Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Arkadaşlar bugün doktora gittim dün çok ağrım vardı çok yoğun enfeksiyon çıktı rgzersiz yaparken çok dikkat ediyordum hijyane ama yinde kapmışım heralde birde araya bu girdi şimdi tam alışacağız deneyecegiz derken, çok üzgünümm

Geçmiş olsun canım. Moral bozmak yok bak benim de regli girdi bir hafta ama sonrasında daha da ilerledim ilk denemem de hemde.. stres yaparak büyütüyoruz hep içini ferah tut

Kızlar merhaba
8 aydır evliyim. Maalesef benim de vajinismus problemim vardı. İlk haftalar çok deniyordum. Olmayınca doktora gittim ki gitmez olaydım. Her şey daha kötü oldu daha çok korkmaya başladım çünkü doktor hem aşağıladı hem de Can'ımı çok acıttı. ondan sonra açıkçası denemedim bir kaç ay sonra başka bir doktora gittim saçma sapan egzersizler verdi muayene edicem diye tutturunca ordan da kaçtım buradaki yorumları okudum aslında olay tamamen beyinde bittiği için defalarca içimi rahatlatacak yorumları okudum ama olmuyordu iş o noktaya geldiğinde titriyordum bacaklarım kasılıyordu o kadar kasıyordum ki bazen ağrısından duramıyordum sonra yorumlarla falan bir karar verdim ya hera ya gidecektim ya da Kayra kadın sağlığına aslında Ankara'da üniversite okumuş biri olarak hera ya gidebilirdim rahat ederdim konaklama vs ama yorumlar galiba daha çok beni Kayrabera kadın sağlığı na yönlendirdi 7aylık evliyken bir haftalığına İstanbul'a gittim dr Saygın beyle konuştuk açıkçası giderken ya olacak ya da bitti bu evlilik diye düşünüyordum o yüzden maddiyat ya da korkularım hiç birini düşünmedim eşim çok anlayışlıydı ama ben Mutlu değildim devamlı huzursuzluk çıkarıyordum devamlı mutsuzluk düşünsenize yeni evli insanların ayakları yere basmaz ama 7 aydır mutsuz huzursuz yuvarlana yuvarlana bir evliliği yürütüyordum. Sormadan gittiğim için zamanlama biraz sıkıntılıydı hafta ortasında gitmiştim ama mağdur etmediler gerçekten o yoğunlukta benim tedavim hiç bir şekilde aksamadı 7 aydır beni üzen problemi sadece 4 günde hallettim dr Saygın bey sayesinde. yalnız gitmiştim döndüğümde regl dönemi araya girdi o geçtikten sonra bir iki gün çalışıp denemeye karar verdim ama o kadar kötü bir durum ki eşimin psikolojisini de bozmuştum denemekten kaçıyordu yine olmayacağını düşünerek denemek istemiyordu. ikna sürecinden sonra çok şükür bu problemi aştım üstelik hiçbir şey de anlamadım bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim. Artık Bebek sahibi olmaya bakıyorum ve inanın ne ilişki ne de alttan muayene beni hiç korkutmuyor. Mesele Sadece egzersizleri yapmak değil o bölgeyi tanımak yani kendinizi tanımak o kadar önemli ki ve dr Saygın bey bir anatomi dersi verircesine anlattı bu yüzden çok doğru bir karar verdiğimi bir kere daha anlamış oldum iyi ki gittim vakit kaybetmenin hiç kimseye faydası yok eşinize de zarar verebilirsiniz üstelik. kimsenin yaşadığım o 7 ayı yaşamasını istemem ben de buradaki arkadaşların yönlendirmesiyle gittim bu yüzden tecbürelerimi yazmak istedim. Umarım faydalı olur.
Sağlıcakla...

Canim nasil agrin vardi,egzersiz sirasindami yoksa sonrasindada devam eden bir agrimi.bide agri kasiklarinda falanmi oldu bendede arada oluyor bende supheleniyorum enfeksiyondan canim

Moralim cok bozuk ya bugün ilişki denemesi yapacaktim esime de soylemsitim o da cok heveslenmisti regl ima daha 2 gün vardi ama biraz önce wc ye gittim pembemsi bi leke geldi sanirim adetim baslayacak ama hic boyle baslamazdi günü geldigi zaman direk kırmızı akintiyla baslardi niye boyle oldu anlamadim herşeyde vardir bi hayır tabi ama eşiminde morali bozuldu al iste kafadan bi 10 gün daha ertelendi zaten sonra gene egzersize baslamam gerek diyeceksin bi kac gün de oyle oyalayacsin filan diye düşünüyor cok morali bozuldu ya bende isterdim regl olmadan başarayim ama ne bileyim bunda da vardir elbet bi hayir belkide hazir degildim denesem yapamayacaktim belki de bilmiyorum hayırlısı bakalim...

