• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun zamandır araftayım

lego

rüyalar sokağı
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
1.166
855
323
Sivas
Merhabalar herkese,bir derdim var evliliğimle öyle çıkmazdayım ki her gün sürekli ayrılık kararı versem mi diye düşünüp duruyorum.Eşimle çok severek 7 yıllık bir sevgililik sürecinden sonra evlendik ve şu an 3 yıldır da evliyiz.Evlenmeden önce herşey lay lay lom muydu da biz mi farkedemedim bu kadar farklı olduğumuzu hala anlayamıyorum.Aslında sorun belki küçük ama biz büyütüyoruz.Eşim çok aileci ve ben de ona göre daha resmî olma çabasındayım,bugüne kadar yakın akraba ilişkilerimden pek hayır görmedim hep akbaba modeliydi o yüzden akraba denen kavrama karşı içimde bir soğukluk var.Eşimse tam tersim sadece anne baba değil hala kuzen dayı yeğen hatta büyük teyzeler büyük amcalarla dahi sürekli görüşme halinde olalım istiyor.Kısa zaman önce memleketimizden başka şehire geldik iş sebebiyle.Rahatlarım sanıyordum ancak pek öyle olmadı,bu sefer de memlekete gidince hangi ailede ne kadar kalacağız sorunu çıktı ben ailemi ötelemek istemiyorum yani gelin olduğum için illa erkek evinde kalınır kuralı bana basit ve çok itici geliyor evlenince ailemi sanki satmışım hissi uyandırıyor bundan dolayı iki ailede de eşit miktarda kalıyoruz tabi başta bunun için de epey mücadele ettik çünkü eşime göre belli toplum kurallarının dışına çıkmamak gerekiyor.Yani temel sorun benim gelenekselliğe karşı mesafem ve eşiminse buna saygı duymaması diyebiliriz.En basit örnekle her memlekete gidişimizde anneannesine dayısına teyzesine halasına dedesine uğramak isteyen benim buna saygı duymam ancak ısrarla benim de gelmemi istemesi ve benim karşı çıkmam durumunda büyük kavgalar çıkması denebilir.Hep bu tür tartışmalardan sonra çok yorulduk artık en son ailemle siyasi tartışmaya girince eşim bende bir şeyler koptu gibi hissediyorum ama yeter artık diyip valiz toplayacak kadar kendimde güç de bulamıyorum.Gğnlerdir bu karmaşayla gel git yaşıyorum,geçmez biliyorum ama ama ama işte

Basit gibi gorunen bir sorun ama degil.

Hayat görüsleriniz cok farkli.Ben de akrabayi, ziyaretleri,gel-git olaylarini sevmem.

Beni buna zorlayan hele ki aileme de saygi duymayan biriyle evli kalir miydim bilemiyorum.

• Beğen
Reactions: KV_
Kucuk bir konu ama sorunu buyuk oluyor iste ya sen ona uyucaksn yada o sana orta yolu bulmak en onemlisi ne diyelim ki

Basit gibi gorunen bir sorun ama degil.

Hayat görüsleriniz cok farkli.Ben de akrabayi, ziyaretleri,gel-git olaylarini sevmem.

Beni buna zorlayan hele ki aileme de saygi duymayan biriyle evli kalir miydim bilemiyorum.
Kendisi tek gitmek istemiyormuş aile olduğumuz için birlikte gitmeliymişiz halbuki benim öyle bir isteğim yok olsa mutlaka gelir ama ben istemediğim zaman da saygı duymasını istiyorum fakat bu onun kırmızı çizgisiymiş.Orta yolu bulma çabalarım da havada kalıyor bayram öncesi kandillleirn hepsinde bu güruhun hepsi de illa ki aranacak yok aramazsam bir sürü konuşma dinliyorum,yabancılaşmak istemiyormuş ve hatta benm yüzümden aramak istediğinde arayanıyormuş yahu diyorum selamımı söyle yok öyle yabanci gibi oluyormuş zamanla benden çekinirlermiş ilişki koparmış halbuki bu bahsettiği insanlar ki kardeşleri de dahil kendisi bu tarz konulara bu kadar hassas davranmasına rağmen asla geri dönüş yapmazlar.Bayramda biz memleketimizdeyken evimize dahi bayramlaşmaya gelmeyen kardeşlerinden bahseettiğimdeyse olabilir nasıl isterlerse diyor.Anlatırken benim içim şişti yine

