Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

kızlar nasılsınız? bu illet ile tanışalı 5 ay oldu. birkaç kez kriyo yaptırdım, şu an görünürde birşey yok gibi ama birkaç aydır ağzımın içi beni inanılmaz rahatsız edyor. siğillerin ilk çıktığı dönemde sürekli aftlar vs. çıkıyordu ama bi süredir dilimin üzerinde oyuk gibi uzantılar bazen kırmızı olup belirginleşen sonra da kendiğinden giden çıkıntılar, dil kenarlarında aşırı şişlik ve dil altında kabarcıklar var hacettepe kbbye gittim salak asistan o dilin yapısı diyip gönderdi ama dilin yapısı olmadığından kesinlikle eminim çünkü hpvden önce çok pürüzsüz bir dilim vardı ve açıkcası hpv ile tanıştığımda oral sex de olmuştu. o yüzden çok üzgünüm, kaç dr.a gittim hiçbir muhatap bulamıyorum birkaç arkadaşın tavsiyesiyle sirkeyle ağzımı çalkaladım ama hiçbir işe yaramadı o yaralar daha da büyüyüp beyazladı ve çok canım yandı, hiçbir iyileşme de olmadı ben de barıktım. çok üzgünüm :(

çok geçmiş olsn başka dr a mutlaka git bence , üzüldüm senin adına, ağızda olursa öpünce bile başkasına geçiyormuş galiba , çok bilgim yok o konuda ama agız olunca herşeyi de süremezsin, en iyisi iyi bir dr a git canm, rabbim şifa versin sana bulaştıran kişiden de uzak durmanı tavsiye ederim tedavi olursun tekrar bulaştırır , çünki vücuttan tamamen silinmiyor sadece geriliyormuş

çok geçmiş olsn başka dr a mutlaka git bence , üzüldüm senin adına, ağızda olursa öpünce bile başkasına geçiyormuş galiba , çok bilgim yok o konuda ama agız olunca herşeyi de süremezsin, en iyisi iyi bir dr a git canm, rabbim şifa versin sana bulaştıran kişiden de uzak durmanı tavsiye ederim tedavi olursun tekrar bulaştırır , çünki vücuttan tamamen silinmiyor sadece geriliyormuş

tşk ederim canım. bana bulaştıran kişinin yüzünü şeytan görsün. onu Allaha havale ediyorum. Böyle bir hata nasıl yaptım bilmiyorum nasıl pişmanım nasıl nasılll :( inan dr. dr. gezmekten, özel jinekologlara para yedirmekten başım döndü. devlet hastanesine gitsen kimse iplemiyor. bu merete yakalandığımı bilmeden önce bir borç altına girmiştim o yüzden maddi imkanlarım da kısıtlı maalesef :( birkaç aya maddiyatımı toplayım ankarada dermatolog bir prof. varmış hpv kosunda uzman olan ona gitmeyi düşünüyorum

tşk ederim canım. bana bulaştıran kişinin yüzünü şeytan görsün. onu Allaha havale ediyorum. Böyle bir hata nasıl yaptım bilmiyorum nasıl pişmanım nasıl nasılll :( inan dr. dr. gezmekten, özel jinekologlara para yedirmekten başım döndü. devlet hastanesine gitsen kimse iplemiyor. bu merete yakalandığımı bilmeden önce bir borç altına girmiştim o yüzden maddi imkanlarım da kısıtlı maalesef :( birkaç aya maddiyatımı toplayım ankarada dermatolog bir prof. varmış hpv kosunda uzman olan ona gitmeyi düşünüyorum

aynı durum bendede var canım maalesef. pekı sen bırlıkte oldugun ınsanın boyle bır sığıl tasıdıgına daır tespıtın oldumu ? sahsen bnm erkek arkdaşımda hıc bır sey yoktu gorunurde. sanırım bazıları tasıyıcı oluyor. uzuldum canım senın adına amaa artık olan olmus pısman olma daha guclu olmamız lazım bu meretle basa cıkabılmek ıcın. ankaradakı o dermotologun ısmını yazarmısın bu arada cnm

