Üzerime sıcak su döküldü ve eşim hastaneye götürmek için gelmedi

smac

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
111
0
0
İstanbul
Biz evleneli 7 ay oldu daha öncesinde 7 yıllık bir ilişkimiz vardı
eşimin ailesi hiçbir konuda yardımcı olmadığı gibi abileri eşimden kredi çekip onlara vermesini istedi
bizim düğünümüze 1 ay kala neyse ben buna izin vermdim Neyse benden gizli bir şekilde vermiş çok bir para değil
kızdım ama yıpratmak istemedim evliliğimi.
Eşim dün akşam abisinin evini yani yeni evlenecek olan abisnin evinin
dolaplarını yapmaya gitti çok sinirlendim ben ona yapma dedim bak onlar bize destek olmayı bırak köstek bile
oldular dedim baktım dinlemiyor yapsın dedim eminim abisi ona en büyük kazığı evlendikten sonra atacak

Dün aradım işten eve gelince saat 18.00 de eve gelirken ekmek almasını yemek yapacağımı söyledim
oda abisine gideceğini söyledi saat 19.30 da aradım yemek yaptım nerdesin diye abimlerdeyim dedi bende heralde birazdan çıkar gelir sandım
saat 21.00 oldu sinirlendim yemekleri topladım kendimde yemedim aramasını bekledim aramadı sonra sakinleştirici bir çay yapayım dedim
suyu kaynattım ve mutfakta tüm kaynayan demliği üstüme döktüm ve yandım
annem aradı napıyosun diye kızım kocanı ara gelsin dedi inat ettim bekledim arar beni diye aramadı sonra saat 22.00 lunca ben arayayım dedim hastaneye gidelim tabi bu arada acıdan kıvarınoyrum
ağlayarak aradım annesi çıktı elleri kirli dedi bende ona söyleyin eve gelsin dedim sinirimden
telefonu kapattım saat 23.00 da eve geldi beyfendi bir hışımla ben öyle karnım açık yanık bir şekilde yatıyorum ağlıyorum .
aynen bunları dedi Sen ne saygısız bir kadınsın anneme nasıl öyle davranırsın sen göreceksin smac bağırdı falan sonra
kendi,ne içecek birşeyler aldı içeri geldi ve ne sakarsın sen nasıl çocuk doğurucan gibi laflar etti
çok bozuldum sesimi çıkartmadım bunlar annesinin lafları çünkü sonra annesini aradı kadın beni istedi bende telefonu aldım ben eşime sinirlendim ddim beni arayıp haber vermedi yandım onun için size öyle yaptım kususra bakmayın dedim oda haklısın insanın canı yanarken öyle oluyor dedi.Neyse bizim beyfendi anasıyla arayı düzelttik ya
hadi seni dr agötüreyim acıyomu falan dedi bende hiç birley demedim yattım sabah kalktım portakal suyu sıkmış
aldım içtim onu sonrada ilgilenmeye çalışıyo benle nasılsın iyiim ddim o geçer dedim eninde sonunda ama senin yaptığın sey geçmeyecek
dedim kalbimi kırdın ben canım yanıyor sen saygıdan bahsediyosun beni hiç düşünmedin dedim bak annenlede düzelir herşey ama
senin kırdığın kalbim düzelmeyecek dedim bağırmaya başladı sustum kapıyı kapatıp işe geldim

annesiyle aranız kötüyken sizi kale almayıp, annesiyle aranızı düzelttiğinizde sizi önemsemesi gerçekten çok üzücü..

Bravo cnm her ıkı trafıda tabıkı ıdare edıcez ama bu kocalara bazen hadlerını bıldıreceksın cıdden...

