Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

sağol canım benim inan bende çok sevindim ya yalnız bnm akıntım var neden ki acaba gerçi bnm normalde de olur genelde ama doktor onun için de ilaç verdi iç kısımda olmaz ya çok düşük ihtimal dedi de içte olunca akıntı oluyomuş diye duydum biraz korktum.bide doktor bacaklarımın iç tarafında ve genital bölgede tüylnme çok hormonlarda bi sıkıntı olabilir dedi de bnm adetim falan düzenli normaldede tüyüm biraz çoktur ama hormonlarda bi sıkıntı varsa ki bu erkeklil hormonunun fazla salgılanmasından oluyomuş çocuk olmasına engel mi ki? ama adetim düzenli yani yumurtada sorun yok anlamadım bide bnm siğil çok küçük aldarayı n kdar sürcem

canım akıntı bendede oldu ya neden ki acaba:26: ama sanmıyorum iç kısımda siğil warsa akıntı ondan oluyosa ben sık sık muayane oluyorum ozmn doktor görmezmiydi iç kısımda bişey olduğunu,akıntı normal cnm ya çok kişide wardır çünkü.hormon tahlili yaptırıp kontrol ettirsene cnm ben hamile kalamadığım için buna çok dikkat etmişlerdi doktorlarım hormonlarda düzensizlik war mı yok mu diye o yüzden bununla ilgili detaylı bilgi al bide bunuda kafana takma,sende benm gibisin yaa herşeyi hemen panikle korkarak merak ediyosun.troid ve hormon tahlillerini yaptır için rahatlasın bundan kaynaklı tüylenme oluyo çünkü bunu biliyorum ama korkulacak bişey değil merak etme :16:

Az önce doktordan geldim.koter yapıldı 7-8 tane yaktı..hicbişi hissetmedim..200 tl ücret aldı.batikon ve bi krem verdi ama adını okuyamıyorum :) haftaya tekrar gel dedi.ama özellikle sordum tamamen geçmez su cicegi gibi kalır dedi..ve her daim bulasma durumu varmış dedi moralimi bozdu :(

çok geçmiş olsun cnm.ayy al işte sinir bozucu bi doktor daha:47: canım bende yaktırdım ama geçti azcık bişey kaldı oda gçer sanırım ya bakma sen o doktora,bak burda bizler gittiğimiz doktorlardan aldığımız bilgileri paylaşıyoruz ki bazı arkadaşlarımızın gittiği doktorlar prof. ve çoğunluk olarak hiç korkulacak bişey olmadığını ve bu hastalığın biteceğini söylüyolar.sende korkma cnm çünkü aynen benm ilk gittiğim doktorda beni bunalıma soktu psikolojimi bozdu ama çok şükür diğer doktorlarım ve burdaki arkadaşların gittiği doktorların fikirleri,ettiğim dualar la toparlandım şükürler olsun. moralini bozma emi:16:

Az önce doktordan geldim.koter yapıldı 7-8 tane yaktı..hicbişi hissetmedim..200 tl ücret aldı.batikon ve bi krem verdi ama adını okuyamıyorum :) haftaya tekrar gel dedi.ama özellikle sordum tamamen geçmez su cicegi gibi kalır dedi..ve her daim bulasma durumu varmış dedi moralimi bozdu :(

canım geçmiş olsun.hiç bişey hissetmeden yakılması ne güzel.nedense ben özellikle uyuştururken çok acıdığını söyleyebilirim.bir de üst taraftaki siğil yakılırken yine de hissettim,sanıyorum en hassas bölge orası olduğu için.buradaki sevgili ebru ve gül arkadaşımız ve diğer bir çok arkadaş çok güzel moral veriyorlar ve iyi geliyor.bu rahatsızlıkta diğerlerinde olduğu giibi moral çok önemli.yalnız bulaşma durumu konusunda ben neye inanıcağımı şaşırdım.ben iki doktora gittim bu işler için,ikisi de bu virüs vucutta kalır,bulaşıcılık azalır ama tamamen geçmez dedi. :( özellikle ilki hep prezervatif kullanmaktan söz etti.düşünsene ömür boyu.bilemiyorum artık o nasıl olucak...:14:

Son düzenleme:

inanma canım sen o doktora.amerikada yapılmış bütün testlerde biçok kişi negatif olmuş.senin gittiğin doktor biraz cahil sanırım bu konuda.çünki benim dr um prof.üstelikte eşimin arkadaşı.doğru olan neyse onu söyler.hem aynı anda hepimizin doktoru geçiyo diyosa doğrudur bu.daha önce burdaki yazıları okumadınmı sen bilinçsiz dr ların bu konuda bilgi sahibi olmadıklarını ve internetteki yazıların bu yüzden olduğunu.

