- 6 Aralık 2015
- 140
- 184
- 23
- 33
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #204.141
canim oncelikle hosgeldin..bu sayfayi bulman demek yolun yarisini gecmen demek.oncelikle sakin ol.hepimiz ayni sureclerden gectik ve cok sukur cogumuz yendik kalanlarimizda yenmek üzereMerhaba arkadaşlar
Bende 1 senelik evliyim ve bende bir vajinismusm evliliğimin ilk zamanlarında sadece normal bir korku zannediyordum .Çünkü eşimden kacıcak bir sebep yoktu 5 sene anlastıktan sonra evlendik evliğiğmin ilk gecesi berbat ne olmustu bana diyordum kendi kendime aglama nöbetleri gecirdim titreme aşırı korku hissediyordum terleme kendimi kasmalarım neyse sonra araştırmaya basladım hastalık oldugunu öğrendim fakat psikolojim iyice bozuldu çünkü okudugum her yerde yok bosandım söyle oldu böyle oldu diye bir sürü yasanmıslık öyküleri eşime actim konuyu doktora gtmemz lazm dedm olmaz dedi ve hala bunu kabul etmiyor kendi beyninde bitiriceksn bu düsünceyi diyordu neyse ben arastrdım arastırdıkca umutsuzluga kapıldım kendimi amansz bi hastalıga yakalanmıs gibi hissediyordum eşimin aksam işten eve gelmesini dahi istemez oldum yine ısrar edip ilişkiye grmek isteyecek diye bu arada hala birlikte olamadık Allaha cok sükür esimle bu konuda uzlastık suan baskı yapmıyor anlayslı bana karsı ve bu platformdaki basarı öykülerni okuduktan sonra güvenm ve inancım geri geldi egzersizlere basladım biraktım suan tekrar basladm ama bana tam anlamıyla yardımcı olmanızı istiyorm lütfen banada yardım edin Kocamı cok Seviyorum ve ondan ayrlmak zorunda kalmak istemiyorum
Kizlar oncelikle hepinize ayri ayri tesekkur ederim hpinizin yazdiklari bna on ayak oldu...Benim yazdiklarimi az cok biliyorsunuz hicbisekilde egzersiz yapamiyodum kulak copunu bile alamazkn bi haftada inat ettim ve penis kalinligina gectim araya adetim girdi ve adetim bitti tekrar egzersize basladim ve cok rahat git gel ypabildim dun aksam kandildi rabbime cok dua ettim ve yapicam ne olursa olsun bu illeti yenicem dedim dun aksam esimle iliskiye girmeden once yine bes dk egzersiz yaptım ve sonra denemeye koyuldum esim altta bn ustte bacaklarimi actim derin bi nefes alarak penisin basini soktum her zamanki gibi duvara denk geldi tam o sirada elimle popoya egimli tuttum ve ikinabildigim kadar ikindim sonra bi baktim esim guluyor girdimi dedim ewt dedi inanamadim ustelik hepsini aldim cikardim esim bna oyle bi sarildi optuki anlatamam ve bn tekrar dort bes kez sokabildim sonra misyonere gectim inanin misyoner daha kolaymis bacaklarimi 7 aydir acamadim ama dun actim yine kontrol bndeykn basi girdi ikinabildigim kdar ikindim yine girdi kizlar inanin ne aci vardi ne yanma sadece baski olustu iki haftada yendim bn yaptiysam herkes yapar sadece kndinize guvenin ve bn bnu kesinlikle bugun bitirecm deyin hepsi bu meleklerim rabbim hepinizin yardimcisi olsun inanin bi yasasaniz bu muydu dicksiniz sadece guvenin ve cesaretli olun
Mrh. bayanlaz bana yardımcı olurmusunuz doktora gitme imkanım yok yaklaşık 1.5 yil oldu sürekli erteleyerek zamana bıraktık eşim başlarda anlayışlı davranıp zamana bırakıyor düzelir digecem düşünüyordu.birkac başarısız denemeden sonra isteksiz.budurum yüzünden birbirimizi suçlar duruma gelmeye başladık.evde kendi kendime yenmekten başka çarem yok.nerden başlıycam ne yapıcam bilmiyorum.nolur banana yardım edin.çocuk yokmu digecem soranlardan bıktım.kendime olan güvenimi kaybettim.Kizlar oncelikle hepinize ayri ayri tesekkur ederim hpinizin yazdiklari bna on ayak oldu...Benim yazdiklarimi az cok biliyorsunuz hicbisekilde egzersiz yapamiyodum kulak copunu bile alamazkn bi haftada inat ettim ve penis kalinligina gectim araya adetim girdi ve adetim bitti tekrar egzersize basladim ve cok rahat git gel ypabildim dun aksam kandildi rabbime cok dua ettim ve yapicam ne olursa olsun bu illeti yenicem dedim dun aksam esimle iliskiye girmeden once yine bes dk egzersiz yaptım ve sonra denemeye koyuldum esim altta bn ustte bacaklarimi actim derin bi nefes alarak penisin basini soktum her zamanki gibi duvara denk geldi tam o sirada elimle popoya egimli tuttum ve ikinabildigim kadar ikindim sonra bi baktim esim guluyor girdimi dedim ewt dedi inanamadim ustelik hepsini aldim cikardim esim bna oyle bi sarildi optuki anlatamam ve bn tekrar dort bes kez sokabildim sonra misyonere gectim inanin misyoner daha kolaymis bacaklarimi 7 aydir acamadim ama dun actim yine kontrol bndeykn basi girdi ikinabildigim kdar ikindim yine girdi kizlar inanin ne aci vardi ne yanma sadece baski olustu iki haftada yendim bn yaptiysam herkes yapar sadece kndinize guvenin ve bn bnu kesinlikle bugun bitirecm deyin hepsi bu meleklerim rabbim hepinizin yardimcisi olsun inanin bi yasasaniz bu muydu dicksiniz sadece guvenin ve cesaretli olun
Bn egzersz yapmadann yendm gibi biseyy 2 kere oldu daha cok yeniymm amaa bitti bnmde bu skntmm insssKizlar ben egzersiz yapamiyorum egzersiz yapmadan yenemez miyim
Bn egzersz yapmadann yendm gibi biseyy 2 kere oldu daha cok yeniymm amaa bitti bnmde bu skntmm insss
Kendinize Vajinismusu Yenin !!!