Ve şu ki olay o sana annesını savunurken sen kadına daha da çok sınır oluyorsun aslında onlar karışmasa belkı senınde ıcınden gelecek ve aranızı duzelteceksınız ama araya onlar gırınce iş inada bınıyor.Ben yenı yenı bunu anladım :)

şu erkeklerin yakıp döküp kalp kırıp sonra canları isteyince canım cicim yapmaları beni deli ediyor.

yani ben mi yanlış düşünüyorum acaba? tamam yaşadığın şey üzücü daha 6 aylık evlisin...ama burdaki olaylar hep tek taraflı anlatılıyor sanki...önce yanmana rağmen önemsemeyen bir koca sonra sabah portakal suyu sıkan bir koca...birincisi odun,ikincisi şefkatli...tezatlık oluşuyor...asla yalan söylüyorsun demiyorum ama ya yanığın ciddi değildi,ya da eşin çift kişilikli...biz eşimle kanlı bıçaklı kavga bile etsek sağlık durumunda problemi çözememiş bile olsak erteleriz...eğer durum anlattığın kadar ciddiyse ve eşin hiçbirşey olmamış gibi içecek alıp karşına geçip seni hastaneye götürmek yerine annesini aratmışsa durumunuz vahim...çocuk doğurma zaten...

K.validene telefon açtığında yandığını söyledin mi yoksa emreder gibi "eşim hemen eve gelsin" mi dedin. Eğer yandığını söylediysen haklısın, yok söylemediysen haksızsın, k.validene karşı saygısızlık yapmışsın.

Canım sen yine alttan almışsın ben olsam canına okumuştum, Bide kalp kırıp bağırıp çağırıp annesinden özür dilettikten sonra şirinlik yapması çok itici geldi bana, ben nefret ediyorum böyle affettirme çabalarından bişey yapıldıktan sonra hiç değeri kalmıyo özürün..

öncelikle geçmiş olsun. k.validenle aranız baya bir kötü anlaşılan. eşinin yaptığıda ilginç. annesiyle aran kötüyken seni umursamıyor, iyi olunca melek kesiliyor. anlattıklarında eksiklikler var gibi. ben rahatsızlanınca eşim küs olsak bile kalkar hastaneye götürür. yaşadım.

Eşim bugüne kadar çok güzel idare etti benim tepkili olmama rağmen beni ezdirmedi
bu konuda hakkını yiyemem zaten onalrın yanında arayıp bağırıp çağırmadı.Ama ben şunu beklerdim benim arkamdan smac niye böyle çok saygısız diyen kayınvalidem ağladığımı
ve eşimin çabuk eve gelmesini söylüyorum ya insan merak etmezmi bu kızn başına bu glin hanımın bu saygısız gelin hanımın başına birşey gelmiş olabilir oğlum bir arada
sor derdi neymiş deseydi de sonra beni kötüleseydi.Bunları eşim söyledi annem çok kırıldı çok üzüldü
dedi

evet ağlayarak eşimi verirmisiniz dedim oda elleri kirli bende çabuk eve gelsin dedim canım çok acıyordu
o an saygı falan düşünecek halim yoktu içerisinde bulunduğum durum berbattı

Eşinizin vurdumduymazlığına kırılmakta haklısınız, ancak kayınvalidinize kaynar su üzerime döküldü kötüyüm hastaneye gitmem lazım deseydiniz sert ses tonuyla konuşsanız da can havliyle diye görmezden gelinebilirdi...

çok zor tabi ama daha yeni evliyken böyle oluyorsa geleceği hiç düşünemiyorum ben okurken çok öfkelendim seni düşünemiyorum
bile ama bence annesi arayıp seni özürdilemeliydi yok böyle birşey birde çocuk olayını karıştırması daha dehşet ne diyim allah sabır versin uzun yıllar yontman gerekiyor gibi düşünüyorum işin zor baya bi uğraşıcaksın kendini yıpratmamanı dilerim.ama uzun yıllar eşinle
uğraşacak gibisin çok sinirlendim eşim bana bunu yapsa ne yapardım diye düşünmeden kendimi alamadım

