merhaba arkadaşlar, öncelikle hepimize geçmiş olsun. ben aranıza yeni katılanlardanım. daha doğrusu henüz siğil çıkmadı bende ama erkek arkadaşımda var ve biz bunun siğil olduğunu bilmeden beraber olduk... morale ihtiyacımız var, özellikle erkek arkadaşım çok dert etti bunu. size yaşadığımız süreçten bahsetmek ve tavsiyelerinizden yararlanmak istiyorum. açıkçası doktorlar moral bırakmadı bizde. bundan 4-5 ay kadar önce sevgilimde çok sıkıntılı bir döneminde siğil çıkmış, o bunun kıl dönmesi olduğunu düşünerek üstüne düşmemiş tabi. sonra bunu bana gösterdi pek önemsemediğini söyleyerek. bende doktora gitmesi konusunda ısrarcı oldum, kafan rahat eder dedim.şubat başında ilk gittiği doktor siğil olduğunu söyleyince ve hpv den bahsedince dünyası yıkılmış. yıkılmış diyorum çünkü çok önemsemediğimiz için ben gitmemiştim yanında. daha sonra başka bi dr a daha gitti oda aynı teşhisi koydu ve yakmak gerektiğini söyledi. iki hafta önce yakma işlemini yaptırdı, şuan hiç siğil yok görünürde ama gördüğü her kabarcığı siğil sanıyor. tabi bende farklı sayılmam, daha dün makat bölgemdeki siğil sandığım bi kabarcık yüzünden doktordaydım

bende şuan siğil olmadığını söyledi doktorum ama tedbir olsun diye smear için örnek aldırdık. şuanda en büyük sorunumuz sevgilimde yakma işleminden dolayı iz kalma ihtimali, dahada önemlisi ömür boyu bu virüsten kurtulamayacağımızı düşünmemiz. nette okumadığımız kaynak kalmadı, ingilizce olanlarda dahil. ama hep çelişki yaşıyoruz, herkes başka şeyler söylüyor. yine burda helin isimli üyenin bi önerisini gördük, ginsengli çam balı (topix) araştırdık bi aktarda hazırlattık macunu şimdi onu kullanıyoruz. yine aynı aktarın tavsiyesi ile isveç şurubuna da başladık bağışıklığımızı güçlendirmek için. üç hafta içinde denemediğimiz yol kalmadı, sirkeler, çörek otu çiğnemeler, ekinezya çayı... gittiğimiz doktorlar bu virüsle yaşamaya alışın dediler, umutsuz konuştular. sevgilim nette gördüğü her numarayı aradı, her doktora ulaşmaya çalıştı. defalarca okudum ama özellikle sevgilime göstermek istiyorum cevaplarınızı. biz şimdi ömür boyu bu virüsü taşıyacak ve kime dokunsak bulaştıracak mıyız? ne olur yardım edin bize, özellikle sevgilim çökmüş halde ve çok morale ihtiyacımız var...