- 18 Mayıs 2015
- 1.637
- 1.952
- 133
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #200.621
Cok tesekkur ederim canim.p.tesi gunu aricam..ama parmak egzersimi yaptiriyolar ben hic yapamiyorum ya nasil cozuyolar isi ??Ben İstanbulda yasiyorum baska sehirler hakkında bilgim yok arayıp sorarsanız bilgi verirler. Vakıt kaybetmeyin tek diyecegim bu benim 1 senem gttı cunku 4.seansta bıttı :)
Yaxin cok etkiledi beni ama benim bilgi almam gerek korkularimdan arinmam gerekki parmak egzersizi yapayim oyle degilmiMerhaba Arkadaşlarım, herkesi en içten sevgilerimle selamlıyorum...
1 haftadır yazmak istiyorum, bu forumdaki tüm vajinismus hastaları arkadaşlarım inanın her gün aklımdasınız. Çünkü ben bu hastalığın maalesef ki ne kadar çok yaygın olduğunu bu forumda anladım. Hepimiz aynı şeyleri hissediyoruz buna çok eminim. Eksiklik duygusu, hala çocuk olduğumuz hissi, hepimizin eşlerinin iyi niyetli olduğu için kendimize kızmamız,(kesinlikle eşlerimiz bizi inanılmaz derecede çok seviyorlar sabretmeleri hep bu yüzden ve bu da iyi niyetli olduklarına dair büyük bi kanıt teşkil ediyor) ve en büyüğü de bu sorunu asla çözemeyeceğimiz düşüncesi... Hepimizin ortak hisseleri.
Tam 3 yıl sonra ben yendim. Basit bi söylem olacak belki ama BEN YENDİYSEM HERKES YENER. Çünkü ben karıncadan bile korkan, özgüveni yerle bir, sinirimi öfkemi, her ne kadar haklı bile olsam kimseyi kırmamak için sürekli her şeyi yutan inanılmaz hassas bi yapım var. (bunları sadece sizinle paylaşıyorum bu arada :) ) Hiç uzatmadan nasıl yendiğimi anlatıp hepinize yardımcı olmak istiyorum.
Bundan tam 4 hafta önce, bu durumu kendi kendime yenemeyeceğimi düşünüp artık doktora gitmeye karar verdim. Normal devlet hastahanesinde bi jinekolağa gittim. Bana ultrasonla bakmayı teklif etti hani şu içine giren cihaz. Böyle büyük bi saçmalık olamaz, ben içime bişey alabilsem eşimin p.sini alırım. Tabiiki kabul etmedim çünkü zaten bakireydim hala. Bana bi psikolog önerdi, asıl film zaten burda başlıyor (!) Neyse aradım psikologu 5-6 seansta çözebileceğini seans başı ücretin de 300 TL olduğunu ve 1 saat sürdüğünü söyledi. Beynime kazıdığım nasıl bi öğrenilmiş çaresizlikse kabul ettim. İlk seansa eşimle gittim ki eşim asla gelmek istemiyordu zar zor ikna ettim. İlk seansta vajinanın yapısından bahsetti sadece ne kadar esnek olduğundan vs... Eşime psikolojik anlamda bana destek vermesini falan söyledi. Doğru nefes alışverişi öğretti ve seans yarım saat sürdü sadece. Eşimle çıktık dediğim tek şey bi sonraki seansta bana parmak egzersizi verecek dedim. Aradan 1 hafta geçti, tekrar gittim bana 1 hafta boyunca serçe parmağımla egzersiz yapmamı söyledi. Bunu söylemesi 5 dakika bile sürmedi tabiiki. Ve ben 5 dakika için 2.kez 300 TL para verdim. İnsanların dertleri üzerinden prim yapmak bu kadar kolay gerçekten. 1 hafta sonra aradım, ben bu durumun zaten parmak egzesizi ile çözüleceğini bildiğimi, bunun için para vermeme gerek olmadığını bir daha gelmeyeceğimi söylediğimde de "peki gelme, ama bir daha randevu istersen ben de sana vermeyeceğim" dedi. Bu nasıl bi terbiyesizliktir anlamadım gerçekten. Bi doktor bunu söyleyebilir mi, inanamadım.
Yani diyeceğim şu ki parmak egzersizi bu illeti çözmenin tek yolu. Derin nefes alıp sokun, çıkarırken nefes verin. 1 hafta inanın ki çok bile. Benim durumum gerçekten vahimdi. Ben yaptıysam inanın daha kolay yaparsınız. Parmak egzersizi bitince eşli denemeye geçin. Eşinizi de tembih edin her hareketinde azar azar ilerlesin p. ile.
Tek yolu parmak egzersizi arkadaşlar, sakın korkmayın ufacık bir acı bile yok bana inanın. Acı sadece kastığımızdan oluyor.
Canım oncesinde tanışma seansı tum sıkıntılarını ailen hatta cocuklugunn hakkında bile sohbet ediliyor ztn normal bizim gbi dgl konusmaları onlar bu işin uzmanı ve o bilinçle gttıgun için sevklenip gıdıyrsun dusun ki cem yılmaz esprisini biz yapınca kimse gulmuyor o yapınca kahkahalar havada :) yani onlar baska turlu ikna ediyor bizi..ve asla ozele gdıp paranızı cope atmayın cunku herkes cıkar peşinde devlet sıfır ucretCok tesekkur ederim canim.p.tesi gunu aricam..ama parmak egzersimi yaptiriyolar ben hic yapamiyorum ya nasil cozuyolar isi ??