canım geçmiş olsun.hiç bişey hissetmeden yakılması ne güzel.nedense ben özellikle uyuştururken çok acıdığını söyleyebilirim.bir de üst taraftaki siğil yakılırken yine de hissettim,sanıyorum en hassas bölge orası olduğu için.buradaki sevgili ebru ve gül arkadaşımız ve diğer bir çok arkadaş çok güzel moral veriyorlar ve iyi geliyor.bu rahatsızlıkta diğerlerinde olduğu giibi moral çok önemli.yalnız bulaşma durumu konusunda ben neye inanıcağımı şaşırdım.ben iki doktora gittim bu işler için,ikisi de bu virüs vucutta kalır,bulaşıcılık azalır ama tamamen geçmez dedi. :( özellikle ilki hep prezervatif kullanmaktan söz etti.düşünsene ömür boyu.bilemiyorum artık o nasıl olucak...:14:

canım şunu anlamıyorsunuz bakın bu konuda her doktor ehil değildir.ünlü prof ların ortak dediği bu virüs vücuttan atılıyor.bununla ilgili biçok araştırma yapıldı yazıldı.bu virüsün varlığı bi dna testiyle görülüyor aynı testte kişi 1 yıl sonra negatif görüyor.neden inanmak istemiyosunuz buna.amerikada nerdeyse her iki kişiden biri bu hastalığa yakalanıyormuş.ozaman kimsenin cinsel hayatı kalmaz ömür boyu korunarak çocuk falanda normal yoldan olmazdı yani.biraz mantıklı yaklaşın olaya ya.dr um bana koter sonrası bi müddet tabiki korunmalı olarak olması gerektiğini söyledi ama sonra normal hayata dönebiliriz.ki üzerine basarak söylüyorum dr um eşimin arkadaşı hemde izmir ege ünv.koskoca profesör ya.adam durduk yerde niye arkadaşını böle bi riske atsınki eşimde hpv yokken.ben buna inanıyorum ve yıllar geçtikçede hepiniz yaşayarak göreceksiniz bunu.tabi yinede neye inanmak istiyosanız ona inanın ama rica edicem olumsuz düşünceleriniz içinizde kalsınki arkadaşların moralini bozmayalım.

canım ççok geçmiş olsun seni hepimiz inan ki çok iyi anlıyoruz.ve malesef ki doktorların bazıları çok moral bozucu eşimdede bendede siğil war,ben tuvaletlerden kaptığıma inanıyorum çünkü eşimide biliyorum kendimide ki eşim benden çok daha sinirli doktorların bu yalaşımına ama boş ver sen kendini bildikten sonra kimseye bişey ispat etmek zorunda değiliz.bende senin gibi ilk öğrendiğim zamanlar bunalıma girdim psikolojim bozuldu ama şükür daha ii yim burdaki arkadaşların desteği ve en son gittiğim doktorların yaklaşımı moralimi düzeltti.aldara krem banada yazdı zar zor alabildik şükür regl günüm bittikten sonra başlıcaz bakalım ne olacak.tedavimizi en güzel şekilde olup kendimize dikkat edip bol bol da dua edicez inş.rabbimin izniyle geçip gidecek bu hastalık,hiç moralini bozma canım:16:

canım ne güzel gelişmeler olmuş sende darısı bizlerin başına:nazar: sana şunu söyleyim benim eşimdede 3 tane siğil war ve doktor kesinlikle onlar geçmeyene kadar ilişki olmasın dedi yoksa sana tekrar bulaşır dedi siğil olduğu sürece bulaşıcılık war dedi siğil yok olunca bi sıkıntı olmaz dedi....bence sende bekle tekrar sana bulaşmasın riske atma kendini.çok geçmiş olsun cnm:16:

maşallah kuzum ne güzel haberlerle geldin çok sewindim, bizlerede güzel haberler werdin çünkü hepimizin gittiği doktorların bir çoğu hep aynı fikirde demekki bu kadar korkmamıza ve paniğe gerek yok....inş. geçip gidecek:16:
Buraya üye olmak iyi geldi bana yazdiklarimi okuyan cevap vermeye çalışan yardımcı olmaya calisan moral vermeye calisan herkese sonsuz tesekur ederim iyi insanlarin oldugunu bilmek cok guzel hepimiz umarim en kisa zamanda iyilesiriZ.yarın bi doktor randevum var tek doktorla kalmak istemedim acaba o ne dicek .ben aldaranin 4.posetini kulandim acı yanma kuzariklik renk degisimi nede sertleşme hiç bisi olmadı ilk haftam bitti bakalım nolcak. Koteri korkudan istemiyorum bide iz kaliomus yarın umarim doktorum iyi cikar gelismeleri yine yazarım buraya ne oldu diye bide siz kreme baslicaksinizya gelişmeleri bana yazarsanız sevinirim en azından habelesmis oluruz sevgiler

canım ağda yasak çünki kanatma ve bulaştırma riski var.tüy dökücü krem kesinlikle kullanma.tek kulanımlık jiletler var bayanlar için marketlerde poşetle satılıyo içinde bisürü var ekonomik yani onunla siillerine gelmeden dikkatli bi şekilde al.belki bu süre içinde istediğimiz kadar temiz olamıycaz ama mecburuz.ben jiletle alıyorum siller çıktı çıkalı.zaten şuandada yara izlerim var.bi süre mecburum.

Dediklerinizi dikkate alicam tecrübelerinizi paylaştığınız icin cok saolun merakımı giderdiniz cok teşekkürler

Bende 4-5 kere igne yaptı.batırırken hissettim..acaba seninki yakın yeremi yapmadı yada yeteri kadar beklemedimi.ama cok korktum yani o masaya yatınca...ilk defa ufakta olsa masaya yattım bide ısıgı acınca üstten tüm duaları okudum :(( prezervatif hic korumuyomuş eger eşinin penisinin üstünde degilse sigiller.cünkü sürtünmeyle de geciyor aklında bulunsun.

op.dr hakan topalismailoğlu yukarida ismi gecen dr gittigi ulkede bu hpv ile ilgili calismanin icinde yer almis ve orada vucuttan atildigi kanitlanmis.yani arkadaşlar sadece bu hastalığın araştırıldığı yerler var yurt dışında.

