Üzgünüm

bu, benim aileme eşit davranmıyor lafını da ben anlamıyorum. insan doğup büyüdüğü evdeki insanlarla bilmem kaç yaşında tanıştığı insanları nasıl bir tutabilir ki. kalbin terazisi yok. ha belli başlı olaylarda eşit davranmaya çalışılır o da eşine saygı babında. ama bayramda çocuğa harçlığı da eşitleme gereği yok bence. siz görümcenize verilen paralara taktığınız için gözünüze batmış. yoksa ne var ki bunda, kendi yeğenlerinize verilen gözünüze az geldiyse pintilik yapma eniştesi diye şakalaşır onar lira da kendiniz verirdiniz biterdi. diğer zamanlarda görümcenize edilen yardımlar bütçenizi ne kadar sarsıyor bilemem. ama bunun tartışmasını yeğenlere harçlık üzerinden dolaylı olarak yapmayın. birşeyleri biriktirip başka bir olay üzerinden patlatmak doğru bir tartışma yöntemi değil
Eşime karşı hiçbir zaman bir şeyleri biriktirip patlamam. Sıkıntı ne ise o anda söylerim. Bu konuları da eşimle çoktan konuştum. Burada anlaşılsın diye açıkladım. Benim için adalet önemlidir ve burada rahatsız oldugum nokta da budur. Ben olsam eşit davranırım. Kalbin terazisi yok ama bence davranışta olmalı

Gerçekten hakeden bir aile olsa ihtiyaç için yüz tl de verse kim olursa olsun karşılaştırma yapmam eşimle gurur duyardım. Ama dedigim gibi karı koca çalışıyorlar adam iddia oynuyor kv yardım ediyor kadın bu kadar şey içinde ikinci cocuk düşünüyor vs vs neden böyle insanlara yardım için çıkarıp para versin ki miktar hiç önemli degil bu niyetle vermesi rahatsız etti
Yani adamın hatası, kadın yazık hem çalışıyo hem evle ilgileniyor, kocası iddiaya vs para saçıyosa yine parasız kalıyolardır.. Allah yardımcısı olsun inşallah o adam da bıraksın o illeti 🙌
Siz bu kez için eşinize bişey demeyin, bir dahaki sene yine aynı şeyi yaparsa uyarırsınız

Yani adamın hatası, kadın yazık hem çalışıyo hem evle ilgileniyor, kocası iddiaya vs para saçıyosa yine parasız kalıyolardır.. Allah yardımcısı olsun inşallah o adam da bıraksın o illeti 🙌
Siz bu kez için eşinize bişey demeyin, bir dahaki sene yine aynı şeyi yaparsa uyarırsınız
Kadın bu adamı bile bile ailesini çiğneyerek evlendi ve ailesine karşı ihanetleri hep kocası için yaptı ayrıca bir de ikinci cocuk istiyor bu kadar zorluğa ragmen. O yuzden bu kadına üzülemiyorum

Kadın bu adamı bile bile ailesini çiğneyerek evlendi ve ailesine karşı ihanetleri hep kocası için yaptı ayrıca bir de ikinci cocuk istiyor bu kadar zorluğa ragmen. O yuzden bu kadına üzülemiyorum
İnan, ailesini çiğneyip evlenenlere çok daha fazla üzülürüm. Ailesine yaptıklarının bedeli gibi gelir bana.. Demek ki mutlu, bakabilecek gücü var ki ikinci çocuğu istiyor..

İnan, ailesini çiğneyip evlenenlere çok daha fazla üzülürüm. Ailesine yaptıklarının bedeli gibi gelir bana.. Demek ki mutlu, bakabilecek gücü var ki ikinci çocuğu istiyor..
Ama üç aydır kira ödemiyor dedi eşim. Bir de ailesi arkasında olmasına ragmen bırakmıyor adamı. Şiddet bile olsa ne olursa olsun bırakmıyor

Ama üç aydır kira ödemiyor dedi eşim. Bir de ailesi arkasında olmasına ragmen bırakmıyor adamı. Şiddet bile olsa ne olursa olsun bırakmıyor
Gerçekten kimsenin evinin içini bilemeyiz, Allah yardım etsin. Kira ödeyemediklerine göre gerçekten zor durumda olmalılar. Ne kadar kendisini mecbur hissediyorsa demek ki, boşanamıyor :(

Çocuk bu fark etmez diye düşünebilirsiniz ama bende burada eşiniz gibi düşünüyorum.

Ihtiyacı olan aileye bayram harcligini fazla tutuyorum. Hiç benim ya da eşimin ailesi diye ayirmadim hep maddi duruma göre hareket ettim.

