Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)
Yok canım ne eşimde nede bende bişey yoktu eşimde zaten hiç çıkmadı. bağışıklığım hamilelikten ötürü çok düştü bu siğiller aslında hamilelik sonrası kendiliğinde geriliyormuş ama ben tedavi olmayı seçtim. Bir şöyle birşey var bağışıklık virüsü sadece baskılıyo tamamen yok ettiği sadece doktorların bi öngörüsü kanıtlanmış bişey değil yani.
Hayir 10 yillik bir arastirma sonucu soylenen birsey bu hic bir dr yada arastirmaci asli olmayan birsey soylemezler bakk ben moonrose ile konustum 2 sefer hamilelik gecirmis ve cikmamis yine tiviti ile gorustum oda ilk defa ilk hamileliginde cikmis daha sonra 2.5 yil sonra bidaha hamile kalmis bu sefer cikmamis ve bidaha cikmamis yine lagrima hamilelik oncesi yasadi ustelik tehlikeli tipler 16-18 ve 2 yil icinde atlatti hamileliginde sigilleri tekrarlamadi simdi saglikli bebegi var normsl dogum hemde . Yani su var bu virus tabiki vucuttan atilmiyor inaktif oluyor aktifligi bitiyor ayni su cicegi gibi mesela sen su ciceginin bir cok tipi olduginu dusun ve ve sana bulasan tipi inaktif oldu etkinligini bitirdi ama baska tip kaparsan tekrar cikar. Su cicegi gecirdiysen eger tekrar tekrar su cicegi cikariyormusun bagisikligin dustugunde buda o da virus deri alti virusu ikiside vucut bir virusu inaktif edinceye kadar ugrasir ve bu zamsn zarfinda bagisiklik dusmez baska hastaliklar yoksa. Birde tabi bulasn tip cok onemli. Bekarlik doneminde cikarmis ilk daha sonra evlenmis cocuklari olmus birdaha tekrar etmemis esine bulasmamis yani bu verdigim ornekler bu forumdan kisiler. Sen ya ueniden enfekte oldun ya onlar sigil degildi aldirip patolijiye gondermen daha mantikli kesin sonuc icin yada bunyen cok zayif. Yada esinde gozle gotulmeyen sigiller var bir birinize bulastiriyorsunuz esin dr gitsin bence
Valla canım bende doktorların yalancısınım dediğim gibi 6 doktor gezdim kadeşimde tıpta öğrenci hepsi aynı şeyi söyledi bünye meselesi tabi ben normalde grip bile olmam hayatım boyunca toplasan 3 kere uçuklamadım ama hamile kaldığımdan beri abuk subuk rahatsızlıklarım çıktı doğumdan sonra toparlarım bidaha bendede tekrar etmez umarım düzenli testleri yaptıdımmı zaten sorun yok. Eşim ilaç firmasında sürekli doktorların arasında yani düzenli kontrol olur ve onda sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar. İlk gittiğim doktor bu virüsü uçuk virüsüne benzetmişti hayatın boyunca taşıyacaksın ara ara tekrara edebilir demişti o zamn dünyam başıma yıkılmıştı sonra internette bende senin dediğin şeyleri okudum ve gittiğim her doktora sordum hepsi oladabilir olmayanda bilir sen yinede bağışıklığını yüksek tutamaya bak dediler haftaya kontrolüm var doktoruma yine bi sorarım ama duyduklarım yıllardır hep aynı
Valla canım bende doktorların yalancısınım dediğim gibi 6 doktor gezdim kadeşimde tıpta öğrenci hepsi aynı şeyi söyledi bünye meselesi tabi ben normalde grip bile olmam hayatım boyunca toplasan 3 kere uçuklamadım ama hamile kaldığımdan beri abuk subuk rahatsızlıklarım çıktı doğumdan sonra toparlarım bidaha bendede tekrar etmez umarım düzenli testleri yaptıdımmı zaten sorun yok. Eşim ilaç firmasında sürekli doktorların arasında yani düzenli kontrol olur ve onda sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar. İlk gittiğim doktor bu virüsü uçuk virüsüne benzetmişti hayatın boyunca taşıyacaksın ara ara tekrara edebilir demişti o zamn dünyam başıma yıkılmıştı sonra internette bende senin dediğin şeyleri okudum ve gittiğim her doktora sordum hepsi oladabilir olmayanda bilir sen yinede bağışıklığını yüksek tutamaya bak dediler haftaya kontrolüm var doktoruma yine bi sorarım ama duyduklarım yıllardır hep aynı
