Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Arkadaslar biz egzersizi yaparken mantar ve enfeksiyonlara cok açık oluyormuşuz.doktor haftada 1 gün vajina üzerine ve birazda içine yogurt sür 2 saat kadar beklet dedi.bunu vajiyi yensen bile ömür boyu yap dedi.
Yogurt içindeki maya ve bakteriler ordaki mikroplari yok ediyormuş.
Bunu haftda 1 yaparsan mantara asla yakalanmassin dedi.
Ben dün gece başladım sizde deneyin bence

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar Allâh nasip ederse ben de birkaç deneme ve acısız olursa atlattım ve Nisan gelini olabilirim. :)öncelikle buradaki iki arkadaş var özelden yazıştık bana çok destek oldular Rabbim razı olsun onlardan :) bana da yazan arkadaşlara özelden yazabilirim. Zira olursa yardımcı olmak isterim insanlara dedim hep ben de. Çünkü burada insanların birine destek olması çok güzel. Benim hala acım oluyo iki kez denedik zevk de alamadım.ama eşimin girdiğini görmek onun sevincini görmek sanırım o zevkin yanında hicbirsey değil çünkü 10ay boyunca çok üzüldük. Allah buradaki herkesin de yardımcısı olsun.
Birsey soracağım o da yenen arkadaşlara ben bir hafta önce regl oldum bu sefer. Neden olabilir bahardan dolayı mı acaba ya da normal mi? Doktoruma sordum ilk seferler için olabilir dedi düzensizlik ama evli kişilerden böyle birsey duymadım. Sizin düşünceniz nedir?

O duvar dediğin noktada sakinleş nefes al ver nefesini verirken hafifçe ittirin ozaman ilerliyor
ne kadar sakınleşsem de bir ilerlemiyor belki o duvarı bir kere aşsak yeterli olacak ama olmadı kimi zaman eşimin istemsiz boşalma isteğinden geri çekiliyoruz kimi zaman benim acı hissetmemden bırakıyoruz o an

"İnşallah sizde yenersiniz.cinsel ilişkiyi halletmeden cocuk dusunmeyin derim" bu cümleden kastınız nedir biz de bu yolla çoçuk sahibi olmayı dusunuyoruz çünkü yenme aşaması uzadıkça psikolojik olarak ezileceğiz ne gibi biyolojik sonuçları olabilir?

ne kadar sakınleşsem de bir ilerlemiyor belki o duvarı bir kere aşsak yeterli olacak ama olmadı kimi zaman eşimin istemsiz boşalma isteğinden geri çekiliyoruz kimi zaman benim acı hissetmemden bırakıyoruz o an
Merhabalar,bende 7 ay dan sonra birlikte olabilmistim,o duvar dediğin şeyi çok iyi anliyorum, dr larada çok gittim,psikolojik desteğe gonderiyorlar saati bilmem ne kadara..en son bi tip merkezine gitmistim kist gibi birsey gözüküyordu. .dra dedim alttan muayene olamıyorum böyle böyle vajinusmus için destek alıyorum. .Çok genc ve anlayışlı bir bayana denk gelmistim,dedi ki bak canım hiç bosyere oralara para dökme, sana bi kitap ismi yazayim esinle otur oku,uygula ama birakma dedi..olmazsa yine gidersin dedi.. netten sipariş verdim okuduk,ettik,yaptik ..basta saçma geldi bu ne böyle dedim ama kitabin sonunu getiremeden hersey yoluna girdi :)

Canim kitabin ismi nedir

Çocuk konusunda önce bu konuyu aşmak gerektiğinden bahsedilmiş, burda herkesin vajin aşaması aynı değil tabi ki ama benim fikrim bu konuyu kafada büyütüp stres yapmamak. Ama şunu da unutmamak lazım tam birleşme olmadan ve rahim bu duruma alışmadan gebe kalma olasılığı çok yüksek değil.
Tam birleşmeyi rahat sağlayan kişi de bu meseleyi halletmiş demektir.
Zaten genelde ilk aylarda gebe kalma ihtimali yüksek olasılık değil. Daha fazla zamana yaymak istemek de normal.
Bir yerden sonrası herkesin psikolojisine ve şartlarına göre değişir..

Vallahi ben korunmuyorum olursa ne mutlu olmazsa da uzulmeyecegim ilişkiye daha da alışmış olurum diye.. Rabbim ne zaman nasip ederse artık.. hepimizin gönlüne göre versin insallah

Bence çocuk konusunda acele etmeyin. Vajinismusu yenin. Sadece anne kimliği kazanmak için evlenemiyoruz. Aynı zamanda eşimizin cinsel partneride oluyoruz. İlk önce cinselliği doğru rayına oturtmak lazım. Gebelikde de cinsellik yaşanabilir ama, Sonuç da sınırlı bir süre ve özgürce değil. Bebek doğduktan sonra da kadınlar bebeklerine yoğunlaşıyor, ister istemez cinsel anlamda da isteksizlik yaşayabilir. Önce eşlerinizle, sağlıklı, doyurucu birliktelikler yaşayın.
Önce kocanızın kadını olun, sonra çocuğunuza anne olma zamanı da gelir nasıl olsa.
Aralarında cinsel uyum olan çiftlerin mutluluğu çocuklarına da yansıyacaktır. Sadece çocuk doğurmak değil, onlara sağlıklı, mutlu,birbirine aşık anne babalar olmalıyız.

Kızlar konuyla ilgili değil ama adetim bazen 26 günde bir bazen 30 da bir geliyo normal mi sizce bu durum böyle bir durumla karşılaşan var mı ?

Kızlar ben hala adet olmadım hamile olma ihtimali arttı. Yarın test yapacam bakalım hayırlısı olur inşallah.hamileysem eğer mucize gibi bişey olacak benim için.bu şekilde hamile kalan duydunuz mu hiç.birlik olmadan. Birlikte olamadık ama eşim vajina girişine boşaldı ve yumurtlama donemindeydim. Acaba hamilemiyim yaa.

Olabilirsin canım 1yıl biraz gecgin zaman önce ben kaldım vajiliyken ama düşük oldu benimki suan yendim bin şükür darırı başına hakkında hayırlısı olsun

Öyle olabiliyor ben çok uğramıştır olayım diye ama basaramamistim:) artık yendim ama tam anlamıyla değil test yaptığında bize de haber ver

Ben sadece başını alabildgmde hamile kalmıştım arkadaşlar şu an 26 haftalık hamileyim ve bu hafta içinde tam anlamıyla iliskiye girebildim. Ben hala oraya parmagimi ya da bi aparat sokamam. Bunun yanısıra üstte de yapabilecegime inanmazdım ama onu da yapabildim. Ben bunun bir süreç olduguna inandim arkadaslar, aylar içerisinde bu noktaya ulaştım . Açıkçası bunun için bi alıştırma filan yapamadım ama dikkat ettim hep esimi çok ozledgm zamanlarda 1-2 hafta filan ayri kaldgmz zamanlardan sonra daha cesaretleniyodum ve yine de ilk girişte hep tedirgin oluyodum. Nefes almak ve ıkınmak dışında önerebileceğim bir teknik yok arkadaşlar. Şimdi bebiş doğsa da bunun keyfini çıkarsak diye sabırsızlanıyorum :) Allah herkese herşeyi zamanında yaşamayı nasip etsin arkadaşlar ,amaclariniza ulaşma başarılar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…