• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uzun süren ilişkiler ve sonları......

ilişkilerin bir zaman aşımı yok bana göre...
kişiler de,hislerde zamanla bir aşınma olabilir sadece ..

biz eşimle 1993 yılından bu yana beraberiz, lise aşkıyız..
12 yıl bir birliktelik yaşadık ardından evlendik 5 yıldır da evliyiz...

hiç mi sorun yaşadık ,hiç mi kavga edip tartışmadık ,seslerimiz bazen çok ta yükseldi,gerek evlilikte ,gerek flört döneminde...
ama aşk bitmedi,heyecan sönmedi,özlem hiç dinmedi...çünkü ''biz ''olmuşuz..
bir elmanın 2 yarısı gibi olduk...
eşim en başta benim en yakın arkadaşım -dostum ,sırdaşım ,ağlama duvarım ,
kaprisimi-huysuzluğumu -şımarıklığımı çekebilen yegane kişi olabildi..
aynı şekilde bende onun için öyle oldum...
zamanla birbirimize benzedik biz, siyah ve beyaz gibiydik oysa..
çok farklıydık ,çok çatıştık bu durumlarda,çok geçtik ayrılık rüzgarlarının içinden ..
ama vazgeçmeyi seçmedik ,direndik ,gerçek sevmeyi ,tutanabilmeyi öğrettik inatla birbirimize....

aşk emek ister dedik ,aşkımız için emek verdik ,bazen kendimizden geçtik ,birbirimiz için ...
en sonunda birbirimize benzedik ,ben o oldum, o ben oldu, sonunda ''BıZ'' olduk ..bütün çabamızda BıZ'i yaşabilmekti...
şimdi 3 kişilik biz olduk....

Son düzenleme:
ben kısa sürede evlenmeye karar vermiş ve mutsuz olmuş çok fazla kişide gördüm.bence kesinlikle süreyle ve çok paylaşımla alakalı birşey değil;ki hayat paylaştıkça güzeldir.
zaten öyle olsa kısa sürede evlenen herkes çok mutlu olurdu evlilikten çok tad alırdı...ikili ilişkilerde kişiler daha önemli bana göre...

Bu işin keskin çizgileri yok zaten. Kısa zamanda evlenirsen mutlu ya da mutsuz olursun, uzun süre görüşerek evlenirsen mutlu ya da mutsuz olursun diye. Kimin ne olacağının kimse garantisini veremez.

Duymuşluğum vardır, bunu da söyleyen aklı başında, yaşı yerinde, üniversite mezunu, işi gücü yerinde biriydi. Eşiyle üniversiteden 6 sene tanışarak evlenmişler. Bana demişti ki, en iyisi görücü usuluyle (görücü usulunu savunmuyorum ben) evlenmek, evlenince bazı şeyler aynı kalmıyor, demişti. Bu arkadaş kriter mi değil, çok uzun süre görüşen mutlu olan arkadaşlar kriter mi ,değil.

Ben olaya olasılık olarak bakıyorum, uzun sürdüğünde kopma olasılığı yüksek. Evlilik içinde de daha önce yaşanmışlar yerinde saymıyor, değişiyor, duygular değişiyor, sevgi saygı biter , ilişki kopar demiyorum, o ilk zamanlardaki kadar tatlı heyecanın yerini tutmaz diyorum ben. İlk defa elini tuttuğundaki heyecan gibi mesela.

Aynı düşünmek zorunda değilsiniz elbette. Ama ben bu işe sınırlar çizmedim. Uzun süre görüşüp çok mutlu olacak insanlarda vardır, aynı şekilde yıllarca görüşüp birbirini hiç tanıyamamış 2 günde ayrılan insanlarda var. Kısa sürede evlenen çok mutlu olan, aynı şekilde mutsuz olan insanlarda var.

maalesef,2 arkadaşım 6 yıllık ve 7 yıllık ilişkilerine nokta koydular...
Genelde erkekler sıkılıyor nedense bayanlar değil.. Heyecan mı bitiyor, artık sevgi mi tükeniyor anlamıyorum.. ama o kadar yıla emeğe kıyamaz insann.. kendilerini zaten evli gibi hissediyorlar sanırım.
ama ben sonu mutlu biteni pek duymadım, uzatmak genelde sorun ...

