Üzgünüm

Harçlık olarak bozuk para mı verdi eşiniz? Şahsen ben uyanırdım bir çocuğa harçlık olarak bozuk para vermeye. Benim de yeğenlerim var. Eşim bana sorar öncesinde. Ben de nakit durumumuza göre 50’şer ya da 100’er lira ver derim. Şimdiye kadar 50 lira altı harçlık vermedik hiç. Bence 20 bile az olmuş bozukluğa hiç gelmeyeyim.
Cocuklarla kumbara konusu konuşuyorduk getirin gösterin dedim eşim de öyle üç beş çıkardı hatta utandım ben de bozuklarımı cıkardım. Yüz bütçemizi aşar ama yirmi o yaşlara göre bana ideal geldi keşke eşim hepsine eşit davransaydı

Harçlık olarak bozuk para mı verdi eşiniz? Şahsen ben uyanırdım bir çocuğa harçlık olarak bozuk para vermeye. Benim de yeğenlerim var. Eşim bana sorar öncesinde. Ben de nakit durumumuza göre 50’şer ya da 100’er lira ver derim. Şimdiye kadar 50 lira altı harçlık vermedik hiç. Bence 20 bile az olmuş bozukluğa hiç gelmeyeyim.
Herkesin maddi durumu sizin gibi olmayabilir. 50 lira 100 lira az paralar değil. Hele çocuk sayısı çoksa. Abartmayın.

Konu zaten miktarın kendisi degil eşit davranmaması. Kesemiz bir ve böyle şeyler ona ait. Bir de durum olmama meselesi bana bahane gibi geldigi için yaptıgı şeyden çok açıklaması rahatsız etti
Yaptığı açıklama neden rahatsız etti. Görümcenizin maddi durumu iyi değilse biraz daha fazla vermek istemiş olabilir. Siz yardım etmesini istemiyor olabilirsiniz ama o çocuk esinizin yeğeni, görümceniz de ablası. Geçmişte tatsız şeyler yaşamışlarsa kendi sorunları. Bunları bilmenize bile gerek yokmuş aslında, abimde idaaa oynadı yıllarca, zamanında bende onun için borç ödemiştim ama eşim hiç bilmez bunları, aklında olumsuz bir durum oluşsun istemem çünkü.

Bundan sonrası için büyük bir maddi kayip olmadığı sürece, geçmişte yaşanan olayi içinizde büyütmeyin derim, kendiniz için.

Birde geçen bayramda aynısı olduysa bu bayram öncesinde eşinize , yeğenlerime su kadar harçlık verelim diyebilirdiniz. Bir daha ki bayram öyle yapabilirsiniz.

Konu zaten cok olması degil eşit olmaması. Ayrıca gösteriş ne alaka o kısmı da anlamadım. Benim derdim sadece adaletsiz davranması. Karı koca çalışıyorlar eşi iddia oynuyor kv onlara yardım ediyor ve eşim zamanında kredi çekmiş onlara yetmemiş onun adına kredi çekmişler gizli. Ben böyle bir aileye yardım etmesini istemiyorum. Harçlık verecekse sembolik olarak sadece cocugu mutlu etmek için versin istiyorum
Durum karşılaştırması yapıp da cocuk arasında ayrım yapmasın istiyorum. Hele ki eniştem cimri ve cocuklardan kısar bunu biliyor ve böylece durum zaten eşitleniyor

4 tane ev alip varlik icinde cocuktan kısıp kenara para yigana kalkip ekstra para vereyim vah vah diye dusunmem ben acikcasi ama babasi hayirsiz olana daha cok uzulmuştur.

Eşit vermek zorunda degil. Cocuklar birbirlerinin harcliklarini gorse tamam ama 5 lira alan cocuk oburune 20 verildigini gormedigine gore sorun yok bence.

Bu kadar dert ettiyseniz siz de ekstra harclik verseydiniz. Siz verin diyenlere kese ortak, harclik onun goreviydi filan diyorsunuz ama sanirim siz calismiyorsunuz ve esiniz de size para vermiyor.

4 tane ev alip varlik icinde cocuktan kısıp kenara para yigana kalkip ekstra para vereyim vah vah diye dusunmem ben acikcasi ama babasi hayirsiz olana daha cok uzulmuştur.