Vajinismus egzersizleri ile evde kendi kendinize vajinismusu yenin. Vajinismusun üstesinden gelmek, vajinismusu yenmek için egzersizler Bu bölümde vajinismus egzersizleri, vajinismus evde tedavi yöntemleri, vajinismusta parmak egzersizleri ve kegel egzersizleri ile ilgili genel bilgiler bulunmaktadır.
Vajinismus hastalığı için egzersizler, vajinismus "evde tedavi" yöntemleri
Evde herkesin yapabildiği vajinismus hastalığı için egzersizler ve bir takım basit uygulamalar vajinismus sorununun aşılmasında son derece önemlidir.
Evde yaptığınız vajinismus egzersizleri ile sonuç alamıyorsanız mutlaka profesyonel bir yardım alınız. Aksi takdirde bu sorun kendinizdeki güven azalmasından evlilik problemlerinize kadar pek çok sıkıntıyı da beraberinde getirecektir.
Vajinismusta uygulanabilen basit egzersizlere girmeden önce bu egzersiz ve uygulamaların vajinismus hastalığındaki anlamına değinmek gerektiğini düşünüyoruz.
Vajinismus hastalığı nedir?
Vajinismus hastalığı, genellikle eşini seven ve severek evlenen kişilerde cinsel ilişki sırasında ön sevişmede haz olmasına rağmen, penisin vajina içine girmesi sırasında kadının vajina alt kaslarını kasarak ilişkiye engel olması durumudur.
Vajinismus ülkemizde her on kişiden birisinin sorunu olarak kabul edilmektedir.
Vajinismus hastalığının değişik görülme şekilleri mevcuttur. Bazen vajinal kasılmalar penisin içeriye kısmi olarak girmesini sağlayabilir. Bazen de cinsel ilişkiler vajinal kasılmalara bağlı olarak ağrılı bir şekilde gerçekleşebilir. Tedavi öncesinde '10 adımda vajinismus tedavisi' ismindeki yazımızı incemenizi öneririz.
Vajinismusu Evde Kendi Kendinize Yenin! Vajinismus Egzersizleri
Vajinismusun Üstesinden Gelmek, vajinismusu kendi başınıza evde yenmek için basit egzersizler ve tedavi yöntemleri aşağıda ayrıntılı bir şekilde ele alınmaktadır.
Vajinismus hastalığı için evde kendi başınıza yapabileceğiniz tedavi yöntemleri:
Rahatlama ve Nefes egzersizi
Ayna egzersizi
Genital masaj ve Dokunma (Sensate focus)
Kegel egzersizi
Parmak egzersizi
Rahatlama (relaksasyon) ve Nefes Egzersizleri
Derin ve düzenli nefes alma tekniklerini kullanmak kişinin ruhsal ve bedensel anlamda rahatlamasını sağlamaktadır. Bunun için vajinismus egzersizlerine başlamadan önce rahatlama ve gevşeme için nefes egzersizleri son derece önemlidir.
Doğru soluk alıp verme tekniği için; nefesinizi burundan derin bir şekilde alıp daha sonra ağzınızdan yavaş yavaş verin, içinizde uzun süre nefesinizi tutmayın, nefesi veriş sürenizin alış sürenize göre yaklaşık iki kat daha uzun olmasına dikkat edin. Nefes alırken karnınızın şişmesini sağlayın, göğsünüzün değil. Her nefes alış verişinizde tüm vücudunuzu, kaslarınızı rahatlatın ve gevşetin.
Eğer burun tıkanıklığı sorunu yaşıyorsanız soluğunuzu ağızdan alıp yine ağızdan verebilirsiniz.
Nefesinizi çok hızlı bir şekilde alıp vermemeniz gereklidir, aksi takdirde bu durumda vücudunuzda “respiratuar alkoloz” adı verilen bir durum gerçekleşebilir. Respiratuar alkolozda kan oksijen seviyesinin hız bir yükselmesi kandaki kalsiyum düşmesine bağlı olarak kaslarınızda ani bir kasılma oluşturabilir, veya tansiyonunuz düşebilir. Bu nedenle önce derin bir şekilde alıp verdiğiniz soluklar daha sonra yüzeyelleşmelidir.
Nefes (Düzenli soluk alıp verme) egzersizi sırasında psikolojik olarak rahatlamaya, olumlu (pozitif) düşünmeye ve gevşemeye odaklanın. Bir takım meditasyon CD leri veya enstrümantal hafif ve dinlendirici müzikler rahatlamanızı kolaylaştırabilir. Yine sıcak su ile banyo almanız, bitki çayları içerek kendinizi gevşetmeniz ve rahat bir koltuk üzerine uzanarak tüm bedeninizi dinlendirmeniz sizi psikolojik olarak rahatlatacak, gevşetecektir.
Ayna Egzersizleri
Dokunmadığımız, görmediğimiz ve hissetmediğimiz bir organdan korkarız ve çekiniriz. Artık yıllardır ihmal ettiğiniz cinsel organlarınız ile barışma zamanı geldi.
Bunun için öncelikle yukarıda anlatılan rahatlama (relaksasyon), gevşeme ve nefes egzersizlerini uygulayın. Daha sonra da elinize aldığınız bir el aynası ile oturur pozisyonda ve bacaklarınızı iki yana doğru iyice açarak cinsel organınızı inceleyin. Dudak kısımlarını eliniz ile açarak içeriyi (vajinal kanalın başlangıcını) dahi görmeye çalışın.