aynı durum bendede var canım maalesef. pekı sen bırlıkte oldugun ınsanın boyle bır sığıl tasıdıgına daır tespıtın oldumu ? sahsen bnm erkek arkdaşımda hıc bır sey yoktu gorunurde. sanırım bazıları tasıyıcı oluyor. uzuldum canım senın adına amaa artık olan olmus pısman olma daha guclu olmamız lazım bu meretle basa cıkabılmek ıcın. ankaradakı o dermotologun ısmını yazarmısın bu arada cnm

canım benim erkek arkadaşımın görünürde de çok yaygın lezyonları vardı. işte salaklığım mı diyim kör cahilliğim mi diyim aslında aklıma geldi başıma bir iş açacağı ama önemsememiştim işte :( işin bir diğer korktuğum tarafı da bütün siğillerim yakarak ya da bi şekilde tedavi edilse ve görünürde hiçbirşeyim olmasa bile ben de bundan sonra hayatıma giren kişiye bulaştıracağım :( bu düşünce beni kahrediyor. üstelik tam evliliği ciddi anlamda düşündüğüm bir dönemde.... hayatıma birileri giriyor ve ben ne yapacağımı bilemeyerk hergün kahroluyorum. ankaradaki hpv konusunda uzman prof. dermatolog murat orhan öztaş henüz gitmedim canım.

allah acil şifalar versin hepinize inş, bende yeni evliyken tesadüfen öğrenmiştim ,eşimden nası nefret etmiştim , o da çok üzüldü ezildi yazık , yok tuvalet vs dendir desede aklımdan çıkmadı tabi çok soğumuştum ,benm suçum neydi diye yedim onu da kendimi de , şükür geçti de rabbime milyonlarca şükürler olsn kurtuldum , darısı başınıza , morali yüksek tutup kendinize iyi bakın bir de tüm çamaşırlarınızı atıp beyaz pamuklu yeni alın ki tedavi oldukça yenilemesin ,

CERVARİX (HPV AŞISI)

Bu bölümde ülkemizde ruhsatlanarak piyasaya sunulan ikinci HPV aşısı olarak bilinen Cervarix ("Servariks olarak okunur") ile ilgili prospektus bilgileri ve kliniğimizdeki uygulamaları ile ilgili bilgiler mevcuttur.

Cervarix da Gardasil'den sonra 2009 yılında Amerikan Gıda ve İlaç Yönetimi'nin onayını (FDA onayını) almış bulunmaktadır.

Cervarix yalnızca rahimağzı kanserleri ve kanser öncesi lezyonları önleyici HPV aşısıdır, ancak toplumda son yıllarda çok sık olarak görülen anogenital siğillere karşı KORUMA SAĞLAMAZ.

Bir quadrivalan aşı olan Gardasil hem rahim ağzı kanserlerine hem de genital siğillere karşı koruyucudur.

Kliniğimizde HPV aşısı olarak yalnızca Gardasil uygulanmaktadır.

KULLANMA TALİMATI
CERVARIX (SERVARİKS)
0,5 ml İM Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör (Human papillomavirüs tip 16 ve 18 Rekombinant AS04 adjuvanlı Aşı)

Etkin maddeler:
• İnsan papillomavirüs tip 16 LI proteini........20 mikrogram
• İnsan papillomavirüs tip 18 LI proteini …...20 mikrogram

AS04 ile adjuvani içeriğinde:
• 3-0 deaçil -4 monofosforil lipid A (MPL) …………50 mikrogram
• Alüminyum hidokside adsorbe edilmiş, hidrate ( AI (OH3)…….toplamda 0.5 miligram AI
• Trichoplusiani’den elde edilen Hi-5 Rix 4446 hücrelerinin kullanıldığı bir Baculavirüs ekspresyon sistemi kullanılarak yapılan rekombinant DNA teknolojisi ile üretilen infeksiyoz olmayan virüs benzeri partikül (VLP’ ler) formunda L1 Protein.

Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, sodyum dihidrojen, fosfat dihitrat, enjeksiyonluk su

Bu aşıyı kullanmadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz
Çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.
• Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.
• Eğer ilave sorulanız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
• Bu aşı kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.
• Bu aşının kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde, doktorunuza bu aşıyı kullandığınızı söyleyebilirsiniz.
• Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. Aşı hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız.