Eşit vermek zorunda degil. Cocuklar birbirlerinin harcliklarini gorse tamam ama 5 lira alan cocuk oburune 20 verildigini gormedigine gore sorun yok bence.

Bu kadar dert ettiyseniz siz de ekstra harclik verseydiniz. Siz verin diyenlere kese ortak, harclik onun goreviydi filan diyorsunuz ama sanirim siz calismiyorsunuz ve esiniz de size para vermiyor.
Ben bir süredir çalışmıyorum ama kesesinde bana ait para da var ayrıca eşim bana para veriyor ama harçlığı o verdi. Ayrıca konu harçlık vermek veya para miktarı degil daha önce de yazdım eşimin düşünce tarzı sorun.
Kısma olayını cok yanlış anlamışsınız çocuklarına gerekeni cimrilik sebebi ile yapmıyor demek istedim diger babadan farkı yok yani
Anlıyorum o sizin görüşünüz teşekkürler i

Yaptığı açıklama neden rahatsız etti. Görümcenizin maddi durumu iyi değilse biraz daha fazla vermek istemiş olabilir. Siz yardım etmesini istemiyor olabilirsiniz ama o çocuk esinizin yeğeni, görümceniz de ablası. Geçmişte tatsız şeyler yaşamışlarsa kendi sorunları. Bunları bilmenize bile gerek yokmuş aslında, abimde idaaa oynadı yıllarca, zamanında bende onun için borç ödemiştim ama eşim hiç bilmez bunları, aklında olumsuz bir durum oluşsun istemem çünkü.

Bundan sonrası için büyük bir maddi kayip olmadığı sürece, geçmişte yaşanan olayi içinizde büyütmeyin derim, kendiniz için.

Birde geçen bayramda aynısı olduysa bu bayram öncesinde eşinize , yeğenlerime su kadar harçlık verelim diyebilirdiniz. Bir daha ki bayram öyle yapabilirsiniz.
Açıkçası yardım etmesini gereksiz buluyorum rahatsız oluyorym çünkü kendi ellerinde olan bir şey kendi kendilerini o hale düşürüyorlar
Zaten sadece adaletsizce bulduğumu söyledim açıklaması yaptığından daha beter geldi

Ben bir süredir çalışmıyorum ama keresinde bana ait para da var ayrıca eşim bana para veriyor ama harçlığı o verdi. Ayrıca konu vermek para miktarı degil daha önce de yazdım eşimin düşünce tarzı
Kısma olayını cok yanlış anlamışsınız çocuklarına gerekeni cimrilik sebebi ile yapmıyor demek istedim diger babadan farkı yok yani
Anlıyorum o sizin görüşünüz teşekkürler i

Rahatsiz da olsaniz eşinizin dusuncesi tarzi bu sonucta, ben de ayni sekilde dusunurdum. Zorla mi degistireceksiniz?

Bu kadar takildiysaniz ekstra siz verin, yok illa esim verecek, illa dusuncesini degistirsin inadiniz anlamsiz. Yapmak zorunda degil, evliliginize de bir etkisi yok bana gore, para da kendisinin parasiymis zaten.

Çocuklukdan kim bana yüksek para veriyor hatırlıym yani yaşları küçük değil çocukların hele zamanımızda çocuklar çok zeki eşin etti ayrımcılık biri yazdı gbi sende eşinden al kendi yienine ver

Rahatsiz da olsaniz eşinizin dusuncesi tarzi bu sonucta, ben de ayni sekilde dusunurdum. Zorla mi degistireceksiniz?

Bu kadar takildiysaniz ekstra siz verin, yok illa esim verecek, illa dusuncesini degistirsin inadiniz anlamsiz. Yapmak zorunda degil, evliliginize de bir etkisi yok bana gore, para da kendisinin parasiymis zaten.
Yoo degiştirme amacım yok ki ben sadece yaptıgı şeye karşı görüşümü bildirince onun verdigi cevapla birr kez daha hayal kırıklığı yaşadım bu kadar
Başında zaten o kadar büyük dert olmadıgını da söyledim

Açıkçası yardım etmesini gereksiz buluyorum rahatsız oluyorym çünkü kendi ellerinde olan bir şey kendi kendilerini o hale düşürüyorlar
Zaten sadece adaletsizce bulduğumu söyledim açıklaması yaptığından daha beter geldi
İddaa bağımlılığı öyle birşey malesef. Abisi 15 yıl iddia ve at yarışı oynayıp bu uğurda ciddi paralar kaybetmiş biri olarak biliyorum bunu. Görümceniz de istemez eşi ailesinin rızkını iddialarda harcasın. Bazı şeylere engel olunamıyor.

