Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

valla ben de anlamadım nasıl girecek. zarın geniş ve ince yapılı zaten birleşmede çok az kanar dedi. yaşlı başlı tecrübeli bi doktora benziyordu ama çok mu önemli bekaret boşver filan diyince biraz huylandım. olası bi aksilikte de bir de o konuyla uğraşmak istemiyorum zaten çok yıprandım. smear alırsa tipini ve hücre değişimi yapıp yapmadığını öğrenebilcem. peki yaptı diyelim leep vs müdahaleler için yine duhul gerekecek. öff bilmiyorum ya kafam çok karışık, hemen birini kandırıp evleniyim bari :))

hem ne demek bekaret çok mu önemli.önemli tabiki belki bizim için deil ama yaşadığımız toplum için önemli bi durum.ilerde buna önem veren biriyle tanıştın evlenmek istedin diyelim ona bu durumu nasıl açıklıyacaksın ki.doktor için pek bi önemi yok anlaşılan.bence dikkatli davran yanlış bi karar verme.

kızlar muayene oldum bugün.hani daha önce kist olduğu için doğum kontrol hapı kullanıyodum demiştim şimdi bu hastalık çıkınca bırakmıştım bıraktığım için kist büyümüş oyüzdende adet olamıyorum.adet söktürücü ilaç verdi sabah başlıycam.siilleri sordum neden koter değilde çıkarma yapıcanı.iki tane büyük var onları çıkarıcam daha iyi olcak geri kalanına koter yapıcam zaten dedi.iyileştikten sonrada kistin tedavisine bakıcam artık dedi.sanki herşey her türlü olumsuzluk beni buluyor moralim çok bozuk.

Bendede var 4 sene yasmın kullandım bu hafta adetın 3 gunu. Sogan kurune baslıcam. Kullanan herkesın kıstı kuculmus :) ısallah benımde kuculur

helin zaten tüy dökücü sürdüm ama sürdüğümle yıkamam bir oldu resmen mahvetti siillerimi.sanırım siiller ordayken bu mümkün olmayacak.dikkatli bi şekilde jiletle aldım geri kalanını ama oda zorla ya siilleri kessem ne olacak.eldiven kullanamıyorum daha önce denedim çekemiyorum kendim.

Iyı dıkkat et jıletle alırken bı kuallandını bıdaha kullanma jılet parca parca kes sıgıllerden bırıne gelırse dagılıabılır cunku. Bu yuzden onemlı

Bendede var 4 sene yasmın kullandım bu hafta adetın 3 gunu. Sogan kurune baslıcam. Kullanan herkesın kıstı kuculmus :) ısallah benımde kuculur

şu siillerden bi kurtulayım inşallah sıra kiste gelecek.benim bi arkadaşım o soğan kürüyle hamile kaldı vallahi.bizde faydasını görürüz gibi geliyo ama bakalım denemekte fayda var gibi.

Kızlar ben bazı yazılarda şunu okudum doktorun da dediğine göre , eğer genital siğil varsa rahim kanserine dönüşmeyen cinsten olan HPV virüsüymüş ? Veya düşük riskli olan
gruba giriyormuş ? Bunu kesin olarak bilen var mı ? Bir ay kadar önce bende de çıktı da şu an korkuyorum. Önce küçüktü sadece bir yerde şimdi bi kaç yerde daha oluşmuş :(
Off nerden bu ki bu dert bizi .. :( Bi de o arada doktorum bende daha önce 3.5 cm olan miyomumun 4.5-5.5 cm olarak büyüdüğünü söyledi. 7 cm olunca durdurulmazmış daha
orda almak gerekmiş kapalı ameliyatla. Hem korktm hem canım sıkıldı. Bikaç gündür de sağ kasığımda hafif sancı var acaba miyom sancı da yapar mı yoksa psikolojik mi oldu anlamadım artk..
Bu konuda bilgi sahibi olan veya yaşamış arkadaşlar , ablalar fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim :26:

Bence senınn erkek arkadasının kendısınden haberı yok gbıme gelıyor Ucuk fılan dırenc dusunce cıkması korrkuyla cıkması normal sen sımdı persembeyı bekle bakalm durumun ne bıde sıgıl de yara olmazkı

bence de yok da. vajinal uçuk olması da çok kötü bir şey. sürekli tekrarlıyormuş off off.. internetten baktım biraz siğilden öte uçuk sanırım bu :( macromiror complex 500 mg kullanıyorum 2. günümdeyim henüz bi etkisini göremedim.

