uzun yıllar sevgili kalıp evlenemeyenler,işler kötüye gidenler..

Canım insanın sevdiğine kin tutması zor.. kin tutsaydı ilişkiyi devam ettirmezdi.. sanırım aranızda gçen her neyse seni bir türlü affedemiyor... Bilemediğim çin fazlada yorum yapamıyorum.

niye deli gibi seven birini uzaklaştırdın sen konu ne ki onu anlamadım benbilmiyorumkismile

sizleri bu duruma neler getirdi.
herşey ilk günkü gibi mi,öyleyse nasıl başardınız bunu.
hatalarınız oldu mu,affeden mi affedilen mi oldunuz.
ben yaptığım bir hatayla herşeyi mahvettim 1,5 yıl önce.deli divane bir adamı ilgisiz ruhsuz bir varlığa çevirdim.defalarca hatamı telafi ettiğimi düşünsem de o hala aynı.değişmedi ve sanırım öle kalıcak.5. yılı devirdik ve hala evlilik lafı etmiyor.güya mezun olunca evlencektik ki iki yıl geçti mezun olalı.benden bekleme diyor.ilişki şuan tali yoldaymış.zaman herşeyi yola koyarsa düzelcekmiş.şimdilik böyleymiş.herşey benim yüzümdenmiş.şimdi biz ne konumda olabilirmişiz o durum yaşanmasaymış.şimdi belki 30u bulurmuş evlilik.yaşımızda 25 26 daha 4 yıl var..
ben napmalıyım.ayrılsan dert ayrılmasan başka dert.sanki umrunda değilmişim gibi davranıyor.ama sevdiğini de söylüyor.ben gidersem saygı duycakmış,ölene dek sevecekmiş ve evlenmicekmiş.(kadınları pek sevmiyo benim yüzümden artık sanırım )kariyer yapıcakmış.
uuuff,bir de askere gidecek yakında.dönünce aynı şehirlerde olucaz allahtan. 4,5 yıl geçmiş olacak ama.
sizce eski haline dönermi biraz beraber güzel vakit geçirirsek dönünce?gerçi o üniverssitedeki gibi olamayız işten güçten diyor ama...ya da askerlik iyi gelir mi,evliliğe yaklaştırır mı onu.
ayyyy..valla nasıl bir sınav bu anlamış değilim..bir insan nasıl bu kadar kin tutabilir.unutmadı yaaa,unutturmuyor da..hatırlatıyo her fırsatta.ona sorsan ben açıyomşm konuyu.açmasam normal konuşsak herşey yoluna gircekmiş. var mı yorumu olan?bir akıl verin arkadaşlar.iki yıl boyunca okul bitisn diye onu bekledim.yerimde başkası olsa belki çoktaann evlenirdi.hala beklemelimiyim.ben mezun olalı 4 yıl oldu,onun 2 yıl..bu çocuk ne bekliyo anlamadım yaa.
kafayı yicem..

sen de inandın...ne güzel...birdaha oku şu yazdıklarını başkası yazmış, başkasının başına gemiş gibi lütfen...

insan hatayı;

1. ya affetmez çeker gider
2. ya affeder unutur hayatına devam eder

ikidebir gözüne gözüne sokuyorsa çok güzel kullanıyor unutturmak istemiyor demektir...

çocuk vermiş sana gazı (kusura bakma biraz kaba bi tabir oldu) sende ah ben şöyle suçluyum böyle suçluyum...
kadınlardan nefret eden bi adamın seninle işi ne??? sen bayan değilmisin???

valla güzelim madem öyle bırak sana saygı duysun...ömrü boyunca seni sevsin bi köşede...

sen daha hayatının baharındasın...seni sevecek kıymet bilecek birisi ile ya da tek başına hayatını yaşa...

fazla söze gerek yok herşey ortada...uzun yıllar olmuş zor gelebilir ama yapman gereken bu...seni daha fazla ezip kandırmasına izin verme...

Son düzenleme:
affedemedikleri şeyler erkeklere sırtlarından bıçaklanmış gibi hissettirdiğimiz şeyler.mesela yapma diye ısrar edip de üzerinde durdukları ama yaptığımız şeyler.burada sorun olan fakülteden bir arkadaşla gece konuşmalarımdı.bu arkadaş erkek ve sadece sevgilimden önce çok ii anlaştğm bir arkadaşımdı.

ayrıca bu olayın kısa özeti.başıma gelen yaşadığım şeyler.binde biri belki,anlatabildiğim kadarı,demagoji yapmadan,kısa öz....

arkadaşlar,gerçekten empati kurabilen kişiler yorum yazsın ya.inanmıyorsanız okuyun geçin.senaryo yazıcak halim yok burada.öle olsa inanın işe yarıcak yerlere yazarım.