Bu Kullanma Talimatında:
1. CERVARİX nedir ve ne için kullanılır?
2. CERVARİX kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
3. CERVARİX nasıl kullanılır?
4. Olası yan etkileri nelerdir?
5. CERVARİX’in saklanması başlıkları yer almaktadır.

1. CERVARİX nedir ve ne için kullanılır?
CERVARİX kadınlarda Human Papillomavirüs (HPV) tip 16 ve 18 adlı virüslerin neden olduğu hastalıklara karşı korunak için kullanılan bir aşıdır. Bu hastalıklar şunlardır:
• Serviks kanseri (Rahim alt ucundaki kanser)
• Prekanseröz serviks lezyonları (kansere dönüşme riski olan serviks hücresi değişimleri)

Cervarix bu hastalıkların görülmesini önler, fakat varolan hastalığınızı tedavi etmez.

Cervarix HPV tip 16 ve 18’i aşısı vücudumuzda antikor üretimini uyararak etki gösterir. Klinik çalışmalarda, Cervarix 15-25 yaş arası kadınlarda HPV tip 16 ve 18 ile ilişkili hastalıkları önlediği gösterilmiştir. Ayrıca, Cervarix 10-14 yaş arası kızlarda antikor üretimini de uyarmaktadır.

Cervarix HPV’ nin tüm tiplerine karşı koruma sağlamayabilir. HPV tip 16 ve 18 servikal kanser vakalarının yaklaşık % 70'inden sorumludur. Cervariks (servariks) ayrıca HPV 16 HPV 18 dışındaki kansere neden olabilen HPV tiplerinin oluşturduğu enfeksiyonlara karşı etkinlik göstermiştir.

Bu aşı sizi serviks kanserinden korusa bile düzenli serviks muayenesine/taramasına devam etmeniz gerekir. Koruyucu ve önleyici tedbirleri almaya devam etmelisiniz.

Cervarix hastalık yapıcı (enfeksiyöz) değildir, dolayısıyla HPV ile ilgili hastalıklara neden olmaz.

Cervarix tek dozluk, kullanıma hazır enjektör içerisinde enjeksiyonluk süspansiyondur.

2. CERVARİX’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
Cervarix’i aşağıdaki durumlarda kullanmayınız.
Eğer sizde veya çocuğunuzda aşağıdaki durumlardan herhangi biri varsa:
• Aşının içerdiği maddelerden herhangi birine karşı gelişen aşırı duyarlılık durumunda (yardımcı maddeler listesine bakınız.)

• Aşının bir dozunu aldıktan sonra gelişen aşırı duyarlılık durumunda. Aşırı duyarlılık belirtileri: Kaşıntı, deri döküntüsü, nefes darlığı ve yüz veya dilde şişme olarak sıralanabilir.

• Yüksek ateşle seyreden şiddetli enfeksiyon veya soğuk algınlığı geçiriyorsanız, iyileşene kadar aşılamayı ertelemek gerekebilir. Soğuk algınlığı gibi hafif enfeksiyonlar önemli olmayabilir, ancak önce doktorunuzla konuşun.

Cervarix’i aşağıdaki durumlarda dikkatle kullanınız.
Eğer sizde veya çocuğunuzda aşağıdaki durumlardan herhangi biri varsa:
• Eğer kanama bozukluğunuz varsa veya vücudunuzda kolayca çürük oluşuyorsa.
• Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa, sizin veya çocuğunuz için geçerli ise lütfen doktorunuza danışın.

Cervarix’in yiyecek ve içecek ile kullanılması:
Uygulama yöntemi açısından yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur.

Hamilelik
Aşıyı kullanmadan önce doktorunuz veya eczacınıza danışınız.
Bu aşının hamilelik dönemindeki güvenliği henüz tam olarak belirlenmiş değildir. Hamilelik sıranda bu aşıyı kullanıp kullanmamanız gerektiğine doktorunuz karar verecektir.
Aşı takvimi sıranda hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuz danışınız.

Emzirme
Aşıyı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Cervarix’in anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle, emziriyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da servarix kullanımının durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk acısından faydası ve CERVARİX kullanımının emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Araç ve makine kullanımı
Aşının araç ve makine kullanma becerisi üzerine bir etki meydana getirmesi beklenmemektedir.

