herkese merhaba. uzun zamandır girmedim buralara çünkü ruhumu sıkıyor bu konu. zamanında o kadar çok araştırma yapmıştım ki. dila carragenan ı sormuş mesela; cevabı var mıydı görmedim ama bildiğimi anlatayım... türkçesi kerajin diye geçiyor. yiyeceklerde kıvam artırıcı vb olarak kullanıyorlar, doğal bir ürün yani zararlı değil. virüsün bulaşmasını engellediğini okumuştum. ama nasıl engelliyor onda çok net değilim. kayganlaştırıcı gibi birşey olabilir sanırım.
nazarboncuğu hpv dna testinin negatif çıkması rahim ağzında hpvnin olmadığı anlamına geliyor. bu tamamen virüs gitti, siğil vs de çıkmayacak anlamına gelmiyor malesef. kendimden biliyorum. yani dikkati elden bırakma, düzenli kontrollerini sakın aksatma derim.
bu illetin iki yönü var. biri kozmetik ve sinir bozucu olan siğil. diğeri ise daha tehlikeli olan, daha kapsamlı ameliyatlara yol açan rahim ağzı hücre bozulmaları. ilk gruptansanız sıkıntınız ve çözümü belli. ikincide mutlaka jinekolojik onkoloji ihtisaslı birine danışmak lazım. gözden kaçmaması gereken başka bir husus da bazen bu iki durumun da bir arada olabileceği. yani hem siğil yapan, hem de hücre bozan türde virüslere yakalanmış olabilirsiniz. veya bende olduğu gibi siğil yapan tiptekine yakalanmışsınızdır ama hücre bozulması da yapmıştır. konuya soğukkanlı yaklaşmak lazım. paniklesek de, üzülsek, kendimizi de paralasak olacağına varıyor herşey, Allah nasıl yazdı ise o şekilde gerçekleşiyor.
bu merete yakalandığımı tespit etmemin üzerinden 2.5 yıl geçmiş. bende cin1 yaptı ilk çıkışında. dr müdahale etmedi buna, sadece siğilleri temizledi çünkü yaptırdığm tip testinde düşük riskli çıkmıştı. düşük riskli hpv nin yaptığı rahim ağzı hücresel bozulmanın gerileme ihtimali çok yüksek. bende de bu oldu. tabi iki kontrol arasında geçen 6 ay nasıl yaşadım Allah bilir. o zamanlarda araştırırken buraya da üye oldum. önce macun hazırlattım aktarda, bir süre onu kullandım. ağır geldi bıraktım sonra. immuneks i duyardım, önceden de kullanmıştım. eczanede onu ararken immuzinc i buldum. propolis, çinko, vs vs içinde olduğunu görünce hemen aldım. 2 kutu kullandım, yanında çörekotuna başladım. beslenmemi yeşillik ağırlıklı hale getirdim. sonuçta 4-5 kilo aldım, ama yıllık hpv dna kontrollerimde ve 6 aylık smir kontrollerimde bir daha görülmedi bu virüs. siğil de çıkmadı. 2 ay kadar öncesine kadar. etbeni gibi birşey çıktı kasığımda, tam da bir kıl kökünde. hemen dr a gittim. smir temiz çıktı, o çıkan şeyi de yaktırdım. dr net birşey demedi. tedaviden sonra tekrar birşey çıkmadı. yine de bana garip geldi. 2 yılın üzerinde zaman geçtikten sonra niye çıksın ki? herhangi bir ilişki vs de yok yeni bir virüs olsun. et beni hakkında bilgisi olan var mı?