Son düzenleme:
haa pardon ben yanlış anlamışım. şöyle demem gerekiyordu sanırım

evet çok hatalısın erkek arkadaşın ne dese haklı bekle yıllarca o eğer seni affetmeye layık görüyorsa evlenirsiniz...

empati yapmama olayını üzerime alındım bilmem haksızmıyım eğer öyleyse çok yanılıyorsun ve haksızlık ediyorsun...tecrübelerime dayanarak konuşuyorum..söylediklerim hoşuna gitmedi sanırım ama benim gördüğüm bu...

ve ben sadece seni düşünerek yazmıştım, yine söylüyorum bu çocuk seni bal gibi oyalıyor..seven insan kesinlikle böyle davranmaz... sen de halinden memnunsun...o halde size mutluluklar 30 larına kadar kendini suçlayarak bekle bakalım ve gerçekten içten söylüyorum dilerim yanılan ben olurum...

ya yazmıyım diyoru ama...

"ben gidersem saygı duyacakmış, ölene dek sevecekmiş evlenmeyecekmiş"

şu cümle herşeyi anlatıyor zaten...insan nasıl inanır bilmem???

sorun ben de mi acaba çok mu katı, duygusuz olmuşum ki insanları anlayamıyorum...

öncelikle bana yazan herkese sonsuz teşekkürler ediyorum..
farklı fikirlere açığım ki buraya yazmışım içimdekileri.
tecrübeli olsun ya da olmasın herkesw okuduğundan ne anlıyorsa ilk onu ekliyor buraya.
ayrıca bu cümleler konuşmaların arasından cımbızlanmış aklımda kalan en kötü cümleler.bakalım ne yorumlar yazılacak diye en kötülerini dile getirdim.
sizin de haklı olduğunuz yerler vardır benim de.ama tabi herkes kendi şartları içinde değerlendirir sevgilisini ilişkisini.hataları görüp de doğruyu yapmaya cesaret edemiyor olabilir duygusal yaklaşımlar yüzünden.mantıklı ve duygusuz olunca mutlu olucaksın diye bir kural da yok öte yandan.
ayrıca ne benim yazdıklarım ne diğer fikirler ne de olayın kahramanları değiştiremeyebilir gidişatı.
sanırım biraz da kader.
cennetten çıkarılan adem ve havva nasıl girmediyse bir daha oraya biz de sevgilimle eski günlere dönemicez anlaşılan.belki daha kötü olacak ben suyun akışını değiştirmeye çaılştıkça.belki hiiiçç bişey yapmadan sessiz kalmak daha ii herhalde ya da yapıacağın iyiliği yapıp gerisini allaha bırakmak..karşıdaki insana göre davranmak ta olumlu olmayabiliyor bazen.

siz yazın fikirlerinizi.saygı duyarız..kimse alnmasın.
selametle

selam
konuyu okuyunca hemen yazmak istedim bizde uzun yıllar birlikte olup evlenemeyenlerdendik..
nişanlandık ve artık yürümücek yıprandık dedik ayrıldık uzatmak hiç iyi değilmiş,,üzülen hep ben oldum psikolojik sorunlar aile sorunları hep bana oldu olanlar 1 yıl ayrılıktan sonra barıştık hayatımda hiç bu kadar sevebileceğim erkek olamazdı çok alışmıştık ve şimdi çok güzel devam ediyoruz ilk gün ki gibi değil daha güzel..allah nazarlardan korusun benimde hatalarım oldu onun kadar ama hepsi geçmişte kaldı el ele verdik evlenceğimiz günü düşlüyoruz bence sevmek yarayı deşmek değildir geçmişle yaşamak değildir ...dilerim hakkında hayırlısı olur....

haa pardon ben yanlış anlamışım. şöyle demem gerekiyordu sanırım

evet çok hatalısın erkek arkadaşın ne dese haklı bekle yıllarca o eğer seni affetmeye layık görüyorsa evlenirsiniz...

empati yapmama olayını üzerime alındım bilmem haksızmıyım eğer öyleyse çok yanılıyorsun ve haksızlık ediyorsun...tecrübelerime dayanarak konuşuyorum..söylediklerim hoşuna gitmedi sanırım ama benim gördüğüm bu...

ve ben sadece seni düşünerek yazmıştım, yine söylüyorum bu çocuk seni bal gibi oyalıyor..seven insan kesinlikle böyle davranmaz... sen de halinden memnunsun...o halde size mutluluklar 30 larına kadar kendini suçlayarak bekle bakalım ve gerçekten içten söylüyorum dilerim yanılan ben olurum...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

çok haklısın canımm..bana kalırsa sen biraz kaybol ortadan yokluğunu yaşat bi görsün nasıl oluyor.özlet biraz kendini canım.