Nedemek 2 yil diye birsey yok dr lar boyle birsey uzerine yalan soyler mi yada iyimser konusur mu hangi dr gordun ki olecek olan hastaya bile direk yuzune soyluyorlar cunku bu onlarin gorevi dogruyu soylemek. Bi kaynakta okumustum bir cok kadin uzerinde denen mis yani denekler alinmis bekar evli ve cinsel yonden aktif kisiler ve bunlar uzerinde test yapiyorlar dusuk riskli ve yuksek riskli tipler uzerine dusuk riskli tipler 2 sene ye varmadan negatif olurken yuksek riskli tipler ise 2 yila yakin bir zamanda negatif olmus ve bekarlarin daha cabuk iyilesmedi beklenirken evli ciftlerin cogunlugunda negatife donusmus testleri. Benin bir dr vardi baska bir ilde sigil var mi diye sordugumda yok dedi peki varda cikmiyorsa dedim olmayan birseye sigil var denmez varsa var yoksa yoktur dedi. Yani bir cok yabanci ve turk sitelerine baktiginda cogu kisi 2 yila varmadan negatif sonucu almis hatta bu siteden tanidiklarim var onlarda ha dr larin boyle temkinli konusmalari sundan kimde kslici kimde gitmis oldugunu anlayamadiklarindan uzun bir sene senede 2 sefer smearle takip ediyorlar bu 4 yil diyelim hic sigil cikmadi smaerler temiz ise sende hpv sorun olmaktan cikmis der prof dr derin kosebay inanmiyorsaniz dokyor sitesine uye olup hem dr sorarsiniz hemde hpv ile dr sorulan soru ve cvp lari okursaniz anlarsiniz yine ben bunu surekli soyluyorum ama teksen camlibel ile tel. De konustum dedi bana sende oldugunu nerden biliyorsun esimde var bulasmsmis olabilir bunun testi var dna pcr biz yapiyoruz olmaya bilirde hem olsa ne olacak sen dagda mi yasiyorsun o hic dr yuzu gormemis kadinlar icin gecerli kanser olmak ufak bir operasyonla o bolgeyi temizliyoruz sorun oldugunda %100 e uakin tedavi edilebilen birsey dedi. Ya bu hastalik yeni degil cok oncelerden beri var ya dunyada kadin kalmazdi hele amerikada siz dusunun. Hem yuksek hemde dusuk tipler hem tipe hemde insanin bagisikligina bagli olarak bu virus gidiyor benim dr bana kizdi nette yazilanlara sen ne bakiyoesun bana inanmiyormusun bu oncedendi virusun ksliciligi eski bilgi o dedi biz yaslandigimizda esimle surekli cikacak mi bagisikligimiz dusecek dedim tam tersine iyilesecek gecmis olacak dedi bana insn dedi. Surekli devam etse bu sitedeki eskiler simdi buralarda olurdu degil mi??? Ben 2006 da sigil olmus biri ile gorustum sagolsun anlatti esindede kendindede cikmis bir kez ikiside yaktirmis bida ha cikmadi dedi hatra unutmusum simdi hatirladim dedi e sefer dusuk yasamis dusunun cok zor gunler gecirmis ve yinede cikmamis bu sigil bu bence cikmadiginin atlatildiginin kaniti. Bu sitede biri bana yazmisdi bekarken cikmis sonra evlenmis cocuklari olmus ne cocuklarina nede esine bulasmis dusunun demekku bulastiricilikta yok oluyor bunlar birer ornek degilmi kanit degil mi ?! Birde internet sitelerinde tabi dogruyu yazmazlar dedi sen bilgini bedavaya satarmisin dedi bunu soyleyen dr. Siz panikleyip dr dr dolasin yaktirmak icin tekrar tekrar kontrole gelmemuz icin degil mi bunlar? Ben ilk duydugumda neler yaptim agzimda cikacak diye cocugumu opemiyordum ona bulasir diye cocuguma doyasiya sarilmadim psikolojik olarak coktum aids oldum diye bile dudundum prki ne yaptim prof dr kbb gittim anlattim iyice bskti kamerayla cocugumu opmedugimi soyledim oyle sey olmaz dedi op cocugunu ve sende yok ciksa cikardi dedi ondan sonra agzimi incelemekten vazgectim sonra jinekolog prof dr gittim kolposkopi hpv dna pcr yaptirdim kolposkopide supheli slan gormedi drum yaram varmis benim dogum zor olmustu normal dogum galiba ondan kalmaydi neysr yskti orayi drum testin sonucu geldi hpv negatif yillik rutin kontrol okadar bu islemleri yaptirmadan 10 ay once baska bir ilde smir aldirmistim bu hastaligin h sini bile bilmiyorfum dr kontrol icin yapalim dedi yaptirdim temiz cikti sonra 7 ay sonra esimde ciktiktan sonra bilerek gittim dr smir yaptirdim ve oda temiz cikti en sonda son smirin uzerinden 3 ay sonra hpv dna pcr yaptirdim oda temiz ve negatif cikti hpv dna yi nisan ayinda ysptirdim 8 ay oldu dogumdan sonra tekrar yaptiracagim bakalim benim tek sorunum akintim cok oluyormus ben simdi hamile olunca gordum oncedinde fark bile etmiyordum skintiyi drlar kontrolde doyluyordu birsey olsa pcr dna da cikardi hatta ben kultur de aldirdim akintidan ama birsey cikmadi. Simdi hamileyim o yuzden cok oluyor galiba akintim. Cok uzun oldu kusura bakmayin