Bozma canım moralini. Dediğin gibi vardır her işte bi hayır. Belki de egzersiz yaparken tahriş ettin regl deki ağrıların var mı şuan. Yoksa sadece leke mi geldi. Başarıcaz inş en kısa zamanda sen moralini yüksek tut. Eşin de biraz sarsılmıştır normaldir.

En son dün öğleden sonra egzersiz yaptim ve rahattim egzersizde yanmam filan olmadi eger bi tahriş olsa o zaman belli olurdu herhalde... Karnim agridi bugün biraz ama nornalde gaz sancim filan olur benim genelde o yüzden regl olacagimi düşünmedim regl olacagim zaman bacagimda sızlardi benim oyle bisey yok şuan moralimi bozmak istemiyorum ama eşim gerildi baya dolayısıyla bana da yansıyo iste yüzdük yüzdük kuyruguna geldik regl girdi araya diye sinirleniyo herhalde belki de biraz daha hizli davranmadigim icin kızıyordur bana surati asıldı benimde motivasyonum düştü lekelenme varken denesem nolur bi zarari olur mu acaba

Yok canm regl olma ihtimalin varken deneme bence. Zaten o zaman hassas oluyo insan. Canın sıkılmasın şimdi. Regl olduktan bittikten sonra ilk denemende yenersin inş yirmi ay beklemişsin on gün ne ki. Bundan sonra yenmemen gibi ihtimal yok. Eşine de bunu anlat ben daha önce hiçbişey yapmıyodum. Ama şimdi 10 cm lik aparat yapabiliyorum. O yüzden lütfen bu sefer güven bana ve destek ol de. O zaman o da bi düşünür hak verir merak etme. Bu daha önceki zamanlar gibi değil ki sen bu kadar çaba harcamış mıydın hiç.

Gecen ay bende gittim doktora vajınal muayne yaptı be hiç zorlanmadım korkulu rüyamdı resmen ama cok şükür bitti bunuda atlattım darısı tüm arkadaşlarımın başına inşallah kurtulmayan kalmaz

Hayir bu kadar caba harcamamistim hic dün 11 cm lik aparati denedim oldu o da regl sonrasi belki 12 cm denerim insallah bu ay icinde hallederim bu sorunu ya bende aslinda gevşek davrandim biraz daha sıkı tutsaydim işi günde 2 kez filan yapsaydim egzersizi belki simdiye halelletmistim ama bu kadarinada şükürler olsun tabi neyse insallah regl sonrasi yeneriz hepimiz

Canim hiç moralini bozma sen bu işi basardin zaten belki böylesi daha hayırlıdır. Ben de normalde dün regl olmaliydim ama olmadım hala hiç bir belirti de yok.nasip işte belki bir iki cm daha ilerleyeyim diye uzadi bu sefer.bugün 10 cm aldım çok rahttim hiç zorlanmadim 9 cm beni daha çok zorlamisti aşırı baskı hissetmistim bunda hiç zorlanmadim.bakalım bundan sonra ne olur bekleyip gorecez. Sen 10 gün beklenen bile bir iki deneme sonra 11 cm çok rahat alırsın bikere alıştı orası ona beynin de öyle. Ben parmaktayken aparatları hazirlamistim 10 cm gözüme o kadar büyük geldiki mümkün değil yapamam dedim o zaman denemistim olmamıştı bigün denedim SIP diye oldu.zamanı gelince kolay oluyor sen kendini hiç üzme cnm.

Geçmiş olsun canım. Moral bozmak yok bak benim de regli girdi bir hafta ama sonrasında daha da ilerledim ilk denemem de hemde.. stres yaparak büyütüyoruz hep içini ferah tut

İnşallah cnm sağol bir haftaya kalmaz regl olacagım inşallah enfeksiyon ve regl bittikten sonra herşey normale döner sil baştan olursa çok üzülürüm, üşüttüm galiba bir suyu çok az hiç denecek kadar içiyodum bınlar etken oabilir her işte vardır bir hayır deyip sabretmekten başka çare yok ...

Evet canim haklısın ben zaten dün 11 cm aldim cok şükür insallah regl sonrasi hallederiz bu işi belki 12 cm e çıkarıp öyle denerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…