Cervarix’in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
CERVARİX 0,5 ml’ lik dozunda 23 mg’dan daha az sodyum içerir. Bu sodyum miktarına bağlı etki beklenmez.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
CERVARİX bağışıklık sistemini baskılayan diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında beklenen etkisini en iyi şekilde göstermeyebilir.

Eğer reçeteli veya reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız veya son zamanlarda bu aşı dışında herhangi bir aşılama yapıldıysa lütfen doktorunuza veya eczacınızda bunlar hakkında bilgi veriniz.

3. Cervarix nasıl kullanılır?
Uygulama yolu ve metodu:
• Kas içi (intramüsküler) enjeksiyon ile kullanılır.
• Aşı kullanılmadan önce iyi çalkalanmalıdır.

Bu aşı hiçbir zaman damar içi (intravenöz) yoldan yapılmamalıdır.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıktığı için talimatlar
Doktorunuz Cervarix’i aşağıda yer alan programa göre toplamda üç enjeksiyon olacak şekilde uygulayacaktır:

• İlk doz: Doktorunuzun belirlediği bir tarihte
• İkinci doz: İlk dozdan bir ay sonra
• Üçüncü doz: İlk dozdan 6 ay sonra

Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça bu aşılama takvimini takip ediniz. Bu sizin veya çocuğunuzun Cervarix’ten yarar görmenizi sağlar. Üç enjeksiyonluk aşılama takvimini tamamlanmazsa tam koruma sağlanamayabilir.

Değişik yaş grupları
Çocuklarda kullanım:
CERVARİX 10 yaş altı çocuklarda kullanılmaz

$image.webp$image.webp$image.webp$image.webpAynı Sefa Kremi Faydaları, Lokal deri problemlerinin dıştan tedavisinde kullanılan en önemli bitkilerdendir. Sivilce, akne, yüzdeki kara lekelerin tedavisinde oldukça başarılıdır. Sedef ve sulu sedef, egzama tedavisinde destekleyici özelliğe sahiptir.

Mantar hastalıklarında özellikle kaşıntılı ayak mantarına karşı kullanıldığında 2 hafta gibi kısa bir sürede hastalığı yok eder.

Alerjik ve bakteriyel cilt kaşıntılarında vücudun her bölgesinde güvenle kullanılır ve kaşıntıları yok eder. Enfeksiyondan veya yaradan kaynaklanan tüm yüzeysel iltihaplanmalara karşı güvenle kullanılabilir.

Tüm yüzeysel yaralara, kanamalara, eziklere, yanıklara ve güneş yanığına karşı kullanılabilir. Ağrıyan her bölge, kas ağrısı, eklem ağrısı, bel ağrısı, boyun ağrısı, varis ağrıları, kremle yapılan hafif masajlarla dindirilebilir.

Aynı sefa Kremi Faydaları

Calendula arvensis Aynisafa (Nergis) ilkbahar habercisidir. Etkileyici bir kokuya sahip olan bir bitkidir. Anavatanı Avrupa ve Akdeniz kıyılarıdır. Yurdumuzun her yerinde yetişir.

Aynısafanın halk dilinde çeşitli isimleri bulunmaktadır. Altıncık, Ölü Çiçeği, Nergis, Tıbbi Öküzgözü, Portakal Nergisi, Susi olarak bilinir.

Antibakteriyel ve iltihap gidericidir.

Lokal deri problemlerinde, yaralarda, yanıklarda, sivilcelerde, pişiklerde, çıbanlarda, ayak mantarlarında, varislerde, yatalak hastaların yaralarında, fistürlerde, ameliyat sonrası yaraların hızlı iyileşmesinde, gögüs ve karın çatlaklarında, romatizma, sırt ve boyun ağrılarında, donuk kabarcıklarda, egzama ve sedef hastalarında kullanılır. Ayrıca cilt sıkıştırıcıdır.

Kullanım şekli :

Aynısafa merhemi derinin problemli olan yerlerine günde 3 defa sürülür.

