Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Merhaba arkadaşlar,

Sırf buraya bu yorumu yazabilmek için üye oldum. Bir buçuk ay ben de bu sorunu yaşadım. Böyle bi sorunu yaşayacağım aklımın ucundan geçmezdi ama ilk denememizde kastığımı bile farketmedim, neden olmadığını anlamadım. İlk bir hafta sadece heyecanlandığım için böyle olduğunu düşündüm ama sonra farkettim ki sorun daha büyükmüş. Bir ay boyunca bilinçsizce denedik ve ben her seferinde olmayacağını biliyordum ama bu süreç boyunca bazen yarısını alabiliyordum bazen sadece başını, çoğu zaman hiç olmuyordu. O sizin de çok iyi bildiğiniz duvar ile karşılaşıyordum ve eşimi direk itiyordum istemsizce. Sonra bu forumu buldum uzun uzun mesajlarınızı okudum. Kegel egzersizlerine başlamıştım sonra mesajları okuyunca bir akşam aldım aynayı oturdum ve inceledim. Başta orda delik yokmuş gibi gözüküyor ama ıkınınca deliğin açıldığını farkedebiliyorsunuz. Sonra orta parmağımla denedim ve bi kısmı girdi sonra baktım oluyor iki parmağımla denedim ve o da oldu. O günden öncesinde dğru düzgün dokunamıyordum bile. Aşırı derecede bir rahatlama geldi ve yenebileceğimden emin oldum. Ertesi günü eşimle denedim, girmeden önce biraz ıkındım ve yarısı çok rahatlkla girdi, hiç bi şey hissetmedim bile ama devam edemedim. 2-3 saat sonra tekrar denedik ve oldu. Olduğunu anlamadım bile eşim söyledi oldu diye. Hiç acı,ağrı,zorlama hissetmedim, kayd gitti resmen. Bu arada durex’in masaj jelinden kullanıyoruz ve çok memnunum. Tek bir parmak egzersizi ile bu korkumu aştım. Ben bile hala şaşkınım J)) Siz de yılmayın, deneyin. İnanın aslında çok basit, bütün o engeller sizin kafanızda.

Şimdi bu sorunu aşmış kişilere bir sorum olacak. İlişki sonrası idrarınızı yaparken yanma oluyor mu? Ve ben hala bazen olmayacakmş gibi hissediyorum/korkuyorum. Bu korku geçer mi zamanla?

canim moralini bozma inşallah yeneceksin sende.bu uzulmelerin hirslandiginin belirtisi..yani yenmen cok yakin..bende sinir oluyodum biri bizi cagirinca.aglama krizlerine giriyodum.moralini bozma canim.inşallah yenersin yakinda
hırsımı cesarete dokebilsem sorun hallolacak eminim.ama kararlıyım reglimin bittiği ilk gun deneme yapıcam,söz verdim kendime.yeni yıla en azından mesafe katetmiş olarak gireceğim

ya tatlım ıkınıyorum nefes alıp veriyorum belli bir kısmı giriyo gerisi gelmiyo
ya tatlım ıkınıyorum nefes alıp veriyorum belli bir kısmı giriyo gerisi gelmiyo
Can'ım hiç merak etme aynı şeyleri bizde yaşadık ben bir ay aynı pozisyonda takılıp kalmıştım bacaklarımı iyice açmayı 3 ay sonra öğrendim Zaman lazım biraz sadece

Lütfen bana yardim edin. Bende 1 yillik evliyim. Esimi cok seviyorum. Evlendim yurtdisina geldim burada kimseyi tanimiyorum anlatamiyorum ve doktorlarda vajinismus durumuna gülüyolar cok basit 13-14 yasindakiler yapiyor diyorlar 20 yasindayim ve cok yoruldum 1 yil boyunca ugrasiyorum uyurken yemek yaparken hep bu sorun aklimda esimede cok kötü davraniyorum istemeden. Esimin sucu türkiyeye gidip tedavi olmayi kabul etmiyor. Zamanla gecer diyor. Doktora 5 boy aparat yazdirdim. Onlara calisiyorum 1 yildir sadece 1 ve 2yi yapabiliyorum aci hissetmedim hic ama 3ü kesinlikle yapamiyorum itemiyorum. Bu hayatta hic bisey esimizden ayrilmak bosanmak kadar canimizi acitmaz.. Esime ayrilmak istedigimi defalarca söyledim istemeden. O hic kabul etmedi ama simdi bana yilbasina kadar deneyelim eger olmassa sen nasil istersen ayrilalim dedi. Ben yikildim. Lütfen bana yardim edin sizden baska bana kimse yardim edemez yalvariyorum allah rizasi icin.

Canım öncelikle bı silkelen kendıne gel oyle her basımız sıkısınca ayrılalımla olmaz evlilik. . Severek isteyerek evlenip bır de oralara gelin gitmişsin..sen zaten belliki cesaretli birisin..
2boy aparat yapıyorsun Ne guzel işte. .sen doktorlara bkma yahu hiç oraya dokunamayan vakalar varken senın durumun hiçte vahim degil. .Aparata takılı bagli kalma derim. . Kalınlık kac bilmıyrm ancak ben aparat fln kullanmadım hiç yapamazdım da ztn .. eşinle parmak egzersizi yapmanı onerırırım. Eşine izin vermen için bu psikolojik olarak gerekli canım..Bundan sonrası mutlaka gelır. .sormak istedgn olursa yaz bna yanındayım sıkma canını bizde bu yollardan gectik ve cok kez ayrılık dusunduk şimdi cok sacmaymiş diyorum :)

Pekii tesekkür ederim :)

Canım merhaba sen % 80 aşmış durumdasın oraya aparat almak demek bu sorunu aşmaya az kalmış demek. Sadece doğru pozisyon ve içini bir hırsın kaplaması lazım o kadar. Bol zeytin yağı sürerek dene canım. Aklından bu olumsuz düşünceleri çıkar bitanem. Evliliği bitirmek demek kolay yoldan bu sorundan kurtulmak demek. ama sen çok yol katetmişsin neden yarı yolda bırakasın mutluluğu. Hadi bakalım derin derin nefes al ılık bir duş al. Egzersizleri eşinle birlikte yap sonrada eşinle deneme yap. Her seferinde olacak diye bir durum yok. moralini bozma. Her seferinde bir şey öğrenirsin. Başla ve başar canım :) Ikınmayı unutma canım. Nefes alırken karnını şişir. nefes verirken muma üfler gibi pufff de. Her putfa ıkınarak itmeye çalış.

