Üzgünüm

Bence gayet haksızsınız para sizin olsa neyse siz de kendi yeğeninize verirsiniz çok istiyorsanız

4 tane evi olan aile çocuğuna eminim o istemeden de abur cubur oyuncak ne istiyorsa alıyordur
3 aydır kira vermeyen insan sanmıyorum çocuğuyla ilgilensin durumları kötü diye vermis işte her şeyde bi çıkıntılık yapmak zorunda mısınız gerçekten.

ufacık çocuk 2 3 tane çikolata alsa biter 20 lirası
haksızsınız kusura bakmayın..

Onun parası demem çünkü hayatı ortak paylaşıyoruz burada eşinin parası istedigini yapar diyenlere de katılmıyorum
Aynen oyle,o yuzden rahat olun,ben minik surprizlerle birlikte veriyorum harcliklari,esime aciklama bile yapmam ne munasebet,onceleri birlikte calisiyorduk,simdi calismiyorum,yogun zamanlarda yardim ediyorum sadece.
Fakat evimin her zerresinde emegim var,hayatini guzellestiriyorum,derdini dusuncesini paylasiyorum,birlikte cocuklarimizi buyutuyoruz,ben esiyim,var mi otesi:)

Bence gayet haksızsınız para sizin olsa neyse siz de kendi yeğeninize verirsiniz çok istiyorsanız

4 tane evi olan aile çocuğuna eminim o istemeden de abur cubur oyuncak ne istiyorsa alıyordur
3 aydır kira vermeyen insan sanmıyorum çocuğuyla ilgilensin durumları kötü diye vermis işte her şeyde bi çıkıntılık yapmak zorunda mısınız gerçekten.

Ev arkadasi degillermis,evlilermis:KK51:

Bizde senin paran benim param yokkk. Para. İkimizin parası... Ayrıca zengin olan aile de aşırı cimri cocuklar öyle lüks içinde degil ama bu kıza zaten kv bol bol her konuda yardım ediyor.

Ev arkadasi degillermis,evlilermis:KK51:

Evli olmaları parayı eşinin kazandığını değiştirmez burdaki konu senin paran benim param değil eşinizle ortak kullanıyorsanız da kendi paranızdan harçlık verebilirdiniz.

ayrıca eşit şartlarda iki çocuk olsaydı neyse.
bu yüzden tartışma çıkarmak gerçekten cok gereksiz

Bizde senin paran benim param yokkk. Para. İkimizin parası... Ayrıca zengin olan aile de aşırı cimri cocuklar öyle lüks içinde degil ama bu kıza zaten kv bol bol her konuda yardım ediyor.

senin paran benim param var demedim ki zaten :)
madem sizin de ceninizde para var çıkarıp siz verseydiniz erkek mi vermek zorunda hep harçlıkları..

çocuklar eşit şartlarda değiller gerçekten gereksiz bir konu..

Merhaba çık büyük bir dert degil ama içimi dökmek istiyorum
Eşimle bayram ziyaretlerine gidiyoruz. Küçük yeğenlerim(10, 8 yaş) var onlara harçlık olarak kumbaralarına atmak için bozuk para verdi eşim üç beş lira. Sonra kendi yeğenine (5 yaşında) gittiğimiz zaman yirmi lira çıkardı verdi. Geçen bayram da aynısını yaptı bie şey demedim. Onun parası sonucta ama madem veriyor adaletli olması gerekmez mi? Zaten bu yeğeninin annesine(görümce) durumu yok diye yardım ediyor arada. Ben rahatsız oluyorum çünkü eşi iddia oynuyor ikisi de çalışıyor, ne gerek var. Neyse cıkınca yaptıgın adaletsizce dedim. Başladı saymaya neymiş onlar üç aydır kira veremiyormuş. Benim eniştemin dört tane evi varmış. Sanane? Cocuga verilen üç beş kuruş la bunun ne ilgisi var! Çok rahatsız oldum yaptıgı ndan ve açıklamasından
Haksız mıyım bilmiyorum
Durumları iyi ise sıkıntı yapmanıza gerek yok yeğenlerinizin eşinizin vereceği 3 kuruşa ihtiyacı yoktur bence.

senin paran benim param var demedim ki zaten :)
madem sizin de ceninizde para var çıkarıp siz verseydiniz erkek mi vermek zorunda hep harçlıkları..

çocuklar eşit şartlarda değiller gerçekten gereksiz bir konu..
Eşit şartlardalar tanıyan benim. Hatam bunu baştan açıkça belirtmemem. Zaten bu sebeple eşimin açıklaması bahane gibi geldi

Suana kadar bu forumda okudugum en mantikli kavga sebebi. Ciddiyim. Hic sevmem cocuk ayirani. Onada 20 lira verse elinemi yapisacak. Sanki digeri 20 lirayla kirami odeyecek. Adi üstünde cocuk.
Aslında ders ettigim bu hangi taraf olursa olsun çocuk onlar ne alaka yani durum mevzuları degil mi?

Evli olmaları parayı eşinin kazandığını değiştirmez burdaki konu senin paran benim param değil eşinizle ortak kullanıyorsanız da kendi paranızdan harçlık verebilirdiniz.

ayrıca eşit şartlarda iki çocuk olsaydı neyse.
bu yüzden tartışma çıkarmak gerçekten cok gereksiz
Konu senin paran benim param degilse neyi elestiriyorsunuzo_O

Konu senin paran benim param degilse neyi elestiriyorsunuzo_O

okuduğunuzu anlayabilseydiniz keşke daha fazla kitap okumanızı tavsiye ederim

eleştirdiğim şey saçma sapan yere tartışma çıkarılmış olması

üstelik eşit şartlarda olmayan çocuklardan durumu kötü olana iyilik amaçlı daha fazla para verilmiş olmasını
çekemeyip senin akraban benim akrabam olayına getirilmesi..

bu, benim aileme eşit davranmıyor lafını da ben anlamıyorum. insan doğup büyüdüğü evdeki insanlarla bilmem kaç yaşında tanıştığı insanları nasıl bir tutabilir ki. kalbin terazisi yok. ha belli başlı olaylarda eşit davranmaya çalışılır o da eşine saygı babında. ama bayramda çocuğa harçlığı da eşitleme gereği yok bence. siz görümcenize verilen paralara taktığınız için gözünüze batmış. yoksa ne var ki bunda, kendi yeğenlerinize verilen gözünüze az geldiyse pintilik yapma eniştesi diye şakalaşır onar lira da kendiniz verirdiniz biterdi. diğer zamanlarda görümcenize edilen yardımlar bütçenizi ne kadar sarsıyor bilemem. ama bunun tartışmasını yeğenlere harçlık üzerinden dolaylı olarak yapmayın. birşeyleri biriktirip başka bir olay üzerinden patlatmak doğru bir tartışma yöntemi değil

Durumu kötü olan ailenin çocuğuna daha çok harçlık vermek ne alaka? Aile çocuğun harçlıklarına el mi koyuyor ? Ne saçma bir yaklaşım, 20 lirayla zengin olacaklar sanki.
Ayrıca harçlık olarak bozuk para vermek çok gereksiz bir hareket, hiç verme daha iyi.

Back
X