Son düzenleme:
canım benim erkek arkadaşımın görünürde de çok yaygın lezyonları vardı. işte salaklığım mı diyim kör cahilliğim mi diyim aslında aklıma geldi başıma bir iş açacağı ama önemsememiştim işte :( işin bir diğer korktuğum tarafı da bütün siğillerim yakarak ya da bi şekilde tedavi edilse ve görünürde hiçbirşeyim olmasa bile ben de bundan sonra hayatıma giren kişiye bulaştıracağım :( bu düşünce beni kahrediyor. üstelik tam evliliği ciddi anlamda düşündüğüm bir dönemde.... hayatıma birileri giriyor ve ben ne yapacağımı bilemeyerk hergün kahroluyorum. ankaradaki hpv konusunda uzman prof. dermatolog murat orhan öztaş henüz gitmedim canım.
cnmm eger bunu bızlere bılıpte bulastırmıslarsa alllaha havale edıorum gercekten... Bır kadın ıcın ne denlı zorlukları var snnde soleıdıgın gıbı... Aynı seyler grcktn bnde 26yasındayım artık hayatıma gıren ınsnla bır evlılık kurmk ıstıorum ama kafamdakı celıskıler maf edıor ınsanı.. Isın kotu tarafı boyle bır knuda herkesle knusamıorsun aıleden maddı ve manevı destek alamayınca dha caresız hıssedıor ınsn kendını henuz 18yasındyken annem rahım agzı kanser asısı yaptırmayı dusunuordu bna hpv dn koruyan fakat erteledıkk erteledıkce de unutuldu gıttı ahh annnecım bılseydımm bole olcgını keskee yaptırablseydım suan. Bırde bnm bsıma gelene kadar bılmıordum bole bır seyıı bununla ılgılı dha fazla bılınclendırme yapılması lazımm kesınlıkle...

arkadaşlar bende şuanda aktif siğil yok fakat çok uzun süredir genital bölgemde sürekli kaşıntı ve yanma var...defalarca dr. gittim ama geçmiyo benimle aynı durumda olan ve tip 16 taşıyan varmı ????

arkadaşlar bende şuanda aktif siğil yok fakat çok uzun süredir genital bölgemde sürekli kaşıntı ve yanma var...defalarca dr. gittim ama geçmiyo benimle aynı durumda olan ve tip 16 taşıyan varmı ????

Sevgılı runya 2010 dan bu yana 50 sıgılım yakılıp koter oldugum gunden bu gune bendede cıkmadı
Asımı tabı oldum

Bendede bır kasıntı halı var halen son 3 aydır bu kasıntı gectı yanma ıcın muhakkak gunluk bır ekınezya yada bır ada cayı tuketmelısın

Ben omzamanlar pamukla sırke dokup sılıyor ve ardımdan cıkıyordum hosss kendıme ıyı baktım cıkmıyooo dedım gbı cay tuket kasıntı ıcım doktora gıttımde doktor gorunurde bır sey yoksa bır sey yapamam artı senınkı psıkılojık dedı kıııı psıkolojıktı valla umursamıorum ben artık gunluk corek otu tuket bıde yogurtla sut ve sut urunlerını yogut fılan tuket bol bol

canım siğillerin kaşıntı ve yanma yapacağını sanmıyorum. bence sen mantar olmuş olabilirsin. akıntın da varsa muhtemelen mantardır. çünkü kaşıntı ve yanma mantarda oluyo.

