Vajinal Genişleme ??..

Vajinal Genişleme Oldu mu ?

• Evet, genişleme oldu

OY: 22 48,9%
  • Hayır, genişleme olmadı

OY: 23 51,1%

• Ankete Katılan
    45
şş dur kız şimdiden sezeryana karar verme .. :roflol: seren goruyon mu yaptıgını.. :oklava:
yaaa nerdesınız yaaa tecrubelıler bugun sıtede yok heralde.. :dilcikar:

Aslında mantık olarak genişlemeli değil mi?
belki 6 ay içinde egsersizle eski haline kavuşur...
Ama şöyle bir durum da var, 3., 4. çocuğunu doğuranlar 5 dk da doğum yapabiliyormuş, demekki gevşek kalıyor ve ondan kolay doğum oluyor diye düşünüyorum..

güzelim dediğin gibi genişleme olsaydı benim kayınvalideminki genişlerdi.maaşallah 14 doğum yapmış kendileri.10 çocuk ta hayatta.maalesef 4 ü küçükken hastalıklardan ölmüş.genişleme olsa idi olurmuydu o kadar çocuk?

ayyy ben doğum yapmadım kiii... hani normal genişleme de oluyormuş ya ondan sandım bunu daaa...

ama sanırım genişlemicek.. her ay reglimden sonra bile ilk geceki haline dönüyor çünkü. zarım esnek ve orası da sıkıymış onun için sürekli kendini toparlıyormuş...

bu da kötü beee hep acıyo hep acıyooo :roflol:

14 çocuk mu..maşallah.. :1shok:
ama eskilerde öyle genişleme oldu cinsel hayatımız kötüye gıdıyor dıye bır mantık oldugunu sanmıyorum bilmem yanlış mı.. fisfisfis
oldugu gıbı takılıyorlardır heralde.. bizde 4 kardesiz ya bende anneme sorsam mı? ama utanır o.. :roflol:

Son düzenleme:
güzelim dediğin gibi genişleme olsaydı benim kayınvalideminki genişlerdi.maaşallah 14 doğum yapmış kendileri.10 çocuk ta hayatta.maalesef 4 ü küçükken hastalıklardan ölmüş.genişleme olsa idi olurmuydu o kadar çocuk?

Vajina genişleyince çocuk olmuyormu yani?kafamçokkarıştı
Eminimki ilk çocukla 14. çocuk arasında vajina genişliği ve zevk olarak baya fark vardır...

kafanı çok takma bu olaya.dediğin gibi olsa idi,bir sürü normal doğum yapan insan var. o zaman bunların büyük kısmı estetikçilere koşardı.doğumdan sonra vajinam genişledi diyip kaç kişi estetikçiye gitmiştir ki?eminim yok denecek kadar azdır.eninde sonunda toparlanırsın.egzersiz yaparsın,kegel egzersizleri yaparsın.dediğin gibi öyle vahim bir durum olacağını sanmıyorum.

Vajina genişleyince çocuk olmuyormu yani?kafamçokkarıştı
Eminimki ilk çocukla 14. çocuk arasında vajina genişliği ve zevk olarak baya fark vardır...

vajina genişleyince çocuk oluyor da ben onu başka manada söyledim.yani vajinası çok geniş olsa idi ,eşi bişey hissetmese idi, bunu sorun yapıp hanımını istemezdi herhalde diye düşündüm ve o manada söyledim.sorun olmamış ki hanımını hep istemiş,beğenmiş.
ben senin gibi düşünmüyorum.tabii ki 14 doğuma bağlı olarak deformasyon olur ama bence çok da büyütülecek kadar olmaz.
sadece o değil başka akrabalarımızda var 7 çocuk,5 çocuk,10 çocuk doğuran.demekki büyütülecek bişi yok:)))

bayan arkadas endiselenmesinde hakli, normal dogum yapan kadinlarda genisleme oluyor vajina esnek oldugu icin oluyor malesef, ama bununda caresi var estedik yani vajinayi daraltma yapiliyor,

bayan arkadas endiselenmesinde hakli, normal dogum yapan kadinlarda genisleme oluyor vajina esnek oldugu icin oluyor malesef, ama bununda caresi var estedik yani vajinayi daraltma yapiliyor,

:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
sizde oldu mu sorun yarattı mı cok özele gırmedıyse..
ya esım farkederde bana soylemezse ama hıcbırsey eskısı gıbı olmazsa gercekten cok can sıkıcı olur ya.. :çok üzgünüm:
gerçi bır genısleme olursa onu bayan da anlar ama değil mi?.. :uhm:

Ben kulak misafirliği yaptığım bir olayı anlatayım, 2 ay önce beni 2 saatliğine nst için hastane odasına yatırdı doktorum orada karşı odaya bir kadın getirildi ameliyattan yeni çıkmış, operasyonu yapan doktor ve kadının kocası da benim odanın kapısında konuşurlarken duydum, doktor adama dediki, "eşinizi evlendiğiniz ilk günkü gibi yaptım artık son derece mutlu bir yaşantınız olacak" ben tabi dumur, o kadın muhtemelen vajina ameliyatı olmuştu...Yani başka neden dr öyle desin ki...