Ayna ile cinsel organınıza bakmak ilk başta size cazip gelmeyebilir, hatta bu durumdan tiksinti bile duyabilirsiniz. Bu olumsuz ruh halini yenmenin tek yolu ise problemin üstüne üstüne gitmektir. Yani ayna ile cinsel organınızı inceledikçe zaman içinde orasının çok normal olan yapısının doğallığını görebileceksiniz. Ayna egzersizini günde 15-20 dakika yapmanızda fayda olacaktır.
Genital masaj ve Dokunma (Sensitif Focus)
Ayna ile iyice incelediğiniz cinsel organınıza artık dokunma zamanı da geldi. Bunun için bebek yağı kullanabilirsiniz. Sırt üstü yatar pozisyonda, bacaklarınız açıkken bebek yağı ile genital alanınıza önce dış kısmına daha sonra da iç kısmına masaj yapın ve dokunun.
Cinsel bölgenizdeki haz bölgelerine odaklanarak ve haz almaya çalışarak egzersizi devam ettirin. Daha sonra küçük dudaklar arasına da eliniz ile temas ederek masaja devam edin. Klitorisinizi bularak bu bölgeye dairesel şekilde masaj uygulayın, hazzı hissedin ve kendinizi rahatlatın. Daha sonra da bu masajın eşiniz tarafından yapılmasını isteyin.
Eş tarafından yapılan masajlarda kontrol yine sizde olmalıdır. Siz, eşinizi sözcüklerinizle yönlendirebilirsiniz. Masaj egzersizlerinde parmağın vajina içine sokulmaması yalnızca dış taraftan dokunularak kişinin rahatlanması sağlanmalıdır.
Cinsel terapilerde kullanılan masaj ve dokunma egzersizleri “sensate focus” veya “sensitif fokus” olarak bilinmektedir. Vücudumuzda “erojen bölgeler” adı verilen pek çok haz bölgesi vardır. Erojen bölgeler kişiden kişiye değişik yerlerde yoğunlaşabilmektedir. Kulak arkası, boyun, sırt, memeler, bacak arası, kalça, klitoris, iç ve dış dudakların olduğu bölgeler, makat çevresi, bacaklar ve hatta ayak parmakları bile erojen bölgeler arasındadır.
Cinsel partner tarafından tüm vücuda yapılan masaj uygulamaları hazzı arttırmakta ve kişilerin rahatlamasına neden olmaktadır. Bu nedenle hastalarımıza tüm vücuda yapılan okşama ve dokunma egzersizlerini (sensitif fokus) önermekteyiz.
Özellikle vajinismus sorunu olan hastalarda cinsel bölgelere masaj ve dokunma, bu bölgelere aş tarafından yapılan masajlar son derece önemlidir. Masaj sırasında kişinin gözlerini kapatıp güzel hayaller kurması ve gevşemesi, hazza odaklanması son derece önemlidir.
Kegel Egzersizi
Kegel egzersizleri ilk defa 1948 yılında Dr. Arnold Kegel tarafından tanımlanmış ve modern tıpta da yerini bulmuştur.
Vajinismus, cinsel isteksizlik ve orgazm olamama gibi pek çok cinsel işlev probleminde uygulanan kegel egzersizleri son derece faydalıdır ve cinsel tedavilerin başarısını arttırmaktadır. Kegel egzersizini rahat yapabilmek için vajinal kaslarınızın yerini öğrenmeyi ve onları kontrol edebilmeyi bilmeniz gerekmektedir.
Kegel egzersizi vajina kaslarının kasıp gevşetilme prensibine dayanan egzersizlerdir. Vajina içindeki kaslar aynı zamanda idrar ve büyük abdestinizi de tutmayı sağlayan kaslardır. Bu nedenle şu anda yaptığınız kegel egzersizleri menopoz döneminden sonra kadınlarda sık görülen idrar kaçırma problemi için bile faydalar sağlamaktadır.
Kegel egzersizi ile vajinal kaslarınızı çalıştırın...
Tıpta vajinal kaslar arasında en çok bilineni “Pubokoksigeus kası” dır. Pubokoksigeus kası “PC kası” olarak da kısaltılmaktadır.
Vajinal kaslara “pelvik taban kasları” veya “aşk kasları” adları da verilir.
Kegel egzersizler sırasında doğru kas grubunun çalışmasını sağlamak için aşağıdaki basit çalışmayı yapın.
Kegel egzersizi nasıl yapılır?
Öncelikle idrarınızın (küçük tuvaletinizin) geldiği bir günde tuvalete oturduktan sonra idrarınızı yaparken 3-4 kere tutun ve sonra bırakın. İşte bu anda vajina kaslarınızı (pelvik taban kaslarınızı) kasıp gevşetmektesiniz. Daha sonra tuvaletiniz bittikten hemen sonra belleğinize yerleştirmiş olduğunuz bu kasıp gevşetme çalışmasını 10 kere daha (idrarınız bittikten sonra) güçlü bir şekilde yapın.
İdrarınızı tutarken yaptığınız sıkma hareketi sırasında birkaç saniye kasılı kalmanız, gevşemede ise birkaç saniye beklemeniz faydalı olacaktır.
İzleyen zamanlarda gün içinde idrarınız yokken sabah ve akşamları 10-15 kez aynı hareketi (sanki idrarınız var da tutup bırakıyormuş gibi) tekrar edin.
Kegel egzersizlerini her zaman; televizyon seyrederken, işyerinizde çalışırken, ayakta, otururken, yatarken gibi aklınıza geldikçe yapabileceğiniz son derece önemli vajinismus çalışma egzersizleri arasındadır.
