Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

canım sana öncelikle şunu söyleyeyim.nazardaki tam olarak siilmiydi değilmiydi bilinmiyor.bi et ben bile olabilir.yoksa bukadar zaman diliminde negatif görmek zor bütün araştırmalar bunun 4 5 yılda anca atıldığını söylüyor.ama kendine çok iyi bakarsan tabikide.

ben simdi 4-5 sene cinsellik yasamıycak mıyım?bittimi cinsel hayatım...bulaştırmaktan ve bunun kısır döngüye girmesinden korkuyorum.

canım öncelikle geçmiş olsun.ordaki ukalaların senin moralini bozmasına izin verme.bu hastalık sadece cinsel yolla bulaşmıyor.umumi tuvaletler havuz ve ağda salonundanda bulaşabiliyor.mesela benim eşimde böle bi rahatsızlık yok e ben nerden kaptım ozaman.havuza girdim ağdaya gidiyorum umumi tuvalet kullanıyorum dışardayken.yani bunlardan birinden geçti.geçenlerde bi arkadaş buraya ev arkadaşından kaptığını söylemişti.evdeki tuvaletten yani.dert etme onların ne dediğini cahil o insanlar.bu konuda hiçbişey bilmiyolar.o sana verdikleri krem uzun bi tedavi sürecine neden olur.hemen başka bi kadın doğum uzmanına görünüp o siilleri yaktırmalısın.en kesin tedavi, yöntemi bu.kafaya takmıyosun hiçbişeyi herşeyin çaresi var.bu hastalıkta geçici.sirke fazla değdirme bana kalırsa doğal asit çünki benim dr um önermedi.onun dışında zaten temizliğine dikkat ediyomuşsun.ama dediğim gibi en iyi yol yakarak kurtulmak.

öyle güzel konuşuyorsunuzki keyfim az biraz yerine geldi etrafımdakiler yanlış anlıcak diye kimseyede anlatamadım sıkıntımı bana moral verdiginz için öncelikle teşekkür ederim umarım en kısa zamanda hepimiz iyileşiriz.kaç gündür kendimde degilim moralimi bozsalar iyi kaç gün agladım sinirlerim alt üst oldu sizce krem gecirmezmi yada geçirmesi çokmu uzun sürüyor?bide yaktırmaktan korkuyorum kaç günde iyileşir tekrarlarmı o yara yeri nekadar sürede toparlanır korkum ondan .cvp verirseniz çok sevinirim şimdidien teşekkürler

ben simdi 4-5 sene cinsellik yasamıycak mıyım?bittimi cinsel hayatım...bulaştırmaktan ve bunun kısır döngüye girmesinden korkuyorum.

yok öyle bişey canım ya nerden çıkardın bunu.ozaman bizimde biterdi bütün hayatımız boşanırdık yani.siillerin yakılınca geçiyo bulaşıcılık.siil yok bulaşıcılık yok.

öyle güzel konuşuyorsunuzki keyfim az biraz yerine geldi etrafımdakiler yanlış anlıcak diye kimseyede anlatamadım sıkıntımı bana moral verdiginz için öncelikle teşekkür ederim umarım en kısa zamanda hepimiz iyileşiriz.kaç gündür kendimde degilim moralimi bozsalar iyi kaç gün agladım sinirlerim alt üst oldu sizce krem gecirmezmi yada geçirmesi çokmu uzun sürüyor?bide yaktırmaktan korkuyorum kaç günde iyileşir tekrarlarmı o yara yeri nekadar sürede toparlanır korkum ondan .cvp verirseniz çok sevinirim şimdidien teşekkürler

canım rica ederim biz burda birbirimize destek olmak moral vermek için varız.yoksa hiçbirimiz doktor değiliz ama emin ol yaşadığımız tecrübelerle bazı doktorlardan da daha iyiyiz :) sadece bu konuda araştırma yapmış bi çok doktorun bazı yazıları var geçmiş sayfalarda dila arkadaşımız sağolsun aratırıp paylaşmıştı.vücuttan atılıyor bu hastalık kafaya takmayın.krem çok uzun vadede bi iyileştirme sağlıyor ama koter olmalısın.burdaki bu hastalığı atlatmış hemen herkes koter oldu.bi haftada geçiyor yaraların ilk bi kaç gün sızlar falan ama geçer merak etme.izlerde zamanla düzelir.hemen koter olmalısın bence.