Kızlar ben bazı yazılarda şunu okudum doktorun da dediğine göre , eğer genital siğil varsa rahim kanserine dönüşmeyen cinsten olan HPV virüsüymüş ? Veya düşük riskli olan
gruba giriyormuş ? Bunu kesin olarak bilen var mı ? Bir ay kadar önce bende de çıktı da şu an korkuyorum. Önce küçüktü sadece bir yerde şimdi bi kaç yerde daha oluşmuş :(
Off nerden bu ki bu dert bizi .. :( Bi de o arada doktorum bende daha önce 3.5 cm olan miyomumun 4.5-5.5 cm olarak büyüdüğünü söyledi. 7 cm olunca durdurulmazmış daha
orda almak gerekmiş kapalı ameliyatla. Hem korktm hem canım sıkıldı. Bikaç gündür de sağ kasığımda hafif sancı var acaba miyom sancı da yapar mı yoksa psikolojik mi oldu anlamadım artk..
Bu konuda bilgi sahibi olan veya yaşamış arkadaşlar , ablalar fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim :26:

hpv düşük risklide olsa tedavi edilmek zorunda yoksa rahim içine kadar yayılırki buda temizlenmesi çok zor bi durum.öncelikle biranönce o sillerden kurtulmalısın.ayrıca koter olmazsan her geçen gün çoğalır onlar.bendede başta bi taneydi şuanda nerdeyse 10 tane var.siil yapan cinslerin yüzde 80 ni düşük riskli oluyomuş ama bu risk yok anlamına gelmez.bugün doktora gittim bendeki kist te büyümüş ve kasık ağrısını yapan şey kesinlikle o miyom canım.

bence de yok da. vajinal uçuk olması da çok kötü bir şey. sürekli tekrarlıyormuş off off.. internetten baktım biraz siğilden öte uçuk sanırım bu :( macromiror complex 500 mg kullanıyorum 2. günümdeyim henüz bi etkisini göremedim.

eğer sendeki uçuksa helin yardımcı olabilir bu konuda çünkü o daha önce vajinal uçuk geçirmiş.hem uçuk sulu oluyo sende öyle bişeymi var tam olarak nasıl bişey.ilacı kullanmaya devam et hemen iki günde etki bekleme.doktorun bana verdiği adet söktürücü bile bi haftada anca işe yarayacakmış düşün artık yani.

gecmiş olsun pekı siğiller iç kısımdamı dısarıdamı benımde sıvılce gıbı bır şişlık gelmıstı elıme sonra birkacgun ıcınde kendıligınden kayboldu

geçmiş olsun öncelikle....canım yok öle bişey....benim ilk gittiğim doktorda öle demişti..ama ben tipleme testini ısrarla yaptırdım.bende 3 tip birden çıktı....6,11,16...kiiiii tip 16 en azgın olanı...bu hastalık yüzünden benim rahmim alındı.siğillerinizi hiç ama hiç zaman kaybetmeden yaktırın..en önemlisi bağışıklığınızı yükseltin,bundan sonrada ömrünüzün sonuna kadar sık sık smear aldırın.veeeeee siğil olsada olmasada elma sirkesini belli aralıklarla yapın.

eğer sendeki uçuksa helin yardımcı olabilir bu konuda çünkü o daha önce vajinal uçuk geçirmiş.hem uçuk sulu oluyo sende öyle bişeymi var tam olarak nasıl bişey.ilacı kullanmaya devam et hemen iki günde etki bekleme.doktorun bana verdiği adet söktürücü bile bi haftada anca işe yarayacakmış düşün artık yani.

