uzaylı gibiyim ?

Tamamdrdik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
461
113
18
25
Çok soğuk muşum konuşmam iticiymiş babamın demesine göre. Fazla gülmüyorum. Hatta ciddi durmaktan sanırım iki kaşımın arası ağrıyor fazla konuşmuyorum kimseyle lise okuyorum. Hep hiç fark edilmeyen insan oluyorum. Aslında çok dikkat çekiyorum kimseyle konuşmadığım için gülmedim için insan hep de gülmez ya insan herşeye gülen bir bünyem Yok . Nasıl iletişim kurulur anlamıyorum ki. Mesela en yakın arkadaşım oluyor ama sarılamıyorum sıcak davranamıyorum sanki beni sevmez miş gibi hissediyorum. Ve zaten hep insanların uzaklaştiği kişi oluyorum. İlk gün tanışıyoruz ikinci gün beni tanımıyorlar Bile yada kaale almıyorlar. Başka arkadaş görünce umurlarında olmuyorum. Bakkala gidiyorum satıcıyı hiç tanımıyorum ya sanki kendimi uzaylı gibi hissediyorum yabani gibiyim. Bakkalcı mağazacılık bana bir tuhaf bakıyor şaşkın bakıyorlar.Bakışları anlamları nasıl normal olunur bilmiyorum. Hep uzaylı derlerdi bana tuhafsın derlerdi ben çok kötüyüm ya beni kimse kaale almıyor itibar etmiyor konuşsam duymuyor her dediğim şeye gülünüyor. Az konuşsam pısırık salak diyorlar çok konuşsam gereksiz konuşuyor itici diyorlar sarılsam sevgimi göstersem yapmacık diyorlar ne yapsın bu Allah'ın kulu. Diğer insanlar gibi uyum sağlayamıyorum kolayca hiçbirşeye

Asosyal kişilik bozukluğu, sosyal fobi veya bir duygu-durum bozukluğu olabilir sende. Bir psikologla görüşmeyi düşünmez misin? Sana bu eleştirileri yönelten babansa, bulduğun çözüme de destek çıkması gerekir.

Baban ile bi durumu Paylaş sosyal çevrenin oluşmuş olması lazım normalde ama bu kişilik bozukluğu olabilir yani uzaylı değilsin .

Duygu durum bozukluğu ne peki bende bozuk olan anlasam? Neden bu kadar acayip biriyim. Ortaokulda da böyleydim aslında çok heyecanlıydım mimiklerim aşırıydı ne tuhaf kız derlerdi. Nereye başvurmalıyım

Bir de @ezikkiz96 vardı. Ona da annesi takmıştı. Çok benzer yönleriniz var.
Kaç kere söylendi ergenlikten bunlar diye

Baban ile bi durumu Paylaş sosyal çevrenin oluşmuş olması lazım normalde ama bu kişilik bozukluğu olabilir yani uzaylı değilsin .
Kişilik bozukluğu ne demek benim durumumun sebebi ne olabilir. Orta okulda da sadece bir arkadaşım olurdu ona aitmiş gibi hep o olsun isterdim sosyal olmazdım soğuktum çok sevsem bile

Bir de @ezikkiz96 vardı. Ona da annesi takmıştı. Çok benzer yönleriniz var.
Kaç kere söylendi ergenlikten bunlar diye
Ergenlik mi 1000 kişilik bir lisede tek ergenlik yaşayan ben miyim? Bu kadar uzaylı olan bir ben varıö herkes sosyal utanmaz ben ise tam tersi

keşke konunuzu düzenleseniz zira tamamiyle altı çizili olunca zor okunuyor

bu durum inşallah geçicidir destek alarak çözülür belki..

keşke konunuzu düzenleseniz zira tamamiyle altı çizili olunca zor okunuyor

bu durum inşallah geçicidir destek alarak çözülür belki..
Çizgili neden oldu anlamadim bende yazarken öyleydi keşke kurtulabilsem 4 yıldır böyleyim. Hiç arkadaşım olmadı diyemem oldu. Ama hep güldüler altttan laf soktular kendilerini bişey sandılar hep ben anlamıyorum sanki