dediğin şeyin resimlerine baktım şimdi bnmki buna benziyo braz ya ama erkek arkadaşımda siğil vardı bnm

canım bak papillomada hpv ailesinden.yani bi türü.ama tam siile dönüşmemiş hali ve kendiliğinden yok olabiliyor.vücudun direnç göstermiş demekki bu virüse bu iyi bi gelişme.benim vajina girişindekilerde öyleydi ve geçti kendiliğinden.

yok öyle bişey canım ya nerden çıkardın bunu.ozaman bizimde biterdi bütün hayatımız boşanırdık yani.siillerin yakılınca geçiyo bulaşıcılık.siil yok bulaşıcılık yok.

ebrucum valla yazdıklarını okudukca iyi hissediyorum :) hic gcmez diyolarya ondan benim cekincem...bugün kontrolüm var bakalım ne cıkıcak...offf

merhaba... daha öncede burada bi kaç paylaşımda bulunmustum hatta testlerimi yakında olacagmdan doktoruma genel bı kontrole gidecegimden bahsetmiştim. kısaca özetleyeyım tam 1 sene oldu siğilin bende görülmesi. yaklasık 10 aydıda tedavı gordum. gectiğimiz aylarda kontrolume gttim ve doktorum lezyon yok iç dış temiz dedi ama ben yınede eliza ve smier testi yaptırdım. sonuçlarım her ikisinde de negatif daha doktoruma gosteremedim ama . erkek arkadasımda tedavi gördü en son 3 ay önce testleri onun da temizdi ve negatif cıkmıstı ama ben yine test yaptır dedim 2 haftaya kadar onun da tekrar sonucları cıkacak bi de 2 tane falan kaldı verrutol adında bi ilaç suruyo küçülmeye baslamıs diğerleride kabuk baglayıp dusutu gecen aylarda . size sorum şu olacak cinsel birliktelik için açıkçası doktora sormaya cekınıyorum aslnda sormam lazım ama ondan önce size sorayım dedim sizce artık bizim için bi risk varmıdır yani korunarak cinsel ilişki olması bi sorun yaratmaz dimi ?

canım bak papillomada hpv ailesinden.yani bi türü.ama tam siile dönüşmemiş hali ve kendiliğinden yok olabiliyor.vücudun direnç göstermiş demekki bu virüse bu iyi bi gelişme.benim vajina girişindekilerde öyleydi ve geçti kendiliğinden.

bugün doktora gittim görünen bişi olmadığını vajina girişinde sirkeyle yaktığım o yerde çok küçük bi parça kaldığını söyledi bana vitamin verdi bide akıntım olduğu için bi antibiotik verdi bide aldara. aldarayı sadece o küçük kısma sür geçinc bırak bütün paketi kullanma dedi 1 ay sonra tekrar gidicem bide sebamedin genital bölge temizleyicisini verdi bide doktora sordum bu hastalık ömür boyu kalıyomuş dedim bana yok öyle bişe internetten okuyup da inanmayın bunlara dedi geçici bi durummuş bu kimse üzülmesin :)

kızlar ben kriyo yaptıralı 2 hafta oldu. yaralarımın hepsi düştü, su an pembe beyaz renkli alttan yeni derinin izi var. bunlar geçer mi bilmiyorum bazıları bir-iki yada geçtiğini bazıları da izlerin kaldığını söylemiş. su an onları kafama takmıyorum ama bu deneyimi yaşayanlar izleri geçti mi merak ettim.

bir başka konu doktorum o kadar ilgisiz ki herhangi bir krem dahi vermedi. ben gene kendi araştırmalarımdan çıkardığım sonuca göre yarın batikon ve iyileştirmesini hızlandırmak için pantenol kremini alıcam.
sizler koter ve kriyo sonrası neler yapmıştınız?
daha önce sormustum ama cevap alamadım. aldara kremini siğil olmasa da kullanan var mı korunma amaclı?

banada koter yapıldı doktor pansuman için batikon ile 3 adet krem verdi kremleri karıştırıp sürdüm 2 haftada yaralar iyileşti yerleri beyaz beyaz duruyor 3 ay oldu kontrole gittiğimde ne aldara ne vitamin hiçbirşey vermedi şu anda hiçbirşey sürmüyorum. koter sonrası yaralarım varken yeni siğiller çıktı netten araştırıp çörekotu ekinezya kullandım siğiller kayboldu aldaranında yan etkileri varmış hemde pahalıymış onunla aynı işi gören başka bir krem varmı öğrenirsen paylaşırmısın ??

ilgin için teşekkür ederim canım doktorlar malesef umursamaz olmuşlar bıde çok kötü davranıyorlar sakınan göze çöp batar misali nekadar dikkat etsemde beni buldu bu illet gecme süresinin uzaması beni çok sıkıyor takriben nekadr sürede gecer bilginiz varmı acaba. ayrıca sizin ve burdaki herkesin en kısa zamanda şifa bulmalarını diliyorum