canım merhaba :) sen sanırım bu hastalığı yeni öğrenmişsin aynı seninde bnm gbi erkek arkadaşımın baya baya görünür lezyonları vardı bn bilmiyodum ve kaptım bunu.ben bakireyim ve 20 yaşındayım.Şimdi öncelikle bi sakin ol çünkü artık olan olmuş ve yapacak bişey yok.Ayrıca kendini üzmenede hiç gerek yok üzülünce bişey değişmicek çünkü.Bak ben ilk doktora gttiğimde bana ömür boyu çıkacak sen yaktırcaksın eşine bulaşcak tonlarca laf edildi.bnm ilk şubatta çıkmıştı bn sirke sürdüm ertesi gece geçti sonra doktora gittim çok küçük olan vardı krem verdi geçti 1 aydır hiç yoktu şimdi yine çıktı ama kendimi çok üzmüştüm yemek yemiyodum ondan oldu bu da geçecek.Bak herşey senin elinde kendine iyi bakarsan eğer bu hastalık geçer öyle eşime de bulaşcak diye düşünme.Siğillerin yoksa bulaştırıcılık az olur erkek te daha fazla bulaştırıcılık.aYRICA araştırmalar 2-5 yıl arası vücuttan atılabildiğini söylüuo.en basitinden şöyle düşün bak çıkan arkadaşlar var ve evli tedavi oluyolar ve cinsel yaşamları gayet normal devam ediyo demek ki eşlerine bulaşmıyo.Burada bi arkadaş vardı ege üni. bi prof. a görünen prof. eşinin arkadaşıymış ilk ay ilşki yok sonra normal devam etmişler arkadaşını tehlikeye atar mıydı sence doktor? böyle bi sürü insan var bak ilk sayfalara bnde bekarken çıkmıştı sonra geçti yazmışlar, başka biri yeni evliyken çıkmıştı kurtuldum yazmış kmsede böyle yıllar boyu çıkmıyo emşn ol.sen kendine iyi bak vitamin kullan yemene içmene dikkat et bak sabah akşam aç karnına çörekotu ile balı karıştır yut çok iyi geliyo.kefir iç.dediğim gibi kendine iyi bakarsan hiçbişey olmaz :) ayrıca evlendiğin kişiye de söylemek zorunda değilsin o ilk defa senle mi brlikte oldu sanki? bu kadar büyütme gözünde bnde yeni öğrendiğimde sen gibiydim ama inan geçiyo kanser olan insanlar var ya onlar onu atlatıyo da bu mu geçmicek.herşey senin elinde canını sıkma :D

Merak etme asını ol
B vıtamını ben hıc bırakmadım ılk ıkı yıl macun tukettım 2009dan bu yana sebze agırlıklı beslen bol bol eger yaraların yoksa banyoda sirkeyle haftada bır yıkaya bılırsın bır avuc elıne dok yıka
Bıtkı caylarını gunde bır tane tuketsen yeter ama ara vererek soyle kullan
Hafta ıcı 5 gun tuket ıkı gun kullanma ole daha saglıklı olur bıde kilonuz kac bılmıyorum ama 25 kg ya 1lt su yanı 50kg 2 lt su tuket agdacıya gıtme
Ankaradaysan guzel yerler var

canım bnde yoktu 1.5 aydır yine çıktı :( ama bu aralar kendime hiç bakmıyodum yemek yemiyodum ağlayıp duruyodum ondan oldu.Bu üst kısımda yani klitoris sanırım idrar yaptığımız yerin kenarında 3 4 tane. aldaraya başladım tekrar umarım geçer.bemiks c diye bi v,tamin var b ve c karışık vitamin onu kullanıyom.macun yiyom.bal çörek otu yiyom inşallah geçcek

canım siğillerin kaşıntı ve yanma yapacağını sanmıyorum. bence sen mantar olmuş olabilirsin. akıntın da varsa muhtemelen mantardır. çünkü kaşıntı ve yanma mantarda oluyo.

canım siğiller kaşıntı yapar hemde oldukça yoğun bir kaşıntı olur...fakat aktif siğilim olmadığı halde neden kaşıntı ve yanma var ???defalarca dr.a gittim biçok kez ilaç kullandım ama geçmiyo 1,5 yıldır bu böyle....akıntı yok sadece kaşıntı ve yanma var.bu beni çok huzursuz ediyor....tip 16 var bende rahmim alındı bu hastalık yüzünden...vulva ve vajinadada problemmi yaratıyo diye çok korkuyorum

canım siğiller kaşıntı yapar hemde oldukça yoğun bir kaşıntı olur...fakat aktif siğilim olmadığı halde neden kaşıntı ve yanma var ???defalarca dr.a gittim biçok kez ilaç kullandım ama geçmiyo 1,5 yıldır bu böyle....akıntı yok sadece kaşıntı ve yanma var.bu beni çok huzursuz ediyor....tip 16 var bende rahmim alındı bu hastalık yüzünden...vulva ve vajinadada problemmi yaratıyo diye çok korkuyorum

doğrudur canım bilmiyorum ben de siğil varken kaşınmıyordu siğiller de mantar acayip kaşındırır yanma da yapar ondan dedim acaba mantar mı var diye. mantar yoksa siğilden olabilir o zaman doktor ne diyor siğil kaşıntı yapıyomuymuş.

