Üzgün, mutsuz, kırılmış hissediyorum....

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
36.006
598
Dün gece çok ağladım, senelerden, gençliğimdeki aşk acılarımdan sonra ilk kez ağlaya ağlaya uyudum.

Kuzenim hamile. Annem dün söyledi. Bu arada kuzenimle konuşmuyoruz, eski konularımda var, anlamsız saçma gerginlik oldu ve düzelmedi.

Zaten bir kaç gündür internette falan gördüğüm bebek videolarına içim gidiyordu ama dün aldığım haber beni yıktı. Neden bilmiyorum ama dünden beri kendime gelemedim.

39 yaşındayım 2. evliliğim dört senedir evliyim. İlk evliliğim üç sene sürdü ve çocuk fikri asla yoktu. Sonra eşimle tanıştım. Yapı olarak anaç bir kadın değilim, eşim de ben de çocuk sevmeyiz. Görünce kaçmayız ama bir çocuğun sorumluluğunu almak, fedakarlık etmek, uykusuz geceler falan bize göre değil. Bunu evlenirken de konuştuk. Hani zaten şimdi istiyorum desem bile borçlar diz boyu, işim anlamsız saçma bir tempoda, annemden hayır yok, keza kayınvalidemden de. Yani ben bir çocuğa bakamam. Maddi olarak o güç yok, yeni yeni biritirmeye başladık borçları azaltıp. Geçmişimizde bir iflas ve işsizlikler var ancak bu kadar yapabildik.

Beş sene sonra çocuk için şartlarım olursa şayet bu sefer de annem gibi yaşlı anne olmak istemiyorum. Menapoz çocuğu dediklerinden yapıp onu yaşlı bir anne babaya mahkum etmek istemem. E şu anda da zaten maddi manevi hazır değilim ben bu çocuğu ne zaman yapıcam?
Rızkıyla da gelmediğinin, bez fiyatlarının almış başını gitmiş olduğunun da farkındayım bu arada.

Anne olamayacağım dün bunu kabul ettim. Şimdiye kadar umurumda olmayan bu durum dün beni dayak yemişe çevirdi.

Artı olarak işimden de memnun değilim. Eşşek yüküyle iş yapıp kuş kadar maaş alıyorum. Benim yan iş olarak yaptığım beyanname işi için eleman alındı ve kadın benim 2 saatte yaptığım işi dünden beri bititemedi !

Resmen arabeske bağladım, ölesiye mutsuzum kendime acıma duygusuyla sürünüyorum. Yerlere kapaklanıp ağlayasım devrilesim var.

Kendime acıyorum evet. Potansiyelim fark edilmeyen edilse de umursammayan bir işte çalışıyorum. Hakkım yeniyor. Eşşekler gibi de çalışmaya mecburum.

Kuzenim sorumsuz, aileden şımartıldı, hep sırtı sıvazlandı, bana şefkat göstermeyen babam bile onu bağrına bastı i, zengin koca buldu ve sonuç; hamile. Ben eşşek gibi çalışan ben zemgin kocaya varmadığım için mi anne olamıyorum ?

Off iyice saçmaladım farkındayım. Sadece çok üzgünüm.

Kuzeninize ne büyük kin beslemişsiniz bu kıskançlığıniza bir anlam veremedim insan düşmanına bile çocugu oldu diye sevinir .:işsiz:
Canım çocuk rıskıyla geliyor zaten. mesela ben kızımın bez parasını ve ihtiyaçlarını gelen misafirlerin verdiği paralar ve takılan altınlarla alıyorum. Annelik sabır işidir şimdi böyle düşünüyorsunuz bir evladıniz olursa düşünceleriniz çok değişecektir ama bilemezsin ki çocuğun hayatını riske atmak istemem yorumlarımla. istemediğiniz bir bebeğiniz olursa acaba bakmak istemez misiniz ki :KK64:

Kuzeninize ne büyük kin beslemişsiniz bu kıskançlığıniza bir anlam veremedim insan düşmanına bile çocugu oldu diye sevinir .:işsiz:
Canım çocuk rıskıyla geliyor zaten mesela ben kızımın bez parasını ve ihtiyaçlarını gelen misafirlerin verdiği paralar ve takılan altınlarla alıyorum. Annelik sabır işidir şimdi böyle düşünüyorsunuz bir evladıniz olursa düşünceleriniz çok değişecektir ama bilemezsin ki çocuğun hayatını riske atmak istemem yorumlarımla. istemediğiniz bir bebeğiniz olursa acaba bakmak istemez misiniz ki :KK64:

Konunun neresinde çocuğu oldu diye üzüldüğüm ve kin beslediğimi yazmışım ? Önce okuduğumuzu anlayalım sonra yorum yapalım.

saçmalıyorum demişsiniz ya gerçekten biraz öyle. kuzenle neden aşık atıyorsunu zki yok şımartılmış yok zengin koca bulmuş. sizi ilgilendirmez, insanların içini bilemezsiniz.

hem çocuk istemiyorum diyosunuz hem de şu an yapmıyorum diye üzülüyor musunuz?

heralde kafanız karışık.

Canım çocuk rıskıyla geliyor zaten. mesela ben kızımın bez parasını ve ihtiyaçlarını gelen misafirlerin verdiği paralar ve takılan altınlarla alıyorum. Annelik sabır işidir şimdi böyle düşünüyorsunuz bir evladıniz olursa düşünceleriniz çok değişecektir ama bilemezsin ki çocuğun hayatını riske atmak istemem yorumlarımla. istemediğiniz bir bebeğiniz olursa acaba bakmak istemez misiniz ki :KK64:
Okudugunuzdan bunlarimi anladınız? Kin beslemek nerde ?
Konu sahibi , hic bisey icin gec degil brnce cocuk düşünün evet bakmak biraz masrad ama suan kişisel harcamalarinizi cocuga yaparsiniz inan bunu yaparkende mutlu olursunuz....

Konunun neresinde çocuğu oldu diye üzüldüğüm ve kin beslediğimi yazmışım ? Önce okuduğumuzu anlayalım sonra yorum yapalım.
Okudum ve gayet güzel anladım dün aldığım haber beni yıktı derken neyi kast ettiniz acaba nse uzatmak istemiyirum adiniza uzuldum allah yardimciniz olsun bys :KK24:

saçmalıyorum demişsiniz ya gerçekten biraz öyle. kuzenle neden aşık atıyorsunu zki yok şımartılmış yok zengin koca bulmuş. sizi ilgilendirmez, insanların içini bilemezsiniz.

heralde kafanız karışık.
Şükür bnim gibi anlayan biri çıkmış :KK1:

Merhaba. Anne olmak istiyor musunuz?
Evet bebek bakmak kolay degıl elbette ki, fedakarlık etmek zorundasınız . Ayrıca bakımı var , kım bakacak sız ıse gıdınce.
Yasınız cok bekleyecek gıbıde degıl.
Uzulmeyın ama sadece bır oncelık sırası degıstırmenız gerekebılır. Bırde kontrollerınızı oluyor musunuz? Bır sorununuz yok dıye dusunuyorum engel olarak, o zaman yas faktorune cok takılmayın yıne dıyemıyorum cunku 39 yasındasınız. Bır sure sonra yardımcı ureme teknıklerı olmadan cocugunuz olmayabılır.
Esınız ne dıyor?

heralde kafanız karışık.

İsteyip istemediğimden emin değilim.

İstesem de şartlar zaten uygun değil, istemezsem daha sonra istersem de yaşım geçecek. İkilemdeyim.

Aslında kafam karışık evet doğal değil mi ?

Merhaba. Anne olmak istiyor musunuz?
Evet bebek bakmak kolay degıl elbette ki, fedakarlık etmek zorundasınız . Ayrıca bakımı var , kım bakacak sız ıse gıdınce.
Yasınız cok bekleyecek gıbıde degıl.
Uzulmeyın ama sadece bır oncelık sırası degıstırmenız gerekebılır. Bırde kontrollerınızı oluyor musunuz? Bır sorununuz yok dıye dusunuyorum engel olarak, o zaman yas faktorune cok takılmayın yıne dıyemıyorum cunku 39 yasındasınız. Bır sure sonra yardımcı ureme teknıklerı olmadan cocugunuz olmayabılır.
Esınız ne dıyor?

O istemiyor, düne kadar ben de istemiyordum. Şartlarım uygun olsa, maddi manevi sarsmayacak olsa ister miyim bilmiyorum. Sonuçta ona iyi bkmak isterim. Hormonal düzenimde bir sorun yok ama yumurtalarıma hiç baktırmadım. Ufak ufak başladı bir iki çocuk videosuyla, dün de pik yaptı işte.