Kucuk bir konu ama sorunu buyuk oluyor iste ya sen ona uyucaksn yada o sana orta yolu bulmak en onemlisi ne diyelim ki
Evet ama bu tarz konuların orta yolu da zor oluyor mesela bayramda neden ilk erkeğin ailesine gidilir ben buna karışıyım bu bayram benim aileme gidelim sonraki bayran senin ailene önerisi getirmiştim
Hayret ediyorum hala nasıl kabul ettiğine gerçi yine saçma sapan binbir türlü sorun çıktı bayram zehir oldu ama

Aile kavramlarınız farklı. Sizin için aile çekirdek; onun içinse geniş. Birbiriniz için esneyemiyor musunuz hiç? Eşiniz her gittiği akrabasında yatıya mı kalıyor? Gündüz ziyareti ya da akşam yemeğidir diye düşünüyorum. Zaten taşınmışsınız, senelik tatillerde olan bir durumdur bu ki katlanılabilir sanıyorum. Zor olmamalı. Ama yıpranmışlık varsa bunlara bile tahammül edemiyor insan.

Ailenizle olan siyasi tartışmasına siz karışmamalıydınız. Onların arasında olan bir şey. Seviyesizlik, saygısızlık yoksa tabi.

Evet aynen o geniş aile kavramına çok yakın.Esnemek konusu da şöyle o bu tarz konular da çok fazla esneme yapamayacağını zaten yeterince esneme yaptığını söylüyor,bahsettiğim ziyaret konusu ufak örnekler binlerce sorun çıktı temeli bu olan.Başka şehirdeyiz,ben çalışıyorum ama gelmek isteyenlerin ve gelenlerin sayısı hiç bitmiyor.Ben çalıştığım saatler içerisinde evde misafir kabul edemeyeceğimi söylediğimdeyse asla tahammül edemiyor yahu hafta sonları çuvala mı girdi evde misafir varken ben işimle ilgilenemiyorum evde kalıyor aklım
Aile kavramlarınız farklı. Sizin için aile çekirdek; onun içinse geniş. Birbiriniz için esneyemiyor musunuz hiç? Eşiniz her gittiği akrabasında yatıya mı kalıyor? Gündüz ziyareti ya da akşam yemeğidir diye düşünüyorum. Zaten taşınmışsınız, senelik tatillerde olan bir durumdur bu ki katlanılabilir sanıyorum. Zor olmamalı. Ama yıpranmışlık varsa bunlara bile tahammül edemiyor insan.

Ailenizle olan siyasi tartışmasına siz karışmamalıydınız. Onların arasında olan bir şey. Seviyesizlik, saygısızlık yoksa tabi.

Evet ama bu tarz konuların orta yolu da zor oluyor mesela bayramda neden ilk erkeğin ailesine gidilir ben buna karışıyım bu bayram benim aileme gidelim sonraki bayran senin ailene önerisi getirmiştim
Hayret ediyorum hala nasıl kabul ettiğine gerçi yine saçma sapan binbir türlü sorun çıktı bayram zehir oldu ama
Valla bnim ole sorunum yok hepimiz ayni sehirdeyz ilk kim olur hic fark etmez snucta hepsne gidecz sorun etmeyz yani

S

iyasi tartışmada maalesef ki saygısızlık yaptı,gerçi babam o konuda çok hararetli davrandı ama hep öyleydi.Sonuç eşimin o hararetli ortamdan çıkıp evden gitmesiyle son buldu sonra gelip özür diledi ailemden onlar da özrünü elbette kabul ettiler ama hazmetmek zor olacak.

Bahsettiğiniz karakterler tam da eşimle bem.
Ama bu hiç aramızda sorun olmadı çünkü karşılıklı fedakarlıklar yapıyoruz.
Bir evlilikte hep karşıdan uyum beklenmez, ortak yolu yoksa bir kadının bir adamın dediği yapılmalı.
Bence temel sorun eşinizin empati eksikliği.
Buna odaklanır ve her şeyde eşit olmayı örneklendirerek anlatabilirseniz, sorun çözülür diye düşünüyorum.