Yukarida yazdiklarim baska bir siteden alintidir bu arada hpv nin vucuttan atildigi kanitlanmis yukarida ismi gecen dr gittigi ulkede bu hpv ile ilgili calismanin icinde yer almis ve orada vucuttan atildigi kanitlanmis
Ben asi olmadim hamileyim zaten dogum olacak emzirecegim en az 3 sene var bu 3 senede neler degisir neler. Su varki acayio abartiliyor hpv buda asi ciktigi icin dusunun bu kadar yaygin birsey bizde varsa siz sanatcilari dusunun en bilindik defne samyeli hpv geciren. Arkadaslar bu virus cok guclu degilmis ona bakarsaniz grip virusunden olen daha cok hangimiz korkuyoruz grip olmaktan. Asi pazarlama bence ama tabi buna kisi kendi karar verir ben konustugum dr larin soylediklerini yazdim olmadi dedim en iyisi slinti yapmak ben yine diyorum tel. Dr konustum bu virus cok guclu degil dedi herpes gibi kalici degil dedi 4-5 yildan sonra zaten gidiyor bulastiricilikta kayboluyor dedi bagisikligi guclendirmek gerekiyor o kadar ne kanser hastalari var neleri yeniyor rabbim korusun hiv gibi degil kanda degil bagisikligimizi dusurmuuor. Cocuk sahibi olmamiza engel degil teksen camlibel roportajini hepiniz okumussunuzdur demis ki bu virus insanin vucuduna 100 kere girdiyse 80 ni kendi kendine atiliyor ama bazilarinda kaliyor o da yukarda saydigim baska hastaliklar sigara alkol kotu beslenme sinir stres yirgunluk uykusuzluk eksik vitamin bunlara etkendir
Ah kızlar ağzınızdan bal damlamış valla.. Ben 4 yıldır rahattım ne güzel geçti demiştim ama yine çıktı nese umarım dediğiniz gibi geçerse bi kaç yıla kurtuluruz
Ah kızlar ağzınızdan bal damlamış valla.. Ben 4 yıldır rahattım ne güzel geçti demiştim ama yine çıktı nese umarım dediğiniz gibi geçerse bi kaç yıla kurtuluruz
Valla doktorun doğru söylemiş benimde 4.5 yıl sonra hamilelikte çıktı bende aradan yıllar geçti artık geçmiştir diye imuneks elma sirkesi falan kullanıyordum bıraktım. Pat diye doğuma 1 ay kala çıktı. Şimdilik hergün elma sirkeli su içiyorum doğumdan sonra imunekse tekrar başlıcam çörek otu zencefil çayı falan toparlıycam tekrar ama şuanda yediğim içtim bana hiç yaramıyor
Sozzled senin sigiller nereden cikiyor tam birde han gi renkte kac tane cikti. Bazen hamilelikte bu tarz seyler olabiliyor boyunda gobekte goguste genital bolgede ben seklinde cikabiliyor. Yada senin gozle gormedigin bir sigilin vardi tam temizlenmedi ve hamilelikte cogaldi bu da olabilir ama keske patolojiye gondertseydin belki hamilelijte ciksn birseydi. Ben vucuttan atildigini yani inaktif oldigunu duydugum dr larin isimleri istersen sende ara ve konus prof suleyman engin akhan prof derin kosebay dr nevranin esi hakan bey benim dr prof yakup erata hatta bana kizdi o eski bilgi gittikce duzelexek vucut bunu atacak sen bana inansana dedi. Sonra baska bir sitede bur dr var levent diye onunlada konustum o da evet dedi inaltif oluyor ama tekrarlamiyor 4-5 sonra bu virus cok guclu degil ucuk virusu gibi degil vucutta omur boyu kalmiyor dedi ve tekrar hpv ile karsilasmazsan dedi. Birde esin ilac mubessili mi carregeenan diye bir madde varmis hpv yi onleyen onu bir arastirsin esin olmaz mi bizede bilgi verirsin ben suan 5.5 -6 aylik hamileyim suan birsey yok ve bende hic yoktu zaten