Parası çok olan için zaten 20 tl de az ama olmayan için güzel bir oyuncak parası.

okuduğunuzu anlayabilseydiniz keşke daha fazla kitap okumanızı tavsiye ederim

eleştirdiğim şey saçma sapan yere tartışma çıkarılmış olması

üstelik eşit şartlarda olmayan çocuklardan durumu kötü olana iyilik amaçlı daha fazla para verilmiş olmasını
çekemeyip senin akraban benim akrabam olayına getirilmesi..
Ahhahhah,dogru,kitap okuma eylemi sizin gibi entel dantel hanimlarin tekelindeydi di mi,unutmusum:KK45:
Alayim bari bir kitap,hiimmm,su guzel,"Aile Olmak Neydi"

Ben bu konularda ihtiyacı olan en çok kimse ona verme taraftarıyım. Eniştenizin durumu iyiymiş, Onun yeğeninin durumları kötü 3 aydır kira ödeyemiyorlarmış. 20 lira çok değil ama belki örneğin anne o parayla çocuğuna bir oyuncak alır sevinir çocuk.
Kirayı iddia tarzi oyunlar oynadığı için ödeyemiyormus ama.. akılsızlığının cezasını çekmeli..bence adaletli harçlık vermeli

Böyle şeyler zorla olmuyor ve erkekler ne yazık ki bizim kadar ince düşünmüyor.
Bizim de bütçemiz ortak,senin paran,benim param olayımız yok.
Bununla birlikte çalışıyor olmak bu tip durumlarda insana rahatlık sağlıyor.
Eşimin yeğenlerinin ikisi evli,birini bu bayram görmedik.
Benim tek bir yeğenim var.
Bayram alışverişinde eşim sordu yeğenine bir şey alacak mısın?Diye.
Harçlık vereceğim,kardeşim bu ara sıkışık,çocuğun bir ihtiyacını alır dedim
bayram sabahı da 100 TL verdim.
Diyeceğim o ki eşiniz de benim gibi kardeşini düşünmüş olabilir.

Eşiniz bu çocuğu ailesi şımartamıyor bari ben şımartayım biraz diye düşünmüştür. Yoksa aile ayrımına girmemiştir. Şık bir davranış.

Ahhahhah,dogru,kitap okuma eylemi sizin gibi entel dantel hanimlarin tekelindeydi di mi,unutmusum:KK45:
Alayim bari bir kitap,hiimmm,su guzel,"Aile Olmak Neydi"
[
/QUOTE]
bommboş konulardan kavga çıkarıp bir olamayıp
senin yeğenin benim yeğenim lafı yapılması olmadığı kesin mutlaka okumanızı tavsiye ederim o kitabı :))

Çocuk bu fark etmez diye düşünebilirsiniz ama bende burada eşiniz gibi düşünüyorum.

Ihtiyacı olan aileye bayram harcligini fazla tutuyorum. Hiç benim ya da eşimin ailesi diye ayirmadim hep maddi duruma göre hareket ettim.

Parası çok olan için zaten 20 tl de az ama olmayan için güzel bir oyuncak parası.

Ay sen çok yaşa!

Merhaba çık büyük bir dert degil ama içimi dökmek istiyorum
Eşimle bayram ziyaretlerine gidiyoruz. Küçük yeğenlerim(10, 8 yaş) var onlara harçlık olarak kumbaralarına atmak için bozuk para verdi eşim üç beş lira. Sonra kendi yeğenine (5 yaşında) gittiğimiz zaman yirmi lira çıkardı verdi. Geçen bayram da aynısını yaptı bie şey demedim. Onun parası sonucta ama madem veriyor adaletli olması gerekmez mi? Zaten bu yeğeninin annesine(görümce) durumu yok diye yardım ediyor arada. Ben rahatsız oluyorum çünkü eşi iddia oynuyor ikisi de çalışıyor, ne gerek var. Neyse cıkınca yaptıgın adaletsizce dedim. Başladı saymaya neymiş onlar üç aydır kira veremiyormuş. Benim eniştemin dört tane evi varmış. Sanane? Cocuga verilen üç beş kuruş la bunun ne ilgisi var! Çok rahatsız oldum yaptıgı ndan ve açıklamasından
Haksız mıyım bilmiyorum
Onun parası sonuçta diye bişey yok. Yanlış yaklaşım. Szn paranız. Ortak.

Eşiniz size para veriyorsa kendi yeğeninize kendiniz harçlık verin. Huzursuz olmaktansa böylesi iyi.

Back
X