• Beğen
Reactions: KV_
Valla bnim ole sorunum yok hepimiz ayni sehirdeyz ilk kim olur hic fark etmez snucta hepsne gidecz sorun etmeyz yani
Ben sürekli gelin olunca tamamen o evin malıymış gibi davranış ve konuşmalarından sınra böyle bir tavır geliştirdim.Evliliğimin başlarında öyle bir niyetim yoktu ancak sürekli beklenti içinde olup kızları evlendiğinde karşı tarafa yem etmeyiz gibi sahiplenici bir tutum içine giydiklerini gördüm,sonrası da işte zaten içten içe karşı olduğum durumu ilişkiye yansıttım.

Bahsettiğiniz karakterler tam da eşimle bem.
Ama bu hiç aramızda sorun olmadı çünkü karşılıklı fedakarlıklar yapıyoruz.
Bir evlilikte hep karşıdan uyum beklenmez, ortak yolu yoksa bir kadının bir adamın dediği yapılmalı.
Bence temel sorun eşinizin empati eksikliği.
Buna odaklanır ve her şeyde eşit olmayı örneklendirerek anlatabilirseniz, sorun çözülür diye düşünüyorum.
İnanın bunu öyle yürekten istiyorum ki bende farkındayım elbette salt benim istediğim olsun istemiyorum ama istiyorum ki eşim yaptığım fedakarlıkları görsün ve kendisi de yapsın bir takım fedakarlıklar.Ancak ben bir şeylerden vazgeçtikçe doğru yola gelmişim gibi hep daha fazla şeyler istiyor asla takdir etmeden zaten öyle davranman gerekiyordu dedikçe ben saldırgan bir ilişki tutumu geliştiriyorum savunma mekanizması olarak.Mesela ben vücudumla ilgili bir ameliyat olacağım yaz döneminde ve bunu annem babam eşim haricinde kimsenin bilmesini istemiyorum en azından ameliyata girene kadar,çünkü hem gereksiz yere yargılayacaklar ve ben cevap vermek istemiyorum hem de maalesef bakla ıslanmaz bir yapıları var,yayılacak da yayılacak bu havadis.Buna dahi ya nasıl söylemememi istemiyorsun bunlar benim annem babam yabancı gibi dedikçe ben öıldırıyorum sanki senin ameliyatın bırak da kendimle ilgili kararları ben vereyim diyorum daha nasıl ifade edebilirim bilmiyorum

İnanın bunu öyle yürekten istiyorum ki bende farkındayım elbette salt benim istediğim olsun istemiyorum ama istiyorum ki eşim yaptığım fedakarlıkları görsün ve kendisi de yapsın bir takım fedakarlıklar.Ancak ben bir şeylerden vazgeçtikçe doğru yola gelmişim gibi hep daha fazla şeyler istiyor asla takdir etmeden zaten öyle davranman gerekiyordu dedikçe ben saldırgan bir ilişki tutumu geliştiriyorum savunma mekanizması olarak.Mesela ben vücudumla ilgili bir ameliyat olacağım yaz döneminde ve bunu annem babam eşim haricinde kimsenin bilmesini istemiyorum en azından ameliyata girene kadar,çünkü hem gereksiz yere yargılayacaklar ve ben cevap vermek istemiyorum hem de maalesef bakla ıslanmaz bir yapıları var,yayılacak da yayılacak bu havadis.Buna dahi ya nasıl söylemememi istemiyorsun bunlar benim annem babam yabancı gibi dedikçe ben öıldırıyorum sanki senin ameliyatın bırak da kendimle ilgili kararları ben vereyim diyorum daha nasıl ifade edebilirim bilmiyorum
Benim eşim nasıl yola geldi inanın bilmiyorım.
Belkş ben çok inatçı ve güçlü bir karakterim, sözümden dönmem.
O sebeple orta yol arıyordur ya da insancıl olarak hak veriyordur bilemiyorum, ama arada o içindeki ataerkil adam ortaya çıkmıyor değil,
Çıktığında ise benden öyle sert tavırlar alıyor ki kararından vazgeçmek zorunda kalıyor.
Çünkü ben verdiğimi alırım, size önerim budur.
Huzur mu veriyorum, yemek mi, temizlik mi, sevgi mi her ne ise karşılığında kıymet ve teşekkürü yoksa söke söke alır, adamı duman ederim.
Öyle bir bocalar ki aslında sizin eşinizin dediği gibi ‘normal olması gereken’in değil, benim huzur adına neler yaptığımı görmüş olur.
Siz de bir deneyim bakalım, belki işe yarar.