Kegel egzersizleri ile ilgili bilgiler için tıklayınız >>>
Vajinismusta Parmak Egzersizi
Vajinismus tedavisi için kliniklerce verilen parmak egzersizlerindeki amaç kişinin vajina içine dokunarak kendisini hissetmesi, istemsiz kas spasmını kontrol altına almasını öğrenmesi ve vajina içini hissetmesidir.
Parmak egzersizleri maalesef pek çok hasta için çekici gelmemekte, hastaların tedavi için memnuniyetsizliklerine neden olmaktadır. Bu nedenle biz kendi kliniğimizde hastalarımıza parmak egzersizleri ile ilgili çalışmalar vermemekteyiz.
Ancak bu bölümde hastaların merakını gidermek ve hiç olmazsa evde kendi kendilerine çalışabilecekleri egzersizlerden biri olan parmak egzersizleri ele alınmaktadır.
Vajinismus tedavisinde parmak egzersizleri nasıl yapılır?
Ayna, dokunma, rahatlama, kegel egzersizlerini yaptıktan sonra parmak egzersizi yapmaya geçebilirsiniz. Bunun için öncelikle yatar pozisyonda ve bacaklarını iyice açıkken (sağ veya sol) kolunuzu düz olarak uzatın. Bileğinizi iyice bükün ve elinizin serçe parmağını yavaş yavaş içeriye itin.
Serçe parmağınızın önce bir boğumunu daha sonra ikinci boğumunu, son olarak da tamamını vajinanızın içeriye iterken derin derin nefes almayı ve kendinizi rahatlatmayı unutmayım. Nefesinizi tutmaktan sakının.
Serçe parmağınız tam olarak içeriye girdikten sonra işaret parmağınız aynı şekilde içeriye iyice itin. İşaret parmağınız da tam olarak içeriye girdikten sonra aynı çalışmayı iki parmağınızı üst üste bükerek vajinanız içine itin. Vajina içine giren parmaklarınız ile vajinanızın o tırtıklı dokusunu hissedin. Adeta diş etleriniz gibi, ancak daha yumuşak kıvamdaki vajina dokunuzu hissedin.
Daha sonra aynı uygulamayı eşiniz ile beraber uygulayın. Yani önce onun işaret parmağını, daha sonra da her iki parmağını vajinanız içine almayı deneyin.
Parmağınız içeride iken vajinanızı kasıp gevşetme şeklinde yaptığınız “kegel egzersizi” ile parmağınızı vajinanız ile sıkıp bırakabilirsiniz. Bu şekilde vajinanızın kasılma gücünü de test edin.
ıkıncısı de bu:
Vajinismus tedavisinde ev ödevleri
VAJİNİSMUS İÇİN EV ÖDEVİ ÇİZELGESİ 1.SEANS
Cinsel terapi sürecine başladığınız bu dönemde,lütfen cinsellikle ilgili olan her şeye hayatınızda daha fazla yer açmaya çalışınız.Aşağıdaki önerileri vajinismus sorununun üstesinden gelmek ve cinsel hayatınıza yeni bir şeyler katmak için rahat ve kendi başınıza ya da eşinizle beraber kaldığınız bir ortamda uygulayınız.Bu ödeve her gün ve en az birer saat ayrılmalıdır. Bu ev ödevi ile ilgili olumlu ya da olumsuz düşüncelerinizi bu formun en alt kısmına yazınız ve bunları terapistinizle konuşunuz. ETKİNLİKLER 1 - BEDENİNE BAKMA VE DOKUNMA 1. Yatak odasında ya da duş alırken ayna karşısında öncelikle bedeninize bakınız ve inceleyiniz.Daha sonra dokunun ve okşayınız. 2. Değişik durumlarda ayakta ve oturarak vücudunuza bakınız ve dokununuz.Sonra boynunuza,göğüslerinize,bacaklar ve kollar ve kalçalarınıza ovarak dokunun ve inceleyin. 3. Yüzünüze okşar tarzda dokunun ve dilinizle ağzınızın içini keşfetmeye çalışınız.Dilinizi dudaklarınızı yalayacak şeklide ağzınızdan çıkarınız. 4. Saçlarınızı geriye atınız,burnunuzdan derin bir nefes alınız ve nefesinizi dudaklarınızdan muma üfler gibi veriniz. 5. Eğer duşta bu etkinliği yaparsanız,yavaşça ayna karşısında cinsel bölge dahil bütün vücudunuzu kurularken incelemeye devam ediniz. ETKİNLİKLER 2 - AYNADA CİNSEL ORGANLARA BAKMA VE İNCELEME 1. Bacak aranıza aynada bakıp,cinsel organlarınıza dokunun ve inceleyiniz.Her organı sesli olarak isimlendiriniz. Mons pubis ,pubik kıllar Dış ve iç dudaklar Klitoris İdrar yolu çıkışı Vajinal giriş Göğüsler ve göğüs uçları ETKİNLİKLER 3 - ANKSİYETE DÜZEYİNİZİ İŞARETLEYİNİZ. Egzersiz Öncesi 1 2 3 4 5 Egzersiz Sonrası 1 2 3 4 5 Bu egzersiz hakkında düşüncelerinizi yazabilirsiniz.