Tatlım bende çıktı die sendede çıkacak diye bişey yok olay bağışıklıkla ilgi benimki sandığım kadar güçlü değildi demekki şuandada yerlerde zaten. Anladığım kadarıyla doktorlar bu inaktiflik konusunda farklı fikirdeler ve umarım seninkiler haklıdır. Doktorum DNA için bi parça aldı ama daha sonuçlar çıkmadı 22 sinde gidince sorucam.siğiller 2 taneydi vajina girişine doğru başta görünümü yağ bezesi gibiydi toplu iğne başı kadar sonra zamanla büyüdü hpv kaynaklı siğillerin görünümleri tipik oluyo zaten ve doktor ilk bakış evet iki tane kondülomun var dedi yılların doktoru o kadar tecrübesi vardır herhalde. Hem sen boş ver bunları düşünüp bebeğini strese sokma. Çıkarsada ki çıkacağını sanmıyorum en fazla sezeryanla doğum yaparsın o kadar Allah ikimizide sağlıkla evlatlarımıza kavuştursun
Sozzled senin sigiller nereden cikiyor tam birde han gi renkte kac tane cikti. Bazen hamilelikte bu tarz seyler olabiliyor boyunda gobekte goguste genital bolgede ben seklinde cikabiliyor. Yada senin gozle gormedigin bir sigilin vardi tam temizlenmedi ve hamilelikte cogaldi bu da olabilir ama keske patolojiye gondertseydin belki hamilelijte ciksn birseydi. Ben vucuttan atildigini yani inaktif oldigunu duydugum dr larin isimleri istersen sende ara ve konus prof suleyman engin akhan prof derin kosebay dr nevranin esi hakan bey benim dr prof yakup erata hatta bana kizdi o eski bilgi gittikce duzelexek vucut bunu atacak sen bana inansana dedi. Sonra baska bir sitede bur dr var levent diye onunlada konustum o da evet dedi inaltif oluyor ama tekrarlamiyor 4-5 sonra bu virus cok guclu degil ucuk virusu gibi degil vucutta omur boyu kalmiyor dedi ve tekrar hpv ile karsilasmazsan dedi. Birde esin ilac mubessili mi carregeenan diye bir madde varmis hpv yi onleyen onu bir arastirsin esin olmaz mi bizede bilgi verirsin ben suan 5.5 -6 aylik hamileyim suan birsey yok ve bende hic yoktu zaten
vucuttan atıldığı konusunda sana katılıyorum,çünkü doktorum dna ma bakıp negatif dedikten sonra,artık bu vürüs sende yok tekrar siğil çıkarsa sana yine eşinden bulaşmış demektir dedi.şimdilik bişey yok ama bakalım ay sonunda kontrole gitcem,şimdiden strese girdim.
C vıtamını ctuketın
Agdacılara gıtmeyın sıgıl varken de yokken de yaklasık 7 8 ay agdadan kacının agca sıgılı dagıtan cok ıyı bı dusmandır
Elvıden tek kullanımlık jılet ya da tuy dokucu kremle almanz gerekıyor( yanlız et benlerıne deymemensu kanatmamanız lazım
Macun kullanmanızı onerıyorum. Aktardan bır kavaozda hazır satılan dırencı yuksek tutan macunlar sart ( hamıleller ıcın. Bısı dıyemem) cunku onların kı bıtkılere duyarlı olabılır
Hatırlasıyosanız bende 40 50 sıgıl vardı bu kadar sıgıl gıtmesı ıcın doktorun maharetı ve benım ozenlı bakımımmm sartttııı
O zamanlar topıx kullanıyordum macun sabah ole aksam. (20 tl )))))))Sımdı propolıs kullanıyorum bıraz pahalı ama olsun (140tl)
Her gun genıtal bolegmı once sırkeyle sonra suyla tmızlıyorummmm
En onemlısı koter sonrası hemen asıı yaptırdım seneye 5 sene doluyor gene olucammmmmm bıde ben oldugumda ası cok pahalıydı ılk zamanları sımdı herkez olabılır fıyatı daha uygun o ası %1 bıle korusa benım canım kıymetlıyse kardır
Doktorum cunku kendı kızlarınada vurdurdu o acıdan ıcım cok rahat
Her gun yıllardır bır bardak portakal suyu ada cayı ıcıyorum bıde macun yıyorum bunlardan vazgecmıyorum. Yıllardır
Her 3 ayda bır smaer aldıyorum duzenlı
Yaglı kızartma turu seyler yemıyorum kesınlıkle bırde sekerlı
