slm arkadaşlar,benim vajinismus problemim vardı,ama burdaki arkadaşlar sayesinde bi hafta da bu sorunumu çözdüm çok şükür,ama gerisi gelmedi vaj......mın girişinde sivilce gibi ucu beyaz bişey çıktı,bazen kaşınıyo dokununca acıyo,ne yapıcam bılmıyorum 1 hafta oldu hala gecmedi,ne oldugunuda bılmıyorumkı,netten arastırıyorum bı cok ılac ısmı okudum ama ne oldugunu bılmeden kullanmak da ıstemıyorum,sebamedın genıtal bolge ıcın jelı varmıs ve cok ıyıymıs kullananlar cok memnun,bıde aldara ve verrutol dıye bı ılactan bahsedıyolar,çörek otuda kullananlar varmıs,temızlıgıne cok dıkkat edıyorum ama gecmıyo,ne yapmalıyım bana yardım edebılıcek bırı varmı aranızda
canım aşının ismi Gardasil. tüm hastaneler yapıyor. 3 aşamalı bir aşı. ilk dozdan 2 ay sonra 2.'yi; ve ondan 4 ay sonra son dozu vurduruyorsun. her bir doz 240'ar YTL. pahalı bir aşı malesef ama yaptırcaz artık...devlet hastaneleri de yapar muhtemelen ama fiyat aynı her yerde, devlet karşılamıyor....(buna çok kızıyorum)
bildiklerim bunlar canım.
nisancım ilgin için teşekkür ederim...... aldara sadece siğil için kullanılan b i ilaçmı çok pahalıymış sanırım,benimki bi tane ve sivilceye benziyo kızarık ama ucu beyaz dokununca yanıyo yani o bölgede sivilce çıkarmı bilmiyorum hiç,bide bi haftadan fazla oldu hala geçmedi,daha öncede bi kaç cıkmıstı aynı yerde evlenmeden önce kendiliğinden geçmişti,bu da geçer demi yani siğil tam olarak nasıl bilmiyorum netten resimlere baktım benimki öyle değil zaten bi tane o bölgede sivilce cıkabılecegını hiç düşünmemiştim:çok üzgünüm:[/QU
mrb.cruel bende siğil tecrübesi yaşayanlardanım.siğil karnıbahar gibi görünen bi çıkıntı çok yeniyken et benine de benzyebiliyor.bence bi problemin varsa uzman bi dr görünmelisin hele de bu problem çok hassas bi yer olan vaginadaysa.he bir de aldara pahalı ama sosyal güvencen varsa devlet karşılıyor.bence dr git ve ne gerekiyorsa ondan öğren geçmiş olsun.
ayrıca aşı ile ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz.sanırım yukarıdaki ölüm ve diğer vakalar aşı ile ilgili uyarılara uyulmadığı için olmuş.iyice araştırmakta fayda var.devamı gelecek
nisancım ilgin için teşekkür ederim...... aldara sadece siğil için kullanılan b i ilaçmı çok pahalıymış sanırım,benimki bi tane ve sivilceye benziyo kızarık ama ucu beyaz dokununca yanıyo yani o bölgede sivilce çıkarmı bilmiyorum hiç,bide bi haftadan fazla oldu hala geçmedi,daha öncede bi kaç cıkmıstı aynı yerde evlenmeden önce kendiliğinden geçmişti,bu da geçer demi yani siğil tam olarak nasıl bilmiyorum netten resimlere baktım benimki öyle değil zaten bi tane o bölgede sivilce cıkabılecegını hiç düşünmemiştim:çok üzgünüm:
ozturkum,
canım verdiğin bu çook önemli bilgiler için çok teşekkür ederim. açıkçası hiç duymamıştım böyle bir haberi Gardasil ile ilgili. çünki son gittiğim 2 doktor da bana şiddetle önerdi aşıyı. hem arkadaşlarım var aşıyı olan, bir yan etki görmediler. ama ben çok korktum şahsen. bu ölümlerin kesin sebebinin aşı olduğundan eminler mi acaba bunu çok merak ettim...yani bazı şeyler vardır, vücuda alınan sentetikler onları kötü etkiler, tetikler ya da. bence bu şekilde olmuştur yan etikeri.
ama mutlaka araştıracağım...
çok teşekkürler...
:1shok:
arkadaşlar bende de bişi oluştu bi aya yakındır:1closedeyes: netten baktığıma göre genital siğil olduğunu sanıyorum ama dış yüzeyde siğil veya sivilce benzeri birşey yok mukozanın içinde bilye büyüklüğünde bi kabartı var 2 tane ve yeri değişiyor :sm_confused: doktora gitmek istemiyorum bilmiyorum napıcam :1no2: netten okudum bu konuyu ama tam benzetemedim bendeki duruma benneyaptımki
papatya merheba canım ben yren.bendede aynı sorun var ne yazıkki ewet kanser riski çok fazla ve bu siğiller ne kadar yakılırsa yakılsın vücüdümuzdan yok olmayan bir virüsmüş.ve sürekli smear testleri ile kontrol ettirmek gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?