmus. Ancak konserlere ve isine gittigi zaman evinden cikiyor. Sanirim bosanma sebebi evden uzak olmasi. Ne yapsin garibim ekmek parasi pesinde o kadar fedakarlik yapiyor, esi onu bosayip aile hayatini elinden aliyor. Ben yapmazdim boyle bir sey.

Bana anlattikca onu neden bu kadar sevdigimi cok iyi anliyorum. Demek ki insanin sevmesi icin sozler, dokunuslar, yuzyuze gelmek bile gerekmiyormus cunku insan insani uzaktan, vucut diliyle anlayabiliyormus. Onun saatlere sessizce balkon kosesinde sigara icip dusundugu zamanlar ben biliyordum icine kapanik oldugunu. Neden bazi cilginca seyler yaptigini cok daha iyi anladim. Kendisi insanlarin kahramani olmak isteyip, onlardan alkis alamayinca kendini dunyadan soyutlayan bir insan. Halbuki ben dengeli insan severim. Ama, nedense bu icine kapanik adamlara cekim oluyor bende.

Neden acaba?

Ona cok tatlisin deyince "Tatli? sen gozunu bir check ettir bence" diye tepki veriyor. Ama Guneyli Centilmen sozu sanirim cok hosuna gitti. Sanirim karsimda bir buyukbaba degil, buyumemis bir ergen var... Sadece yipranmis ve hayattan ders alamamis koca bir ergen.

Ben ne yapayim simdi kirmizi yanaklar orada ben burada .... Bir insan dogru durust tanimadigi bir adami bu kadar ozleyebilir mi?

ben konuyu pek anlamadım uzaktan sevemezsın kı sevmen ıçın önce tanıman gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…