Yine söylüyorum adaletsiz buluyorsanız esinizi bu konuda siz verin harçlık, sorun oluşturup içinizde büyüteceginiz bir durum yok.

Haksızsizniz. Kendi yeğenlerine istediği miktarı verir. Madem bu kadar rahatsız oluyorsunuz gelecek bayram kendi paranızdan kendiniz verin

Bu durum biraz goreceli tabi ama Acikcasi hak veriyorum ben size . Bi kere esinizle aranizda senin benim param olmasi ya da senin yigenin benim yigenim olmasi cok kotu bi durum.. benimde esiminde yigenleri var ve biz hic bir zaman bu konuda ayrim yapmadik esim kendi yigenine ne kadar verirse benim yigenlerimede o kadar. O benim yigenlerime verdiginden daha az verse kendi yigenine ben rahatsiz olurum. Ayni sekilde oda oyle.Onun yigeni benim yigenim farketmez hepsi bizim cocuklarimiz konu 3 ~5 lira degil ayrim etmeden esit davranmak oldugunu dusunuyorum.

Bu durum biraz goreceli tabi ama Acikcasi hak veriyorum ben size . Bi kere esinizle aranizda senin benim param olmasi ya da senin yigenin benim yigenim olmasi cok kotu bi durum.. benimde esiminde yigenleri var ve biz hic bir zaman bu konuda ayrim yapmadik esim kendi yigenine ne kadar verirse benim yigenlerimede o kadar. O benim yigenlerime verdiginden daha az verse kendi yigenine ben rahatsiz olurum. Ayni sekilde oda oyle.Onun yigeni benim yigenim farketmez hepsi bizim cocuklarimiz konu 3 ~5 lira degil ayrim etmeden esit davranmak oldugunu dusunuyorum.
Aynen beni çok iyi anlamışsınız ve evet kesinlikle göreceli

Merhaba çık büyük bir dert degil ama içimi dökmek istiyorum
Eşimle bayram ziyaretlerine gidiyoruz. Küçük yeğenlerim(10, 8 yaş) var onlara harçlık olarak kumbaralarına atmak için bozuk para verdi eşim üç beş lira. Sonra kendi yeğenine (5 yaşında) gittiğimiz zaman yirmi lira çıkardı verdi. Geçen bayram da aynısını yaptı bie şey demedim. Onun parası sonucta ama madem veriyor adaletli olması gerekmez mi? Zaten bu yeğeninin annesine(görümce) durumu yok diye yardım ediyor arada. Ben rahatsız oluyorum çünkü eşi iddia oynuyor ikisi de çalışıyor, ne gerek var. Neyse cıkınca yaptıgın adaletsizce dedim. Başladı saymaya neymiş onlar üç aydır kira veremiyormuş. Benim eniştemin dört tane evi varmış. Sanane? Cocuga verilen üç beş kuruş la bunun ne ilgisi var! Çok rahatsız oldum yaptıgı ndan ve açıklamasından
Haksız mıyım bilmiyorum
Ay sorma, benm de eşim 1,5 yaşında yeğenine 20₺ verdi. Ben 10₺ verdim.
Sonra anneme geldik. Kardeşime (12) ben yine 10₺ verdim. O da 10₺verdi.
Sonra neyse bende para yoktu zaten bi 10liram kaldı onu da eşimin diğer iki yeğenine verdim 5-5.Biri 9 biri 14 yaşında. Annem 9 yasında olan eşimin yeğenine 10lira verdi 14 yasındaki yeğenine 20₺ 1,5 yasındaki yeğenine de 10₺ verdi ama benm kaynanamlar kardeşime hiç Bi şey vermediler.

