• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun soluklu ilişki, monotonluk…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
doktorlar 3 kuruş kazanıyor diye genelleyen sizsiniz ben değil ki.konu sahibini tanıyorum sevgilisinin asistan olduğunu da biliyorum.ama bu ülkede en yüksek kazanan okuyan kesim doktorlardır.diğer meslekler anca yurtdışına falan giderse iyi kazanabilir.günde 150 hasta da hiç bir doktor bakmıyor anca sağlık ocağında kalabalık günlerde olur o.ben de bu sitede doktor maaşı 3 kuruşş efsanesinden sıkıldım valla.ilk seneler 3 kuruştur her meslekte olduğu gibi.
150 hastaya benim erkek arkadaşım baktığı çok oluyor. Maalesef aslında genelleme yapan sizsiniz tüm doktorları çok kazanıyor gibi görmek genelleme olmuş oluyor. Benim erkek arkadaşımın aldığı maaşı size özelden söyleyebilirim ve dört senedir aynı alıyor ve bilirsiniz ki maaşları toplu yatmıyor onların, nöbet parası ayrı bilmem döneri ayrı hepsi bölüm pörçük yatıyor hatta nöbet paraları düzenli bile yatmıyor. O yüzden maalesef doktorların büyük kısmı üç kuruş para alıyor maalesef. Ve şu tespitinize de katılmıyorum okuduğu halde en çok kazanan kesim doktorlar değil. Ve kimse de onlar kadar çok okuyup kafa patlatmıyorlar. Emin olun şehir efsanesi gibi doktorlar zengin gözüyle bakılıyor ama yemin ederim öyle değil , erkek arkadaşım olmadan bende öyle sanıyordum çünkü.

asistan demek zaten uzmanlığın öğrencisi demek.10 binlerce lira alacak değil ya.tüm tıpçılar bu zorlukları bilerek tercihlerine yazıyorlar tıp ı.gece gündüz regenliklerini bile yaşayamadan çalışıyorlar.ama 30 dan sonra da kaymağını yiyorlar bu ağır çalışmanınn.ama öğretmensen mühendissen aynı maaşa talim ediyorsunn
30 dan sonra da kaymak filan yemiyorlar maalesef yaptıkları iş karşısında aldıkları maaşlar çok düşük bir öğretmen ile kıyas yapmayın lütfen çünkü kıyısından geçemez yaşadıkları zorluk ve sarfettikleri efor konusunda konu öğretmen doktor karşılaştırmasına dönmesin yine lütfen

Mune Mune konu başka yerlere gidiyor konumu kapatabilir miyiz gerekli yorumları aldım

150 hastaya benim erkek arkadaşım baktığı çok oluyor. Maalesef aslında genelleme yapan sizsiniz tüm doktorları çok kazanıyor gibi görmek genelleme olmuş oluyor. Benim erkek arkadaşımın aldığı maaşı size özelden söyleyebilirim ve dört senedir aynı alıyor ve bilirsiniz ki maaşları toplu yatmıyor onların, nöbet parası ayrı bilmem döneri ayrı hepsi bölüm pörçük yatıyor hatta nöbet paraları düzenli bile yatmıyor. O yüzden maalesef doktorların büyük kısmı üç kuruş para alıyor maalesef. Ve şu tespitinize de katılmıyorum okuduğu halde en çok kazanan kesim doktorlar değil. Ve kimse de onlar kadar çok okuyup kafa patlatmıyorlar. Emin olun şehir efsanesi gibi doktorlar zengin gözüyle bakılıyor ama yemin ederim öyle değil mi erkek arkadaşım olmadan bende öyle sanıyordum çünkü.
okuması gayet zor kitapları tuğla gibi.kazanması çok zor üniversite sınavında .iş hayatı da çok zor .nöbetleri ameliyatları .ama kazanıyorlarrrr belli yıldan sonraaa.

