ÜZÜLÜYORUM

Seftalireceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2019
695
588
53
Lütfen yazdıklarıma duymak istediklerimi değil gerçekleri, doğru olanı, yapmam gerekeni yazar mısınız?
İki buçuk yıllık evliyim. Bundan 4 ay öncesine kadar eşim asgari ücretle çalışıyordu. Şimdi eşim jandarma eğitiminde. 5.700 tl kazanıyor.Şubat 20 de bitiyor eğitim. Sonra atama olacak ve görev yerine gideceğiz.Fakat eşim hiç tutumlu değil. Gider iki yüz tl ye kulaklık alır.Ve daha bir sürü şey. Çok önemli bir ihtiyaç gibi. Zaten sigara içiyor,parlem***
Eşimle geçen yıl ayrılma kararı almıştık Ailesi çok etkiliyor eşimi. Olmuyordu kafede çalışmaya başladım diye ailesi de kendi de istemiyordu. Sonra ben çıkmam diye direttim eşim ailesinin evine gitti ben evimizde kaldım. Bir ay ayrı kaldık. Sonra çıktım kafeden.Yapamadım, çok özledim eşimi. Daha sonra barıştık davadan döndük. Fakat biz ayrıyken kız kardeşi eşime bana telefon al diyor eşim de kız kardeşine söz veriyor sana telefon alacağım diye. Ki görümcem ağlayıp zırlayıp babasına bile her şeyi aldıran birisi. Sonra tabi biz barışıyoruz falan ama bundan haberim yok. Eşimle konuşuyorduk az önce telefonda bana dediki daha kardeşime telefon sözüm var. Ya eşimi adam yerine koymayıp paralanınca o kadar iyi davranıyorlar ki.Gözü kör gibi hiç bir şeyi görmüyor. Eşime dedim çok müsrifsin daha görev yerine gidince bir sürü para gerek olacak. Araba alacak taksiti, ev kirası falan. Önce elma simgesi olan o telefonun son modelini alacakmış ki kaç milyar. Sonra 1200 tl lik telefon almaya karar vermişler güya İnanmıyorum tabi 1200 tl olduğuna. Fakat istemiyorum almasını.Elini verecek kolunu kaptıracak biliyorum. Kaçarak evlenince biz hep diyorduk çekime gidelim diye.Eşim diyor ki sana da söz verdim çekim için sana da sözümü tutmayayım o zaman diyor. Ama bu ikimizin istediği bir şey.Özellikle bana verdiği bir söz değil ki. İnanın şuraya uzun uzun bir sürü şey yazabilirim. İçim onların ikibuçuk yıldır bana yaptıklarını, beni istemeyişlerini yüzüme baka baka herkesin içinde seni istemiyoruz keşke gelmeseydin deyişlerini unutamıyorum. Eşim her kavgada kv böyle deyince duyar ama heöen unutur geri. Sürekli fırsat kollayıp açığımı aramaya çalıştıkları o kadar belli ki.Önüme gelen herkes diyor ki seni kıskandıkları için istemiyorlar. Düşünüyorum kv ve görümcem kilolu ben bir şey giyince yüzleri şekilden şekile giriyor.Zaten eşim onların yanında bana yokmuşum gibi davranıyor. Biliyor kıskandıklarını. Ben bir yemek yapsam ya da iyi bir şey kp beni övse kv offf diye bağırıyor. Bunu kaç kez yaptı ama kimse anlamıyor. Çevremdeki çoğu kişi diyor ki yaşına göre beceriklisin. Yok baklava açıyorsun,bütün yemekleri yapıyorsun, temizsin, güzelsin,fiziğin güzel, evin düzenin çok güzel.Bunu kıskanıyorlar diyorlar. Ama inanın o kadar boşki bunlar. Bana düşmanlar resmen. Ben 22 eşim 24 yaşında. Bir çoğunuz eşiyin kişiliği oturmamış, daha çok genç diyebilirsiniz. Hatta birisi bu platformda eşin ailesi ile senin arandaki dengeyi kuracak ama malesef bu seninle olan evliliğinde olmayacak demişti. Bunu söz aklımdan hiç çıkmıyor . Çok üzülüyorum aklınıza gelebilecek bütün fedakarlıkları yaptım. Babam dövdü vermedi eşime. Amcamın oğluna vermeyi istedi ama ben kaçtım. Babam müteahhitti. Durumumuz çok iyiydi fakat eşimle yeri geldi ekmek alacak paramız olmadı. Şimdi bana parama karışma diyor.Benim onun için ailemi ezdiğim adam şimdi ailesi için beni eziyor. Babamla barıştık çok oldu. Babam ah etmedim kızım, arkandan beddua da vermedim demişti. Ama diyorum annemin ciğerini yaktım ondan mı böyle bilmiyorum.Allah hiç kimsenin evliliğine dert vermesin.