çok stres yapma canım bende öğrenince tedavi sürecini araştırırınca çok stres yaptım 1 haftada 3-4 tane yeni çıkanlar oldu benim doktorumda bana sadece cinsel yolla bulaşır yakıcaz dedi altüst oldum o bölge ve yanık nasıl oturup kalkıcam pansumanı nasıl yapıcam işten ne diye nasıl izin alıcam hep dertti.ama hiçbiri korktuğum gibi olmadı 3 gün sonra işe gittim oturarak çalışıyorum birde düşün. eşimin arkadaşı doçent oda konuyu açmış onunda dediğine göre kadınlara wc hamam ağda salonundan bulaşması daha kolaymış her türlü bakteri ve virüse karşı en uygun yapıdayız.kremle tedavi epey uzun sürüyormuş 3-4 ay gibi ama çok küçük olanlar için geçerli diğerlerinden sadece koter ya da kriyo ile kurtulabilirsin.

merhaba... daha öncede burada bi kaç paylaşımda bulunmustum hatta testlerimi yakında olacagmdan doktoruma genel bı kontrole gidecegimden bahsetmiştim. kısaca özetleyeyım tam 1 sene oldu siğilin bende görülmesi. yaklasık 10 aydıda tedavı gordum. gectiğimiz aylarda kontrolume gttim ve doktorum lezyon yok iç dış temiz dedi ama ben yınede eliza ve smier testi yaptırdım. sonuçlarım her ikisinde de negatif daha doktoruma gosteremedim ama . erkek arkadasımda tedavi gördü en son 3 ay önce testleri onun da temizdi ve negatif cıkmıstı ama ben yine test yaptır dedim 2 haftaya kadar onun da tekrar sonucları cıkacak bi de 2 tane falan kaldı verrutol adında bi ilaç suruyo küçülmeye baslamıs diğerleride kabuk baglayıp dusutu gecen aylarda . size sorum şu olacak cinsel birliktelik için açıkçası doktora sormaya cekınıyorum aslnda sormam lazım ama ondan önce size sorayım dedim sizce artık bizim için bi risk varmıdır yani korunarak cinsel ilişki olması bi sorun yaratmaz dimi ?

canım ya iyikide paylaştın yazdın buraya.bu virüsün vücuttan atıldığına dair en yakın ve güzel örnek sen oldun.çok sevindim hem senin adına hemde kendi adımıza.demekki öyle yıllar almıyomuş vücuttan atmak.zaten benim doktorumda demişti yok öyle bişey kim demiş atılmıyo diye.ama sen daha iyi bi örnek oldun şuan.soruna gelecek olursak bence bunu çekinmeden doktoruna sormalısın.eğer hala siil varsa korunmalıda olsa ilişki yasak biliyosun.ama eğer siil yoksa bi müddet korunmalı olarak devam edebilirsiniz cinsel hayatına.ha bide şu var eğer erkek arkadaşının şuan kalan siili köke yakın değilse yani sana temas etme ihtimali yoksada prezervatifle olur diye düşünüyorum ama bu benim nacizane kendi düşüncem.bu hastalık yüzünden ayrılan kaçtane sevgili vardı burda ayrıca taktir ettim sizi.geçmiş olsun.

çok stres yapma canım bende öğrenince tedavi sürecini araştırırınca çok stres yaptım 1 haftada 3-4 tane yeni çıkanlar oldu benim doktorumda bana sadece cinsel yolla bulaşır yakıcaz dedi altüst oldum o bölge ve yanık nasıl oturup kalkıcam pansumanı nasıl yapıcam işten ne diye nasıl izin alıcam hep dertti.ama hiçbiri korktuğum gibi olmadı 3 gün sonra işe gittim oturarak çalışıyorum birde düşün. eşimin arkadaşı doçent oda konuyu açmış onunda dediğine göre kadınlara wc hamam ağda salonundan bulaşması daha kolaymış her türlü bakteri ve virüse karşı en uygun yapıdayız.kremle tedavi epey uzun sürüyormuş 3-4 ay gibi ama çok küçük olanlar için geçerli diğerlerinden sadece koter ya da kriyo ile kurtulabilirsin.