asistan demek zaten uzmanlığın öğrencisi demek.10 binlerce lira alacak değil ya.tüm tıpçılar bu zorlukları bilerek tercihlerine yazıyorlar tıp ı.gece gündüz regenliklerini bile yaşayamadan çalışıyorlar.ama 30 dan sonra da kaymağını yiyorlar bu ağır çalışmanınn.ama öğretmensen mühendissen aynı maaşa talim ediyorsunn
ben 3 kuruş diye neden dediğimi açıkladım. bence açıklamam gayet net. asıl siz bence sanki tüm doktorlar 30 yaşından sonra 30 40 alıyor genellemesine gitmişsiniz. ayrıca asistanken az alındığını öğrenci olunduğunu bence konudaki herkes biliyor.

neyse konuyu doktor maaşı ekseninde tartışmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. benim kast ettiğim şey şuydu: adamın zamanı yok, kafası dolu, hadi bunları telafi etmek için sürpriz bir şey yapmak sitedi diyelim ona da parası bile yok. ancak kendini çevirir. yoksa "tüh tüh doktorlar az alıyor" diye ağlamıyorum ben. burası o konu değil. zaten konu sahibi güzel söz duymak istiyormuş o da parayla değil.

Merhaba arkadaşlar, erkek arkadaşımla altı senelik bir ilişkim var. Ben yapı olarak monotonluktan, her gün aynı şeylerin yaşanmasından aşırı derecede sıkılan ve mutsuz olan biriyim. Sorunum da tam da bununla alakalı. Bu mevzuyu bir kaç arkadaşıma açtığımda normal olduğundan bahsettiler, her ilişkinin belli bir zaman sonunda monotonluğa bağladığından bahsettiler. Monotonluk olarak nitelendireceğim şeyleri madde madde yazacağım sizlere normal mi bunlar sağlıklı bir ilişki yaşıyorum mu danışmak istedim.

Erkek arkadaşımın aşırı yoğun bir işi var bunu başta belirteyim. Sürekli 36 saat nöbetleri oluyor ve nöbet ertesi izni yok. Çalışırken yemek yemediği, kişisel ihtiyaçlarını karşılamadığı zamanlar da çok oluyor öncelikle bunu belirtmek istedim. Ben çalışmıyorum boştayım, yakın zamanda bir işe başlayacağım. Sorun ettiğim sıkıntılar şunlar:

-Erkek arkadaşım beni günde iki kez arıyor. Biri öğle molasında, diğeri iş çıkışı. Saati saatine her gün aynı dakikalarda konuşuyoruz.

-Telefon görüşmelerimizde muhabbetimiz hep aynı: “naber nasılsın ne yaptın bugün” “ne yiceksin”

-Erkek arkadaşım mesajlarda güzel hitap etse de yüz yüze o hitaptan eser yok. Mesajda bitanem canım derken yüz yüze kullanmıyor.

-Bana eskisi gibi güzel sözler iltifatlar da etmiyor, hiç diyemesem de daha az diyim, geçen 4-5 sene önceki konuşmalarımızı okuduğumda daha fazla ilgili sevgi dolu olduğunu gördüm.

-Yüz yüze görüştüğümüzde bütün planı hep bana bırakıyor, ne yapalım diye direkt bana soruyor. Kendisi plan yapıp bu hafta şöyle yapalım böyle yapalım demiyor.

-Gün içinde konuşmalarımız hep aynı. Yüz yüze bir tık daha fazla konuşuyoruz, o zaman susma çok olmuyor. Ama telefonda uzun susmalar olabiliyor. İş yerindeki sorunları yansıtmayı seven biri değil, işten ve arkadaşlarından hiç bahsetmiyor (işten ötürü de sosyalleşemiyor da eve gidince çoğu zaman uyuyakalıyor zaten) farklı konuşacak konu da olmuyor haliyle, çünkü bende çalışmıyorum full evdeyim.

-Ben bu saydığım şeyleri ilgisizlik gibi algılıyorum ama haksızlık mı ediyorum karar veremiyorum. Bir tarafım bi farklılık, daha fazla sıcaklık, bi bir şey arıyor ama çözemiyorum ne olduğunu.

Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Bunlar çok sorun yapılcak şeyler değil bence ara ara ilişkiler monotonlaşor bu normal. Durumla ilgili karşı tarafı eleştiriyormusunuz ? Eleştirmeyin. Bazı psikologlar monotonlaşan ilişkiler için önerilerde veriyor onları dinleyebilirsmz

Of of gene adamın biri çıktı 5000 zam diye ve halkımız inandı. Devletteki doktorun para kazanması içim hastane döner sermayesinin yüksek olması lazım bunun içimde evet günde 100 hasta üzeri bakılması lazım. Eğer küçük bir hastane ise döner falan yok kuru maaş ve ek ödeme. Ankara’nın göbeğinde bir hastanede 9500 e çalışıyor uzman doktor neden döner sermaye alamadıkları için. Gene Ankara’da ASELSAN’da 35000 e çalışıyor mühendis arkadaşım. Benim kadın doğum doktorum iyi kazanıyor çünkü adam perinatolog. Ve bu konuma gelene kadar neler yaşadı. Herkes bilmeden konuşuyor. Kuyumcular lokanta sahipleri üst düzey yöneticiler doktorların kaç katını kazanıyor kimsenin sesi çıkmıyor.

Konu sahibi sevgilinin durumu değişmeyecek çünkü pediatrist. İlerde para kazansa bile beraber harcamaya zaman zor bulacaksınız şu andan farklı olmayacak. Seni burda gaza getirenler hayatı boyunca 36 saat çalışmamış insanlar. Kısaca ya bu duruma alışacaksın yada ayrılacaksın

36 saat çalıştıktan sonra bir de üstüne ertesi gün izinsiz tekrar çalıştıktan sonra ne olabilir ki başka?
Siz de işe başlarsanız ve işiniz yoğun ve uzun olursa empati kurup daha iyi degerlendirirsiniz belki.
Ben o kadar çalışmıyorum hiç ama şimdi düşündüm de çalışsam molalarimda telle falan bile konuşmam ya. Sessiz bir yere geçer gözümü kapatıp dinlenirim ki tekrar guc toplayayım.
Bana çalışma süresi o kadar uzun geldi ki uykudan ve kendine ve sevgiline biraz zaman ayırmaktan başka bir şey kalmiyormus gibi geldi. Empati önemli ya

Konu sahibi sevgilinin durumu değişmeyecek çünkü pediatrist. İlerde para kazansa bile beraber harcamaya zaman zor bulacaksınız şu andan farklı olmayacak. Seni burda gaza getirenler hayatı boyunca 36 saat çalışmamış insanlar. Kısaca ya bu duruma alışacaksın yada ayrılacaksın
bizim bi onkolog abiyi karisi bosamisti sen surekli calisiyorsun diye :KK45:

ben de muhafazakar biriyim ve sizi anliyorum ama dokunamadigin ya da cinsellik yasamadigin iliski tam olarak iliski degildir bence, florttur zaten. o yuzden monotonlasmasi cok normal. bence migrenimsi de bunlari anlatmak istemis ama sert soylemi olabilir biraz. ben iliskilerde duygusal karar vermeye karsiyim. buna emotional reasoning diyorlar. diyelim ki simdi size cok jest yapti, iltifat etti, bu iyi anlasacaksiniz demek olmuyor ki. evlenmek icin baska seylere bakmaniz gerekir, sorumluluk, ailelerin uyumu, merhametli olmasi gibi. ayrica ikinizin de yasi uygunsa ve muhafazakar insanlarsaniz neden evlenmiyorsunuz ki? birbirinize destek olursunuz hem de adam akilli iliski yasarsiniz. bence oncelikle bu adamla devam etmek istiyor musunuz ona karar verin.