Karısma parasına haklı.
Otur catır catır ye. Enayi parası de, acıma.
O dusunmuyorsa gelecegı sende dusunme. Keyfine bak. Elbet Bıgun canına tak eder kocanın.

Bu arada senin suan, yarın ne giysem bakıstıgım cocugu acaba görecek miyim diye dusunmen lazımken o yaslardayken, kocandan kaynanandan bahsetmen cok uzucu

Keske babanın evınde prensesler gibi yasasaydın.

Sen 20 o22 de evlendiniz. İkinizde çocuktunuz. Simdi en deli, en özgür olacağınız zamanlarda evde sen tıkılıp kaldın. Kv, kp, görümce arasında. Eşin de kafasına göre takılıyor. Çok yanlış bir evlilik yaptın. Uğruna aileni ezdigin adam kendi ailesi için seni eziyor. Senin yaşında kardeşim var. Onun evlendiğini hayal edemiyorum. O kadar küçük ki kaldıramaz henüz. Yani olacağı belli aslında. Ailenle bunları konuş. Ben sanmıyorum ki eşin başkasıyla evlense bile gene anneci olacaktır huyu değişmez. Çok yanlış. Düzelmez. Yani ilişki danışmanina gidin diyecem eşin kabul etmez gibi. Gidebilirsiniz gidin

Kactiginizda ailesinin sizi istemedigini biliyor muydunuz?
Çoğu kişi ne yazık ki ben ailesiyle evlenmiyorum eşim beni ilgilendirir diyerek yola çıkıyor ama öyle olmuyor.
Çok görüyoruz aile tarafından istenmeyen gelin olunca eşler de birbirine giriyor.o evlilik yürümüyor.
Bazı insanlar ne yapsan da düzelmiyor ne yazık ki.
Umarım en kısa zamanda orta yolu bulursunuz.

Keşke ama olmadı.Lisede okulun spor takımındaydım.Ünüverste sınavında Niğde beden eğitimi öğretmenliğini kazandım göndermedi babam.Çünkü ben halalarım gibi ingilizce öğretmeni olmalıydım. Yoksa el ne derdi. Ama şimdi de pes etmiyorum. Gardiyanlık sınavlarına gireceğim kpss ye hazırlanıyorum.

Gır tabi okumanın yası ve zamanı yok. Kendine yatırım yap. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Hayatını kocanın vicdanına bırakma.
Ustesınden gelemediğin yerde 'yeter' demeyi bil.
Seni senden baska kimse dusunmez bunu unutma.
Bir de sımdılerde sakın cocuk yapma.

Dilerim mutlu olursun

Hayır bilmiyordum ki. Eşim ilk bir yıl üzerime titredi kimse gık diyemedi. Ama sonra eşim kv gidince bana uzak davranıyor, ben bir şey diyorum duymuyor. Sonra anladım ki ailesi problem çıkarıyor. Hala da öyle

Teşekkür ederim. Hepimiz mutlu olalım.

Mutsuzsan durma daha cok kucuksun daha guzelı olur.Bunlarımı cekıcen.

Aynen öyle çok istedim gitmeyi. Ama kabul etmiyor aile danışmanı falan. Kendi ailemdede sadece maddiyat vardı baba sevgisi şefkati olmadı hiç. Teksas gibiydi her şey. Bende eşime sığındım cahilliğime doymayayım.

Çocuk yoktur inşallah. Bu şekilde devam etmek zorunda değilsin. Ailen arkanda duracaktır. Okula devam et üniversite bitir. Çalışıp ayaklarınin üstünde dur. Bak maddiyat varmış ailenin. Yük olurum diye düşünme

Yani bilmiyorum ne denir ama babanız evet sizi zorla evlendiremezdi ama siz de kaçarak hata etmişsiniz.
Evlilik aile onayı ile olmalı yoksa bu tür sorunlar oluyor.
En başka anne babayı yok sayıyorsunuz bu hatalı.
Sonra ayrılık olsa ailenize yüzünüz olmuyor bu da sıkıntı.
Bir de siz politik değilsiniz.
Kayınvalidenizden bir şeyler öğrenin.
Misal ben bu yemeği yapamıyor ama sne maşallah iyi yapıyorsun. Bana da öğretir misin deyin ama o yemeği asla onun kadar iyi yapamayın.
Yani biraz kendinizi geri çekin.
Mesela temizlik yapın ama biraz kirli kalsın bir iki yer deyin ki unutmuşum...
Çok dikkat çekmeyin yani.