Bilgilendirdiginiz icin cok teşekkür ederim inanin her cvp veren beni biraz daha mutlu ediyor.benim mercimek kadar büyüklüğü var sigilimin 3 adet diye krem verdi tekrar doktora gidicem en azından icim rahatlasın diye ama bu sorunum var ağda yada jilete vurmayın diyorlar tüğ dökücu kremlerde tahris ediyormuş bu süre zarfında temizliğimi nasıl yapmalıyım o kafamı karıştırdı

ebrucum valla yazdıklarını okudukca iyi hissediyorum :) hic gcmez diyolarya ondan benim cekincem...bugün kontrolüm var bakalım ne cıkıcak...offf

canım bak suspus arkadaşımız 10 ayda negatifi görmüş ben hep söylüyorum vücutta kalmayacağını ama yakın bi örnek olması süper oldu.koter ol siillerden kurtul ve hiçbişey olmamış gibi yaşamaya devam et :)

Bilgilendirdiginiz icin cok teşekkür ederim inanin her cvp veren beni biraz daha mutlu ediyor.benim mercimek kadar büyüklüğü var sigilimin 3 adet diye krem verdi tekrar doktora gidicem en azından icim rahatlasın diye ama bu sorunum var ağda yada jilete vurmayın diyorlar tüğ dökücu kremlerde tahris ediyormuş bu süre zarfında temizliğimi nasıl yapmalıyım o kafamı karıştırdı

canım ağda yasak çünki kanatma ve bulaştırma riski var.tüy dökücü krem kesinlikle kullanma.tek kulanımlık jiletler var bayanlar için marketlerde poşetle satılıyo içinde bisürü var ekonomik yani onunla siillerine gelmeden dikkatli bi şekilde al.belki bu süre içinde istediğimiz kadar temiz olamıycaz ama mecburuz.ben jiletle alıyorum siller çıktı çıkalı.zaten şuandada yara izlerim var.bi süre mecburum.

bilinçsiz doktorlar hemen yapıştırıyolar etiketi cinsel yolla bulaşmıştır diye.yani şimdi benim eşimde siil yok yedi yıldırda evliyim olsa daha önceden çıkması gerekirdi ki 6 ayda belli ediyomuş kendini.ozaman benimde kocamın beni aldattığından şüphelenmem yada onun benden şüphelenmesi gerek.nekadar şaçma düşüncelere yöneltiyo bu doktorlar insanı dimi ya.tövbe yarabbim.

arkadaşlar 1 haftadır siteyi takip etmekteyim.bu konuyla ilgili okumadıgım şey kalmadı.benim sıkıntım genital bölgemde cıkan 3 tane küçük yarayla başladı kadın doğum uzmanına gittigimde genital sigilim oldugu ilişki yoluyla gectigini söyledi hiç ilgilenmedi aldara krem verdi tarif bile etmeden cildiyeye gitmemi onun ilacı rapor edip verecegini söyledi neyse psikolojım alt üst cildiyeye gittim rapor cıkardım ilacı aldım haftada 3 gün süreceksin dedi ilk haftam bitti asıl sorun şu ben hiç cinsel münasebet yaşamadım sürtünme dahil bu rahatsızlıgın bana gecme sebebıyetını ısrarlı ve ukala bi şekilde cinsel yol dışında bulaşmaz diyen doktoruma izah bile edemeyişimdir.1 haftadır bunalıma girdim nasıl gececek nezaman gececek diye düşünmekten kafayı yicem ayrıca 1 haftada hiç degisen bişey olmadı temizligime dikat ediyorum orayı kuru tutuyorum iç çamaşırlarımıda ütülüyorum beslenmemede dikat etmeye başladım ilacı kullanmadıgım günlerde sirkeyle temizliyorum bu iyileşme süreci nekadar sürer daha fazla bulaşırmı başka bi hekime görünmelimiyim bana yardımcı olursanız sevinirim

canım ççok geçmiş olsun seni hepimiz inan ki çok iyi anlıyoruz.ve malesef ki doktorların bazıları çok moral bozucu eşimdede bendede siğil war,ben tuvaletlerden kaptığıma inanıyorum çünkü eşimide biliyorum kendimide ki eşim benden çok daha sinirli doktorların bu yalaşımına ama boş ver sen kendini bildikten sonra kimseye bişey ispat etmek zorunda değiliz.bende senin gibi ilk öğrendiğim zamanlar bunalıma girdim psikolojim bozuldu ama şükür daha ii yim burdaki arkadaşların desteği ve en son gittiğim doktorların yaklaşımı moralimi düzeltti.aldara krem banada yazdı zar zor alabildik şükür regl günüm bittikten sonra başlıcaz bakalım ne olacak.tedavimizi en güzel şekilde olup kendimize dikkat edip bol bol da dua edicez inş.rabbimin izniyle geçip gidecek bu hastalık,hiç moralini bozma canım:16:

canım ne güzel gelişmeler olmuş sende darısı bizlerin başına:nazar: sana şunu söyleyim benim eşimdede 3 tane siğil war ve doktor kesinlikle onlar geçmeyene kadar ilişki olmasın dedi yoksa sana tekrar bulaşır dedi siğil olduğu sürece bulaşıcılık war dedi siğil yok olunca bi sıkıntı olmaz dedi....bence sende bekle tekrar sana bulaşmasın riske atma kendini.çok geçmiş olsun cnm:16:

bugün doktora gittim görünen bişi olmadığını vajina girişinde sirkeyle yaktığım o yerde çok küçük bi parça kaldığını söyledi bana vitamin verdi bide akıntım olduğu için bi antibiotik verdi bide aldara. aldarayı sadece o küçük kısma sür geçinc bırak bütün paketi kullanma dedi 1 ay sonra tekrar gidicem bide sebamedin genital bölge temizleyicisini verdi bide doktora sordum bu hastalık ömür boyu kalıyomuş dedim bana yok öyle bişe internetten okuyup da inanmayın bunlara dedi geçici bi durummuş bu kimse üzülmesin :)

maşallah kuzum ne güzel haberlerle geldin çok sewindim, bizlerede güzel haberler werdin çünkü hepimizin gittiği doktorların bir çoğu hep aynı fikirde demekki bu kadar korkmamıza ve paniğe gerek yok....inş. geçip gidecek:16:

canım ççok geçmiş olsun seni hepimiz inan ki çok iyi anlıyoruz.ve malesef ki doktorların bazıları çok moral bozucu eşimdede bendede siğil war,ben tuvaletlerden kaptığıma inanıyorum çünkü eşimide biliyorum kendimide ki eşim benden çok daha sinirli doktorların bu yalaşımına ama boş ver sen kendini bildikten sonra kimseye bişey ispat etmek zorunda değiliz.bende senin gibi ilk öğrendiğim zamanlar bunalıma girdim psikolojim bozuldu ama şükür daha ii yim burdaki arkadaşların desteği ve en son gittiğim doktorların yaklaşımı moralimi düzeltti.aldara krem banada yazdı zar zor alabildik şükür regl günüm bittikten sonra başlıcaz bakalım ne olacak.tedavimizi en güzel şekilde olup kendimize dikkat edip bol bol da dua edicez inş.rabbimin izniyle geçip gidecek bu hastalık,hiç moralini bozma canım:16:

canım ne güzel gelişmeler olmuş sende darısı bizlerin başına:nazar: sana şunu söyleyim benim eşimdede 3 tane siğil war ve doktor kesinlikle onlar geçmeyene kadar ilişki olmasın dedi yoksa sana tekrar bulaşır dedi siğil olduğu sürece bulaşıcılık war dedi siğil yok olunca bi sıkıntı olmaz dedi....bence sende bekle tekrar sana bulaşmasın riske atma kendini.çok geçmiş olsun cnm:16:

maşallah kuzum ne güzel haberlerle geldin çok sewindim, bizlerede güzel haberler werdin çünkü hepimizin gittiği doktorların bir çoğu hep aynı fikirde demekki bu kadar korkmamıza ve paniğe gerek yok....inş. geçip gidecek:16:

sağol canım benim inan bende çok sevindim ya yalnız bnm akıntım var neden ki acaba gerçi bnm normalde de olur genelde ama doktor onun için de ilaç verdi iç kısımda olmaz ya çok düşük ihtimal dedi de içte olunca akıntı oluyomuş diye duydum biraz korktum.bide doktor bacaklarımın iç tarafında ve genital bölgede tüylnme çok hormonlarda bi sıkıntı olabilir dedi de bnm adetim falan düzenli normaldede tüyüm biraz çoktur ama hormonlarda bi sıkıntı varsa ki bu erkeklil hormonunun fazla salgılanmasından oluyomuş çocuk olmasına engel mi ki? ama adetim düzenli yani yumurtada sorun yok anlamadım bide bnm siğil çok küçük aldarayı n kdar sürcem

Az önce doktordan geldim.koter yapıldı 7-8 tane yaktı..hicbişi hissetmedim..200 tl ücret aldı.batikon ve bi krem verdi ama adını okuyamıyorum :) haftaya tekrar gel dedi.ama özellikle sordum tamamen geçmez su cicegi gibi kalır dedi..ve her daim bulasma durumu varmış dedi moralimi bozdu :(

Back
X