Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Valla canm aynı durum bende de mevcut ben 1.58 eşim 1.78 ben 40 o 90 kilo. Bunu çok düşündüm hala da o yüzden olmadığını düşünüyorum. Ama herkeste boyut ne kadar büyük olursa olsun vajinanın çok esnek yapıda olduğunu. Sadece kastığımız için alamadığımızı söyledi. Cem keçenin kitabında da aynı şey yazıyo. Vajinismus hastaları kendi vajinalarını hep çok küçük alamaz yırtılır zannedermiş. Ama burda bi arkadaşta yazmıştı vajina kavanoz kapağını bile açabilecek kadar esneyip güçlü olabilirmiş. Benim de aklım almıyo henüz ama durum böyle.

Dogrudur canim herkes oyle soyluyor ki bizim gibi olup cok rahat iliskiye girenler de var tabi. Belki de ben bahane uyduruyorum:) psikolojimiz bize oyun oynuyor gibi. Olur insallah ya olmayacak bir sey degil hakikaten. Sen ne durumdasin simdi?

Dogrudur canim herkes oyle soyluyor ki bizim gibi olup cok rahat iliskiye girenler de var tabi. Belki de ben bahane uyduruyorum:) psikolojimiz bize oyun oynuyor gibi. Olur insallah ya olmayacak bir sey degil hakikaten. Sen ne durumdasin simdi?
Aynen zaten ömür boyu bana hep zayıf olduğum hiçbişeye katlanamayacağım dayanamayacağım söylendi. Dolayısıyla bilinç altına öyle yerleşiyo. Ben egzersiz yapıyorum sözde ama o kadar yavaş ilerliyorum ki beş ay ollmuştur hala on cm deyim. Geçen ay eşim hastalandı kaza geçirdik. Sonra gene regl oldum. Önceki ay ben hastalandım. Bu ay eşimin ailesi geldi sonra bayramda çalışıyo ben ailesini ziyarete geldim sonra da benim ailemi ziyarete gidicez gene ay bitti. Egzersiz yaparkende sürekli kanadığı için egzersizi istesem de sık sık yapamıyorum. İyileşmesini beklemem gerrekiyo. Bakalım nereye kadar gidicek 9 ay oldu evleneli. Aksilik işte bi zamanı var herhalde öyle düşünüyorum.

Shaquille O'neal 2 küsür metrelik nba basketbolcusunun esinin boyu 1.55 kizlarrrr o kadin ne yapsin
Onlar profesyonel canım. Kadın işi biliyo herhalde. Çok normal onlarda. Biz gerçekten ayıp diye diye büyüyoruz toplum baskısı. Doğru düzgün öğrenemiyoruz bile nedir nasıl olur diye o yüzden bu haldeyiz. En azından kendi adıma öyle düşünüyorum

Hicbir sey bilmeden evlendigimiz kesin. Canim ustune dusmek lazim benim gordugum anladigim o. Mümkünse ara vermeden hep deneme yapmak gerekiyor alismak icin o fikre. Beyin kabulleniyor yavas yavas sanki olabilecegini. Ben nisan sonu gibi başlamıştım dilatorle egzersize. Aparatlari 5 gunde hallettim rahatca. Ama esimle olamadi iste kocaman hissediyorum

12 cm eşli deneme için yeterli aslında. Ama kafan rahat olsun diye 13 cm de yap istersen. Kendini rahatlatmaya çalış. Yapabilirim diye telkin et. Bu dertten kurtulunca nasıl hafifleyeceğini düşün. Bence yaparsın. Zaten vajinismus olmayanlar bile anca bi ayda normal birliktelik yaşıyo deneye deneye hergün milim milim ilerleyerek n biz ilkinde olmadı diye korkularımıza yenildik. Zamanı boşa heba ediyoruz

Hicbise bilmeyenler ogrenmek icin ugrasmayanlar skntı yasamiyo aslinda biz biseyleri bildigimizi saniyoruz onlarda yalan yanlis oldugundan bu halde oluyoruz banada senin canin cok tatli evlenmicek misin diyen cok olurdu al iste sonrada direk demek evlenince canim cok aciyacak fikriyle bu duruma getiriyolar beynimizi ben kizlik zarinin zaten delik oldugunu universitede bi arkadasim soyledi de oyle ogrenmistim dusunun durumun vehametini

Cok haklisin ablam da oyle diyor asama asama ilerlemis onlar da balayindan dondukten sonra. Bilmeyenler icin dogal ama biz de korkarak uzatiyoruz sureyi. Cesaretli olmak lazım. Bu dert bitince nasil hafifleyecegim hayallerimi susluyor zaten. 1 yildir cok yoruldum. Insallah sen fe kisa surede halledersin benimki kadar uzamaz. Ben egzersiz isine cok gec basladim hatam o oldu.

Ben de evlendikten sonra ogrendim cok iyi bir universitede okudum bu arada. Hani cahilligim sadece bu konuya özgü diye söylüyorum biz niye boyle olmusuz hata ailelerde galiba . ben kizima her seyi anlatırım tek tek bilsin de cekmesin benim gibi

Valla hata kimde nerde o buyuk bi karmasa aslinda herkesin herseyin biraz payi var bende cok pismanim egzersizleri salladigim icin cunku daha evliligimizin ilk aylarinda baslamistim egzersizlere sonra ilerleyemeyince biraktim baska cozum yollari aradim sonuc bizimde 1seneyi gecti ve ben tekrardan egzersizlere basladim 3.denememde 10cmlik aparatla calistim basta bu azmi gosterseydim smdi dogal seyrinde ilerleyen bi evliligim olabilirdi

Gerçekten artik çok yoruldum ve çok sıkıldım. Parmagini kipirdatmayan bi insan icin daha ne kadar emek verebilirim bilmiyorum. Hicbir istek heves kalmadi napicam bilmiyorum. Bazen yanlis bi evlilige vucudun verdigi fiziksel tepki mi bu vajinismus acaba diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…