yok sulu değil işte. küçük etbenleri şeklinde çıkıntılarım var. yarın olsun da test sonuçlarımı da alayım bi artık. ilaçlara devam. spora ve sağlıklı beslenmeye de başladım. her koşulda metabolizmamı güçlendirmem lazım. şiştim ağlamaktan ders çalışamıyorum, sevgilimle konuşmuyorum hala o da konuşmuyo zaten benle.

geçmiş olsun öncelikle....canım yok öle bişey....benim ilk gittiğim doktorda öle demişti..ama ben tipleme testini ısrarla yaptırdım.bende 3 tip birden çıktı....6,11,16...kiiiii tip 16 en azgın olanı...bu hastalık yüzünden benim rahmim alındı.siğillerinizi hiç ama hiç zaman kaybetmeden yaktırın..en önemlisi bağışıklığınızı yükseltin,bundan sonrada ömrünüzün sonuna kadar sık sık smear aldırın.veeeeee siğil olsada olmasada elma sirkesini belli aralıklarla yapın.

peki runya bakire olan ve genital siğili olanlar ne yapacak? ben de tipini öğrenmeyi çok istiyorum ama smear aldırmak gerekli bunun için. kimse de bana smear alırken kızlık zarın bozulmaz diye bir garanti vermiyor...

canım haklısın moralimizi yüksek tutmamız gerekiyor ama elimde deil inan.herzaman şükür edeiyorum ben zaten ama şu 7 senedir yaşadıklarım beni çok yordu.önce çocuğumuzun olmaması bisürü ilaçlar iğneler takvim uygulamaları.sonra tüp bebeğe karar verdik özel hastanede fsh çok yüksek dendi erken menepoz tehlikesi apar topar tüp bebek o süreç zaten çok zor.tutmayınca özeli bıraktık mert beyle devam ettik.oda yapılan tahlillerde fsh normal korkutmuşlar sizi dedi herşey normal eşimde sperm hareketsizliği vardı aşılama yapalım dedi ilaçları aldık hazırladık tam yapılcak bu seferde kist çıktı ertelendi.ilaçlar dolapta duruyo ben bi senedir dogum kontrol ilacı kullanıyorum.şimdi kist baya yok olmuştu herşey yolundayken aşılama yapılcakken bu seferde hpv.ondan kurtulmayı beklerken bu sefer kist tekrar büyümüş.şimdi ben bu halde olmayımda kim olsun.herşeyin beni bulduğunu düşünmekte haksızmıyım ben.yaşım daha 28 tüm bu yaşadıklarımdan sonra kendimi 40 hissediyorum inan.

canım seni çok iyi anlıyorum ben de aynı durumdayım üzülme demicem çünkü demenin faydasız olduğunu biliyorum. ben de 1 yandan bebek olmamasına üzülüyorum diğer yandan bebek olmadan ya hastalık ilerlerse diye korku sarıyo beni bir taraftan da ya hamile iken hastalık ilerlerse bebeği kaybedersem felan kafamda sürekli bu düşünceler dolanıp duruyor yakında ruh sağlığımı da kaybedeceğim diye korkuyorum. bebek istediğim için aşı olamıyorum velhasın iki ucu ....lu değnek dedikleri bu olsa gerek diyorum..... tip testi yaptırdım henüz belli değil tek dileğim zararsız 1 tip çıkması...

Yıllardır bende bır sey yok cok sukur acaba sıgıl yokken hpv baska bırıne bulasırmı cok merak edıyorm

Yıllardır bende bır sey yok cok sukur acaba sıgıl yokken hpv baska bırıne bulasırmı cok merak edıyorm

uzmanlar ne kadar uzun süredir siğil çıkmıyorsa bulaşıcılığın o kadar azaldığını söylüyor. ve hatta bir insanda 3-4 yıldır siğil çıkmıyorsa bunu vücuttan atmıştır ve sorun kalmamıştır diye umut ediyorum

Benım merak ettım bende sıgıl yok ya acaba yokken de gecen bırseymı onu dusunuyorum
Doktorum hayır gcmez dıyor eger ben bırıne bulastırırsam cok uzulurum

