Uzaktan Yakın Arkadaş

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Biraz uzun olabilir kusura bakmayın, olabildiğince kısa yazmaya çalışacağım.

Benim bir yakın arkadaşım var. Aramız çok iyiydi kafalarımız çok uyuşuyordu. Son bir yıldır eskisi kadar iyi değiliz gibi sanki, sürekli kendini övmeye çalışıyor takıntıları beni öldürecek. Bir iki olsa sorun değil herkesin takıntısı vardır ama bu artık başka bir boyuta taşındı. Bir insan gerçekten her konuda da kendini övemez ya. Bir de sürekli bir kendini karşılaştırma söz konusu, bir şey diyorum bizim ailede şu şöyle yapılır hemen atlıyor aa asıl bizim ailede daha çok sizinki de bişey mi gibi. Her hafta ne kadar ne kadar beyaz tenli olduğunu insanların ten rengini (bu zaten apayrı bir konu, kendini iskandinav beyazı sanıyor) saç rengini burnunu kaşını gözünü ne kadar beğendiğini falan anlatıyor.

Bunlar aslında görmezden gecebileceğim kısımlar, daha çok ayrıntı var yazsam roman olur. Bir kaç kişiye tüm ayrıntılarıyla anlattım hepsi de bence seni kıskanıyor dedi. İlk başlarda inkar ettim falan ama artık son 1 yıldır gözlemlerime dayanarak söyleyebilirm ki beni kıskanmasa bile bir rekabet oluşturdu kendi kendine.

Neyse asıl sorun şu, ben her arkadaş arasında olur böyle şeyler falan diyerek bunları görmezden geliyorum, kendisi zor bir bölüm okuyor çok meşgul okul yoğun vs. O yüzden çok az buluşabiliyoruz, benim de derslerim ağır o yüzden tam ikimizin müsait olduğu anı yakalamak zor oluyor. Bu arada meşgul dediysem boş olduğu zamanlar da çok aslında. Sorun şu ki ben diyorum şu gün buluşalım bana çok meşgulüm sınavlarım var falan diyor sonra bir kaç gün sonra mesaj atıyor arkadaşlarla pikniğe gidicez ne yapsam, adalara geziye gittik falan filan. Bana meşgulüm dediği hafta en az iki kez dışarı çıkıp gezdi. Bu sürekli böyle, ya beni eker kusura bakma işim çıktı falan diye ya da meşgulüm der başkalarıyla gezer. Bir de evlerimiz çok yakın 5 dk meafede, yürüyüş yapalım bi yarım saat falan diyorum ona bile mazeret buluyor ama adalara, pikniğe, kebap yemeye gidebiliyor.

Ben fedakarlık edip zamanım çok dar olduğunda bile buluşabiliyorum. Sizce napayım ben mi olayları farklı algılıyorum yoksa cidden bir sorun mu var çözemedim kafayı yemek üzereyim. Tek yakın arkadaşım da kendisi, kafalarımızın bu kadar uyuştuğu başka biri yok.

(21 yaşındayız ikimiz de)

Kendi adıma bu tarz insanlardan hoşlanmadığım gibi çok uzatırlarsa bu kendini övme durumunu mimikle de olsa bozuyorum... Vakit ayırmıyorsa görüşmek istemiyorsa görüşme canım sen de :) bulunmaz hint kumaşı değil ya? Elbette keyifli vakit geçireceğin birileriyle tanışırsın. Şart değil varlığı

bence kıskançlıkta değil, size hava atıyor hani bazı insanlar vardır ya kendini üstün görürde üstün görmediklerine basar havayı öyle bişey

Merhaba teşekkürler :)
Ben zaten kendini övmesini artık takmıyorum, sadece bazen gına geliyor. Benim sahip olduğum özellikleri yerip kendini övmesi asıl sorunum. Buna da aslında çocukça denilebilecek bir yöntem buldum :)

Konu şu ki ben gerçekten emin olamıyorum benim anladığım gibi bir durum var mı yoksa ben kafamda mı kuruyorum bunları. Gerçekten emin olsam zaten iletişimimi keserim, ama dediğim gibi emin olamıyorum :/

bence kıskançlıkta değil, size hava atıyor hani bazı insanlar vardır ya kendini üstün görürde üstün görmediklerine basar havayı öyle bişey
Heh aynen! Aklıma gelmeyen kelime bu işte :) Bir de alttan alttan yapıyor, mesela örnek veriyorum ''ya bana komşu geldi ne kadar beyazsın dedi ama ben esmer olmak istiyorum ühühü'' falan diye. Sürekli eliyle göbeğinin fotoğrafını çekip atıyor arada ne kadar ton farkı var diye aslında demek istediği = ben gördüğünden çok daha beyazım. Hayır beyaz tenlilere para mı veriyorlar anlamıyorum ki.