ben de muhafazakar biriyim ve sizi anliyorum ama dokunamadigin ya da cinsellik yasamadigin iliski tam olarak iliski degildir bence, florttur zaten. o yuzden monotonlasmasi cok normal. bence migrenimsi de bunlari anlatmak istemis ama sert soylemi olabilir biraz. ben iliskilerde duygusal karar vermeye karsiyim. buna emotional reasoning diyorlar. diyelim ki simdi size cok jest yapti, iltifat etti, bu iyi anlasacaksiniz demek olmuyor ki. evlenmek icin baska seylere bakmaniz gerekir, sorumluluk, ailelerin uyumu, merhametli olmasi gibi. ayrica ikinizin de yasi uygunsa ve muhafazakar insanlarsaniz neden evlenmiyorsunuz ki? birbirinize destek olursunuz hem de adam akilli iliski yasarsiniz. bence oncelikle bu adamla devam etmek istiyor musunuz ona karar verin.
Cinsellik yaşanmayan ilişki tam ilişki değildir savınıza katılmıyorum. Tam bi cinsellik olmasa da elbet sarılma dokunma oluyor sıfır temas değiliz. Zaten bahsettiğiniz diğer konularda sıkıntım yok, ailelerimiz uyumlu, merhametli, sorumluluk sahibi, çalışkan biri daha bir çok güzel meziyeti de var. Sadece duygusal anlamda bazen zayıf hissediyorum, insan sevdiği insandan iltifat güzel sözler bekliyor, çok fazla görüşemeyip konuşamadığımız içinde bu isteğim artıyor olabilir. Evlenmeme sebebim ayaklarımın üstüne basmaktı bir türlü iş konusunu halledemediğim için erteledim hep, şükür ki yakın zamanda inş iş mevzusunu çözeceğim. Yaşlarımız uygun ben 27 o 29. Ama iş ciddiye binerken korkularım daha çok sardı bide çok evlilik sevdalısı biri de değilim. Çocuk da sevmiyorum, yapmayı planlamıyorum. Evlilik hiç gözümde elzem olmadı o yüzden. Bir de açıkçası burda okuduklarım ve etrafımdaki tüm evlilikler de aşırı sorunlu mutlu olan hiç görmedim Buda soğuttu iyice

Merhaba arkadaşlar, erkek arkadaşımla altı senelik bir ilişkim var. Ben yapı olarak monotonluktan, her gün aynı şeylerin yaşanmasından aşırı derecede sıkılan ve mutsuz olan biriyim. Sorunum da tam da bununla alakalı. Bu mevzuyu bir kaç arkadaşıma açtığımda normal olduğundan bahsettiler, her ilişkinin belli bir zaman sonunda monotonluğa bağladığından bahsettiler. Monotonluk olarak nitelendireceğim şeyleri madde madde yazacağım sizlere normal mi bunlar sağlıklı bir ilişki yaşıyorum mu danışmak istedim.

Erkek arkadaşımın aşırı yoğun bir işi var bunu başta belirteyim. Sürekli 36 saat nöbetleri oluyor ve nöbet ertesi izni yok. Çalışırken yemek yemediği, kişisel ihtiyaçlarını karşılamadığı zamanlar da çok oluyor öncelikle bunu belirtmek istedim. Ben çalışmıyorum boştayım, yakın zamanda bir işe başlayacağım. Sorun ettiğim sıkıntılar şunlar:

-Erkek arkadaşım beni günde iki kez arıyor. Biri öğle molasında, diğeri iş çıkışı. Saati saatine her gün aynı dakikalarda konuşuyoruz.

-Telefon görüşmelerimizde muhabbetimiz hep aynı: “naber nasılsın ne yaptın bugün” “ne yiceksin”

-Erkek arkadaşım mesajlarda güzel hitap etse de yüz yüze o hitaptan eser yok. Mesajda bitanem canım derken yüz yüze kullanmıyor.

-Bana eskisi gibi güzel sözler iltifatlar da etmiyor, hiç diyemesem de daha az diyim, geçen 4-5 sene önceki konuşmalarımızı okuduğumda daha fazla ilgili sevgi dolu olduğunu gördüm.