VAJİNİSMUS İÇİN EV ÖDEVİ ÇİZELGESİ 2.SEANS
Aşağıdaki önerileri vajinismus sorununun üstesinden gelmek ve cinsel hayatınıza bir şeyler katmak için rahat ve kendi başınıza ya da eşinizle beraber kaldığınız bir ortamda uygulayınız.Bu ödeve hergün en az yarım saat ayrılmalıdır. ETKİNLİKLER 1 - GEVŞEME EGZERSİZLERİ 1.NEFES EGZERZİSLERİ • Sırt üstü uzanıp kollarınızı her iki yanınıza uzatınız.Gözlerinizi kapatınız,dinlendirici ve güvenli bir ortamda kendinizi hayal ediniz. • Burnunuzdan yavaşça ve derin bir şekilde nefes alınız, 4-5 saniye kadar tutunuz.Sonra bir muma üflüyormuş gibi,dudaklarınızı büzüştürerek yavaşça nefesinizi bütünüyle vererek bedeninizi gevşetmeye çalışınız. 2.KASLARI GEVŞETME EGZERSİZLERİ • Yoğun çalıştığınızı ve dinlenmek için uzandığınızı düşününüz,yorgun ve ağrılı kaslarınızı serbest bırakınız.Gevşeyerek rahatlayınız. • Kaslarınızı kasarken burnunuzdan derin bir nefes alınız,4-5 saniye bekledikten sonra gevşerken de ağızdan nefesinizi veriniz. • Ayak parmaklarınızı ve sonra ayaklarınızı bir şeyleri itiyor gibi kasınız ve sonrasında eski konumuna getirerek gevşetmeyi sağlayınız. • Baldır kaslarını kasmak için ayak bileği düz durumda iken topukları yere basınız ve sonrasında ise rahat bırakınız. • Omuz,ön kol,kol kasları aynı şekilde çalışır.Kalça kaslarında dizlerinizi geriniz,bacaklarınızı sertleştirin ve sonrasında rahat bırakınız,poponun kaba etlerini kasarak sertleştirme ve rahat bırakarak gevşetmeyi sağlayınız. • Karın ya da mide kaslarınızı nefes alırken içeri çekiniz ve nefes verirken rahatlayarak gevşeyiniz.Bu şekilde vücudundaki bütün kas gruplarını aynı anda kasıp ve gevşetebilmeyi öğrenebilirsiniz. ETKİNLİKLER 2 - ANKSİYETE DÜZEYİNİZİ İŞARETLEYİNİZ. Egzersiz Öncesi 1 2 3 4 5 Egzersiz Sonrası 1 2 3 4 5 Bu egzersiz hakkında düşüncelerini yazabilirsiniz.
VAJİNİSMUS İÇİN EV ÖDEVİ ÇİZELGESİ 3.SEANS
Aşağıdaki önerileri vajinismus sorununun üstesinden gelmek ve cinsel hayatınıza yeni bir şeyler katmak için rahat ve kendi başınıza kaldığınız bir ortamda uygulayınız.Bu ödeve her gün ve en az birer saat zaman ayırınız. ETKİNLİKLER 1 - BEDENE VE CİNSEL ORGANLARA DOKUNMA 1.Banyoya girip yavaş bir şekilde bedeninize dokunarak ılık bir duş alınız. 2.Burnunuzdan derin bir nefes alınız ve nefesinizi dudaklarınızdan muma üfler tarzda vererek bütün bedeninizi gevşetmeye çalışınız. 3.Banyoda göğüslerinize ve göğüs uçlarınıza dokunarak inceleyiniz. 4.Ardından en az 15 dakika bacaklar,kollar ve kalçalara ovalayarak dokununuz. 5.PC kas grubunu kasıp gevşetiniz,ıkınma hareketi ve idrar yapma tutma egzersizleri yapınız. 6.Sonra elinizi bacak aranıza koyarak dış,iç dudaklar ,klitoris,idrar ve vajinal açıklık ve mons pubis gibi cinsel bölgelere en az 15 dakika inceleyerek dokununuz. 7.Aynı uygulamaları başka birisi bedeninizi okşuyor dokunuyor gibi hayal ederek yapınız. ETKİNLİKLER 2 - CİNSEL UYARI OLUŞTURMAK VE MASTÜRBASYONLA ORGAZMA ULAŞMAK 1. Bir losyon yardımıyla dış ve iç dudaklara yavaşça dokununuz. 2. Aynı şekilde klitorise bir parmak yoluyla,avuç içi ya da elinizle dairesel hareketlerle dokununuz,ovalayınız ve okşayınız. 3. Klitorise dokunma sırasında PC kas grubunu kasıp gevşetiniz. 4. Klitorisi uyarmaya devam ederken cinsel olarak uyarıcı bulduğunuz fantezileri,uyarıcı amaçlı cinsel içerikli yazılı ve görsel materyal kullanabilirsiniz. 5. Klitoral uyarı ile cinsel uyarılma ya da ıslanma sağladınız mı? 6. Klitoral dokunmayla cinsel uyarı ve ıslanma olana kadar bu egzersize ayırdığınız zamanı arttırarak devam ediniz. 7. Bu egzersizde öncelikli amaç cinsel uyarı oluşturmaktır.Cinsel uyarı oluştuğunda klitoral uyarı ile orgazma ulaşmaya çalışınız.Orgazma ulaşana kadar bu egzersize ayırdığınız zamanı arttırarak devam ediniz. ETKİNLİKLER 3 - ANKSİYETE DÜZEYİNİ İŞARETLEYİNİZ. Egzersiz Öncesi 1 2 3 4 5 Egzersiz Sonrası 1 2 3 4 5 Bu egzersiz hakkında düşüncelerinizi yazabilirsiniz.
