arkadaşlar burda sürekli tavsiyeler veren birilerini görüyorum, bende size başımdan geçenleri ve tavsiyelerimi aktarmak istiyorum. bende çok önemsiz küçücük 1-2 parçacık şeklinde başlamıştı, hiç önemsemedim bile çünkü siğile benzetemedim. gittiğim özensiz doktorlar da aa sende siğil varmış demediler, en son ısrarla gösterdiğim birisi bunlar siğil olabilir diye şüphelendi, diğer adıyla condyloma accuminatum olabilir dedi. hpv nin kanser dışında yaptığı lezyonun bilimsel adı bu. tip yükselmesi diye bir şeyden bahsedenler olmuş, böyle bir şey söz konusu değil. mesela 6,11 siğil yaparken 16.18 kanser yapıyor fakat sizde siğil yapan bir türün mevcut olduğu kesin olmakla birlikte diğer türlerin varlığı ya da yokluğu belli değildir, yüzlerce tür var zaten. şu anda olmasa bile allah korusun ilerde kansere neden olan cinsten virüsü kapma riski HERKESTE VAR. kendinize iyi bakarsanız bu siğilleri tedavi etmek ve durdurmak mümkün, bu işte en önemlisi MORALİNİZİ yüksek tutun. ben tedaviye gittiğimde şok üstüne şoka girmiştim çünkü doktor siğilleri bırakıp kansere benzeyen değişiklikler gördüm içerde dedi, daha sonraki incelemelerde bir şey çıkmadı lsil vardı fakat cin1 yoktu, inşallah da hiçbirimizde olmaz o zaman işin boyutu çook değişiyor çünkü. Ben ilk gittiğimde acemi asistanın teki koterle yaktı oraları, doğru dürüst uyuşturmadı bile çok canım yandı, sonra orası siyahlaşıp döküldü ben de salak gibi sevindim geçiyo diye ama sorun şuydu ki tamamı dökülmedi! yani kenarları duruyo ortası dökülmüş gibiydi. sizde nasıldı bilmiyorum ama bu tedavi eksikti benim kanaatimce çünkü o siğil oldukça oranın içinde virüs duruyo demektir, eski normal dokunun yenilenip yerleşmesi lazım oraya. yani virüs vücuttan ömür boyu atılmaz diyorlar fakat sonuçta orda kabak gibi duran bir siğil, yeni siğillerin oluşuma çok daha kolay müsaade eder. dondurma tarzı işlemlerin de çok etkili olmadığını söyledi doktorum.
sirke tedavisinden ben fayda gördüm fakat gitmeden önce doktorum kızabilir diye uzun süre yapmadım, çünkü çok tahriş oluyordu 1 gece bekletenler nasıl yapıyor bilmiyorum ama kendinize işkence etmeyin yara olana kadar değil ufak ufak dağlayın orayı, adı üstünde bu bir asit. çabuk sonuç alalım diye kendinizi mahvetmeyin yeni sorunlara neden olmayın. daha sonra doktora giderken şunu fark ettim, bendeki siğiller inanılmaz derecede küçülmüştü doktora göstermekte zorlandım. daha sonra cinsel perhize girdim, bir daha çıkmadı diye kontrol bile etmiyordum 2 aydır fakat son zamanda girdiğim bir ilişkiden hemen sonra bazı değişimler fark ettim, siğiller çoğalmıştı ilk kez

tam da o koterle yarım yamalak yakılan bölgeden yayıldığını düşünüyorum ben. benim hatamı yapmayın, korunmasız asla ilişkiye girmeyin. mümkünse hiç girmeyin tabii. ayrıca benim doktorum ağda jilet dışında eldivenle epilasyona da karşı tedavi süresi boyunca, sadece makasla kısalt dedi ama ben kaşıntıdan duramadım 1.5 ayın sonunda eldivenle yaptım her zamanki gibi ağdamı, o da tetiklemiş olabilir diye düşünüyorum.bir de böyle asitler yıkamalar oranın ph dengesini bozduğu için mantar kapmak istemiyorum, kıllı dolaşınca çok kaşınıyorum eski mantar enfeksiyonlarım hortlayacak diye korkuyorum elimde değil...
birileri c citamini meyve suyu filan demiş de onlar çok faydalı değil. meyve suyu içmeyin meyvenin kendisini yiyin 1 porsiyon. şeker tüketimini azaltın bu dediklerim mantar, bakteri gibi şeylerin üremesini engellemek için, hpv virüsüne bir etkisi yok ama direncinizi yüksek tutmanız açısından önemli. ben spor yapıyorum düzenli olarak, beslenme olarak da karatayı takip ediyorum herkese tavsiye ederim, öyle pekmezleri balları da devirmeyin boşuna şeker alıyorsunuz, bakteriyel vaginozisi kolaylaştırır bunlar. çörek otunu tüketirken de dikkatli olun öğütmeden tüketmek bağırsağa takılmasına yok açıyor.
aldarayı boşuna almayın siğillerin kökünü kazıdıktan sonra yenilerinin çıkmasını önleyen bir ilaçtır sadece, memnun kalanı hiç duymadım ben. hpv aşısını da durumu yeten herkes olmalı, çünkü kanser yaptığı kesin olan türlere karşı koruma sağlıyor.