Ayrıca belirtmeyi unutmuşum çok geçmiş olsun....
Bir de şöyle bir fikir bulundurun aklınızda, eşiniz pencere yapmaya ya da tamir etmeye gitmiş bile olsa, baktınız gelme saati uzadı, "işin uzadıysa ben de geleyim oturur sohbetederiz" deseydiniz yok, işim bitti falan derse de ozaman çabuk tut elini yemeklerimiz soğuyor derdim. bir daha da aramazdım....
Belki (hani arada bir anlaşmazlık var demişsiniz ya) ne oldu bir sorun mu var, burada olmanı mı istemiyor falan demişlerse ondan da köpürmüş olabilir, ki bu size o haldeyken sert çıkmasını haklı kılmıyor...

umarım yanlış anlıyorumdur, umarım bu yaşadıklarınızdan çıkardığınız sonuç: suçlu=kayınvalide değildir?

benim gördüğüm, kriz anında sinirden kendini ifade etmeden bağıran çağıran agresif bir kadın, yani siz.. (kayınvalideye "eşim çabuk eve gelsin" diyeceğinize, "yandım, eşim gelsin hastaneye götürsün" diyebilirdiniz..)

annesine kötü davranıldı diye hasta karısını umursamayan, karısı geri adım atıp annesinden özür dileyince karısıyla ilgilenen, anne merkezli bir koca var..

şimdi siz karı-koca masumsunuz, suçlu kayınvalide mi? biri de oğlum kardeşinin işini hallederken, 30 kere arayıp eve çağırsa, en son tel.e baktığımda bana bağırarak "çabuk kocam eve gelsin" dese, ben de "yavrucğum hayır ola inşaAllah, neden kocanı eve çağırıyosun ki, başında bir hal mi var acaba?" demem doğrusu..

Ya öyle birşey desem kayınvalidem hemen eşimin peşine takılır gelirdi maksat ben falan değilim
Amaç bakın kayınvaliden nekadar iyi geçen grip olduğumda geldi güya bana bakacak ama ;yemek hazırladım yatağını yaptım
ertesi gün daha fena hasta oldum oda evine gittti gene ben zavallı anneme gittim o baktı bana
hem ben evde çamaşırsız dolaşıyodum istemedim o halde gelip görmesini sonra birde kalacak yatak yap sabah kaldır falan
istemedim zaten çok gelip gitmelerini istemem hele öyle bir durumda istemedim gelincilik anneclilik oynamayı istemedim

kesinlikle suçlu eşim eğer kayınvalidemi suçlu görseydim kesinlikle aramazdım kadının hiç bir sucu yok ama bu konuda takındığı
tutum yani beni eleştirmek yerine 60 yaşında bir kadın daha sakin davranıp kötülecekse kötülesin ama
ara oğlum demeliydi sadece bu ama bunun için tabikide onu suçlamıyorum bukadar mantıksız değilim
ama evet canım yanarken düşünemedim gelincilik oynamayı

Benim anladığım siz k.validenizi suçlayacak yer arıyorsunuz ama bu meselede k.validenizin hiç suçu yok. Tüm suç eşinizde ve sizde. İletişimsizlik var.

gelincilik oyunu nedir, nasıl oynanır bilemiyorum.. bilgim olmayan konuda ahkam kesmemeye dikkat ederim.

benim bahsettiğim, kriz anında, karşıdaki insana olayı anlatırken, açık ve net bir dille kendinizi ifade etme gereğiydi..

Son düzenleme:

Yani zaten çok hoşlanmıyorum kayınvalidemden ama o kriz anımda yani eşimi arıyorum telefona annesi çıkıyor
hal hatır sorup böyle ondan yardım dilenmek istemedim gelini bile olarak görmüyorum ben kendimi
okadar yabancıyım o yüzden dedim numaradan gelinlik yapamam sadece eşimi istedim 2 kere istedim ama benim sorumsuz eşim
bir kulağına tuturmadı telefonu

Siz öncelikle kendinize saygı duyun ve kendinizi önemseyin.
Ne demek hastaneye gitmemek ve o acıyı çekmek
Hiç mi kıymetiniz yok sizin?
Çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…