Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kızlar ben tam birlesmeyi yasayali 2 ay oldu ama hala çok kolay olmuyor zorlanıyorum sanırım tam atlatamadım cocuk istiyoruz alttan muayene olmaktan korkuyorum ama olan var mi cok mu zor ?

Cnm merhaba bende bu sıkıntıyı 2 sene yasadim 6 ay filan oldu atlatali cok şükür. Bende hep burdaki arkadaslarin başarı oykusunu okuyup umitlenirdim ise de yaradi aslinda birlesme esnasinda derin nefes alirsan ve iliskiyi sıklastirirsan insan zamanla alisiyo alttan muayneye gelince ben şuan hamileyim ve gecenlerde doktorum alttan muayne edicegini soyledi haliyle gecmiste boyle bi sıkıntı yasadigim icin korktum biraz ama derin nefes al ve Afedersin tuvaletini yaparmis gibi ikinirsan anlamicaksin dedi gercekten de cok kolay oldu ilişki esnasinda da bu önemli hazir basarmisken üstüne biraz daha düş tam anlamiyla alisacaksin inşallah :) uzun oldu kusura bakma

B Boteci
Eşimde çocuk konusunu kaygı ediyor. Yaşımız ilerlemeden olsun istiyoruz, tamamen iyileşmek te çok önemli ama aletleri rahat uygulamış olmak beni hamilelik konusunda rahatlatıyor. İnşallah bir an önce yenebilirim.
Genelde buraya yorum yaptığımda çok üzgün oluyorum deneme sonrası gün içinde daha iyiyim:/

Siz hangi kliniklere gittiniz de sonuç hüsran ona gore biz gitmeyelim boşuna.
Ebru Zülfikaroğlu na gittim ama vajina girişini tanımak ve aletleri yapabilmem konusunda yardımcı oldu ama sorun çözülmedi malesef
Ücretleri çok yüksek (5)
burdan daha makul ve iyi doktor araştırıp gidin 3 bin 5 bin alanları tavsiye etmiyorum...

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar...nemi-var-ben-kosulsuz-seviyorum-dedi_40099440
Arkadaşlar şu yazıyı okudunuz mu?
Bunu gördüğüm iyi oldu halimize binlerce şükürler olsun. Bir şekilde çözeriz benim en depresif Halim işlem sonrası oluyor,birde bazı kişilerin çok soru sorması artık sinirlerimi bozuyor dün birine ilk kez sert çıktım ya kadın geri zekalı gibi beş cümle kurdu en az çocuk Hakkında neyse,

Bu klübü okudukça diyorum ki ya dışarda gördüğümüz insanların ne sorunları var Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Olsun canım benim de yaşım 26. Hem ilerleyen yaşlarda da oluyo çocuk çok insan var öyle . Sen ümidini yitirme ve bu sorunun üstüne git. Doktora da gitmişsin egzersizde yapabiliyosun. Bu kadar karamsar ümitsiz olma. Herşey olur. Allah cümlemizin yardımcısı olsun

Canim gerçekten halimize binlerce şükürler olsun.

Eserdag i araştırdım 4500-6500 diyor ona gidecektik en son çare şimdi bide minel klinik varmış 1650 TL ben önce minel kliniği denemek istiyorum hiç Dr düşünmüyordum ama yaşım geçiyor bebek için ve 2yil olacak evleneli artık kesin çözüm lazım.

Canim gerçekten halimize binlerce şükürler olsun.
Evet Canım,
Benim eşimde doktor yazıyı okuyunca dedi ki ilk Zaman sen de vajinal bir sıkıntı var diye korktum ama söylemedim dedi, branşı da yakın sayılır. Bilgiyle tecrübe birleşince kendi kendine kaygılanmış
Zaten bi süre sonra ben jinekoloğa gitmiştim herşey normal demişti :))hamdolsun

yine söylüyorum hızla karar verip tecrübe edindim ama o kadar ücret sadece çaresizlikten doğum yaptıran doktorlar daha çok yoruluyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim. Yazabildiğim en ufak ayrıntısına kadar yazmak istiyorum ki cidden ben de burayı çok okudum, okuduklarımdan cesaret almaya çalıştım. Ve şu anda bizi okuyacak bir sürü kadın var. Azıcıkta olsa cesaret verelim. Ben de seni tebrik ederim canım. Sevgiler...