Surekli komplekse giren biri nasil yakin arkadasiniz olabilir ki sizinle gorusmuyormus bile. Bi daha teklif etmeyin kendinizi geri cekin. Anlattiklarina normalde karsilik vermiyorsaniz. Bidahakine deneyin bakalim onun gibi cevaplar verip onu bastirin bakalim napcak

Alttan alttan yapıyor zaten hava attığını çakmam uzun sürdü Ben de saf gibi oltaya gelip aa olur mu canım sen çok güzelsin falan diye kızı övüyordum bi de Artık şöyle bir çözüm buldum, mesela kendisi kahverengi gözlü bütün fotoğraflarını şoplayıp mavi gözlü yapar, benim gözlerim de yeşil ama herkes mavi sanıyor bunu dediğimde bana mavi göze komplekslisin demişti, ki alakası yok yeşil en sevdiğim renk. Neyse ben de sürekli gözlerimin mavi çıktığı fotoğrafları falan profil yapıyorum ya da nasıl çıkmışım diye ona atıyorum Çok çocukça biliyorum ama böyle böyle sustu biraz. Kendisi sürekli bana filtreyle yüzünü bembeyaz yapıp fotoğraf yolluyor ben de böyle çözüm buldum

Canım neden en yakın arkadaşınla ilgili yok yere kendi kendini kurasın ki? Seni yerip kendini övüyorsa ve ekiyorsa sürekli mesafe koy sen de bi gözlemle . Bakalım arayıp soruyor mu aradığında üslubu nasıl ? Ya da ne bileyim seni özlediği için mi kendini övmek için mi arıyor?

Mantıklı aslında, uzun süredir görüşemedik yine mesaj atıyo sürekli özledim buluşalım falan diye. Sadece bir gün müsaitmiş ama sonraki2 hafta bir arkdaşında diğer iki hafta da bir arkadaşında kalacak. Zaten 1 aya okul açılıyor. Bu yazı beraber geçirecektik planlamıştık bana gelince işi var ama bana sürekli şikayet ettiği arkadaşlarıyla gezip tozuyor.

Emin ol seni de onlara şikayet ediyordur cesur olmaktan çekinme canım. Sakince sen aslında pek de sevmezsin x'i ama bu ara iyi anlaşıyorsunuz sanki. Ama ben böyle olacağını tahmin etmiştim bence aynı kafadansınız diyebilirsin

Ben de düşündüm bunu ama yok ya değildir

Bir kere söyledim, kızı öyle bir anlatıyor ki psikipat, deli, sorunlu gibi, ben de dedim bu kadar manyak biriyle niye takılıyorsun, hemen savunmaya geçti ama biz çok yakınız üniye beraber başladık beraber büyüdük gibi falan filan. Ben de sustum sonra ne diyeyim

Canım kusura bakma ama biraz dengesiz bu kız

Beyazım diye hava attığında, internette bi söz okudum komik geldi diye şu sözü paylaş;

Kahve karadır beyler içer
Kar beyazdır itler s.çar

diye. Sonra tahminimce beyazlığıyla övünmez.

Canım kusura bakma ama biraz dengesiz bu kız

Beyazım diye hava attığında, internette bi söz okudum komik geldi diye şu sözü paylaş;

Kahve karadır beyler içer
Kar beyazdır itler s.çar

diye. Sonra tahminimce beyazlığıyla övünmez.
zaten ona sorsak beyaz olmayı istemiyo esmer olmayı istiyo ama alttan alttan övünüyor, ekşideki beyaz ten başlığı gibi oldu :)
benim umrumda değil ne renk olduğu isterse mor olsun ama gelip günde 100 ker söylemesin ya

Benımde senın arkadasın gıbı arkadasım var, yanı bazen oyle bunalıyorum kı yanında ınsan bıraz olsun mutavazı olmaz mı konuslarda asla bız kullanmaz, hep ben guzelım ben şöyleyım mesela bırseyı beraber basarırdık bız basardık demezdı ben derdı o yuzden ne sevgılısı var dogru duzgun cunku kımse cekemez ınsanlarıda asagılıyor ne de arkadasları varsada ıkı ucu gecmez onlarda zıbıdı gıbı demem o kı gorusme samımı olma yada merhabamı merhaba artık oyle yapıyorum sahsen cunku ıcımden gelmıyor.

bu o kadar değil ama egoistlikte baya ileri seviyede. Ben de sinir oluyorum artık.

Değer verdiğin bir arkadasin anladigim kadariyla.
Konussan desen az vakit geçiriyoruz mesgulum dedin çıktın 2 kere...yani bir konuş bence.
Silip atmadan önce dinle bir bence.

hahah bana da aynı şeyi bir arkadaşım yapıyordu sevdiğim bir arkadaşımdı açıkcası, bana da sürekli senin yerin başka en farklı arkadaşım sensin diyordu, ama zaten 2 aylık geldiğim zaman buluşma planı yaptığımızda o şikayet ettiği ve zaten hep birlikte olduğu arkadaşları için buluşamıyorduk. Ben de bu sebeple hayatımdan çıkardım.

böyle biri seni çok yarar. beni yordu açıkcası. katlanılmaz insanlar. kendi özgüven sorunarıyla seninde kendini sorgulamana neden olurlar. bence bırak üstüne düşme. yazarsa he de geç, görüşmek isterse sende bahane bul. her zaman elinin altında olma. ona güç veren en büyük sebep bu. naparsa yapsın senin hep arayacağı yerde olman. kendine başka arkadaşlar edin. ben buradan bile çok güzel arkadaşlıklar edindim. hangi ildeysen mutlaka çıkar bir kaç kişi. bir çay bir sohbet devamı gelir. kendini bir kişiye sınırlayıp diğerlerine duvarlar örme. hayatının hatası olur. o kendine birilerini bulur sen yalnız kalırsın

kesınlıkle kıskanıyor
benımde vardı boyle bı arkadasım 4 sene boyunca hep evımı actım
artık gorusmuyorum
mutlulugumu gözü goturmuyor farkettım
en ıyısı boylelerını hayatından uzak tutucaksın hatta sadece sana ıyı gelen kısılerle gorusuceksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…