Canım oncesinde tanışma seansı tum sıkıntılarını ailen hatta cocuklugunn hakkında bile sohbet ediliyor ztn normal bizim gbi dgl konusmaları onlar bu işin uzmanı ve o bilinçle gttıgun için sevklenip gıdıyrsun dusun ki cem yılmaz esprisini biz yapınca kimse gulmuyor o yapınca kahkahalar havada :) yani onlar baska turlu ikna ediyor bizi..ve asla ozele gdıp paranızı cope atmayın cunku herkes cıkar peşinde devlet sıfır ucret
Benim de kafamda deli sorular ve korkular vardı dediğim gibi aynı hisler... İlk parmak egzersizimde resmen vajinamda bi duvarla karşılaştım. Hatta kendi kendime "tabiiki girmez resmen kapalı daracık bi yer burası" dedim. Ama inan ki dipsiz bi kuyu gibi güzel arkadaşım. içine ne girerse girsin şekil alıyo. ve acı sıfır... Ben yatarken gözlerimi kapatıp hep eşimle kolay kolay yapabildiğimi hayal ettim. Bu da bana çok yardımcı mesela. Görebildiğim bi yer mi? Görebildiğim bi an mı giriş anı? Hayır. Ama resmen düşüncemde her karesini fotoğrafladım. Yazmayı unutmuşum bu arada OKEY markalı jel var sıcak dokunuş yazıyor üstünde. O jelle inanılmaz kolay oluyoru. Lütfen korkma, hemen şuan başla, bekleme... Bi kere parmağın girdiğinde sevinçten uçacaksın. Kendini bundan mahrum etme.Yaxin cok etkiledi beni ama benim bilgi almam gerek korkularimdan arinmam gerekki parmak egzersizi yapayim oyle degilmi
Kesinlikle zihnen buna ikna edilmeye ihtiyacın var..tek sorunun bu canım Allah yardımcınız olsun tum bu illetle ugrasanlar hep dualarımdasınızDogru diyosun canm.guzel.ornek :) kendi kendine halledenlere hayranim gercekten. Ama benim ilk once oraya bisey gircekmi ve girdiginde canim yancakmi korkularimdan arinmam gerekki parmak egzersizini yapayim oyle degilmi canim benmi yanlis dusunuyorum??
Bir suru yazi okudum meditasyon falan bile denedim ama korkularimi hic yenemedim. O yuzden ilk once vajinami ogrenmek istyrm ellemem bile zor oluyo 22 yasima kadar hic bakmadigm bi yere nasil hemen alisabilirmki zatenBenim de kafamda deli sorular ve korkular vardı dediğim gibi aynı hisler... İlk parmak egzersizimde resmen vajinamda bi duvarla karşılaştım. Hatta kendi kendime "tabiiki girmez resmen kapalı daracık bi yer burası" dedim. Ama inan ki dipsiz bi kuyu gibi güzel arkadaşım. içine ne girerse girsin şekil alıyo. ve acı sıfır... Ben yatarken gözlerimi kapatıp hep eşimle kolay kolay yapabildiğimi hayal ettim. Bu da bana çok yardımcı mesela. Görebildiğim bi yer mi? Görebildiğim bi an mı giriş anı? Hayır. Ama resmen düşüncemde her karesini fotoğrafladım. Yazmayı unutmuşum bu arada OKEY markalı jel var sıcak dokunuş yazıyor üstünde. O jelle inanılmaz kolay oluyoru. Lütfen korkma, hemen şuan başla, bekleme... Bi kere parmağın girdiğinde sevinçten uçacaksın. Kendini bundan mahrum etme.
Tesekki ederm cNm eger senin dedgin gibi kurtulursam her duamda yer alicaksinKesinlikle zihnen buna ikna edilmeye ihtiyacın var..tek sorunun bu canım Allah yardımcınız olsun tum bu illetle ugrasanlar hep dualarımdasınız
İnşallah canım guzel haberlerini bekliyorum; )Tese
Tesekki ederm cNm eger senin dedgin gibi kurtulursam her duamda yer alicaksin
Ben altta yendim ilerleyememesi kastigin icin oluyo canim.Selamlar,
Ben ustte oldugumda cok daha sert bir sekilde girip canim aciyacak gibi hissediyorum. Butun agirligimk verdigim icin tam ayarlayamiyorm. Onun icin esim ustte olsun istiyorum ama o da popoya dogru degil ileri dogru ittiriyor ve daha zor ilerliyor sanirim. (Hatta ilerleyemiyor acidigi icin) bir de "biraz dur aciyor simdi tekrar dene simdi dur" bu tur seyler zaman harciyor ve sönme oluyor esimde dogal olarak. Bu konuyu nasil aşiyorsunuz? Sertlesmeyi cok uzun tutamiyoruz konsantrasyonu bozuldugu icin
Parmak hala yapamam ne esimin nede kendimin eger senide rahatsiz ediyorsa aparatla calisEvet nasil yeniyosunuz ya aklim almiyor kendi parmagimla deneme korkum varken esime nasil kendimi birakabilirim ve oraya o girer ?
Hadi hayirlisi cnm.Canım acile gidip kan testi yaptırabilirsin. Benim de dün adet olmam lazımdı olmadım daha. Ben bekleyeceğim pztye kadar gelmezse sağlık ocağna gidip kan testi yaptıracağım. İdrar testinde hemen çıkmayabiliyor.
Amin canım.Hadi hayirlisi cnm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?