ben zaten ben çok haklıyım demiyorum evet canım yandığında
gözüm dönüyor herşeye ve herkese kızabiliyorum
abisi konusnda ben fikrimi söyledim çünkü abileri bir çivi dahi çakmadılarbizim evimize yapmadıkları gibi
eşim evlenirken parasını almışlar.Eşim kıyamıyor onlara bunu bir şekilde kabul edebiliyorum
ama eşimin bana karsı olan sorumsuluğu çok canımı sıkyor
bukadar insafsız olmamalıydı en azından ne yaptın sen kendine noldu falan deseydide sonra saysaydı laflarını
Tekrar yazıyorum annesinin hiçbir sucu yok sadece izlediği tutum hatalı ağlayarak geceninbir yarısı bir kadın arıyor ne olursa olsun beni kötülemek yerine derdimi sorabilirdi
SUÇLU OLAN EŞİM
eve geç kalacağını haber vermiyor nerde olduğununda bir önemi yok
eşimin sorumsuzluğu
Ve yine tekrarlıyorum Ablam hemşire olduğu için tesadüfe bana 1 hafta önce yanık kremleri verdi
o akşam annem onu arayıp haber verince oda beni aradı ben zaten sürmüştüm o kremleri
Yarın işe gideceksen git hastanede yaranı kapatsınlar dedi ama kremler hastaneded aynılarını sürecekler zaten smaccım dedi
o yüzedn onları sürdüm bekledim bekledikçe dahada sinirlendim ama geldiğinde eşimden bu tavrı hi. beklemzdim.Eşim çok ilgili bir adamdı
en ufak bir rahatsızlığımda bile panik olurdu ama bu sefer yanığım yaklaşık 20 santim genişliğinde 15 cm uzuluğunda midemden kasıklarıma kadar
hiç önemsemedi anneme nasıl saygısızlık edersin falan dedi çok kırıldım çookkk
Canım kesinlikle sen haklısın,bence burda yazılanlara çok takılma.O esnada yerinde kim olsa aynı şekilde hatta belki daha sert davranırdı.Sakın kendini suçlu falan görme.Kaldı ki senin yaptığın bişey de yok.Aynı olayı bi de tersten düşünelim bakalım ne oluyo.Sen ablana (gece de değil üstelik gündüz) gidiyosun eşin seni arıyo defalarca.Gelmiyosun en sonunda çok kötü bi ses tonuyla arıyo anneni ve diyo ki hemen eve gelsin.O zaman, eve gitmesen bu sefer de sana karşı olanlar aaa olur mu öyle şey eşin çağırdıysa hemen koşa koşa gitmen gerekirdi diyeceklerdi.
alıcan bir bardak sıcak suyu döküceksin baka bakalım bir daha yapıyormu
evet ağlayarak eşimi verirmisiniz dedim oda elleri kirli bende çabuk eve gelsin dedim canım çok acıyordu
o an saygı falan düşünecek halim yoktu içerisinde bulunduğum durum berbattı
sen aslında yanlış yapmışsın arkadaş...canın yanıyo ağlıyosun acıdan bide eli kirli diyo kadın yuhhh artık...o telefonda bağırarak yandııııımmmmm yaaa ben burda ölüyorum oğlun hemen gelsin bu ewe ben hastaneye yetişmek zorundayım diye bas bas bağırman gerekliydi...o annede biraz merhamet olsaydı ne odu kızım hemen çağırıyorum diyip koşa koşa oğluyla o ewe gelmeliydi...bende 7 aylık ewliyim sorunlar olmuyomu tabiki oluyo ama 5 aydır rahatsızlığım var ve kontrol günüm geldiğinde eşimle kanlı bıçaklıysamda o hastaneye gidilicek o gün okadar...eşim asla bu konuda taviz vermez bana küs olurum gitmiycem derim kolumdan sürükleyerek götürür...sen burda saygısızlık falan yapmamışsın senin özür dilemen değil kayınvalidenin seni arayıp kızım nasıl oldun demeliydi sonra sen özrünü dilerdin istersen...
Siz öncelikle kendinize saygı duyun ve kendinizi önemseyin.
Ne demek hastaneye gitmemek ve o acıyı çekmek
Hiç mi kıymetiniz yok sizin?
Çok geçmiş olsun
Biz evleneli 7 ay oldu daha öncesinde 7 yıllık bir ilişkimiz vardı
eşimin ailesi hiçbir konuda yardımcı olmadığı gibi abileri eşimden kredi çekip onlara vermesini istedi
bizim düğünümüze 1 ay kala neyse ben buna izin vermdim Neyse benden gizli bir şekilde vermiş çok bir para değil
kızdım ama yıpratmak istemedim evliliğimi.