Duygu durum bozukluğu ne peki bende bozuk olan anlasam? Neden bu kadar acayip biriyim. Ortaokulda da böyleydim aslında çok heyecanlıydım mimiklerim aşırıydı ne tuhaf kız derlerdi. Nereye başvurmalıyım
Nasıl ki guatr yüzünden endokrin uzmanına gidiyorsun, ruh sağlığın bozulduğunda da psikiyatriye gideceksin. Devlette bu hizmet var. Yok benim ruhum hasta değil, beyin fonksiyonlarım yerinde, ilaca değil sadece birinin bana yol göstermesine ihtiyacım var diyorsan da bir terapiste gidebilirsin. Terapi uzun bir yolculuk gibidir ve sana pahalıya patlar, aklında olsun.

Terapiye gidemem o kadar parayı ödeyemem
Psikiyatri den de ilaç içip cesaret hapı sevimli olma hapı olmadığına göre gerek yok

Basligi gorunce kesin yine basarisiz bir dolgu silikon botox vakasi acep nasil carpildi diye geldim
Ergenius cikti

Kuzum az sabir gecer gecio zamanla karakter huy hatlar sac cilt hepsi oturuyor sen simdilik derslere odaklan sonrasi corap sokugu gibi gelir sen simdi olmayanida olmus gibi alirsin oyle hissedersin babana deki az sus 3-4 sene kadar sonra seapariz bu konuyu

Terapiye gidemem o kadar parayı ödeyemem
Psikiyatri den de ilaç içip cesaret hapı sevimli olma hapı olmadığına göre gerek yok
O zaman kendi kendinin terapisti olacaksın. Meraklı mısın psikolojiye? Bol bol okuyarak öğrenebilirsin bir şeyler. Öğrendikçe kendini analiz etmeye başlarsın. Sorunların kaynağını fark ettikçe çözüm bulman kolaylaşır. Tıkandığın yerler olursa da arada birkaç seans uzman desteği alabilirsin.

Yaş 18. Ergenlik değil ya anlamıyormusunuz. Herkes bu yaştan geçiyor ben gibi olan az. Utanıyorum kendimden o ortaokulda biraz olsa daha şımarık bir çocuktum eski arkadaşlarım görünce yerin dibine giriyorum salak olmuş der gibi bakıyorlar

Evleneceğim zaman ne olucak düğünüme gelen bir arkadaşım Bile olmuycaak ne kadar rezil bir durum herkes bana gülecek. Kendinizi anlıyor gibi hissediyorsunuz maalesef yanılıyorsunuz

valla butun akrabalarım soğuk nevale derlerdi...annem bu kız ne yapacak evde kalacak derdi.arkadaslarım hiç bir guruba almazdı.halıyle uzulur ağlardım.....simdik..evliyim..cok sukur hemde cok mutluyum..ınsanların saygı duyduğu mesleğim var ve cok seviliyorum..ıletişimim cok ıyı olduğu soylenıyor...ve cok arkadaş çevrem var..hatta biraz daraltmak ıstıyorum:))))uzulme kendin ol..ınsnaları takma..bol kıtap oku..birşeyler başarmaya odaklan...kımse senden cok cok ustun değil..

Ben de lise okuyorum :)
Tam senin gibi olmasa da,ben de soğuk duran biriyim.Herkesle iletişim kuramam,bazılarından çekinirim.Derste tahtaya kalkmaya çekinirim vb.
Sende de böyle oluyor mu?
Özgüven eksikliği var sende ya da sosyal fobi gibi bir şey.Bende de var aynısı ileri olmasa da.
Satıcı neden sana tuhaf bakıyor? İstemeden de olsa surat asıyor olabilir misin? Çünkü karşında sürekli somurtan biri olması da çok sinir bozucu.
İnsanların senden uzaklaşmasının nedenini bul önce.Belki sen fark etmiyorsundur ama insanlara surat asıyorsundur,ters cevaplar veriyorsundur.Eğer böyle bir şey varsa daha dikkatli olmayı dene.En yakın arkadaşlarına da sarıl,şakalaş,iltifat et.
Belki yaklaşmaya çalışırken kendini çok kasıyorsundur,o yüzden onlara yapmacık gelmişsindir.İçinden gelsin.Sevgini göster onlara.
Onun dışında bir diyemeyeceğim,bazı insanların yapısı budur.Herkes çok girişken,konuşkan olacak değil.Aynen dediğin gibi,bizim gibi insanlar az konuşsa pısırık,çok konuşsa gereksiz ve boş konuşan insan olur.O yüzden kararında olmaya çalış.Gerekmediği yerde konuşma,gerektiği yerde de kırmadan incetmeden lafını söyle esirgeme.
İçinden geldiği gibi davran fazla kasma.İnsanlara yaranamayız biz dünyanın en iyi insanı da olsak,yaranmaya da çalışmamalıyız.Arkadaş çevrende seni seven 1-2 kişi ve okulda yalnız kalmayacağın aklı başında güvenilir bir kaç kişi olsun yeter.Uzaylı olmayacağım derken gereksiz insanları alma çevrene.Ne kadar çok mesafe,o kadar az canını sıkan insan demek unutma :)
Bana özelden yaşadıklarını daha ayrıntılı,olayları daha net yazabilirsin istersen.Belki daha iyi yardımcı olurum.