Son düzenleme:
keşke hamileli,kte biraz genişlemiş olsa bende acı çekenlerdenim
gerçi benim sezeryan olucak ama yinede hamileliğin biraz etkisi olur mu sizce
bebişi bile zar zor yaptım
acıdan kıvrandım yani

benim son sözüm şudur:arada istisalar olabilir ama çok fazla bir şeyin değişeceğini sanmıyorum.senin karnın kocaman olmuş,belli ki doğum yakın.bence doğumu düşün.hazırlıklarını yap.senin bu dediğin şu anda en son düşüneceğin şey.kafana bişeyi takma,rahat olemin ol değişen bişey olamyaacak.ama sen kafana takarsan, değişen bişey olmadığı halde sana değişmiş gibi gelecek.senin olay dereyi görmeden paçayı sıvamak gibi oldu.hele bir dur.doğum yap,45 günü atlat,egzersizlerini yap,ondan sonra durumu gözden geçirirsin.gerçi çocuk olunca eminim unutursun bu düşüncelerini de.

Bencede 1-2 doğumda genişleme olmaz 3. yü düşünüyorsan eğer o zaman genişlemeyi de göze almalısın...

Yinede en güzeli normal doğum....

Son düzenleme:
Aslında genel olarak çok fazla bir değişim olmuyor.Ama bu herkesin yapısı bir anlamınada gelmiyor
Kimisinde genişleme olabilir,Kimisinde dogum yaptığı bile anlaşılmaz bu kişinin bünyesine baglı bir durumdur.
Kengel egzersizlerinin Ve bacak kaslarını çalıştırmanın vajina toplanmasına çok faydası var..

Ah canım benimde hep merak ettiğim konudur bu. Ben hayırlısıyla normal doğum yapmayı çok istiyorum ama tek düşündüğüm sonrası işte... Çoğu kişi bir şey fark etmediğini söylüyor ama doktorlar kesinlikle eskisinden biraz farklı olacağını söylüyor. Ama bu hayatımızı etkilemezmiş pek fazla. En azından eskilere göre şanslıyız epizyotomi kesisi yapıyorlar doğumda ve dikiyorlar sonra. Eskiden öylece doğum yaparmış kadınlar. Allah hayırlısıyla kucaklarımıza evlatlarımızı versin de çok fark ederse de estetik yaptırırız napalım
:teselli:

Ah canım benimde hep merak ettiğim konudur bu. Ben hayırlısıyla normal doğum yapmayı çok istiyorum ama tek düşündüğüm sonrası işte... Çoğu kişi bir şey fark etmediğini söylüyor ama doktorlar kesinlikle eskisinden biraz farklı olacağını söylüyor. Ama bu hayatımızı etkilemezmiş pek fazla. En azından eskilere göre şanslıyız epizyotomi kesisi yapıyorlar doğumda ve dikiyorlar sonra. Eskiden öylece doğum yaparmış kadınlar. Allah hayırlısıyla kucaklarımıza evlatlarımızı versin de çok fark ederse de estetik yaptırırız napalım
:teselli:

epizyotomi kesisi
bu nedir?anlamadım ben

doğumdan sonra eskı halıne dönermıs
ancak akıntar vs olurmus mus mus
bu konuda anlatılan bır yıgın hıkaye var

:utangac:

bı genc adam karısı dogurduktan sonra ona yanasamamaya baslamısss;
gel zaman gıt zaman bı yaslı ıhtıyar anlamıs durumu ve gıtmıs bu gencın yanınaa oturmuss
almıs bıe bal kavanozunu ortasına parmagını sokmus karıstırmıus
sonra eskı halıne gelmıs bal
bak oglum gördun mu eskı halıne gelıo uzulmene gerek yok gıt karına yanaşş
demısss

kaydirigubbakcemile4

olay böylee canlar genısleme sonra eskı halını alıyormuss rıvayetlere göree

ama dogum yapmıs kadınlaa yapmamıs kadın bır degıll derlerr kılo acısındann olabılırr

ayrıcaa vajınal genısleme ıcınn pelvıs kaslarını sıkıstıran bacak hareketlerıının yararlı oldugunu bılıyorumm
:icecream:

nesrin doğumu kolaylastırmak ıcın doktorun rahım agzına atms oldugu bır kesı canım..
daha dogrusu gerektıgı yere attıgı bır kesı.. yanı yırtılmayı onlemek ıcın.. ama tabıkı her dogumda yapılıcak dıye bır sart da yok bazen gerek gorulmuyor kesıye..
dogumdan sonrada kesılen yer dıkılıyor..
epizyotomi bu canım..

Back
X