Eşim dün akşam abisinin evini yani yeni evlenecek olan abisnin evinin
dolaplarını yapmaya gitti çok sinirlendim ben ona yapma dedim bak onlar bize destek olmayı bırak köstek bile
oldular dedim baktım dinlemiyor yapsın dedim eminim abisi ona en büyük kazığı evlendikten sonra atacak
Dün aradım işten eve gelince saat 18.00 de eve gelirken ekmek almasını yemek yapacağımı söyledim
oda abisine gideceğini söyledi saat 19.30 da aradım yemek yaptım nerdesin diye abimlerdeyim dedi bende heralde birazdan çıkar gelir sandım
saat 21.00 oldu sinirlendim yemekleri topladım kendimde yemedim aramasını bekledim aramadı sonra sakinleştirici bir çay yapayım dedim
suyu kaynattım ve mutfakta tüm kaynayan demliği üstüme döktüm ve yandım
annem aradı napıyosun diye kızım kocanı ara gelsin dedi inat ettim bekledim arar beni diye aramadı sonra saat 22.00 lunca ben arayayım dedim hastaneye gidelim tabi bu arada acıdan kıvarınoyrum
ağlayarak aradım annesi çıktı elleri kirli dedi bende ona söyleyin eve gelsin dedim sinirimden
telefonu kapattım saat 23.00 da eve geldi beyfendi bir hışımla ben öyle karnım açık yanık bir şekilde yatıyorum ağlıyorum .
aynen bunları dedi Sen ne saygısız bir kadınsın anneme nasıl öyle davranırsın sen göreceksin smac bağırdı falan sonra
kendi,ne içecek birşeyler aldı içeri geldi ve ne sakarsın sen nasıl çocuk doğurucan gibi laflar etti
çok bozuldum sesimi çıkartmadım bunlar annesinin lafları çünkü sonra annesini aradı kadın beni istedi bende telefonu aldım ben eşime sinirlendim ddim beni arayıp haber vermedi yandım onun için size öyle yaptım kususra bakmayın dedim oda haklısın insanın canı yanarken öyle oluyor dedi.Neyse bizim beyfendi anasıyla arayı düzelttik ya
hadi seni dr agötüreyim acıyomu falan dedi bende hiç birley demedim yattım sabah kalktım portakal suyu sıkmış
aldım içtim onu sonrada ilgilenmeye çalışıyo benle nasılsın iyiim ddim o geçer dedim eninde sonunda ama senin yaptığın sey geçmeyecek
dedim kalbimi kırdın ben canım yanıyor sen saygıdan bahsediyosun beni hiç düşünmedin dedim bak annenlede düzelir herşey ama
senin kırdığın kalbim düzelmeyecek dedim bağırmaya başladı sustum kapıyı kapatıp işe geldim
eski konularından anladığım kadarıyla sen sanırım olayları abartıyorsun onlar da bunu kanıksamışlar o akşam adam sana işi olacağını söylediği halde defalarca aramışsın yine geç kaldığı için bi de ağlayarak aradığın için geç kalmasına sinirlendiğin için aradığı sanmış sanırım ki ne olduğunu bile söylememişsin telefonda adam gece istihareye yatmadıysa senin yandığını bilmesi mümkün değil
ha ben elimde bi iş varken bulaşık varsa elim kirliyse vs telefon falan açmam arayan bi daha arasın ya da ben elimi yıkar ararım hele bi de üstüste aramanızdan bıktıysa o anda annesine açtırması doğal yani kadın napsın adam oturmaya gitmemiş ki elinde alet malet vardır sandalye tepesinde bi yerde olabilir yani ben olsam ben de açmazdım o telefonu
sanki hiçbirinizin kendi ailesiyle annesi kardeşiyle sorunu olmuyor kavga etmiyorsunuz ömür boyu küs mü kalıyorsunuz ben kardeşlerimle çok sık ederim mesela ama ertesi gün can ciğer kuzu sarması oluruz tamam çok garip çocuğunun yuvasını falan yıkmaya çalışan aileler var ama sadece yardım etmedi ya da borç istedi diye kimse kardeşini atmaz adam için sorun yok ki gitmiş dolabı yapmış dolap yapmaya giden adamı niye bekliyorsunuz yemek yapıp muhtemel ki bikaç saat sürecek bir iş ve o sürede insan kardeşine bi yemek verir aç bırakmaz yani
ben yanıcam canım acıyacak ne koca düşünürüm ne peşine takılacak insanları ha aradın kocan gelmedi mi henüz 911miz olmasa da 112 denen bi sistem var ülkemizde arar gelir alırlar yok evde bekleyecek durumdaysan zaten o kadar ciddi bir yanık değildir
bunca şeyden sonra gelip yandığınız gördüğündeki tavır tabi ki hoş değil hele arayıp telefonu kulağına tutması o anda hastane doktor düşünmek yerine ayrı bir olay sanırım o da abarttığını düşündü
bence de sen kocana sinirinden fevri hareketler yaparken yaktın galiba kendini sinirle hareket ederken değil mi
ama ben kkyla tanıştıktan sonra hırsından kendini yakabilecek kadınlar olduğuna inanıyorum artık
cevaplarınızdan anladığım kadarıyla abartığımı nerden çıkardınız eski konularımdan onu anlamadım bu bir
eşim geç geleceğim demedi yemeğe etişirim dedi sizce bizim evdeki akşam yemeği saati kaç?