sizin de mi böle cocukluk askı canımkaydirigubbakcemile5
evet cnm ben 13 sevgilim 16ydi :kedi:
4 sene oldu, caktirma pekte büyük sayilmam henüz kaydirigubbakcemile3
hani bana masallah:sinifsinif:
oo ben sana masallahlarin en büyügünü vermistim bi önceki mesajimda zemuszemus

hiç mi sorun yaşadık ,hiç mi kavga edip tartışmadık ,seslerimiz bazen çok ta yükseldi,gerek evlilikte ,gerek flört döneminde...
çok farklıydık ,çok çatıştık bu durumlarda,çok geçtik ayrılık rüzgarlarının içinden ..
ama vazgeçmeyi seçmedik ,direndik ,gerçek sevmeyi ,tutanabilmeyi öğrettik inatla birbirimize....

aşk emek ister dedik ,aşkımız için emek verdik ,bazen kendimizden geçtik ,birbirimiz için ...
en sonunda birbirimize benzedik ,ben o oldum, o ben oldu, sonunda ''BİZ'' olduk ..bütün çabamızda BİZ'i yaşabilmekti...
pandosum ne kadar güzel yazmissin öyleee Şeniz
masallah size ya ne asklar var:asigim:
darisi basimiza olur ins boshayallersmile

maşallah hepinize kızlar çok sevindim adınıza.söyledikleriniz çok doğru aynı dili konuşmak çok önemli yoksa sürekli karşılıklı veya tek taraflı alttan almalar başlıyo ve bi sür sonra artık katlanılmaz oluyor.benimde 4 yıllık bi ilşkim var ama birbirimizi çok yıpratıyoruz artık.sanırım çok farklıyız brbirimzden ve ortak paydalar bulamıyoruz artık.çevremde bi çok insanda ne yazıkki benle aynı durumda olduğu için kızlara sorayım dedim.allah bozmasın kızlar inşallah bende ya bu ilişkiyi düzeltebilirim yada sizler gibi bir sevgi bulabilirim

en sonunda birbirimize benzedik ,ben o oldum, o ben oldu, sonunda ''BİZ'' olduk ..bütün çabamızda BİZ'i yaşabilmekti...

alkisalkisalkis

ilişkini nasıl yaşadiğinla alakası var Bunun, zamandan ziyade.. Benim de uzun süreli ilişkim oldu hüsranla Bitti.. aşk Bitti.. saygı Bitti.. ama şimdi de 1.5 senelik Bi ilişkim var, ilk günkü giBi aşığım. hala BirBirmizi göreceğimiz zaman ilk Buluşma giBi heyecanlanırız. tüketmedik Bişeyleri.. Tüketmeden, dingin Bi şekilde seveceksin.. yoksa yıpratırsın, değil 5 sene 1 senede gene yıpratırsın..

ilişkini nasıl yaşadiğinla alakası var Bunun, zamandan ziyade.. Benim de uzun süreli ilişkim oldu hüsranla Bitti.. aşk Bitti.. saygı Bitti.. ama şimdi de 1.5 senelik Bi ilişkim var, ilk günkü giBi aşığım. hala BirBirmizi göreceğimiz zaman ilk Buluşma giBi heyecanlanırız. tüketmedik Bişeyleri.. Tüketmeden, dingin Bi şekilde seveceksin.. yoksa yıpratırsın, değil 5 sene 1 senede gene yıpratırsın..

burcucum sence ne yapmalı peki tüketmemek için

canım daha yeni askerden geldi sevgilim.bu yaz sözleniyoruz inşallah en erken kış sonu büyük ihtimal 2011 yazına evlilik var sırada ::dance: sen de varmı nişan falan canım?fotograftan var gibi:)

evet canım biz de subatta nişanlandık eylül gibi de düğün düsünüyoruz ama tarih konmadı kesin darısı basınıza artık canım:dance:

işte son nokta bu bence insan daha bi başka bi pencereden bakıyo dünyaya biz olma işte bunu başarınca geliyo gerisi daha ufacıkken yaşıtların bencillikler peşindeyken biz yediğimiz cikolatanın yarısı küçük kalbimizdeki büyük sevgimize ayırıyorduk ve kalplerimizle bir aşkımız büyüdükçe şimdi hayatı bölüşüyoruz dertleri kederleri sevinçleri ne bileyim cok mutluyum gerie dönüp baktıgımden ondan başka bi ten bi koku hatırlamadığım için ve bu sebeple de her zaman cok ama cok şasnlı hissediyorum kendimiboshayallersmile