Zuzuku hamilelik nsl gdıyor iyimisin canım ne kdrlık olduuu meleğin :)

Esimle aramiz yine bozuldu dün aksam denmek istemedigim icin... kendimi hazir hissetmiyordum biraz da rahatsizdim dogru bi zaman gibi gelmedi yarin deneyelim dedim ve esim yine cok sinirlendi keske reddetmeseydim ama bu sefer de deneyip yapamasam yine beklentisini karşılyamaycaktim sanirim bundan da korktum. Ayri oda da yatmak istedi sabah cikarken yüzüme bile bakmadi bi dönem yine yasamistik boyle sorunlar o kabus dolu günler tekrar gelmiyordur insallah ben denemelere baslayinca duzelmisti aramiz sadece cok az bas kismini alabiliyorum devam edemiyorum o da haliyle olsun artik istiyo tamamlamak istiyo bende bunu bildigim icin beklentisini karsilayamamak dan korktugum icin tekrar erteliyorum galiba denemelei o da bunun farkinda belli ki yapmayacaksin sen bu isi diyo hala ben ugrasamicam artik senle yıldım artik dedi offfffff cok zor.... Burda herkesin bumuymus cok kolaymis demesine ragmen neden hala beynim kabullenmiyo neden ben cesaretimi toplayamiyorum bir türlü biliyorum hergün bu stresi üzüntüyü cekmeye degmez bir anlik bisey icin suan ruhsal olarak o durumdan cok daha fazla yaniyordur canim eminim ama elimde degil iste yapamiyorum kalbim sıkışıyo daraliyorum midemin üstünde bir yumruk var sanki beni sıkan bu yükün altinda ezildim kalkamiyorum bir türlü kolumu kaldiracak gücüm yok ya Allah im bana ve diger arkadaslara sen yardim et nolur oturdugum yerden duzelmez hic bisersey icraat lazim biliyorum boynum o kadar agriyor o kadar sert ve gergin ki anlatamam hem ruhsal hem fiziksel rahatsizlik yaratiyor bu durum bedenine de yansiyor illa ki Rabbim silkelenip kendime gelmeyi ve cesaret verip bu isi biran once halletmeyi nasip etsin insallah hepimize

Arkadaslar bu sikintidan nasil kurtulacagiz ya psikiyatriye falan gittim olmadi egzersizleri de ddokunmaya kadar yapiyorum ama son noktaya gelince olmuyor

Canım benim. Hep yaşadık bunları geçici bir durum canım. Başını almak demek % 95 bitti demek. O ana gelince Derin nefes al ve ıkın bol bol. Az cesaret gerisi gelecek anlamicaksın bile canım. Bu bir erteleme hastalığı canım. Erteleme bitanem. Bu sorun öteleme sorunu eşinde buna kızıyor zaten. Erteleme ve cesaretini topla canım benim. çok çok az kalmış. Ha gayret. Önce egzersiz yap orayı yağla ondan sonra deneyin bitanem.

İste ben hic bi sekilde egzersiz yapamiyorum simdiye kadar hic yapmadim denedim ama yapamadim burda ki cogu kisi en azindan egzersiz yapiyo az da olsa parmakla veya aparatla ama ben onu bile yapamiyorum en azindan 1 parmak alamaz mi insan yaa yok malasef kulak çubuğu bile deydirsem biraz bastirinca hemen geri cekiyorum cok huylaniyorum bisey batiyo gibi oluyo ya en azindan 1 parmak alsam belki yavas yavas beynim kabul etcek ama bi türlü yapamiyorum heves ve hırsda yok üstüne gidecek olmayinca hemen pes ediyorum cabuk demoralize oluyorum

Ben denedim ama aparatla felan olmuyor cesaretim yok ona p.... deneme yapmaya çalışıyorum daha rahat ediyorum tek sorun nefes olayı diyorsunuz ama ikiniyorum nefesimi o an halledemiyorum büyük tuvaleti yapar gibi ikiniyorum ama kayıp gitmiyor yaaaa neden

Çünkü orası oval yokuş aşağı yürür gibi düşün.. Düz bir şekilde bastırırsan gitmez biraz popoya doğru bastırırsan ve ıslaklığında yerindeyse gitmemesi imkansız Can'ım bu işin geç çözülme sorunlarından %50 si yönden kaynaklanıyor bence kendim de biliyorum bende yön olayını baştan biliyor olsaydımm keşke ve bende aynı senin gibi yendim aparstım eşimdi onunla deneme yaparak yendim uzunca bi Zaman baş kısmı derken bigün hırsla bi bastırdım oldu bitti sende inşallah Böylrce kurtulursun canım

Hayır sen yeneceksen ben buna inanıyorum çünkü deneme bile yapamazken bigün denedin ve hiç yapamam dediğin şeyi yapıp başını bile olsa alabildin biraz cesaretini toplasan sonu gelecek eminim buna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…