Merhaba arkadaşlar. Bir başarı hikayesi de ben anlatmak isterim. Aslında buradaki bazı arkadaşlar gibi çok uzun, çok ileri boyutta ya da teşhisi konmuş bir durumum yok. Sadece 5 kere deneme yapabildik çünkü erkek arkadaşımla aynı ülkede yaşamıyoruz. Fakat 2 yıl içinde toplamda 5 kere yaşadığım başarısızlık bende çok kötü bir psikolojiye yol açmıştı. Çok fazla deneme şansımız olmadığı için vajinusmus olup olmadığımı bilmiyordum. Ancak buradaki diğer arkadaşların da hep söylediği gibi penisin çok az bir kısmı girdiği anda canım yanacak korkusuyla kendimi kasıyordum ve erkek arkadaşım devam ettiği anda canımdan can gidiyordu. Ve hepimizin söylediği birşey var ya hani. O "duvar". O duvarın gerçekten var olduğuna inanmıştım çünkü katiyen o noktadan ileriye gitmedi bu 5 denemede de. Bu deneme sırasında da deli gibi bir acı oluyordu üstelik. Doktora başka bir konu için muayene olduğumda da doktor kendimi çok kastığımı söylediği için 2 yıldır bunu başaramayacağıma inandırmıştım kendimi. Üstelik burada okuduklarımla parmakla deneme, kulak çubuğu ile deneme gibi deneyimlerimde de asla başarılı olamadım.

Gelelim bir hafta öncesine. Erkek arkadaşımla bir deneme daha yaptık. Erkek arkadaşım dedi ki "şimdiye kadar acıdığını söylediğin için kendimi çektim ama bu sefer kendini bana bırak ve sadece beni dinle." Tamam dedik ve denemeye başladık. Penisin daha başı ilk girdiğinde evet acı tanıdık geldi her zaman yaşadığım acıyla aynıydı ve sadece o duvar dediğimiz yere kadar gidebildiğimi anlamıştım. Ama ben canım çok yanıyo dediğim halde erkek arkadaşım beni sakinleştirdi ve kendini çekmedi. "Lütfen sakin ol evet acı olacak biraz ama buna dayanman gerekir". Ve o konuştukça ben sakinleştim ama bu arada erkek arkadaşım olduğu noktada kaldı ne bir cm ileri ne de geriye gitmedi. Ve o noktada kaldıkça ben biraz daha sakinleşmeye başladım. Hatta kasıldığını bildiğim kaslarımın bile yavaşça açılmaya başladığını hissettim. Daha sonra erkek arkadaşım biraz daha ileriye gitmeye başladı ve benim canım yine yanmaya başladı. Ama dedim ki ya bu acıya dayanırsın ya da bu durumun daha ileriye gitmesine ve şu anda hastalık aşamasında değilsen bile hastalığa dönüşmesine izin verirsin. Ve itiraf etmek gerekirse evet canım yandı ama bunun gerçek bir acı değil aslında kaslarımı sıkmamdan kaynaklandığını da bilinçaltımın bilmesine rağmen o can acısını hissettim. Ama ne kadar canım çok acıyo desem de erkek arkadaşım yavaş yavaş ileriye gitmeye devam etti ve o 1 dakikalık acı sonunda erkek arkadaşımın dediği şey "şu an tamamen içindeyim" İnanın o panikle zaten her şey olup bitmişti bile . Ve işte o acıda azıcık dişinizi sıktığınız anda zaten anlıyorsunuz ki aslında dayanılmayacak bir acı değil. Sadece önemli olan o duvarı ve doğal olarak acıyı hissettiğiniz anda pes etmemek ve kendinizi geri çekmemek. Ve aynı gün 2-3 defa erkek arkadaşım çıkıp 10 dk arayla tekrar girdi ve her seferinde o acı biraz daha azaldı hatta üçüncü denememizde sanki 10 yıldır filan yapabiliyor duruma gelmiştim.