eğer gerçekten bi insanı seviyosanız yıllar geçsede bıkmazsınız şöyle düşünün 20 yıllık 30 yıllık anneniz babnızı sevmekden sıkılırmısınız arada sorunlar dargınlıklar kırgınlıklar illa olur ama yinede seversiniz onları çünkü sevginiz sağlam temellere dayalıdır ilişkide böyle gerçekten sevdiiniz insanı buldnuzda ondan asla sıkılmzsınız onun varlığına o kadar alışırsınız ki yokluğu dayanılamz olur kahreder sizi tıpkı bi organınız gibi kolunuzun olmadığını düşün insan sıkılırmı hiç kolundan:)) işte yıllar geçtikçe eşiniz sevgilinz sizden bir parçaymış gibi gelicek size vazgemeiceğiniz kesip atamıcanız yokluna alışamıcağınız...

kesinlikle katılıyorumkaydirigubbakcemile5
ilişki uzun olunca insanlar sıkılıyorsa o zaman evliliklerin de bi süreden sonra bitmesi gerekmez mi? hem evlenince sürekli yanyana daha çok sıkılması gerekmezmi insanın bu açıdan bakılırsa?
uzun ilişki yaşayanlar bunu uzun olsun diye yaşamıyorlar. doğru erkeği daha erken yaşta buldukları için ilişkileri uzun sürüyor.18 yaşındayım 3 yıllık bir ilişkim var:nazar:
kısmetse 6 yıl sonra evlenmeyi planlıyoruz. uzun ilişki olmasın sıkılmayalım(sıkılcak olan insan evlenince de sıkılır diye düşünüyorum) diye bu yaşta evlenicek halim yok.

alkisalkisalkisalkisalkisalkis
bugünleri biz de görürüz inş.:Saruboceq:boshayallersmile

sevgi,saygı, mantık aynı kişiyi gösteriyorsa ne kadar uzun olursa olsun sonunda mutlu sona(evliliğe) ulaşırsın

sevgi,saygı yoksa yeni arayışlara girebilir taraflar

bir ilişkide mantık yoksa da eninde sonunda cicim aylarından sonra biter zaten

kişilere,aradağı bağa bağlı :smiley-cool:

Evet canım benim de gözlemlediğim bu... Uzun süren ilişkiler pek mutlu sonla bitmiyor... Çünkü evlilik hayır işidir fakat evlenmeden yaşananlar helal e haram katıyor ve hayır işi oluyor şer... Şeytanın karıştığı işten hayır gelmiyor... Tabi bu tamamen benim görüşüm bunu özellikle belirtiyorum ki yanlış anlamalar olmasın... Yabi bence, siz siz olun bir ilişkiye başladıysanız evlbette hemen evlenmekten bahsetmiyorum ama tanıdığınıza inanmaya başladığınız anda evlenme hazırlıklarına girişin...Bakın o zaman yuvanız nasıl da tatlanır... Tekrarlıyorum bu tamamen benim görüşüm;)

Evet canım benim de gözlemlediğim bu... Uzun süren ilişkiler pek mutlu sonla bitmiyor... Çünkü evlilik hayır işidir fakat evlenmeden yaşananlar helal e haram katıyor ve hayır işi oluyor şer... Şeytanın karıştığı işten hayır gelmiyor... Tabi bu tamamen benim görüşüm bunu özellikle belirtiyorum ki yanlış anlamalar olmasın... Yabi bence, siz siz olun bir ilişkiye başladıysanız evlbette hemen evlenmekten bahsetmiyorum ama tanıdığınıza inanmaya başladığınız anda evlenme hazırlıklarına girişin...Bakın o zaman yuvanız nasıl da tatlanır... Tekrarlıyorum bu tamamen benim görüşüm;)

Şeytan kardeş ne yapıyormuş acaba ? :3:

ben sunu dıyebılırım denenmıs sabıt yanı)) 2 yıldan fazla suruyorsa ve olmıycak engeller var ıse bosa kurek cekmenın anlamı yok ama 1 yıldan az olursada tanımak cok zor 1 yıl gorusmelı evlenılecekse ondan sonra evlenmelı yınede:lepi:

bırde farklı sehırlerdekı asklar kısa surer uzun olsada sonu husran yasadım ben

Back
X