Evet aynen o geniş aile kavramına çok yakın.Esnemek konusu da şöyle o bu tarz konular da çok fazla esneme yapamayacağını zaten yeterince esneme yaptığını söylüyor,bahsettiğim ziyaret konusu ufak örnekler binlerce sorun çıktı temeli bu olan.Başka şehirdeyiz,ben çalışıyorum ama gelmek isteyenlerin ve gelenlerin sayısı hiç bitmiyor.Ben çalıştığım saatler içerisinde evde misafir kabul edemeyeceğimi söylediğimdeyse asla tahammül edemiyor yahu hafta sonları çuvala mı girdi evde misafir varken ben işimle ilgilenemiyorum evde kalıyor aklım

Bu konuda haklısınız. Ben aynı şehirdeyken böyle sanıyordum. Farklı şehirdeyken bile bu misafir yoğunluğu ve siz yokken de gelinmesi... Defalarca anlatmanıza rağmen hala eşiniz hala anlamıyorsa ... Fazla sabit fikirli sanırım. Ve esneyen hep siz olmuşsunuz. Elbet bir yerde yorulacaksınız... Yansıması nasıl olur bilemem.

Tam dediğinizi yaptığım için kopma noktasına geldik zaten.Tamamen çektim kendimi ne güleryüzüm ne de başka bi şey.Ama diyorum ki demek ki artık onda da tükenmiş bir şeyler eskiden olsa benim bu’Eyvallahım yok’tarzı söylemlerime daha hassas davranırdı,şimdi bu da benim kırmızı çizgim diyip kenara çekiliyor.Terapiste gidelim önerisinde bulundum,gitsek ne değişecek ki bir bayram tatile bir bayram ailenize gidin dese orta yol olarak uyacak mıyım sanki bu bana göre değil işte diyor.

A
Bu konuda haklısınız. Ben aynı şehirdeyken böyle sanıyordum. Farklı şehirdeyken bile bu misafir yoğunluğu ve siz yokken de gelinmesi... Defalarca anlatmanıza rağmen hala eşiniz hala anlamıyorsa ... Fazla sabit fikirli sanırım. Ve esneyen hep siz olmuşsunuz. Elbet bir yerde yorulacaksınız... Yansıması nasıl olur bilemem.
Aynı şehirdeyken de sürekli bir şeyler çıkıyordu,her hafta sonu illa ki akrabalı bir plan olurdu,ben hem dayatmaya gelemiyorum hem dinlenmek istiyor olurdum yine bir sorun olurdu.Mrsele benim ondan beklediğim hoşgörüyü çevresine göstermesi ve bunun dozunu ayarlayamaması.
Hemen ufak bir örnek vereyim.
Çeyizini evden almak için ailesiyle bize gelmişlerdi oturduk sohbet ediyoruz iki aile olarak.Elektrikler gitti.Babası fısır fısır bir şeyler söyledi eşime eşim de ben bir dışarı çıkıp geleceğim dedi.Eşimden sonra kayınpederim ya gitsin de bir sorun neymiş öğrensin filan dedi elektrik kesintisi uzun sürünce.Sonra eşimi bekliyoruz bekliyoruz yok,telefon ettim nerdesin diye.Ya halamı otogardan aldım da eve bırakıyorum dedi,böyle bir saçmalık olabilir mi? Elektrik filan hikaye tabi bize gelmeden önce belliymiş bu durum ve özel bir gün.Otogar dediğimiz yerde taksiye binse evine kadar ancak 10 tl tutar.Bu durum hem beni hem kendilerini değersiz kılıyor evlendiğimiz gündem beri bu tarz şeylere karşıyım