-Yüz yüze görüştüğümüzde bütün planı hep bana bırakıyor, ne yapalım diye direkt bana soruyor. Kendisi plan yapıp bu hafta şöyle yapalım böyle yapalım demiyor.

-Gün içinde konuşmalarımız hep aynı. Yüz yüze bir tık daha fazla konuşuyoruz, o zaman susma çok olmuyor. Ama telefonda uzun susmalar olabiliyor. İş yerindeki sorunları yansıtmayı seven biri değil, işten ve arkadaşlarından hiç bahsetmiyor (işten ötürü de sosyalleşemiyor da eve gidince çoğu zaman uyuyakalıyor zaten) farklı konuşacak konu da olmuyor haliyle, çünkü bende çalışmıyorum full evdeyim.

-Ben bu saydığım şeyleri ilgisizlik gibi algılıyorum ama haksızlık mı ediyorum karar veremiyorum. Bir tarafım bi farklılık, daha fazla sıcaklık, bi bir şey arıyor ama çözemiyorum ne olduğunu.

Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Bence normal bir süre sonra rutine bağlanması ancak ilişkinizde sizi rahatsız eden şeyler varsa bunları tıpkı buraya yazdığınız gibi maddeler haline getirip sevgilinize iletin. Çünkü erkek beyni analitik düşünür. Onlar bizim gibi duygu yoğunluklu değiller en azından bir çoğu. O yüzden ne kadar sevgiline ilgi istiyorum,sevilmek istiyorum desen de alacağın cevap e ben zaten seni seviyorum olacak. Çünkü düzler. 😂🤷‍♀️
-Gün içinde beni daha sık aramanı istiyorum.
- Yanyanayken de senden güzel sözler duymak istiyorum.
- Bana haftada 3 defa iltifat etmeni istiyorum.
-Haftada 1 defa bana sormadan plan yapmanı istiyorum.
Sen de zaman harcayacağın aktiviteler bul bence. İnsan yapacak şeyi olmayınca da düşündükçe karşı tarafa sarıyor. İşe başlayamasan da Udemy ya da Cambly gibi bir kursa başlayabilirsin. Hem gelişmiş olursun. Bol şans. ✨

Bence normal bir süre sonra rutine bağlanması ancak ilişkinizde sizi rahatsız eden şeyler varsa bunları tıpkı buraya yazdığınız gibi maddeler haline getirip sevgilinize iletin. Çünkü erkek beyni analitik düşünür. Onlar bizim gibi duygu yoğunluklu değiller en azından bir çoğu. O yüzden ne kadar sevgiline ilgi istiyorum,sevilmek istiyorum desen de alacağın cevap e ben zaten seni seviyorum olacak. Çünkü düzler. 😂🤷‍♀️
-Gün içinde beni daha sık aramanı istiyorum.
- Yanyanayken de senden güzel sözler duymak istiyorum.
- Bana haftada 3 defa iltifat etmeni istiyorum.
-Haftada 1 defa bana sormadan plan yapmanı istiyorum.
Sen de zaman harcayacağın aktiviteler bul bence. İnsan yapacak şeyi olmayınca da düşündükçe karşı tarafa sarıyor. İşe başlayamasan da Udemy ya da Cambly gibi bir kursa başlayabilirsin. Hem gelişmiş olursun. Bol şans. ✨
Evet tam da öyle olıyor, sen şunu yapmıyorsun bunu söylemiyorsun deyince verdiği cevap yapıyorum, söylüyorum oluyor ben zaten seviyorum diyor. Dediğiniz tavsiyeleri göz önünde bulunduracağım dediğiniz gibi komut vermek gerekiyor 😀 çok sağolun