defalaraca aradığım 3 kere siz bizim gün içinde kaçkere konustuğumuzu biliyor musnuz?Hem annesi ve abisnin yanındayken 1 kere aradım oda yandığım zaman diğer 2 aramamda eşim dışardaydı.Eşim biraz sorumlulukları konusnda aksak davrandı
ne olursa olsun ben yarım saatlik bir mesafedeyim evimize en yakın hastane 1 saat ; minübüs 21.00 de bitiyor eşimde bunu biliyor tekbaşımayım komşu bile tanımıyorum ben burada yani eşimden başka kimsem yoktu ve ben gecenin bir saatinde arayıp ağlayarak hemen eve gel diyorsam sorgulamayacak gelecek.Başıma daha kötü birşeyde gelebilirdi İnsanların evlerine hırsız girebiliyor ya herşey olabilirdi.Belki o son konusmamda olabilirdi sonra bir telefonla arayıp noldu ben geliyorum v.s demedi bileYa aktarımda sorun vardı kimse ağladığımı söylemedi
yada eşim vurdumduymazlığına vermeliyim Bence bir erkek iki eli kanda olsa gelmeli gelecek ben onun için bukadar kendimi yalnız bıraktım
yoksa benim güzel annem bana bakardı
bu taleplerinizi eşinize bildirdiniz mi? tepkisi ne oldu?
evet aynen bunları dün akşam kendisine ilettim
oda haklısın ama bende sinirlendim sana ağladığınıda bilmiyordum
özür dilerim dedi bende birdaha yapma azından ara sor ya telefonum kapalı olsaydı ya napacaktın
bugüne kadar sana hiç birin yanında böyle davramadım ben gerçekten kavgada etsek birileri
varsa hiç belli etmem özellikle onun ailesine
eşimde ben çok şaşırdım zaten dedi en kızdığın anlarda bile sen anneme babama abielrime saygısızlık etmedin
ee dedim bunu biliyorsunda niye böyle yapıyorsun cevap yoktu.....varın siz düşünün nedenini ben söyleyince suçlu oluyorum
sonuçta ben uyarımı yaptım ona bu şartlarda çocuk yapamayacğımı söyledim
kusura bakmayın ama ben de yorum yapan bir çok arkadaş gibi kendinizi ifade edemediğinizi ve abarttığınızı düşünüyorum.
1.si o adam ve kadın eşinizin yıllardır abisi ve annesi. siz sevmeyebilirsiniz ya da yaptıkları size ters gelebilir ama ona gitme yardım etme demeye hakkınız yok. zaten ortada haksızlıklar vrsa eşiniz kendi zamanla görecektir ha eğer görmezse de kendi bilir. nasıl olsa haksızlığa uğrayan kendisi olacak..
2. akşam eşinizi o kadar aramışsınız ki bence eşiniz son telefonu açmasa hatta teli kapatsa bile haklı olabilirdi. çünkü orda iş yapıyo ve siz sürekli arayıp sert konuşmalar yapıyorsunuz.. kimbilir orda eşinize ne diyeceklerdi (burda olmanı karın istemiyor mu gibisinden)
3. sü. kayınvalidenizden özür dilemeniz gerekirdi diye düşünüyorum.. çünkü sürekli eşinin arayıp hemen gel diyen bi kadın son aradığında çabuk ver diye telefonda bilinçsizce bağırıyorsa bu sizden başka kimsenin suçu değil. bi de yanlış anlamadıysam eşinizi yandıktan 1 saat sonra aramışsınız.. ve belki eşiniz bunu duysa da inandırıcı gelmeyecekti..
4.sü şu bi gerçekki kayınvalidemizle ne kadar iyi olursak eşimizle de o kadar iyiyiz. eşimizin bize olan sevgi ve saygısı o zaman artıyor bence.. ha tabi vicdansız kayınvalide ve kocalar da yok değil..ama biz hep sabırlı aklı başında olan taraf olmalıyız diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?