Bilemiyorum bu anlattıklarım çok uzun mu oldu. Ama her anı ve duygumu anlatmak istedim çünkü hepimizin birbirimizden cesaret alması gerekiyor. Ben de yaşadığım deneyim neticesinde naçizane şunu söyleyebilirim. Benim için parmak ve kulak çubuğu çok korkutucu şeylerdi. Hele o kulak çubuğu bence penisi almaktan 2-3 kat daha zor. En önemlisi bence eşli deneme. Sadece kendinizi partnerinize teslim edin. Eğer kendisi yavaş, şefkatli ve anlayışlı ise en kolay onunla başarıya ulaşırsınız. Ve şunu unutmayın bunu 13-14 yaşındaki kızlar yaparken biz neden yapamayalım. Bu acıdan şimdiye kadar kim ölmüş ki zaten öyle abartıldığı gibi bir acı da değil. Dişinizi sıktığınız anda o dakikalık acı geçiyor ve o acının zaten geçtiğini gördüğünüz anda "aa acı geçti bile ya" diyip siz kendinizi serbest bırakıyorsunuz. Umarım burada olan herkes en kısa sürede cesaretini toplar ve bu hastalığı yener.

Tavsiyelerin icin cok tesekkür ederim canım umarım dedigin gibi olur çünkü cok fazla canım aciyor ve benim icin hala bi anlamı yok birleşmenin

Çok güzel yazmışsınız hayırlı olsun bu arada.. dua edersin bizim için. Dediğin gibi o duvar acı fln diyerek panik le çekiyoruz .
Biz kadınız ve doğurganlık diye birşey var.. yapabiliriz kızlar gün başlatalim yarisalim tavsiye verelim olumsuz düşünmek konuşmak yok

Kızlar hepinize merhabalar.. Siz beni bilmiyorsunuz ama ben hepinizi çok iyi biliyorum. 6 aylık evliyim, ilk gecemizden beri vajinusmus derdini çekiyordum ve sürekli burayı okuyordum.. İnanın 2000 küsür sayfanın hepsini okumuşumdur.. Başka hiç bir şey düşünemiyordum zaten İlk günden beri anne olmak istiyorum bu da durumu hiç kolaylaştırmıyordu tabii.. Neyse ki bir ay önce tam 14 nisan'da ilk ilişkimiz gerçekleşti elhamdülillah.. O güne kadar hep burayı sessizce takip eder, içimden "ben de acaba bir gün buraya ben bu hastalığı yendim yazabilecek miyim?" diye düşünürdüm..Nasıl yendin derseniz (biraz açık yazacağım ama halâ yenemeyen kardeşlerime belki bir nebze faydam olur) bol bol bebek yağı sayesinde ve çok klasik olacak ama inanın tamamen kafamızda bitiyor.. Ben üst pozisyona geçtim. Bolca yağladıktan sonra (burası önemli); henüz sertleşmemişken ben elimle girişe yerleştirdim. Sonra sertleşti ve direk içimde hissettim biraz gel git yapmaya çalıştık tabii ki acıdı ama hızlanınca ve daha çok girince hoşuma bile gitti :) sonra ben alta geçtim bir de öyle denedik.. Sanki duvar kaybolmuştu inanamadık eşimle ama tekrar tekrar denedik inanın bana hiiiiiiççç acı hissetmedim.. Direk yolunu buluyor zaten..
Ben her şey yoluna girdi diye sevinirken bu sefer de aklıma "ya aynısını tekrar yapamazsak" korkusu yerleşti.. Dün tekrar denedik yapamadık halâ çok geriliyorum.. Aynı şeyi yaşayan var mı?