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar daha sonrasında fark ettım kucuk kucuk siğiller cıktı o bolgemde dr gıttım yaktırdım gecmedı bellı dure kayboluyor ama yıne cıkıyor bagısıklık sistemmini zayıflatıyormus yaklasık bır senedr yaktıryodum ama gerı cıkıyordu en sonunda kurtuldum bitkisel besin tuketerek ozel karısımı var onu sabahları ac karna ıcıyorum suan cok ıyıyım

merhaba arkadaslar daha sonrasında fark ettım kucuk kucuk siğiller cıktı o bolgemde dr gıttım yaktırdım gecmedı bellı dure kayboluyor ama yıne cıkıyor bagısıklık sistemmini zayıflatıyormus yaklasık bır senedr yaktıryodum ama gerı cıkıyordu en sonunda kurtuldum bitkisel besin tuketerek ozel karısımı var onu sabahları ac karna ıcıyorum suan cok ıyıyım

O bıtkısel urunu kesınlıkle bırakma ıkı uc sene
Agdacıya havuza gıtmemgırmeee

Ası olmanızı onerıyorm muhakkak

Benım merak ettım bende sıgıl yok ya acaba yokken de gecen bırseymı onu dusunuyorum
Doktorum hayır gcmez dıyor eger ben bırıne bulastırırsam cok uzulurum

Daha önce okudugum bir makalede bulastırdıgınızı öğrenmiştim yani aktif bir durum yokkende orda virüs bulunabiliyormuş.Fakat erkekte bir sorun teskil etmiyormuş sonucta virüs oldugu için bulasma riski her zaman var. Orda siğil olmadığı sürece aktif olarak birşey olmaz bulaşma oranları kadından erkeğe çok düşükmüş.

makaleyi bulup göndereceiğim aksam simdi isyerindeyim cıkmam lazım :)))

Helin bulastiricilik olmuyor yani hpv ile isin bitmis oluyor ama karsindakunde boyle birsey varsa ondan tekrar kapabilirsin baska bir tipini gorunen lezyon yok ise uzun zamandir cikmiyorsa bulastirmiyorsun hpv vucuttan atiliuor daha dogrusu inaktif oluyor aktifligi bitiyor ve tekrar aktiflesmiyor baska bir tip kapmadiysan ayni su cicegi gibi. Simdi hala bulastirabilirsin diyen dr lar bunu bir kac sebepten oturu soyluyorlar bir nedeni hpv gecti deyip cok esli cinsel hayat yasanmasina engel olmak bir baska neden bir 1. 5 sene gibi suredir cikmayanlar icin soyluyorlar cunku hala cikmamus bir hpv deri altinda duruyor olabilir dusuncesi ve bu salgin yapabilur ve ne zaman yapaxagini kestiremedikleri ocin uzerlerine tepki cekmemek icin bulasir diyorlar ama dedigim gibi 5- 6 yildir cikmayanlar zaten hpv bitmistir onlar icin bulastiricilikta yoktur ama karsindaki partnerde ne var ne yok bilemezsin o yuzden evli ciftler bunu daha cabuk atlatiyor. Dusun dudaginda ucuk cikiyor mesela muhakkak bir yil icinde bir sefer cikar en az bagisiklik dustugunun kanitidir eee boyle durumlarda bile hpv yok ise bitmistir bu hpv sigil var ise bulasiyor ve cilt uzerindeki catlak yirtik her ne ise ordan giriyor ve girdigibyerde sigil cikariyor yani catlagin olmadigi yirtik olmayan yere sen hpv bulatiramazsin ancak sigili keser harap eder sigil uzerinde ki virusu baska yerlere bu sekilde bulastirabilirsin o yuzden sigil varsa hemen tedavi ettirin diyorlar baska yere bulasmasin diye ve sigil yok bulasicilik yok dr lar sorumlukuk almak istemiyor gozden kacmis bir sigil varsa diye vajina icinde disinda kucucuk kalmis olabilir ve bulastiricilik devam eder diye o yuzden garantilemiyorlar ama dr kolposkopi ile hem disariyi hem iceriyi inceliyor 3-4 aya bir ve ayni zamanda smearde temiz ise tekrar sen yada esin hpv ile karsilasmazsa hpv bitiyor aciklamasi bu gibi dr larin soylediklerinden derlediklerimdir

Back
X