Allah yardımcın olsun.Gerçekten bir kadın için çok zor bir durum. Fedakârlık hakedene yapılmalı bunu bir kez daha anlıyoruz. Aile elbette ki önemli ama hayatına aldığın insanı o yola çıkarken herşeye karşı dimdik durabileceğine engelleri aşabileceğine koruyup kollayabileceğine inanarak güvenerek yapıyorsun alıyorsun. Eşin bu sorumluluğu taşıyabilecek kıvamda olsaydı zaten seni ailesinin yanında ezdirmezdi. Benim sana verebileceğim en iyi tavsiye aklın varsa yol yakınken geri dön. Zararın neresinden dönsen kârdır. Bak babanla da barışmışsın. Aile herşeydir seni sokağa atacak değiller ne kadar çok seversen ne kadar çok sevdiğini hissettirirsen o kadar çabuk vazgeçilirsin. Ki çocuğunun şuanda olmaması da bence iyi. Taş kalpli değilim, sadece elinde olan şeyleri imkansızlaştırmanı istemem.

İşte bu daha karısına sahip çıkamayan, parasına sahip çıkamayan erkekler için ailenizi ezip geçiyorsunuz sonra da pişman oluyorsunuz. Annesinin ağzına bakıp sizi bırakıp giden adamı bide siz bırakın bakalım ne olacak. Aileniz destek çıkıyorsa bi süre ayrı kalın bakalım nasıl olacak. Yok yapamam diyorsanız bu müsrif adamı bir ömür çekebilecek misiniz onu düşünün. Anladığım kadarıyla çocuğunuz yok. Ben idare ederim diyorsanız da çocuk yapmak için acele etmeyin. Sonunuz parlak görünmüyor. Eşinizin yaşı küçük ama bazı insanlar kaç yaşında olursan olsun olgunlaşmıyor. Siz ömrünüzü onun olgunlaşmasını bekleyerek geçirmek istiyor musunuz.

Hem kadını işinden et hem benim parama karışma de. Oh valla. Aldığıda ne sanki bana milyoner.
Madem öyle ütü, bulaşık, yemek, temizlik bunların hepsinin parasını versin size. Bedavaya hizmetçi arıyor.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki anlatamam aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz tek fark ben evli değilim. Kavga da ettim tatlı dille de söyledim ig mig diyor sonra yine kendi bildiğini yapıyor. Ortada bir gerçek varsa o da ailelerin çocukları bir sey olduktan sonra kıymete bindirmeleri oysa sen sevgiliyken bile onunla her şeye göğüs germen felan. Gerçi burda bi kacta hatun ne zorluğu anası başlamış babası büyütmüş sen kimsin yapıyor. Onlarınki de nasıl kafa hiç anlamıyorum. Ama gözlerimle gördüm oğullarının durumu kötüyse asla yanında değiller ama ne zaman düze çıkar biz yaptık benim oğlum diye getirirler seni beğenmezler.

Ailelerin sömürmeyi en sevdiği evlat tipi asker,polis olan Neden anlamıyorum gerçekten.
Şimdiden başlamışlar yolunacak kaz muamelesine hayırlı olsun. Bu arada bende mevcuttu bu durum
Sana tek tavsiyem ablacım. Sen daha çok küçüksün kocanı kendine çeviremezsin.O iş biraz tecrübe istiyor. Onun için senin yapabileceğin evinde 2 varsa 1 tanesini atacaksın yok diye tekrar aldıracaksın Kısacası burnunu borçtan çıkarma otur çıtır çıtır sen ye başkasına yetişecek fırsat bulamasın.

Sonra da bu kız beceriksiz derler kızı pişman ederler. Bu cinsler peK laftan anlamayan türden sanırım boşuna kendini zor duruma düşürmesin bence. Gerçi simdi de zorda...

Benim eşim de hala annesinin evinin internetini ödüyor, mesela söz verir devamlı annesine onu alim bunu alim diye ve bazen sözünü unutur laf çarparlar ona, bende sinir olurum ya söz verme yada al derim. Bence ufak tefek şeylere laf edilmemesi lazım. Ben ufakken ablam evliyken o da bana birşeyler alırdı. Yurt paramın yarısını karşılamıştı. Tabi bunlar öyle zevke şeyler değil ama yapmayabilirdi.

Bence bırakın kardeşine ne söz verdiyse alsın. Ama bundan sonra uyarın bak bizim de ihtiyacımız var milyarder değiliz ve inanılmaz paralar dökmeni istemiyorum diye.
Yada borca sokun, mesela faizler düştü sanırım ev kredisine sokun o zaman zaten kredi, ev giderleri derken birşey yapamaz başkasına. Rahatsızlığınızı iyi anlıyorum, özellikle sizi sevmeyen bi aileye faydalı olmasını istemiyorsunuz.
Bildiğim kadarıyla askeriyede oyak var, ev almak istemezseniz paranız oyakta birikiyorsa yada ikna edemezseniz sizde harcayın gönlünüzce. En azından siz para harcamim diye evde otururken başkası nasiplenmez arttırdığınızdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…