Canim rahat olursan olur. Sen zaten ileri bir vaka degilmissin zaten egzersiz yapmadan basarmissin. Sakın olmaya çalış bence çok kolay bir şekilde tekrar başarabilirsin. Psikolojik etkiliyor. Biz de bazen aparatları çok rahat alırken bazen kastigimiz için alamadık. Rahat olup kasilmamaya bağlı. Allah yardımcin olsun cnm.

Dediğin siteyi ilk defa duydum o kadar araştırma yaptım o kadar tecrübe edindim kısmından sonra ne demek istediğini anlayamadım sizce cised deki drlara mi gidilmeli vajinismus kliniklerine mi şuan adetliyim ve yıllık iznimi bekliyorum o sırada da en doğru yeri bulmak istiyorum

Teşekkür ederim cevabın için canım.. Bu site sayesinde yendim zaten, herkes çok yardımcı oluyor :)))

Merhaba bayanlar,ne zamandır okuyorum sadece üye diildim. Ben 5 yıla yakın bi zamandir evliyim ve bu işi hep erteledim üzerine gitmedim. Bir kez psikoloğa gittim kitap okuttu bol bol ve değişmedi. Jinekologa da gittim sen Vajinismus diilsin dediler. Psikolojik biliyorum ama yenemedim. Yaş oldu 28 bunca sene boşa geçti,çocukları olanlara özlemle bakmaktan her yeni anne olan yada hamilelik haberini aldığım arkadaşlarımın mutluluklarindan kendimle kiyaslayip uzulmekten çok yoruldum. Benim hiç bebeğim olmicakmis gibi geliyo artık. Cinsellik bana çok soğuk ve gereksiz geliyo.bir türlü kadın kimliğini kazanmış hissetmiyorum kendimi ve cinsellik bana çok aşağılayıcı bişey gibi geliyo kendimi asagilanmis hissediyorum. Bebek olmasını sağlayan akintidan tiksiniyorum,kendimi öptürmek de istemiyorum dudaktan çünkü pis geliyo. Bunda eşimin de payı var tabi sigaradan simsiyah dişleri ve sigara kokusundan nefret ediyorum. Temiz gelmiyo eşim bana o yüzden hersey pis geliyo.eşim de okumuş saygın bir mesleği olan birisi ama bu konularda hiç değişme bişeyler yapma yoluna gitmedi.hep istemeyen problemli kişi bendim. Ama vaji de diilsin diyolar.oturup geçen yillarima agliyorum boyuna. Bana yardım edin lütfen napicam bilmiyorum gerçekten

Eşim çok anlayışlı birisi bu konuda hiç üzerime gelmedi ama inancını yitirdi. Ama burda yazılanlara kulak verdim yerini bile bilmediğim yere suan parmak egzersizi yapabiliyorum yaklaşık 2 parmak. Geçenlerde eşimi de ikna edip onun da tanıması için parmak egzersizi yaptırdım. Ve o çok sevindi bu kadarina bile bu muydu yani dedi ve olabilecegine kanaat getirdi. Onun bana olan olumsuz inancını kırdım artık olabileceğine inaniyo. Sorun şu ki hiç girmesine bile izin vermiyorum, eşim de çok güven vermiyor tabi bu konularda çok bilgili değil. Aslında biliyorum çok kolay ama bi türlü ilk girişi bile basaramadim. Bunu yasadigima hiç inanamıyorum oysaki çok neşeli hayat dolu bir öğretmenim, arkadaşlar arasında üniversitede okurken en rahat goruneni bendim. Şimdi benle evlenenler 2. Çocuğu yaptı ve ben hala yerimde sayıyorum. Lütfen özelden fln yardımcı olan yenmis arkadaşlar var görüyorum uzun zamandır, bana da yardımcı olsunlar ve bende bu illetden kurtulayım. Boşu boşuna giden yillarima yanmayi bi kenara bırakıp bi evlat sahibi olabileyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…