Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Cnm ilk olarak parmaklarinla baslamalisin. Serce parmaginla basla isaret ve orta parmak olarak devam et sabirli ol hicbir zorlugu yok yeterki kendine guven. Eger orta parmagi da yapiyorsan iki ve uc parmak olarak yap

Psikolojik destek için pskiyatri mi psikolog mu daha uygun olur arkadaşlar?
KENDİ PİSKOLOGUN KENDİN OLUCAKSIN İLK ÖNCE İNTERNETTEN AÇ VAJİNANIN YAPISINI İNCELE KENDİ VAJİNANI TANI SONRA NEFES EGZESİZLERİYLE BİRLİKTE PARMAK ÇALIŞMALARINA BAŞLA ÇOK DEĞİL BİR HAFTADA YENERSİN YETERKİ İNAN EMLA KREM VE SU BAZLI KADINLAR İNCİN KAYGANLAŞTIRICILAR VAR BUNLARI KULLANMAN YETERLİ İNAN BAŞARIRISIN ÇOK BASIT BİŞEY EMİN OL YAPTIKTAN SONRA BUNUN İÇİNMİ BUKADAR BEKLEMİŞİM DİCEKSİN

Canım ben doktor kontrolüne gittiğimde ilişkim zor olacağı için doktor baktı ve direk ameliyat demişti bana.
Ve hemen oldum zaten 15-20 dk lık bişey lokal uyuşturuluyo orası. Hiçbir risk yok.Masadan kalkıp yürüyerek eve gittim ve operasyon sonrası reglin onda biri kadar kanama oldu:) Bir günde geçti.Ve muhtemel acı çekerek gireceğim ilişkiden kurtulmuş oldum. Rahat ettim. Başka bir doktora daha görün istersen. Benimki muayene eder etmez, operasyon demişti çünkü,senin durumunu bilemedim doktorun neden böyle demiş?

Edit: Gitmişsin zaten başka birine daha,pardon::)
Zorunlu görmüyorlarsa senin engel teşkil eden bir durumun yok demekki. Ben ilişkiye girememe durumu yaşamadım o yüzden bu konuda sağlıklı bir ifade veremem ama ameliyat konusu geçince yazmak istedim. Doktorun ne diyor peki ne öneriyor bu durumda?

Cnm ilk olarak parmaklarinla baslamalisin. Serce parmaginla basla isaret ve orta parmak olarak devam et sabirli ol hicbir zorlugu yok yeterki kendine guven. Eger orta parmagi da yapiyorsan iki ve uc parmak olarak yap
Teşekkür ederim kimseye anlatamıyordum buradan yazmanız bile benim için motivasyon oldu tavsiyelerinizi denicem

Gitmiş olduğum kadın doğum uzmanı gi jel verdi emla krem deneyip

Vallahi doktor önerileri şöyle en baştan yazayım. İki aylık evliyken yaklaşık on ay önce bir doktora gittim o bana zarın biraz kalın cerrahi müdahale gerekebilir uç gün sonra gel daha tecrübeli bir arkadaşım var bir de o baksın dedi. Gittim ikisi birlikte baktılar ve tecrübeli doktor cerrahi müdahaleyi daha küçük yaşlarda yapıyoruz şimdi buna gerek yok dedi aynen bu ifadeyi kullandı. Diğer doktor ise bana çıkarken şöyle dedi: ilişkide kanaman biraz çok olabilir öyle bir durum olursa gel. Benim kafam o zaman da allak bullak olmuştu. Hep çok kalmayacak gibi hissettim. Eşimin elini bile ittim. Bunca zaman geçti. Bu hafta da iki ayrı hastaneye iki ayrı doktora gittim ilkine anlattım olayları, baktı zarıma ve şöyle dedi: üç tip zar vardır, seninki en zoru, diğer iki zar tipinden olsa ben sana vajinismus diyebilirdim ama şuan diyemiyorum, ben derim ki senin zarının bir kısmını cerrahi müdahaleyle alalım sonra ufak bir psikolojik destekle halledebilecegini düşünüyorum dedi. Gayet tatlı sevecen anlattı bunları zar tiplerini çizdi. Benimkinin ortasında ufak bir delik varmış. Diğer son gittiğim doktor ise biraz sert bir kadındı. On ay önceki olayı anlattım sadece son gittiğim doktoru önce söylemedim bana dedi ki ben eğer bir delik varsa ki regl oluyorsan delik vardır cerrahi müdahale önermiyorum zaten bunu aldırmak psikolojik sorunu halledecegin anlamına gelmiyor ama yine de bakicam zarina dedi. Baktı ıkın dedi tamam dedi. Geçti. Asistanina da psikiyatriye yönlendirildi yaz dedi daha ben giyinirken. Sonra ben bir doktora daha gitmiştim böyle demişti sizin görüsunuz farklı napcam ben dedim düşün karar ver sen ama ben ameliyat etmem dedi. Miyoma da çoğu doktor ameliyat der ama ben onu da ameliyat etmiyorum dedi. Ketum biriydi ben de çıktım daha fazla soru sormadım. Psikiyatri halledemezse gelirsin dedi. Ama ben artık denemeye daha çok korkuyorum önceden bile korkuyordum şimdi bir doktor daha zarıma kalın dedi zor bir tip dedi. Bütün doktorlar Devlet Hastanesi'ndeydi.

