- 28 Aralık 2018
- 797
- 3.374
- 63
bekarken isteyen yokmu nisanlanirsin düğün nezaman evlenirsin çocuk yokmu daha cocugunuz olsa 2.sini nezaman yapacaksınız oooo insanlar sırf konuşmak için konuşur sizde üzmeyin kendinizi daha yeni evlisiniz tadını çıkarBir de her bebeği olan kisi sosyal medyada çok güzel bir duygu anne olmak keşke daha önce olsaydım vs yaziyor söylüyor.
Bu sebeple sanki çocuk olmaması bir eksiklik gibi algılanıyor veya algılıyorum
Cocuk yap.İnsanların sözlerinden çok çabuk etkileniyorum. Ne yapmalıyım o zaman??
Umursamaz olmak istiyorum
Çocuğunuz olunca ikinciyi ne zaman yapacaksın diye soracaklar. İnsanların söyleyecek lafı bitmez. Kafanıza takmayın derim.İyi aksamlar. Ben 27 yaşındayım. 2 yıllık evliyim. Çocuğum yok. Bıkac aydır anneme her gittiğimde bsy oluyor annem yoksa hamile misin diye soruyor. İşte ağır bisy var diyelim ki sen kaldırma belki hamilesindir gibi imalar. Yok değilim diyorum. Sanki üzülüyor böyle. Torunu olmasini istiyor. Annem bizim çocuk istediğimizı ama olmadığını düşünüyor sanki.
Bıkac gün sonra kvdeme ugrayacm 2 yaş küçük eltim hamileymiş bana da yine sorarlar düşünmüyorum vs derim zten.
Bana gelince ben istiyorum 4 5 aydır
Eşim diyor ki çok da gerekli değil ülkenin durumu vs. Eşim yakin zamanda istemediği için (belki bıkac yil sonra ) ona baskı yapmıyorum sonuçta tek başıma böyle karar alamam.
İnsanlar sorunca üzülüyorumBıkac sefer kendimı bebek kıyafeti bakarken buldum.
Msjın alnı olsaa da öpsemBen artık bu çocuk konusunun kadınlarımızda toplumsal bir takıntı olduğuna inanıyorum. Sosyolojik açıdanb bizim kadınlarımız incelenmeye muhtaç.
Çünkü yani her gün bir çocuk konusu illaki açılıyor.
Halbuki hiç çocuğu olmayan bir insan ;aslında ne olduğundan haberinin bile olmadığı bir şeyi istiyor demektir.
Yani mesela ben hiç pekin ördeği yemedim. Ama canım pekin ördeği çekiyor gibi bi şey.
Bazı insanların hiç çocuğu olmuyor.
Bazılarının hayırsız çocuğu oluyor.
Bazılarının sağlıksız çocuğu oluyor.
Bazıları istemezken çocuğu oluyor.
Yani hayatin bize ne getireceğini bilmeden bu kadar neye üzülüyor insanlar.
Ben 31 yaşındayım. 3 senelik evliyim.
Çocuğum yok.
Olup olmayacağını bilmiyorum.
Ama bunun için üzülmüyorum. Çünkü neye üzülmem gerekiyor bilmiyorum.
Siz tam olarak neye üzülüyorsunuz. Onu da bilmiyorum.
Yazı stiliniz farklı olmasaydı şu mesajı kendim yazdım zannederdim. Eşim şu sıralar çok istiyor çocuk aynı cümleyi ona kurdum. Senin motivasyonunu anlamıyorum. Sana aslında ne hissettireceğini bilmediğin, deneyimlemediğin bir şeyi nasıl bu kadar isteyebilirsin ki? Veya insanlar anne baba oluyor. Yarım saat sonra diyor ki dünyanın en güzel şeyi ebeveyn olmak. Bir dur yani. Bunlar kesinlikle öğrenilmiş veya öğretilmiş şeyler. Öyle hissetmeleri gerekiyormuş gibi düşünüyorlar sanki.Halbuki hiç çocuğu olmayan bir insan ;aslında ne olduğundan haberinin bile olmadığı bir şeyi istiyor demektir.
Yani mesela ben hiç pekin ördeği yemedim. Ama canım pekin ördeği çekiyor gibi bi şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?