Merhaba, hpvnin siğil yapan ve yapmayan türleri var. Siğil yapan türler kanser riski taşımıyor, siğil yapmayanlar ise taşıyor. Siğiliniz varsa (sadece siğil yapan hpv türleri varsa sizde -bazen birden fazla tür olabiliyor-) smear testinizin temiz çıkması gayet normal, çünkü siğil yapan türler genelde hüçresel bozulmaya sebep olmuyor.merhaba öncelikle herkese geçmiş olsun. Benim de danışmak istediğim bi konu var forumda henüz çok yeniyim. benim de henüz yeni farkettiğim ve bi panikle doktora koşup haberdar olduğum siğiller var vajinamda. çok korkuyorum ve başıma ilk defa gelen bir şey.
İlk cinsel birlikteliğimi aralık ayında yaşadım. en son da şubatta. sonrasında bir kadın dogum uzmanına muayene olmak istedim. İlk kez jinekolojik muayene oldu vesaire. muayenede sadece mantara bağlı hafif bir enfeksiyon çıktı. onun için de doktorun verdiği fitilleri kullandım . bir de smear örneği alınmıştı. Sonucu negatif çıktı. ben de rahatladım haliyle. Ancak şu an nasıl hpv taşıyıcı haline geldiğimi anlayamıyorum. Bu siğillere anlam veremiyorum. hpv pozitif olsam şubattaki smear testinde hücresel olarak çıkmaz mıydı? aradan sadece 4 ay geçti ve bu süreçte erkek arkadaşımla bir birliktelik te yaşamadım.
Gerçekten olanlara bir anlam veremiyorum. Benimle benzer durum yaşayan ya da konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olan arkadaşlarım varsa ve beni bilgilendirebilirlerse çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim