Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

İnsallah canim yaa dua edelim birbirimize insallah bu kandil günü bunu ceken herkes kurtulur haftasonu esim sehir disina cikiyo... Cok şanssizimmm

Kızlar kandiliniz mubarek olsun öncelikle..bi sorum var bugun kandil ya esle deneme yapsak olur mu yani günah mı?bugun deneme yapmak istiyorum

Merhabalar herkese, benimle aynı durumu yaşayan ve bunu aşmış/aşmakta olan kişileri görünce biraz içim rahatladı. Vajinismus ile ilgili bu forumdaki yazıları okudum, çok faydalı buldum ve sırf burayı takip edebilmek için siteye üye oldum. Hatta bugün doktora gitmek için ilhamı da burdan aldım diyebilirim :)
Ben 7,5 aylık evliyim ve malesef bu durumdayım, şu ana kadar erteledim ancak nereye kadar? :) İnşallah doktor kontrolünde sonuç alınca ertelediğim için pişman olacağım :) Cumartesi günü ilk seansıma başlıyorum, bana şans dileyin :)
Sizlere birkaç sorum var;
-Yaklaşık ne kadar sürede/kaç seansta kurtuldunuz?
-Tekirdağ/Çorlu'da olup da doktor desteği alan var mı? Tavsiye edebileceğiniz bir doktor var mı? Ben özel bir hastanede psikolog ve psikiyatrist kontrolünde başlayacağım. Kadın doğum/kadın hastalıkları uzmanı mı yoksa psikiyatrist mi bu konuda daha uzman açıkçası emin olamadım. Siz ne dersiniz?
-Her türlü öneriye açığım :)
Teşekkürler

Ben doktor yardımıyla yendim canım. 4. Seansta yendim ama 3 de bile yenebilir duruma gelmiştim kendimi biraz daha inandırmak istedim sadece. Ve bence cinsel terapi eğitimi alan kadın doğum uzmanına gitmek daha doğru. Hepsi tedavi edemiyor çünkü eğitimini almış olmaları gerekiyor. Bende bu ikilemde kalmıştım ve tercihim kadın hastalıkları bölümü oldu.Adım atman bile güzel umarım en kısa zamanda çözersin kendine inan sen bile şaşıracaksın ilerledikce:)

Canım doktor nasıl bir tedavi uyguladi

Canım doktor nasıl bir tedavi uyguladi

Video seyrettirdi, gevseme cd leri verdi,yanlis bildigim herseyin dogrusunu anlatti daha sonra egzersizle ilerledik. Eve git yap demedi once kendi yapti daha sonra bana yaptirdi devamini evde getirdim her seans oyle ilerledik. Egzersizde yanlis yone dogru ittirirsem ne yapmam gerektigini ve aci hissettigimde ne yapmam gerektigini vs anlatti ama onlar benim anlatabilecegim seyler degil uygulamali gosterdi cunku. Benim size tavsiyem egzersizlerde aceleci olmayin ve bilimcaltinizi gereksiz bilgilerle doldurmayin ben tamamen felaket senaryolari yuzunden bu durumu yasadim ve dogru bilgileri edindikce sukur kurtuldum.

1.5 yil birlikte olamadik nasil kotu gunler gecirdim bir ben bilirim arkadaslar . Neredeyse 10 ayda vajinismus tedavisi gordum universite hastanesinde ama nafile fayda gordum mu bilmiyorum elbette egzersizler fayda etti ama hir yerdende pskoljim darmadumannoldu . Bir gun aklima HACAMAT geldi kizlar . Peygamber efensimizin muaakkak tavsiyesi. Ve bir gun bit yazi cikti karsima gunumuzde evliler birlesemiyorlar (vajinismus) diyor ve edavisi hacamattir yaziyordu kafama koydum hemen en yakin hacamatciyi buldum netten ve sordum utana sıkîla bizim durumumuz busekilde dedim fayds edrrmi eder dedi abi kansere bile caredir dedi seansina uyarsaniz. Esimede anlattim ve gittik hacamattan dort gun sonra birlikte olabildik. Okdr agladimki uzrimden koca bit yuk kalkti hmdolsun. Suan esimle ilgili buyuk skntilarimiz var ama aklimda yine hacamat var kizlar. Parmak egzersizinde yok derin nefes alin verin demicem elbet bunlarda cok faydali ama deneyin derim steril temiz guzel bir klinik bulun netten arastirin ve arayip gidin inanmiyorsanizda denemekten ne zarar gelirki bukadar aci cekmektense . Yapan olursa mutlaka bana msj atsin merak ediyorum cunku :) insallah sifa bulursunuz bnde vesile olurum

Arkadaşlar
Bir sorum olacak tedavisi üç gün sürenler; vajinusmus için ne kadar ödeme yaptınız?
Ankara da önerdiğiniz doktor var mı?

Çok teşekkür ederim canım :) Vajinismus konusunda uzman ve bu konuda halihazırda çalışan bir psikolog ve psikiyatrist ile çalışacağım (yani en azından öyle söylediler:)), yaklaşık 4 seansta çözülebildiğini söylediler. Sonuç almayı umuyorum. Ama tabi kii herşeyin bende bittiğinin de farkındayım.. Bakalım, hayırlısı.. Sana uygulanan tedavi yöntemi nasıldı bu arada?

Her hastaya ayrı tedavi yöntemi olmalı benimkide bana özeldi çünkü herkes aparatla yapamıyor yada parmakla. Önce parmak sonra aparatla ilerledik biz tabi sadece egzersiz değil,videolar izlettirdi gevşeme cdleri vs verdi okumam için bişeylerde verdi ama en çok bilinçaltımı temizleyen izlediğim videolar oldu diyebilirim. Herşeyi çok yanlış bilip kafamda çok fazla büyütmüşüm. Ben evde kendi başıma asla yapamazdım git evde parmak yada aparat çalış deseydi olmazdı zaten neden doktora gidiyorum. Her seferinde klinikte başladık önce doktor yaptı sonra ben. Ben rahat yapabiliyor duruma geldiğimde evde yaptırmaya başladı. Umarım sende en kısa zamanda çözersin.

bir tanıdığımın 10yildir vajinusmus oldugunu ogrwndim .
kizlar istanbulda yaşıyorlar ama utandiklari icin hic drye gitmemisler.

istanbulda kimi tavsiye edersiniz?

Arkadaşlar spreysiz olmuyo geçen denemede iyiydi bir sorun yoktu sprey sıktığım için sprey de zararlı biliyorum ama bu acıya spreysiz uyuşmadan dayanamıyorum cok ağrı sızı geeginlik oluyor elimde değil allah aşkına spreyle deneme yapsam olmazmı cokmu zararlı evliliğim bitti biticek iki gözüm iki çeşme ağlıyorum çok üzüldüm artık eşimin yüzüne bakamıyorum ben aynı evde ayrı odalarda yaşıyoruz gerçekten cok zor lütfen spreyi bolca sıksam bişey olurmu spreyde dediğim vebcaine diye uyuşturan sprey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…