Sizi çok iyi anlıyorum. Erkekler sevgilerini ve ilgilerini ya zaten 5-6 yıldır birlikteyiz daha ne diyerek daha az göstermeye başlıyorlar. Biz de erkek arkadaşımla bu konu üzerine konuştuk bugün heyecanımız mı azaldı monotonlaştık vs diye ilişkimiz 2buçuk senelik. Ben seni her gördüğümde heyecanlanıyorum hala vs dedi ama hissettirmiyor ki nerden bilebilirim. Ya da her kahve içişimize arkadaşlarını da çağırıyor baş başa kahve içemiyoruz. E böyle olunca bana da benden sıkılıyormuş gibi geliyordu. Kısacası kendilerini iyi ifade edemiyorlar. Sizin sevgiliniz de o yoğunluğun içinde zaten kendince yeterli ilgileniyordur kendisine sorsanız öyle der. Bi taraf çalışıp bi taraf işsiz olunca böyle oluyor bir süre bu süreci atlatınca düzelecektir eminim

Sizi çok iyi anlıyorum. Erkekler sevgilerini ve ilgilerini ya zaten 5-6 yıldır birlikteyiz daha ne diyerek daha az göstermeye başlıyorlar. Biz de erkek arkadaşımla bu konu üzerine konuştuk bugün heyecanımız mı azaldı monotonlaştık vs diye ilişkimiz 2buçuk senelik. Ben seni her gördüğümde heyecanlanıyorum hala vs dedi ama hissettirmiyor ki nerden bilebilirim. Ya da her kahve içişimize arkadaşlarını da çağırıyor baş başa kahve içemiyoruz. E böyle olunca bana da benden sıkılıyormuş gibi geliyordu. Kısacası kendilerini iyi ifade edemiyorlar. Sizin sevgiliniz de o yoğunluğun içinde zaten kendince yeterli ilgileniyordur kendisine sorsanız öyle der. Bi taraf çalışıp bi taraf işsiz olunca böyle oluyor bir süre bu süreci atlatınca düzelecektir eminim
Evet kendi içlerinde hala heyecanlanıyorlar olabilir, Ama dediğiniz gibi göstermiyorlar kendi içlerinde yaşıyorlar benim erkek arkadaşım mesela bir sıkıntısı bir derdi olduğu zaman da içinde yaşar çok kapalı kutudur derdini sıkıntısını yansıtmayı sevmiyor olumsuz şeylerden konuşmayı da sevmiyor, Evet benim boş olmam ve onunda aşırı yoğun olması zaten bizi çok etkiledi İnşallah ben bir işe başladığımda bir şeyler düzelirSizin de ilişkinizde umarım her şey gönlünüzce olur yorumunuz için teşekkürler

Adama çekim hissediyor musun peki? Mesela hep yazmışsın iyi bir insan, ilgili, ailesi de iyi falan. Tamam mantık olarak kafaya siniyor. Peki duygusal olarak? Başta sevmiş olabilirsiniz, şu an onu arzuluyor musunuz?

Hani onunla birlikte olmak isteseniz ya cinsellik olurdu ya da evlenirdiniz. Siz de tensel bir çekim azlığı var gibi geldi. 6 sene boyunca hala daha adamda emin olamadığınız nokta onun sizi sevip sevmediği değil de sizin aslında onu sevip sevmediğiniz olabilir

bu ilişki adamın açısından da parlak değil ki. 6 sene olmuş cinsellik yok. 2 sene olmuş evlenme teklifi etmiş sen hala düşünmüyorum diyorsun. pardon da sevgili olmak kafede parkta oturup kahve içmek, minnoş minnoş sarılmak mı sana göre? eğer öyle ise sıkıcılaşması çok normal.
Cinselliği evlenmeden önce yaşamak istemek yada istememek kişilerin tekelinde olan bir şeydir. Bu tarz yorumları saygısızca buluyorum. Bana kendisi de o tarz bir istekle gelmedi, çünkü kendisi de hassasiyeti olan biri yaşamak istemiyor yani. İkimizde evlenince düşünüyoruz. Evlenmeme sebebim de kendi ayaklarımın üzerine basmamamdı ama Allah nasip ederse yakın zaman da başlayacağım işe. Tüm sorumluluğu masrafları ona yüklemek istemedim ayrıca evde oturup onu bekleyebilecek harçlık alacak yapıda değildim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X