pardon kızlar okuyun dediğim alıntıda bi hata oldu aslı buydu

Bukadar panik yapacak korkacak bir durum yok... Siğil yapan düşük riskli HPV ler cilt teması ile geçer ve siğil denen oluşumları yapar.Bunlar ortaya çıkınca tedavisi (bir şekilde yok edilnmeleridir) gerekiyor . Tedavi Elektrokoterle , Laser ile Dondurularak yapılabiliyor...Sonuçta tedavi edilmiş biri tekrar en az bir sene kadar HPL ile karşılaşmaz ise vucud immiüunitesi virüsü büyük olsılıkla yok edebiliyor.. Cinsel ilşkide mutlaka prezervatif kullanılmalı ( Bu tam bir koruma sağlamasada riski azaltması söz konusu ) Antiviral ilaçların kullanılması (sistemik ve lokal olarak ) tekrarlama riskini azaltmaktadır. Doğum şekline gelince bu hastalığın varlığı kesin olarak doğum şekline karar verirken etkili olmamalıdır ( (yani durumunuz uygunsa normal doğum yapabilirsiniz.). Sevgiler ..
0 31/12/2012 prof dr derin kosebaya soru sormustum gelen cvp sizinlede paylasmak istedim bu dr jinekolog onkolog bir dr herkesin yeni yili kutlu olsun saglikli nice mutlu yillar[/QUOTE

buda dila arkadaşımızdan bi alıntı kendisi baya araştırmıştı bu vücuttan atılma meselisini.hatta o dr hakan beyle bile görüştü telefonla.kendisi kanada da yapılan hpv çalışmalarına katılmış bi dr.

Enfeksiyona bağlı vajinal akıntılara dikkat edin
Her vajinal akıntı hastalık işareti olarak değerlendirilmese de bazıları bir enfeksiyon sonucunda ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar bu durumda hiç zaman geçirmeden bir doktora danışmak gerektiğini söylüyor.