Kızıyorum ama, aman banane deyip geçtim bu sene. Vallahi ağzımı açıp da neden böyle böyle yaptın demedim. Parası azdı biliyorum, hem kredi ödedi hem kurban aldı. Anlayış gösteriyorum. Bakayım bi dahaki sene ne olacak.
Ve gerçekten durumu kötü olana daha fazla harçlık verilmesi daha mantıklı her zaman. Bizim durumda kimsenin ihtiyacı yok. Eşit davranılmalıydı ama sizin eşinizin 20₺ verdiği çocuğun ve ailesinin ihtiyacı varmış. Kimileri 20₺ ile makarna yoğurt alıp günlerce karnını doyurabiliyor

Ay sorma, benm de eşim 1,5 yaşında yeğenine 20₺ verdi. Ben 10₺ verdim.
Sonra anneme geldik. Kardeşime (12) ben yine 10₺ verdim. O da 10₺verdi.
Sonra neyse bende para yoktu zaten bi 10liram kaldı onu da eşimin diğer iki yeğenine verdim 5-5.Biri 9 biri 14 yaşında. Annem 9 yasında olan eşimin yeğenine 10lira verdi 14 yasındaki yeğenine 20₺ 1,5 yasındaki yeğenine de 10₺ verdi ama benm kaynanamlar kardeşime hiç Bi şey vermediler.

Kızıyorum ama, aman banane deyip geçtim bu sene. Vallahi ağzımı açıp da neden böyle böyle yaptın demedim. Parası azdı biliyorum, hem kredi ödedi hem kurban aldı. Anlayış gösteriyorum. Bakayım bi dahaki sene ne olacak.
Ve gerçekten durumu kötü olana daha fazla harçlık verilmesi daha mantıklı her zaman. Bizim durumda kimsenin ihtiyacı yok. Eşit davranılmalıydı ama sizin eşinizin 20₺ verdiği çocuğun ve ailesinin ihtiyacı varmış. Kimileri 20₺ ile makarna yoğurt alıp günlerce karnını doyurabiliyor
Haklısınız ama insan bile bile kendini muhtaç hale düşürünce de batıyor gözüme malesef

Haklısınız ama insan bile bile kendini muhtaç hale düşürünce de batıyor gözüme malesef
Bilemiyorum, simdi sizin durumlar nedir gerçekten ihtiyacı var mıdır?
Dediğim gibi bizim gidip para verdiğimiz kimsenin ihtiyacı yoktu yan komsu var onların ihtiyacı var diye 50₺verdi eşim iki çocuğa toplam. Hiç ağzımı açmadım. Helal olsun dedim gururlandım. Sadece bizde herkesin durumu eşitken herkese eşit verseydik diye düşünüyorum.
Ama bir şey demedim yine de. 1000₺kredi 1000₺ de kurbana ortak oldu ona verdi. Zaten maaştan ne kaldı ki, sağolsun diyorum. Bu bizim durum tabi, sizinkini bilmiyorum

Bilemiyorum, simdi sizin durumlar nedir gerçekten ihtiyacı var mıdır?
Dediğim gibi bizim gidip para verdiğimiz kimsenin ihtiyacı yoktu yan komsu var onların ihtiyacı var diye 50₺verdi eşim iki çocuğa toplam. Hiç ağzımı açmadım. Helal olsun dedim gururlandım. Sadece bizde herkesin durumu eşitken herkese eşit verseydik diye düşünüyorum.
Ama bir şey demedim yine de. 1000₺kredi 1000₺ de kurbana ortak oldu ona verdi. Zaten maaştan ne kaldı ki, sağolsun diyorum. Bu bizim durum tabi, sizinkini bilmiyorum
Gerçekten hakeden bir aile olsa ihtiyaç için yüz tl de verse kim olursa olsun karşılaştırma yapmam eşimle gurur duyardım. Ama dedigim gibi karı koca çalışıyorlar adam iddia oynuyor kv yardım ediyor kadın bu kadar şey içinde ikinci cocuk düşünüyor vs vs neden böyle insanlara yardım için çıkarıp para versin ki miktar hiç önemli degil bu niyetle vermesi rahatsız etti

Back
X