VAJİNİSMUS İÇİN EV ÖDEVİ ÇİZELGESİ 4.SEANS
Cinsel terapi sürecine başladığınız bu dönemde lütfen cinsellikle ilgili olan her şeye hayatınızda daha fazla yer açmaya çalışınız.Aşağıdaki önerileri vajinismus sorununun üstesinden gelmek ve cinsel hayatınıza yeni bir şeyler katmak için rahat bir ortamda eşinizle beraber uygulayınız.Lütfen bu ödeve haftada üç gün ve en az ikişer saat ayırınız. ETKİNLİKLER 1 - EŞLİ EGZERSİZLER;DUYUMLARA ODAKLANMA EGZERSİZLERİ 1. Su bazlı bir losyon kullanarak sıralı olarak eşinizle birbirinizin vücuduna dokununuz.Dokunma egzersizleri sırasında oluşan duyumlar konusunda birbirinizle konuşunuz. 2. İlk aşamada sırayla birbirinizin göğüsler ve cinsel organlar dışındaki bütün beden bölgelerine en az 20 dakika süreyle dokununuz. 3. İkinci aşamada bedene dokunma egzersizlerine göğüsler ve cinsel organları dahil ederek yine sıralı bir şekilde en az 20 dakika süreyle birbirinize dokununuz.Amaç cinsellikten konuşmak ve cinsel bölgeler dahil bütün bedeni dokunarak tanımaktır. 4. Üçüncü aşamada ise karşılıklı olarak bütün bedene ve özellikle de cinsel organlara dokunarak cinsel uyarı ve cinsel haz oluşturmayı hedefleyiniz.Öncelikle klitorisi kendiniz ve sonra eşinizin eliyle ya da parmaklarıyla uyarmaya çalışınız. 5. Aynı şekilde sizde penise ve testislere dokunarak erkeğin uyarılmasını sağlamaya çalışınız. 6. Bu egzersizler sırasında cinsel uyarılma,ıslanma ya da ereksiyon sağladınız mı? 7. Elle karşılıklı uyarmadan sonra uygun buluyorsanız oral olarak klitoral ya da penil uyarı oluşturma aşamasına geçiniz. 8. Ödev bitiminde birbirinizi elle ya da oral yolla orgazma ulaştırmaya çalışınız.Bir diğer tercih de oral seksten vazgeçerek karşılıklı olarak mastürbasyon yapabilirsiniz.Bu aşamada öncelikli amaç,karşılıklı cinsel uyarı oluşturma ve orgazma ulaşmak olmalıdır. ETKİNLİKLER 2 - ANKSİYETE DÜZEYİNİ İŞARETLEYİNİZ. Egzersiz Öncesi 1 2 3 4 5 Egzersiz Sonrası 1 2 3 4 5 Bu egzersiz hakkında düşüncelerinizi yazabilirsi
VAJİNİSMUS İÇİN EV ÖDEVİ ÇİZELGESİ 5. SEANS
Cinsel terapi sürecine başladığınız bu dönemde lütfen cinsellikle ilgili olan her şeye hayatınızda daha fazla yer açmaya çalışınız.Aşağıdaki önerileri vajinismus sorununun üstesinden gelmek ve cinsel hayatınıza yeni bir şeyler katmak için rahat bir ortamda eşinizle beraber uygulayınız.Lütfen bu ödeve haftada en iki üç gün ve en az birer saat ayırınız. ETKİNLİKLER 1 - EŞLİ EGZERSİZLER;EŞLER ARASINDAKİ İLETİŞİM DÜZENLEMEK 1. Öncelikli olarak karşılıklı sevgi,temizliğe özen gösterme,cinselliğe zaman ayırma,tutkulu ve samimi bir ilişki için iletişim becerilerini geliştirme,karşılıksız içten dokunmalar yolu ile yakın ilişki geliştirme,erotizm ve cinsel haz oluşturmak için uygun ortam oluşturunuz. 2. Birbirinizle iki yetişkin insan gibi konuşunuz.Beraberce cinsel içerikli kitap,dergi alınız ya da bunları okuma etkinlikleri yapınız.Erotik bir kitabı değişerek birbirinize okuyunuz ya da erotik içerikli bir filmi beraberce seyrediniz.Ne hissettiğinizi birbirinizle konuşunuz. 3. Yapmakta zorlandığınız ya da size yapılmasını istediğiniz cinsel eylemleri listeleyiniz.Eylemlerin hepsini yapmaya çalışmak şartı ile her bir eylem ya da durumu davranış olarak eşinize göstermeye çalışınız. 4. Cinsel organların isimlerini sıralı olarak her defasında biriniz yazacak şekilde yazınız ve konuşma egzersizleri yapınız.Ayrıca bu isimlerin yerine kullanabilecek diğer kelimeleri bulmaya çalışınız. 5. Yalnız başına ya da beraberken söylemekte zorluk çektiğiniz cinsel sözcüklerin ya da ayıp sözlerin bir listesini oluşturunuz.Listeleri karşılıklı olarak değiştiriniz ve birbirinize sesli olarak okuyunuz.Sözcükler ve içerdiği eylemler ile ilgili cümleler kurunuz ya da bu eylemleri davranışa dökerek anlatınız. 6. Sırayla birer paragraf söyleyerek birlikte erotik veya sıradışı bir öykü anlatmaya ya da yazmaya çalışınız.Bunu oyun olarak canlandırınız. 7. Ödev bitiminde serbest bir sevişme yapınız.Elle,oral yolla ya da karşılıklı olarak mastürbasyonla orgazma ulaşmaya çalışınız. ETKİNLİKLER 2 - ANKSİYETE DÜZEYİNİ İŞARETLEYİNİZ. Egzersiz Öncesi 1 2 3 4 5 Egzersiz Sonrası 1 2 3 4 5 Bu egzersiz hakkında düşüncelerini yazabilirsiniz.