İ
inandırıcı gelmiyor ya siz değişmiş olabilirsiniz de ben. Bu yaşa kadar hiç değişmedim lisede değişemeyen daha nasıl değişsin. Bir kız arkadaşım var diyor ki benim yine kendime biraz özgüvenim var senin hiç Yok demişti zaten o aşmış sevdiğim çoçuğa yapişıyordu. Biriyle tanışıyor o arkadaşım anlaşıyor hemen bide bana diyor ki o da sevdi beni şu da sevdi beni herkesle anlaştım yine falan bir kerede sevgilisine o kimseyle anlaşamaz tek anlaştığı ben varım demiştiarkadaşlığımı bitirdim zaten onunla. Başka bir arkadaşım vardı mahalleden tabi benden iki yaş küçük o ağır ergen saçma düşünceleri var neymiş onun çirkin r simlerini başkalarına gösteriyormuşmuyum şüpheleniyorum ondan da sanırım benim resimlerimi gösteriyorki bana da soruyor kendisi gibi sanıyor beni. Yüz yüze buluştuğumuzda bazen gülüyor ben arkadaşlar bazen Güler ya nedensiz ondan gülüyor sanmıştım ama sanırım yüzüme bakıp bana gülüyor onla da bağımı kesmek istiyorum. Genel olarak arkadaşlarım beni görünce yolda aaa bak bu da bardaymış diyip selam vermiyorlar illa ben selam vermem lazım bunu 4 arkadaşım da yapıyor sanırım ben çok konuşuyorum ne bileyim ama selam felan vermiyorum artık EGO'ları şişti hepsinin bir sarılmaya kalkardım sevgiden uzaklaştırırdı ya? Anlamıyorum gerçekten susuyorum bu sefer suskun oluyorum falan. Ama artık kimseye o kadar yakın sevgi dolu yaklaşmıyorum hep ayni son oluyor sevgimi göstermemde göstetmesemde

Anlıyoruz, anladıkları için yazıyor üyeler, yaşadığınız şey ergenliğin bir evresi, lise de değişmeyen daha nasıl değişsin diyorsunuz da, ortaokulda az da olsa şımarıktım demişsiniz, demek ki değişebiliyorsunuz, daha da değişeceksiniz, hayat görüşünüz, insanlara bakış açınız değişecek gelişecek.
Ama bunun için biraz çabalamanız da lazım, kitap okuyun, sinema, tiyatroya gidin, bir enstrüman çalarak ya da çeşitli müzik türleri dinleyerek bir müzik kültürü yaratın kendinize, yaşıtlarınız katıldığı aktivitelere katılın, bir hobi edinin, bunların hepsi hem arkadaş çevrenizle konuşacak sohbet konuları oluşturmanıza, hem de kültürlü, size birşeyler kazandıracak arkadaş çevresi edinmenize yardımcı olur.

Ayrıca bilgi ve kültür insana özgüven de sağlar, konuşma yeteneğini geliştirir, sosyalleşmeye yardımcı olur.
İnsan çabalarsa herşeyi yapabilir, siz ben uzaylıyım der kendiniz için birşey yapmazsanız hayatınız kendinize üzülmekle geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…