A

Aynı şehirdeyken de sürekli bir şeyler çıkıyordu,her hafta sonu illa ki akrabalı bir plan olurdu,ben hem dayatmaya gelemiyorum hem dinlenmek istiyor olurdum yine bir sorun olurdu.Mrsele benim ondan beklediğim hoşgörüyü çevresine göstermesi ve bunun dozunu ayarlayamaması.
Hemen ufak bir örnek vereyim.
Çeyizini evden almak için ailesiyle bize gelmişlerdi oturduk sohbet ediyoruz iki aile olarak.Elektrikler gitti.Babası fısır fısır bir şeyler söyledi eşime eşim de ben bir dışarı çıkıp geleceğim dedi.Eşimden sonra kayınpederim ya gitsin de bir sorun neymiş öğrensin filan dedi elektrik kesintisi uzun sürünce.Sonra eşimi bekliyoruz bekliyoruz yok,telefon ettim nerdesin diye.Ya halamı otogardan aldım da eve bırakıyorum dedi,böyle bir saçmalık olabilir mi? Elektrik filan hikaye tabi bize gelmeden önce belliymiş bu durum ve özel bir gün.Otogar dediğimiz yerde taksiye binse evine kadar ancak 10 tl tutar.Bu durum hem beni hem kendilerini değersiz kılıyor evlendiğimiz gündem beri bu tarz şeylere karşıyım

Nasıl bir saçmalık bu? Sanki çocuk kandırmışlar. Daha iyi anladım, bir benzeri çevremde var ve çekilmesi zor:/

Hemen bir örnek daha vereyim.
Benim de içimi dökesin gelmiş gerçekten.
Evlendiğimiz zamanlarda bir kaç aylığına emaneten arkadaşının yedekteki bir arabasını kullanıyordu,esasen aile olarak varlıklılar ancak o ara arabaları yoktu ve eşimin arkadaşının arabasını kullanıyorlardı ki bu durum da bana ters bir sürü kızmıştım.
Neyse evlendiğimiz gün başka bir araç bizim gelin arabamız oluyor ve düğünün gecesinde araç teslim ediliyor.
Eşimin kendisine emanet edilen arkadaşının arabasının hem durum itibariyle hem de emanet olduğu için nerede durması gerekiyor sizce?
O gün ben bunu sordum ona arabamız nerede diye?
Ben bu soruyu ona nasıl sorarmışım tabi ki ailesigildeymiş zaten bizim şu anda bir ihtiyacımız yokmuş neden bizde dursunmuş ki zaten bizim de değilmiş arkadaşınınmış falan filan.
Neresinden tutsanız elinde kalıyor insanın.
Ancak 3 senedir hala söyler bu meseleyi.
Sırf ailesi de kullanacak zırt pırt getir götür için diye onlar araba alana kadar ben aldırmadım arabayı,tabi buna da ayrı söyleniyor hala

Nasıl bir saçmalık bu? Sanki çocuk kandırmışlar. Daha iyi anladım, bir benzeri çevremde var ve çekilmesi zor:/
Hem ben hem ailem neyse dedik sustuk.
Mesela babasına baba dur şimdi sırası mı başka kuzenim alsın taksiyle gelsin ne yapayım demesi gerekirken kalkıp gitmesi öyle kanıma dokunmuştu ki.
Başka bir gün umreden gelen bir halasını ziyarete gittik ve benim de iş açısından yoğun olduğum günlerden bir gün.
Usulen elbette ki gitmemiz gerekir ve sonuçta bunun net bir süresi yoktur oturmanın yani.
Bir buçuk saat sonra eşime mesaj atarak kalksak mı artık dedim.
Uzunca bir süre benim zaten hep böyle yaptığımı azıcık oturduğumu filan yazdı.
En sonunda insafa geldi.
Sen istersen götüreyim ama kuzenlerimle biz her zaman bir araya gelemiyoruz dedi.
Orada gelin olarak çalışan bir tek ben vardım ve eminim ki kalkmak isteyen olsa kalkarlardı.
Sonuç olarak ben eve geldim işimi hallettim oysa saatler sonra eve beş karış suratla geldi.Orada ne hale düşmüş de bilmem ne?Peki ben?Ymursanmayan eş olmadım mı şimdi?

valla bekar kalsaydınız diyessım geldi...eşiniz yanlız gitse sizi yanında tasımak ıstemese cogu kısıde bunu sorune derdi..bekarken adam zaten akrabaya yanlız gidiyor...evliligin amacı ne kı acaba...eşinle akrabaya gidemeyeceksen..oglum var...kızım var..valla korkar oldum...akrabaya bile gitmeyı konuup oyle evlensinler...hayat gorus farklılıgı bir gunde cıkmaz...evlilik kararınızı ona gore vermelıydınız.

Back
X