0

Kadınlar, vajinal akıntıyı, yaşamları boyunca en sık yakındıkları sorunlardan biri olarak görüyor. Kadın Sağlığı ve Hastalıklıkları Uzmanı Doç. Dr. Alparslan Baksu, bu sorunun ilk etkeninin enfeksiyon oluşturan mikroplar olduğunu, daha küçük olasılık olarak akla rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanalları kanserlerinin gelmesi gerektiğini söylüyor. Kadınlarda normal görülen fizyolojik akıntılar bir problem oluşturmasa da enfeksiyona bağlı olan patolojik vajinal akıntıların bir uyarı olarak algılanması gerekiyor.
*
Her kanser kader değil
Rahim ağzı kanseri kadınların en korktuğu hastalıkların başında gelmesine rağmen çok uzun bir süreçte oluşması hastalığın kader olmadığını gösteriyor. Gelişmiş ülkelerde (kadınlar smear testlerini düzenli olarak yaptırdıkları için) daha çok rahim kanseri, az gelişmiş ülkelerde ise rahim ağzı kanseri oranı daha yüksek bulunuyor. Smear testi ile hastada (kanser oluşmadan önce) hücrenin bozulma aşamasında farkedilmesi ise çok önemli görülüyor.
*
Rahim kanseri 10-12 yılda oluşuyor
Rahim kanserinin oluşum süreci yaklaşık 10 – 12 yıllık bir zaman alıyor ve bu durum erken fark edilip engellenmesi şansını doğuruyor. Jinekolojik kontrol ve testlerini düzenli olarak yaptıran kadınlar erken teşhis için önemli bir adım atmış oluyor. Yapılan kontrol ve smear testleri hastalığın oluşum risklerini ortaya çıkarıyor ve uygun tedaviyle sorunun rahim ağzı kanserine dönüşmesi engelleniyor. Dünyada smear testine başlangıç yaşı 21 olarak kabul edilmekle birlikte, cinsel hayatı başlayan her kadının bu testi düzenli şekilde yaptırması öneriliyor.
*
Erkekleri de etkileyen bir virüs
Rahim ağzı kanserlerinin önemli kısmında Human Papilloma Virüs (HPV) adı verilen virüsün belirli tiplerinin izole edildiği belirtiliyor. Kadınları da erkekleri de etkileyen ve cinsel yolla bulaşan çok yaygın bir virüs olarak tanınan HPV, rahim ağzı kanserinin dışında anormal servikal hücrelere, diğer kanser türlerine ve genital bölgede siğillere yol açabiliyor. Siğillere neden olan tiplerinin nispeten zararsız olduğu belirtiliyor.
*
40 yaş sonrasının hastalığı
Doç. Dr. Alparslan Baksu, günümüzde uygulanan, Pap-test taramaları sayesinde, gelişmiş ülkelerde rahim ağzı kanserinden ölümlerin yüzde 90 oranında azaldığını söylüyor. Rahim ağzı kanseri ortalama 40 yaştan sonra görülmesine rağmen, hastalığın en önemli nedenlerinden biri olan HPV enfeksiyonları ile siğiller daha genç yaşlarda (20-30 yaş civarında) ortaya çıkıyor.
*
Akıntıya eşlik eden belirtiler
Akıntıyla birlikte kasık ağrısı ve ateş yüksekliğinin olması iç genital organlarda enfeksiyon şüphesi uyandırıyor.
*
Kanlı akıntının kötü kokulu olması rahim ağzı kanserini akla getiriyor.
*
Kanlı akıntıyla birlikte alt karın ağrısının olması kadın organ kanserlerine işaret ediyor.
*
Akıntının özelliği hastalığın nedenini belirliyor
Akıntının özellikleri (rengi, kokusu, yoğunluğu vb) hastalığın nedeni hakkında yaklaşık bir bilgi verebiliyor. İşte akıntının özelliğine göre karşılaşılacak hastalıklar:
Tricomonas vaginalis enfeksiyonu: Yeşil-gri renkte, köpüklü bir akıntı, şiddetli yanma ve kaşıntı
*
Gardnerella vaginalis enfeksiyonu: Kötü (bozuk balık kokusu) kokulu ve gri-beyaz renkli bir akıntı
*
Mantar enfeksiyonları: Beyaz peynir parçaları şeklinde bir akıntı, yoğun yanma ve kaşıntı şikâyeti
*
Yumurtalık kanallarının kanseri: Et suyu renkli akıntı ve alt karın ağrısı
*
Rahim kanseri: Menopoz sonrası veya âdet dışı kanama
*
Doğru bilinen yanlışlar
Günümüzde en yaygın ve tehlikeli cinsel yolla bulaşan hastalık HIV’dir. Yanlış!
HIV virüsünün cinsel yolla bulaşma oranı yüksek değildir. Günümüzde cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalık Human Papilloma Virüsü'dür (HPV). Erişkin çağdaki erkek ve kadınların yaklaşık yüzde 40 kadarının bu enfeksiyonu geçirdiği tahmin edilmektedir.
*
HPV’nin tek bir türü vardır. Yanlış!
HPV'nin 100'den fazla türü vardır. Bunlardan 40 kadarı kadın genital organlarını etkilemektedir.
*
Prezervatif her tür cinsel yolla bulaşan hastalığın geçişini engellemektedir. Yanlış!
Prezervatif HPV dışında, HIV dahil bütün cinsel yolla bulaşan hastalıkların geçişini engellemekte fakat HPV’nin geçişini tam olarak engelleyememektedir.
*
Kadında HPV enfeksiyonu olup olmadığı siğiller veya smear testiyle anlaşılmaktadır. Yanlış!
Muayene sırasında basit bir yolla alınan sıvı örneğiyle bir kadında HPV enfeksiyonu olup olmadığını ve hangi tiplerinin mevcut olduğunu tespit etmek mümkündür.
*
Genital siğillerin bir kez yakılması tedavi için yeterlidir. Bu uygulama enfeksiyonun ortadan kalkmasını sağlar. Yanlış!
Genital siğiller yakılarak tedavi edildikten sonra genellikle tekrar eder. Birkaç ay süreyle sabırla takip ve tedavi edilmeleri gereklidir. Siğillerin yok edilmesi enfeksiyonun yok olduğu anlamına gelmemektedir.
*
Genital siğil geçiren kadınlarda rahim ağzı kanseri daha sık görülür. Yanlış!
Siğil yapan HPV tipleri düşük kanserojen potansiyele sahiptir. Bu nedenle rahim ağzı kanserinde etkileri azdır.
*
HPV enfeksiyonu geçiren kişi ömür boyu bu enfeksiyonu taşır ve eşine bulaştırır. Yanlış!
HPV enfeksiyonu geçiren kişiler ömür boyu bu virüsü taşıyacaklarını ve karşı cinse bulaştıracaklarını düşündükleri için hayatları kâbusa döner. Oysa bu enfeksiyonu geçirenlerin yüzde 90'ında, virüs 1-2 yıl içerisinde vücuttan atıldığı için bulaşma riski yoktur.
*
HPV enfeksiyonunun vücuttan atılmasında en önemli faktör vücut hijyenidir. Yanlış!
HPV enfeksiyonunun vücuttan atılmasında en önemli faktör vücudun bağışıklık sistemidir. Bağışıklık sistemi bozuk kişilerde HPV enfeksiyonunun kanserojen etkisi daha fazladır.
*
Sigara sadece akciğer kanserine neden olur. Yanlış!
Sigara birçok organ kanseriyle birlikte, rahim ağzı kanserinin oluşumunda da önemli rol oynar.
*
Hangi belirtileri veriyor?
Vajinal kanama (Özellikle ara kanamalar)
*
Cinsel ilişki sonrası kanama
*
Anormal vajinal akıntılar
*
Pelvis (kasık) ağrıları
*
Hangi hastaya hangi uygulama
Smear testini uygulamak için, hastadan jinekolojik muayene sırasında, vajina ve rahim ağzından dökülen ve akıntı diye tabir edilen hücreler alınıyor. Böylece daha kanser ortaya çıkmadan kansere dönüşebilecek hücrelerin tespit edilmesi ve doku örneği alınarak kanser öncüsü hastalıklar ile çok erken aşamadaki rahim ağzı kanserlerinin teşhisi mümkün olabiliyor.
*
Tarama sonuçları şüphe uyandıran ve anormal bulunan hastalar, jinekologlarının önerileri doğrultusunda hafif derecede hücresel anormallikler için tekrarlayan pap-test yaptırabiliyor. Hafif veya ağır hücresel anormallikler tespit edilen hastaların ise durumu biraz daha farklı. Bu hastaların da yine mutlaka muayene olmaları ama gerekirse parça alınma (biyopsi) amaçlı kolposkopik muayene de yaptırmaları gerekiyor.
*