Insan çareyi sadece kendisi yaratabilir
Is icin degisik fırsatlari kollayin alabilrceginiz sertifika dil ogrenimi ve varsa bunlari ihmal etmeyin sansinizi arttirin
Cocuk icin icinizde bastirilmis bir istek var esinizle iyice dusunup beraber bir karara varabilirsiniz

Kimsenin durumu sizi uzmesin sizin durumunuz size ozel en önce kendinize avimayin kendinizle barisin en cok kendinizi sevin yaptiklarinizla kendinizi övün ödüllendirin insan sadece kendisi icin yasiyor en uzun gecirecegimiz sure yine kendimizle

ne kadar cok düşünüyorsunuz herseyi.ben buradan gerildim.hayati akisina bırakın bu ne..yok bez parasi yok benim 2 saate yaptığım işi diğer kadının bitirememe si yok kuzenim zengin koca buldu.siz boyle beyin kanseri olursunuz demedi demeyin.kim borçsuz kimin hayatı yolunda.biraz şükredin ya

O istemiyor, düne kadar ben de istemiyordum. Şartlarım uygun olsa, maddi manevi sarsmayacak olsa ister miyim bilmiyorum. Sonuçta ona iyi bkmak isterim. Hormonal düzenimde bir sorun yok ama yumurtalarıma hiç baktırmadım. Ufak ufak başladı bir iki çocuk videosuyla, dün de pik yaptı işte.
Maddı durumunuz cok mu kotu ? Yanıı sız 9 ay calısmasanız sızı etkıleyecek mı bu durum. Bebek bezı harıcınde cok ta bır ıhtıyac yok ınan bana. Emerse bunun ıcınde elınden gelenı yaparsın. Ilaclar var, unıversıte hastanelerınde emzırme uzerıne doktorlar var ısımlerını unuttum. Sadece sıkıntı sız ıse dondugunuzde kım bakacak, gercı bakıcı bulurusnuz konu komsu dıye dusunuyorum. Buarada bıyolojık saat dıye bısey var o zaman dılımıne gırmıs olabılırsınız.

Yumurtalıklarınızada baktırmanız lazım keza amh degerı yanı ne kadar sene daha ureyebılırsınız onu gosterıyordu

Kuzeninizi bu kadar kiskanmanizi duygusal durumunuza bağlıyorum, yoksa genel yapınız öyle değil sanırım. Benim görümcem 41. Yaşında anne oldu. Çocuğunu o kadar güzel yetiştiriyor ki. Yani. Bana göre Allah sağlık verdikten sonra 40 yaşından sonra da anne olabilir. Siz önce kendiniz ne istediğinizi öğrenin. Bu durum sizi bu kadar üzüyorsa vardır birseyler.

Heralde üzgün ve karmakarışık hissederken en büyük hatam buraya konu açmak oldu.

DAHA ÇOK YAKIN ZAMANA KADAR İSTEMİYORDUM diyorum kendim de ne hissettiğimi anlamlandıramıyorum kalkmış kafan karışık diyor.

Şu an istesem de yapamam ileride istesem yaşım geçiyor. Üzgünüm, hayat şartlarım mutsuz ediyor beni güvensizim garanti göremiyorum hiçbir şeyi diyorum kuzeni kıskanmışssın diyor.

Ay lütfen gözüyle, beyniyle okumayan az öteye gitsin.

Maddı durumunuz cok mu kotu ? Yanıı sız 9 ay calısmasanız sızı etkıleyecek mı bu durum. Bebek bezı harıcınde cok ta bır ıhtıyac yok ınan bana. Emerse bunun ıcınde elınden gelenı yaparsın. Ilaclar var, unıversıte hastanelerınde emzırme uzerıne doktorlar var ısımlerını unuttum. Sadece sıkıntı sız ıse dondugunuzde kım bakacak, gercı bakıcı bulurusnuz konu komsu dıye dusunuyorum. Buarada bıyolojık saat dıye bısey var o zaman dılımıne gırmıs olabılırsınız.

Yumurtalıklarınızada baktırmanız lazım keza amh degerı yanı ne kadar sene daha ureyebılırsınız onu gosterıyordu

Evet etkiler. Kötü değil ama dört sene daha ödeyeceğimiz bir borç var, kayınvalideme ödüyoruz ev aldı bize. O ara iflaslar oldu falan. Dediğim gibi birikime yeni başladık ancak. Yani asgari ücretle geçinmiyoruz şükür ama gelire göre de gider oluyor bildiğinzi gibi.

Back
X