Doktorum seker ve yag bunu tetıkler dıyordu her ogunumde muhakkak salata sart dıyor doktorum ddedıklerını yaptım sag olsn ıyıyım
Portakal suyu sart bıde ıcınde asıt var dıyordu her gun ıc 10 tane mandalın yıyorum bıde
arkadaşlar mrb... benim siğil sorunum yok.fakat sivilce gibi kırmızı lekeler ve kıll dönmesi gibi lekeler oluşmaya başladı. şuan gebeyim ondanmı kaynaklı die düşünüyorum ama sanmıyorumda benm durumumda olan varmı varsa ne kullanıyosunuz çok canım sıkılıo bu duruma. yardımcı olursanız sevinirim
Nazarboncuk cok sevindim gulum hadi gozun aydin canim baktiklari 21 tip miydi bu guzel haber sevindim dr nededi konustun mu esinde cikiyor mu peki hala hadi bide bebek haberini diyariz insallah. Canim bide sey soracagim sana garip gelrbilir senin esin ya o bolgesini kasiyor mu ben esime diyorum acaba tekrar mi cikti diye o da yok diyor bakiyorum ben birsey yok diyor olsa soylerim diyor arada boyle eli oraya gidiyor kasiyor normal diyor bu hep boyleydi yeni birsey degil kasinmasi diyor senin esinde oylemi bide esinde ki sigiller kahverengi et beni gibimiy di sende cikanin rengi nasil di mesela
arkadaşlar mrb... benim siğil sorunum yok.fakat sivilce gibi kırmızı lekeler ve kıll dönmesi gibi lekeler oluşmaya başladı. şuan gebeyim ondanmı kaynaklı die düşünüyorum ama sanmıyorumda benm durumumda olan varmı varsa ne kullanıyosunuz çok canım sıkılıo bu duruma. yardımcı olursanız sevinirim
Nazarboncuk cok sevindim gulum hadi gozun aydin canim baktiklari 21 tip miydi bu guzel haber sevindim dr nededi konustun mu esinde cikiyor mu peki hala hadi bide bebek haberini diyariz insallah. Canim bide sey soracagim sana garip gelrbilir senin esin ya o bolgesini kasiyor mu ben esime diyorum acaba tekrar mi cikti diye o da yok diyor bakiyorum ben birsey yok diyor olsa soylerim diyor arada boyle eli oraya gidiyor kasiyor normal diyor bu hep boyleydi yeni birsey degil kasinmasi diyor senin esinde oylemi bide esinde ki sigiller kahverengi et beni gibimiy di sende cikanin rengi nasil di mesela
canım çok sağol valla kaç tip bakıldı bilmiyorum ist.da burç genetik tanı labaratuarı diye 1 yere gönderilmiş sadece hpv dna pcr sonuç: negatif yazıyo. bakılmayan tipler pozitif olabiliyo mu nasıl oluyo ki hiç bilmiyorum tipleme ayrı mı oluyo onudsa mı yaptırsam ki ama negatif çıkmış gerek var mı acaba daha doktora göstermedim bakalım ne diyecek.
ben de eşime duşta sürekli bak siğil miğil var mı diye diyorum bakıyom yok diyo kaşındığını hiç görmedim canım. eeşimin eski çıkan siğillerini hiç görmedim canım o fark edip hemen yaktırmış ben görmedim hiç neye benziyodu ama benimki et benine benziyodu
çok sevindim arkadaşım. o siğili ve başından geçenleri bir kabus görmüş say ve hayatına mutlu mutlu devam et, Allah bir daha göstermesin inşallah, hepimiz tamamen kurtuluruz bu illetten, görmemiş gibi oluruz...
çok sevindim arkadaşım. o siğili ve başından geçenleri bir kabus görmüş say ve hayatına mutlu mutlu devam et, Allah bir daha göstermesin inşallah, hepimiz tamamen kurtuluruz bu illetten, görmemiş gibi oluruz...
çok sağol canım inaşşah hepimiz 1 gün o negatifi görürüz....
hpv dna yaptıran arkadaşlar siz de pozitif diye mi çıkmıştı yoksa direk tipi mi çıkmıştı şimdi bende acaba bakılmayan tipler pozitif olabilir mi yoksa bu negatif hiç 1 tip yok mu demek
canım geçmiş olsun hadi çok sevindim ya senin adına.inşallah annelik haberinide alırız en kısa zamanda.bende adet oldum bugün haftaya kurtuluyorum siillerimden inşallah benim testimde negatif çıkar.dua edin bana.