Canım çok endişe etme :) Bende hpv 16 var üstelik. Ben güncelrce ağladım kesin boğaz kanseri de olacağım diye. boğazımda bir şey oluşmuştu siğil sandım apar topar kbb'ye gittim. Ki 2 kbb uzmanına birden göründüm. İkisi de onun siğil olmadığını bu yaşlarda görülebilen bir kist olduğunu söyledi. Onun dışında hpv boğaz kanseri olayını sordum. ikisinden de o konuda yapılan çalışmaların henüz çok yetersiz olduğunu ve boğazda kanser geliştirme oranının düşük olduğunu öğrendim. hpv konusunda boğaz kanseri olma oranı erkeklerde daha yüksekmiş yapısal açıdan. Doktor bir arkadaşım var onunla da konuştuk. HPV boğaz kanserleri açısından tek başına bir risk değil sadece tetikleyen bir etmen dedi. Eğer sigara ve alkol tüketiyorsan HPV bunu destekliyor ki biz çoğu boğaz kanseri vakasına erkeklerde daha sık rastlıyoruz kadınların oranı çok düşük dedi. Bi de bir yerde okumuştum rahim ağzında, ve vajinal bölgede lezyon görülüyorsa şayet boğazda kansere dönme oranı çok düşükmüş.Öpüşmekle geçiyor diyorlar o beni üzen yani bittimi cinsel hayatım artık öpüşmek bile mi yok yaşamanın ne anlamı kaldı ki öldüm bittim vallahi hiv daha iyi bundan en azından kondom koruyor öpüşmekle geçmiyor ilacı var kanser yapmıyor ben böyle birşey ne gördüm ne duydum keşke hiç öğrenmeseydim öğrenince daha kötü oldu daha çok bağışıklık düşüyor ağlaya ağlaya takviyeler içiyorm yemekler yiyorum çaylar ama işte ne bilim..böyle acı bir tecrübe işte