VAJİNİSMUS İÇİN EV ÖDEVİ ÇİZELGESİ 6.SEANS
Aşağıdaki önerileri vajinismus sorununun üstesinden gelmek ve cinsel hayatınıza yeni bir şeyler katmak için rahat bir ortamda eşinizle beraber uygulayınız.Lütfen bu ödeve her gün ve en az birer saat ayırınız. ETKİNLİKLER 1 - SİSTEMATİK DUYARSIZLAŞTIRMA EGZERSİZLERİ 1 ) İMAJİNASYON YOLUYLA SİSTEMATİK DUYARSIZLAŞTIRMA • En az korkulandan en çok korkulana doğru anksiyete kaynaklarını sıralayınız. • Nefes ve kas gevşetme egzersizleri ile rahatlama sağlayınız.En az anksiyete oluşturan durumlardan bir tanesi ile mesela vajinaya parmak,cisim ya da yapabiliyorsanız kademeli olarak penisin girdiğini hayalleyiniz. • Anksiyete ya da kasılma ortaya çıktığında gevşemeyi tekrar sağlayarak hayallemeye devam ediniz. • Hayalleme yoluyla yapılan sistematik duyarsızlaştırma egzersizlerine listelenen durumlarla ilgili duyumlanan anksiyete giderilene kadar devam ediniz. 2 ) VAJİNAYA PARMAKLA GİRİŞ EGZERSİZLERİYLE SİSTEMATİK DUYARSIZLAŞTIRMA • PC kasları kasıp gevşetme egzersizlerini yapınız. • Eşinin yanında ya da tek başına su bazlı bir kayganlaştırıcı kullanarak parmağınızı vajina girişine dokundurarak en az 5 dakika bekleyiniz. • Bir parmak bir boğum ile ilk girişi yapınız.İşaret parmağının ilk boğumunu vajinanın içine sokunuz,en az 30 sn içerde tutunuz,sonra çıkarınız ve bu işlemi günde en az 20-30 kez yapınız ya da bu iş için günlük en az 30 dakika ayırınız. • Bir parmak iki boğum aşamasına geçiniz.Günde en az 30 dakika vajinal girişte ve çıkışta anksiyete ve kasılma şiddet düzeyleri iyice düşene kadar bu egzersize devam ediniz. • PC kasların parmağa yaptığı basıyı hissetmeye çalışınız. • Parmak vajina içinde dolaştırılarak vajinayı keşfetme yolunda vajinanın duvarları ve mukozasını hissetmeye çalışınız. • Vajinal giriş egzersizleri tamamlandıktan sonra sevişmenin ortasında sizin kontrlünde eşinizin bir parmağı ile bir kaç kez vajinal girişi deneyiniz. • Adet dönemlerinde 4-5 saatten fazla içerde kalmaması şartıyla vajinal tamponlar kullanabilirsiniz. • Sonra iki parmak bir boğum,iki parmak bir boğum makas gibi açma ve kapama egzersizleri yapabilirsiniz.Parmağı içinizde ne kadar hissettniz? ETKİNLİKLER 2 ANKSİYETE VE KASILMA DÜZEYİNİZİ İŞARETLEYİNİZ. Egzersiz Öncesi 1 2 3 4 5 Egzersiz Sonrası 1 2 3 4 5 Bu egzersiz hakkında düşüncelerinizi yazabilirsiniz. ALTINCI BASAMAK A ) AŞAMALI CİNSEL BİRLEŞME EGZERSİZLERİ YAPMAK Aşamalı cinsel birleşme egzersizleri basamağı şimdiye kadar ihmal edilmiş görünse de cinsel sorunun çözülmesin de eşin rolünün arttığı ve cinsel birleşme egzersizleri ile beraber terapinin başlangıcında konulan cinsel birleşme girişimi yasağının tam olarak kaldırıldığı aşamadır.Bu aşamaya kadar yapılan egzersizler sonucunda sevgi,şefkat,cinsellik,cinsel organlar,cinsel uyarı,cinsel haz,cinsel ilişki,cinsel birleşme ve orgazm hakkında olumlulaşan düşüncelerini eşler birbiri ile sesli olarak paylaşmalıdır.Bir önceki basamak dilatör ile tamamlanmış olsa bile hastanın yine de kendi parmağı ile vajinasını keşfetmesi önerilir.Sonrasında ise birkaç defa da eşin bir parmağı ile vajinal girişler sağlanır. Aşamalı cinsel birleşme egzersizleri basamağına başlarken cinsel terapist,hastayı "tedavinin bu aşamasına kadar olan çalışmaları ve vajinaya parmak girişini yapabiliyor olmanız,aslında tedavi sürecini tamamlanmış olduğunuz anlamına geliyor.Parmağınızı rahatlıkla vajinaya sokuyor,rahatlıkla vajinadan çıkarıyor ve herhangi bir kasılma ya da ağrı hissetmiyorsanız bu vajinismik yanıtın söndüğünü gösteriyor.Şimdiye kadar başarabildikleriniz sadece bir fiziksel egzersiz değil,aynı zamanda tedavi sürecini de başarabileceğinize ilişkin güvenin oluştuğunu gösteriyor.Emin olunuz bilimsel olarak bir gerçektir -ki bunları yapabiliyorsanız penisin vajinaya girmemesi için bir neden kalmamıştır.Bu başarınızın keyfini çıkarın." biçiminde desteklemelidir.