yani kızlar bu virüs vücuttan atılıyor ve öyle ömür boyuda korunmak zorunda falan kalınmıyor.tabi tip 16 18 falan taşıyorsak durum biraz daha zor olabiliyor.siillerin tekrarlaması açısından.

cnm benim inan hepimiz birbirimize böyle destek oldukça ve paylaştıkça hem moralimiz hemde psikolojimiz düzeliyo...bulaşma konusunda için rahat olsun bak daha perşembe günü farklı farklı 2 doktora göründük eşimle,2 doktorunda( ayrıca burdaki arkadaşların gittiği en iyi doktorların bile) söylediği şey siğil olduğu sürece bulaşıcılık olur dediler.ve virüste yok olur bağışıklık sistemiyle atılıyo bu vürüs vücuttan yeterki kendimize dikkat edip bağışıklığımızı güçlü tutalım geçen gün bir yerde okumuştum,e vitamini içeren besinler ( yumurta sarısı,mısır,fındık v.b) bağışıklık sistemini güçlendirip mikrop ve virüsleri yok ediyo diye....işte bizde bunlara dikkat edicez ve gün gelicek burda nasıl sıkıntmızı paylaştıysak sewincimizi güzel haberlerimizide paylaşıcaz. bide sadece hpv değil zaten iyi olmadığımız kendimize dikkat etmediğimiz sürece hayatta her şeye maruz kalıcaz gibi bi riskimiz ömür boyu vardır bütün insanların....hpv yide dışarıdan gelicek bir virüs gibi görelim şu anda attık ama her an tekrar vücudumuza dönebilir gibi savaşalım... ve moralimiz hepp iyi olsun hep birlikte:54::16:

inanma canım sen o doktora.amerikada yapılmış bütün testlerde biçok kişi negatif olmuş.senin gittiğin doktor biraz cahil sanırım bu konuda.çünki benim dr um prof.üstelikte eşimin arkadaşı.doğru olan neyse onu söyler.hem aynı anda hepimizin doktoru geçiyo diyosa doğrudur bu.daha önce burdaki yazıları okumadınmı sen bilinçsiz dr ların bu konuda bilgi sahibi olmadıklarını ve internetteki yazıların bu yüzden olduğunu.

ebuşummmmmmmmm sana katılıyorum şu anda bir çok doktorun fikri hep aynı o yüzden bende sana katılıyorum bu virüsü vücut bağışıklık sistemiyle savaşarak atıyo temizliyo inş. bizde buna bire bir şahit olcaz ki tamamen virüs vücududan yok olanlar war buda en güzel örneği....kuzucum benim :54::54::54:

canım şunu anlamıyorsunuz bakın bu konuda her doktor ehil değildir.ünlü prof ların ortak dediği bu virüs vücuttan atılıyor.bununla ilgili biçok araştırma yapıldı yazıldı.bu virüsün varlığı bi dna testiyle görülüyor aynı testte kişi 1 yıl sonra negatif görüyor.neden inanmak istemiyosunuz buna.amerikada nerdeyse her iki kişiden biri bu hastalığa yakalanıyormuş.ozaman kimsenin cinsel hayatı kalmaz ömür boyu korunarak çocuk falanda normal yoldan olmazdı yani.biraz mantıklı yaklaşın olaya ya.dr um bana koter sonrası bi müddet tabiki korunmalı olarak olması gerektiğini söyledi ama sonra normal hayata dönebiliriz.ki üzerine basarak söylüyorum dr um eşimin arkadaşı hemde izmir ege ünv.koskoca profesör ya.adam durduk yerde niye arkadaşını böle bi riske atsınki eşimde hpv yokken.ben buna inanıyorum ve yıllar geçtikçede hepiniz yaşayarak göreceksiniz bunu.tabi yinede neye inanmak istiyosanız ona inanın ama rica edicem olumsuz düşünceleriniz içinizde kalsınki arkadaşların moralini bozmayalım.

katılıyorum söylediklerine canım arkadaşım,ben doktora eşime şu anda yaklaşmıyorum onda siğil war tekrar bana bulaşır dedim,kadın bana baktı bi güldü görmeliydin :1: ve dediki yok cnm öyle olur mu siğiller geçince bi sorun kalmaz dedi gülerek...bende güldüm moralim düzeldi çıktım kocişimle gezdim tozdum. ama bide moral bozucular war ki ölmeden mezara sokar gibiler töbe töbe:47:

Buraya üye olmak iyi geldi bana yazdiklarimi okuyan cevap vermeye çalışan yardımcı olmaya calisan moral vermeye calisan herkese sonsuz tesekur ederim iyi insanlarin oldugunu bilmek cok guzel hepimiz umarim en kisa zamanda iyilesiriZ.yarın bi doktor randevum var tek doktorla kalmak istemedim acaba o ne dicek .ben aldaranin 4.posetini kulandim acı yanma kuzariklik renk degisimi nede sertleşme hiç bisi olmadı ilk haftam bitti bakalım nolcak. Koteri korkudan istemiyorum bide iz kaliomus yarın umarim doktorum iyi cikar gelismeleri yine yazarım buraya ne oldu diye bide siz kreme baslicaksinizya gelişmeleri bana yazarsanız sevinirim en azından habelesmis oluruz sevgiler

cnm benm rica ederiz ne demek hepimiz bir birimize destek oldukça daha iyi olucaz rahatlıcaz...tabiki yazarım kreme başlayınca gelişmeleri.sende dr dan gelince yaz ve iyice sorup bilgi al doktorundan lütfen çünkü gittiğimiz doktorların fikirleri de bizim için çok önemli sende unutma bu hastalığı,bulaşıcılığını geçip geçmiceğini bi sor bakalım senin doktorun ne dicek bizlerle de paylaşırsan sewiniriz:16:

Son düzenleme:
canım ya iyikide paylaştın yazdın buraya.bu virüsün vücuttan atıldığına dair en yakın ve güzel örnek sen oldun.çok sevindim hem senin adına hemde kendi adımıza.demekki öyle yıllar almıyomuş vücuttan atmak.zaten benim doktorumda demişti yok öyle bişey kim demiş atılmıyo diye.ama sen daha iyi bi örnek oldun şuan.soruna gelecek olursak bence bunu çekinmeden doktoruna sormalısın.eğer hala siil varsa korunmalıda olsa ilişki yasak biliyosun.ama eğer siil yoksa bi müddet korunmalı olarak devam edebilirsiniz cinsel hayatına.ha bide şu var eğer erkek arkadaşının şuan kalan siili köke yakın değilse yani sana temas etme ihtimali yoksada prezervatifle olur diye düşünüyorum ama bu benim nacizane kendi düşüncem.bu hastalık yüzünden ayrılan kaçtane sevgili vardı burda ayrıca taktir ettim sizi.geçmiş olsun.

çok teşekkür ederim. açıkçası gecen sene bu zamanlar psikolojim çok kötüydü allak bullak oldum zor toparladım kendimi. sağolsun erkek arkadasımda üzme kendını dıye cok destek oldu. bizim korunmamamızdan kaynaklandı üstüne bide yeme içme düzensizliği bunlar etken oldu . 1 senedir ikimizde asla yanyana gelmemege calıstık :) şaka bi yana atlatmak istiyosanız muhakkak yıyecek ıcecek acısından duzene sokun kendınızı pamuklu iç çamasırı ve her gun gunde 2 kere gunluk ped değişimi yapın ama pamuklu olandan alın kot..x marka olandan almanızı tavsıye ederım 2lira fazla verin en kalıtelısını alın saglıgımızdan asla önemli değil kızlar. ekstra bitki çayları arada ballı çörek otu da tuketıyorum son bıkac aydır.
benim sonuclar sukur temız cıktı şimdi onun sonuclarını bıde kalan 2 tane vardı kabuk bağlayıp düşmesini beklicez. bilgilendirdigin için çok sağol ebruli26...
o da bende doktorlarımızla konusucaz artık... bende burda bazen yılları suren ıyılesme surecını duydum çok korkmustum tabi bünyeden bunyeye degısıyo ben bıle 40 küsür kilolardayım bagısıklıgım sıfır buna ragmen 1 sene de sasırdım ama hemen sevinmemek lazım dikkatli bi şekilde devam edicem herseye. sadece kasıntı kaldı inşallah kapanan yaralardan dolayıdır dıyorum cunku kasıntı tekrar cıkmaya yakın dıyolar ama kotu dusunmemeye calısıyorum kasıntı önleyici krem kullanıyorum inşallah o da gecicek

katılıyorum söylediklerine canım arkadaşım,ben doktora eşime şu anda yaklaşmıyorum onda siğil war tekrar bana bulaşır dedim,kadın bana baktı bi güldü görmeliydin :1: ve dediki yok cnm öyle olur mu siğiller geçince bi sorun kalmaz dedi gülerek...bende güldüm moralim düzeldi çıktım kocişimle gezdim tozdum. ama bide moral bozucular war ki ölmeden mezara sokar gibiler töbe töbe:47:[/QUOTE]

yaaa aynı sorun bende var canım... bende sonuçlar negatif cıktı şükür siğil kalmadı çıkmıyoda suanda yok son koterımden sonra. ama erkek arkadsmda son 2 tane kaldı krem kullanıyo dıgerleı gıbı yaknda onlarda dusucek ınsallah. doktorun gercekten bi sorun olmaz mı dedı?