canım bnde yoktu 1.5 aydır yine çıktı :( ama bu aralar kendime hiç bakmıyodum yemek yemiyodum ağlayıp duruyodum ondan oldu.Bu üst kısımda yani klitoris sanırım idrar yaptığımız yerin kenarında 3 4 tane. aldaraya başladım tekrar umarım geçer.bemiks c diye bi v,tamin var b ve c karışık vitamin onu kullanıyom.macun yiyom.bal çörek otu yiyom inşallah geçcek

Vıtamını en az ıkı yıl tuketın duzenlı artı asınızı olun gunlukte o bolgeye aksamları 5 dk pamuga sırke dokup bekletın beyazlastıroppp dokucektır

kızlar merhaba beni hatırlayanınız vardır belki yaklaşık 3.5 ay önce smear sonrası kolposkopi ve biyopsi yapılmıştı cin 1 çıkmıştıne ben de ne eşimde siğil yoktu.doktor leep demişti fakat ben olmamıştım.geçen perşembe tekrar smear aldırdım bugün sonucum çıkmış temiz.yani atlattım galiba çok mutluyum.

merhaba kızlar ben 20 yaşındayım bu sorun yaklaşık 2 bucuk aydır bendede var. İlk önce 1 taneydi makata yakın biryerde aldırış etmedim önemsemedim sonra aynı bölgede çoğaldı ve 6 7 tane oldu daha sonra idrar yaptığım yerde 2 tane daha çıktı . Ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası yaktıranlar tekrar çıktığını söylüyor hergün ağlıyorum çok sinirlerim bozuldu devlet hastanesine gitmem özel bi kliniğe gitmeyi düşünüyorum muayene ücreti testler ve tedavi ücretleri hakkında hiçbir bilgim yok aileminde asla haberi olmayacak .Ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası etrafımda destek olcak kimse yok :((

merhaba arkadaşlar

bende aynı dertten muzdaribim. ne denediysem geçmedi. özellikle aldara kreme verdiğim paraları tahmin edemezsiniz. çok sıkıntı yaptım üzüldüm kafama taktım tabi vücut direnci de düştü ve üstüne birde uçuk çıktı. genital uçuk ikisi birden ne çektim anlatamam. uçuklardan kremle kurtuldum çok şükür ama siğillerimden kurtulamadım. en son ellerdeki siğiller için kullanılan bir ilacı kullandım. biraz tehlikeli ama zaten benim siğillerim daha çk kasık ve makata doğru olduğu için kullandım. şu ann çoğu geçti. kalanlarında sadece kökü kaldı inşallah onlarda bian önce geçer ve ben kurtulurum dahada çıkmaz. allah hepimize şifa versin. ben beslenmeme çok dikkat ederim ve hergün aynı vakitte yemek yerdim çorba salata sebze yerdim. ama moral bozuk olunca yiyeceklerin etkiside azalıyor. kesinlikle bu illette en önemliisi moral.sıkıntı stres bir araya gelince hemen beliriyor.

merhaba arkadaşlar

bende aynı dertten muzdaribim. ne denediysem geçmedi. özellikle aldara kreme verdiğim paraları tahmin edemezsiniz. çok sıkıntı yaptım üzüldüm kafama taktım tabi vücut direnci de düştü ve üstüne birde uçuk çıktı. genital uçuk ikisi birden ne çektim anlatamam. uçuklardan kremle kurtuldum çok şükür ama siğillerimden kurtulamadım. en son ellerdeki siğiller için kullanılan bir ilacı kullandım. biraz tehlikeli ama zaten benim siğillerim daha çk kasık ve makata doğru olduğu için kullandım. şu ann çoğu geçti. kalanlarında sadece kökü kaldı inşallah onlarda bian önce geçer ve ben kurtulurum dahada çıkmaz. allah hepimize şifa versin. ben beslenmeme çok dikkat ederim ve hergün aynı vakitte yemek yerdim çorba salata sebze yerdim. ama moral bozuk olunca yiyeceklerin etkiside azalıyor. kesinlikle bu illette en önemliisi moral.sıkıntı stres bir araya gelince hemen beliriyor.

Geçmiş olsun size umarım birdaha çıkmaz.. O kremin adını söyleyebilirmisiniz rica etsem ? :( Yalnız olmadığım için seviniyorum enazından

Back
X