VAJİNİSMUS İÇİN EV ÖDEVİ ÇİZELGESİ 7.SEANS
Aşağıdaki önerileri vajinismus sorununun üstesinden gelmek ve cinsel hayatınıza yeni bir şeyler katmak için rahat bir ortamda eşinizle beraber uygulayınız.Lütfen bu ödeve haftada en az üç gün ve en az bir saat ayırınız. ETKİNLİKLER 1 - AŞAMALI CİNSEL BİRLEŞME EGZERSİZLERİ YAPMAK 1. İyi bir sevişmeden sonra ıslanma yeterli olsun olmasın ilk başlarda,hem penise hem de vajina girişine kayganlaştırıcı sürünüz.Erkek sırt üstü yatar pozisyonda kadının dizleri erkeğin bedeninin her iki tarafında olmak üzere diz çöker.Bu durumda hasta poposunu biraz aşağı indirerek penis vajen yakınlaşmasını sağlar. 2. İlk aşamada penisi vajina girişine değdirerek bir tanışma sağlayınız. 3. Ardından penisin baş kısmını erkek hareketsiz bir şekilde vajina içine alınız.Aynı şekilde penisin yarısını,sonra da tümünü hareketsiz bir biçimde vajinanın içine alma çalışmaları yapınız. 4. Penisin vajina içine girişini sağladığınızda ilk zamanlarda penisi vajenin içinde en az 30 saniye kadar tutunuz ve sonra çıkarınız. 5. Penisi okşayıp iyice sertleştirdikten sonra eşinizin kucağında hareketsiz bir şekilde penisi bütünüyle vajinaya alınız.Eşinin kucağında penisi içine almış durumda yavaşça öne arkaya hareket ediniz.Eğer bu durumda herhangi bir tedirginlik yaşamıyorsanız eşinizin ellerini kalçanıza koyarak biraz bastırmasını ya da hafifçe ileriye geriye hareket ettirmesini söyleyiniz.Bu durumda devam edip böylece eşinin boşalmasını sağlayabilirsin. 6. Cinsel birleşme ağrısız ve keyifli bir şekilde sağlanıyorsa tedavinin başarıyla tamamlandığını söyleyebiliriz. 7. Penis içerdeyken PC kas grubunu tekrarlayan bir şekilde kasıp gevşeterek bu kasların penise yaptığı basıyı hissetmeye çalışınız. ETKİNLİKLER 2 - ANKSİYETE DÜZEYİNİ İŞARETLEYİNİZ. Egzersiz Öncesi 1 2 3 4 5 Egzersiz Sonrası 1 2 3 4 5 Bu egzersiz hakkında düşüncelerinizi yazabilirsiniz.
Doç.Dr.Cebrail Kısa
Bende hala egzersiz yapmıyorum başka bir yolu olan lütfen yazsın ozelden de yazabilirsiniz
Doktora gittiğimde doktor bilinç altında çok yoğun bir korku olduğunu söyledi bacağını bile aramiyorum ne olursunuz yardımcı olun......
Merhaba egzersik yapmiyorum cunku cesaretim yok malesef
cok guzel anlatmissin canimCanım bu sorunun adı cesaretsizlik, ötelemek zaten. Hırs yapmalısın, kendine inanmalısın. ilk denedin olmadı diyelim vaz geçmeyeceksin. Başta olmaması normal. Tekrar deneyeceksin. Birinde olmazsa diğerinde olur. Yeter ki ben bu işi yapacağım de. Zaten burayı bulmuşsun yaparsın mutlaka. Er yada geç bu siteye üye olan herkes mutlaka bir gün başardı :). Sende yapacaksın.
Eğer penisi az da olsa alabiliyorsan nefes ve ıkınmak kalıyor geriye. doğru pozisyonu bulmak kalıyor. Bunu da deneme yanılma yoluyla bulacaksın. nasıl rahat ediyorsan.
Hakimiyet sende olsun istersen sen üste geçmelisin. yok eşinde olsun istersen yatak ucu yada kanepe ucuna geçip bacaklarını açıp eşinle tam karşı karşıya gelerek senin eşini yönlendirmen ile olacak.
Başaran arkadaşların geçmişlerini oku canım. Hepimiz aynı korkuları aynı kaygıları yaşadık ama Rabbim sonunda başarmamızı nasip etti.
Sende inanır ve hırs yaparsan yapamayacağın hiç bir şey yok. Takıldığın yerde lütfen bana msj at. burayı takip edemiyorum.
Merhabalar öncelikle tebrik ederim .. ben 2 parmakta hep 2. Boğum da takılıyorum bu 1 parmak ta da böyleydi sizde de öyle oluyormuydu acaba ? Bana yardımcı olurmusunuz bir an önce yenmek istiyorum uzun süredir egzersiz yapıyorum sıkıldım artık .sKizlar oncelikle hepinize ayri ayri tesekkur ederim hpinizin yazdiklari bna on ayak oldu...Benim yazdiklarimi az cok biliyorsunuz hicbisekilde egzersiz yapamiyodum kulak copunu bile alamazkn bi haftada inat ettim ve penis kalinligina gectim araya adetim girdi ve adetim bitti tekrar egzersize basladim ve cok rahat git gel ypabildim dun aksam kandildi rabbime cok dua ettim ve yapicam ne olursa olsun bu illeti yenicem dedim dun aksam esimle iliskiye girmeden once yine bes dk egzersiz yaptım ve sonra denemeye koyuldum esim altta bn ustte bacaklarimi actim derin bi nefes alarak penisin basini soktum her zamanki gibi duvara denk geldi tam o sirada elimle popoya egimli tuttum ve ikinabildigim kadar ikindim sonra bi baktim esim guluyor girdimi dedim ewt dedi inanamadim ustelik hepsini aldim cikardim esim bna oyle bi sarildi optuki anlatamam ve bn tekrar dort bes kez sokabildim sonra misyonere gectim inanin misyoner daha kolaymis bacaklarimi 7 aydir acamadim ama dun actim yine kontrol bndeykn basi girdi ikinabildigim kdar ikindim yine girdi kizlar inanin ne aci vardi ne yanma sadece baski olustu iki haftada yendim bn yaptiysam herkes yapar sadece kndinize guvenin ve bn bnu kesinlikle bugun bitirecm deyin hepsi bu meleklerim rabbim hepinizin yardimcisi olsun inanin bi yasasaniz bu muydu dicksiniz sadece guvenin ve cesaretli olun
Cnm bn hic parmak yapmadim parmak sokamiyodum simdide sokamam bn aparatla yendim takildigin noktaya glince hemen derin bi nefes al ve ikin ikindigin an parmagini ittirMerhabalar öncelikle tebrik ederim .. ben 2 parmakta hep 2. Boğum da takılıyorum bu 1 parmak ta da böyleydi sizde de öyle oluyormuydu acaba ? Bana yardımcı olurmusunuz bir an önce yenmek istiyorum uzun süredir egzersiz yapıyorum sıkıldım artık .s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?