ya umursamazsa..
bu kadar zamnadan sonra böle bir ihtimal de var.hem de burnundan kıl aldırmayan birisi ise.
uff çok zoe bir adam çok zor bir durum yaaa...
tek yol ölürse unuturum gider ama başka türlü ondan vazgeçmek istemiyorum,başka bir şans vermek istemiyorum kendime.tutmak isityorum kendime verdiğim sözü.emeğime kıyamıyorum..

ya umursamazsa..
bu kadar zamnadan sonra böle bir ihtimal de var.hem de burnundan kıl aldırmayan birisi ise.
uff çok zoe bir adam çok zor bir durum yaaa...
tek yol ölürse unuturum gider ama başka türlü ondan vazgeçmek istemiyorum,başka bir şans vermek istemiyorum kendime.tutmak isityorum kendime verdiğim sözü.emeğime kıyamıyorum..

seni çok iyi anlıyorum canım....
ve malesef bu yüzden erkekler istedikleri gibi oynuyorlar kızlarla....
umursamazsa seni sevmiyor demektir...
seni sevmiyorsa elbet günün birinde çekip gidecek demektir...
hemde öyle bir çekip gidecekki seni "pişmanlıklar, keşkeler, yapmasaydımlar, ben yaptımlar, hatalıyımlar" içinde bırakıp, kendine saygını, özgüvenini, gücünü, herşeyini alarak....sonra bir daha ne bir başkasına ne de kendine güvenemeyeceksin....

ne olur onurunu ayaklar altına alma, (bence) seni haketmeyen bir erkeğin seni ezmesine izin verme...

böyle mutlumusun??? sakın bana "ben mutluyum o yanımda olsun yeter" deme öyle olsaydı buralarda konu açmazdın....mutlu olmayı hakediyorsun bence ve bunu tek başına başarabilirsin...

Özdemir Asaf'ın çok güzel bir dörtlüğü vardı çok sevdiğim...tam hatırlayamıyorum bulup yazarım ama özündeşunu söylüyordu " gidersen ölürüm zannederdim...gittin ölmedim"

hiçbişey olmaz sen de ölmezsin inan aşktan kimse ölmemiş bugüne kadar....

teşekkürler çiğdem yorumlar için.çok sağol
yakında askere gidecek,insan bir görmeye gelir.nereye gideceğin belli değil,belki benim hiç gelemeyeceğim uzak bir yer olacak.başına bir iş gelecek vsvs..üstelik gelme şansı da var.
sanırım o beni sevmiyor.belki ben de sadece sevdiğimi snaıyorum eski günlerin hatrına.

tek düşüncem askerden gelince evlenme teklifi.o da olmazsa yolları ayırıcam zaten..aynı şehirlerde değildik 4 sendir artı askerlik 4,5 yıl...bira da yanyana deniyelim bakalım..
ama hiç iyi olucanı sanmıyorm.
içimden geçen buu

Son düzenleme:
o kadar yıl beklemişsin biraz daha bekle bakalım ama kendini üzmeden....sen gerçekten sevdiğin ve çaba gösterdiğin için çoook daha değerlisin sakın unutma ve kendinle gurur duy...

kendi kendinide sakın ezme..eğer biterse senin yüzünden değil kesinlikle emin ol....askerdeyken iyice kendini dinle uzak dur....

içinden geliyorsa beddua et ama en güzeli eğer düzelmezseniz eyvallah deyip unutup kendi hayatına bak...

dilerim çok mutlu olursun...

çok teşekkürler çiğdem...
aynı şeyleri yaşadın mı bilmiyorum ama ufkum açıldı ve söylediklerin de işime yaradı
eline sağlık:dance:

sizin"hata" diye tabir ettiginiz konuyu her zaman,her tartışmanızda yüzünüze vuracagını biliyorsunuz ayrıca açık açık evlenmek istemedigini belirten adamla hala gelecek mi düşünüyorsunuz ?

askerden döneli 2 ay oldu.
geçen sene daha -uzak şehirlerdeyken-daha iyiydi.aynı tas aynı hamam.arayıp soruyor da görüşelim falan yok.anlamıyorum,insan nasıl bu kadar ruhsuz olabilir.romeo sevgiliden klasik türk erkeğinin zirvesine nasıl gelinir hayretle izliyorum.
şuan kendimi dinliyorum.içimde hiçbir pişmanlık kalmayana kadar beklicem.
haziranda yıldönümümüz var,6 bitecek.en geç o vakte kadar sadece gözlemlicem......
kısmetse gelir yemenden kısmet değilse gider elden.
ya nasiphayırlısı olsun çiğdem,ne diyelim,sadece dua edelim
sözün bittiği yerdeyim..

Back
X