kızlar az önce doktordan geldim.makat bölgesinde kaşıntı vardı bende şüphelenmiştim.hiçbişey yokmuş temiz çıktı herşey.tip 6 varmış bende sonuçları aldım.kaşıntı ise yaraların iyileşme sürecinden kaynaklanıyomuş.doktorum okadar moral verdiki anlatamam.herşey bitti geçti dedi.kısa zamanda atıcaksın bunu vücudundan dedi.kim çıkarıyo bu saçma şeyleri atılmıyo falan diye dedi.bu virüs sandığınız kadar güçlü deil insan bağışıklığı ne hastalıkları yok ediyor dedi.özellikle aşı meselesini sordum şimdi zaten hpv ye yakalandığımız için gardasil olmayacağını öbürünün daha uygun olacağını düşünüyordum ben.helin arkadaşımızda aynı düşünüyodu.hocada doğruladı.şimdilik gerek yok ama içim rahat etsin dersen yaparız dedi.ha bide günlük c vitaminine dikkat çekti istesekte günlük ihtiyacımızı tam karşılamayabiliyomuşuz o yüzden eczaneden bemiks c alabilirsin dedi.normal hayatına dönebilirsin dedi.eşimde sormuş bu ilişki olayını yasak kalktı demiş.siil olmadığı için bulaşıcılık geçti demiş :)

çok teşekkür ederim. açıkçası gecen sene bu zamanlar psikolojim çok kötüydü allak bullak oldum zor toparladım kendimi. sağolsun erkek arkadasımda üzme kendını dıye cok destek oldu. bizim korunmamamızdan kaynaklandı üstüne bide yeme içme düzensizliği bunlar etken oldu . 1 senedir ikimizde asla yanyana gelmemege calıstık :) şaka bi yana atlatmak istiyosanız muhakkak yıyecek ıcecek acısından duzene sokun kendınızı pamuklu iç çamasırı ve her gun gunde 2 kere gunluk ped değişimi yapın ama pamuklu olandan alın kot..x marka olandan almanızı tavsıye ederım 2lira fazla verin en kalıtelısını alın saglıgımızdan asla önemli değil kızlar. ekstra bitki çayları arada ballı çörek otu da tuketıyorum son bıkac aydır.
benim sonuclar sukur temız cıktı şimdi onun sonuclarını bıde kalan 2 tane vardı kabuk bağlayıp düşmesini beklicez. bilgilendirdigin için çok sağol ebruli26...
o da bende doktorlarımızla konusucaz artık... bende burda bazen yılları suren ıyılesme surecını duydum çok korkmustum tabi bünyeden bunyeye degısıyo ben bıle 40 küsür kilolardayım bagısıklıgım sıfır buna ragmen 1 sene de sasırdım ama hemen sevinmemek lazım dikkatli bi şekilde devam edicem herseye. sadece kasıntı kaldı inşallah kapanan yaralardan dolayıdır dıyorum cunku kasıntı tekrar cıkmaya yakın dıyolar ama kotu dusunmemeye calısıyorum kasıntı önleyici krem kullanıyorum inşallah o da gecicek

canım çok haklısın aslında benimde yeme içme düzenimin bozulduğu bi dönemde çıktı bu siiller.bundan sonra daha dikkatli olacağım her konuda.iç çamaşırlarımı değiştirdim hepsi pamuklu artık.günlük ped ben kullanmıyorum artık onlardada kanserojen madde varmış beyazlatılmaları esnasında kullanılan bi maddeden kaynaklanıyormuş.ama daha önce zaten o dediğin markadan kullanıyodum pamuklu olmasından dolayı.şimdi gerekirse 3 kere çamaşır değiştiriyorum.
o kaşıntı bendede vardı canım deri kendini yeniliyomuş ondan kaşınıyomuş öyle dedi bugün doktorum çünki heryere baktı siil falan yok dedi.kötü düşünme sende sakın.inşallah bizde senin gibi bi seneye negatifi görürüz.

kızlar az önce doktordan geldim.makat bölgesinde kaşıntı vardı bende şüphelenmiştim.hiçbişey yokmuş temiz çıktı herşey.tip 6 varmış bende sonuçları aldım.kaşıntı ise yaraların iyileşme sürecinden kaynaklanıyomuş.doktorum okadar moral verdiki anlatamam.herşey bitti geçti dedi.kısa zamanda atıcaksın bunu vücudundan dedi.kim çıkarıyo bu saçma şeyleri atılmıyo falan diye dedi.bu virüs sandığınız kadar güçlü deil insan bağışıklığı ne hastalıkları yok ediyor dedi.özellikle aşı meselesini sordum şimdi zaten hpv ye yakalandığımız için gardasil olmayacağını öbürünün daha uygun olacağını düşünüyordum ben.helin arkadaşımızda aynı düşünüyodu.hocada doğruladı.şimdilik gerek yok ama içim rahat etsin dersen yaparız dedi.ha bide günlük c vitaminine dikkat çekti istesekte günlük ihtiyacımızı tam karşılamayabiliyomuşuz o yüzden eczaneden bemiks c alabilirsin dedi.normal hayatına dönebilirsin dedi.eşimde sormuş bu ilişki olayını yasak kalktı demiş.siil olmadığı için bulaşıcılık geçti demiş :)

hadi gözün aydın canım :) inşallah en yakın zamanda negatif sonucuda gorursun zaten doktorunun konusmaları gayet ıyıye gttıgını gosterıyo... bayılıyorum böle doktorlara ya benm doktorumda sagolsun cok yapıcı moral verıyo

Back
X