Kuzum yaşadıklarının aynıni bende yaşadım ilk doktor banada ameliyat dedi zar yapısını çizdi iyiki zorlamadin dedin zorlaşan hastanelik olurdun dedi zarın çok kalın bik bik ameliyat fln fln .
Başka doktora gittim o kadın setti bana saçmalama fln dedi senin sorunun. Psikolojik dedi orada bir duvar yok delik var zar yırtılması delinmesi diye birşey yok zaten zar zedelenir fln fln eşimi çağırdı onada anlattı ben ama nasıl ağlıyorum sabrım tukenmisdi ama dedikleri mantıklı geldi (2side özel) sonra devlette psikiyatriste gittim 20 dk konustu kadın çok anaçti ve aklım temizlendi burdaki arkadaşlarından sayesinde emla krem ve jelle parmak egzersizle yendim çok şükür hatta ve hatta kanamadi bir sızıntı şeklinde toplasan 5-6 damla gelmedi peçete sildim gecti içini karartma parmak egzersizleri yap orası hissislesiyor ve kafan rahatliyor

Bugün deneyelim dedik egzersizle başladım uyuşturucu krem sürdüm ama aparatın en büyüğünü alırken sanki rahim yırtılıyordu o kadar acı hissetim ki gözümden yaş geldi ağladım aparatı aldım bir şekilde ama P. Olmadı girişi sağlayamıyorum bütün kaslarımı kitliyorum çünkü duyacağım acıyı biliyorum

Ama sizinkine kalın diyen doktor özel hastanedeymis oralarda gerek olmasa da ameliyat diyebiliyormus doktorlar. Devlette de böyle bir durum olabilir tabi ama bana devlette çalışan iki doktor kalın diyip cerrahi müdahale diyip diğer ikisi ifade olarak sadece cerrahi müdahaleye gerek yok diyince çok çok kararsız kaldım. İnanın ben de şuan kendimi büyük bir boşlukta ve çaresiz hissediyorum zarı aldırmak beni rahatlatacaksa ve tabi ki herhangi bir riski zararı yoksa aldirayim diyorum. Ama daha önce hiç ameliyat falan da olmadım dolayısıyla biraz tedirginlik de var. Bide ailelerimizin falan tabi ki bilgisi yok durumdan yanı yanımda bir tek eşim var bunu danışabilecegim konusabilecegim. Ailelerle aynı şehirde bile değiliz. Onlara danisamiyorum konuyu. Yakınım olan kimseye danisamiyorum. Ve bu da insanı daha çaresiz hissettiriyor. Canı da çok tatlı bir insanım cesaretsiz biriyim. Bu doktor görüşlerinden sonra evde nasıl olur onu da hiç bilmiyorum

Canım Rahime değmesi için aparatın çooookkk uzun olması gerekir rahim çok uzakta bi ebe bana vajen maketi göstermişti ordan da biliyorum

Kuzum ilk bir parmak çalışmaya vasla bu emla krem ve jelle gidisatini gör sonra ameliyat dedi küçük bir operasyon ama sonuçta narkoz var ve ameliyattan 1 ay sonra ilişki öneriyorlar ve dedim gibi zar esnek ve parmakla onu hissislestirebilirsjn

Kuzum canın yanması tamamı ile psikolojik aynı şeyleri bizde hissettik oyuzden acı olunca verilince kasımında durun diyoruz çıkartma aparatı bekle derin nefes al ver gerekirse birşey oku dinle ilgini dağıtıcı rahatla gorceksin o acı hissi gecicek ve rahatlatıcı tekrar yavaş yavaş devam et

Ayrıca vajinanın dar fln desem sen ilişkide yaşadın bu korkunun da gitmiş olması gerekiyor cem keçenin kitabı var muydi sende ?

Ayrıca vajinanın dar fln desem sen ilişkide yaşadın bu korkunun da gitmiş olması gerekiyor cem keçenin kitabı var muydi sende ?
ben aparatı canım da yansa alıyorum ama p. Neden alamıyorum gireceği zaman vajina resmen kapatıyor kendini bütün kaslarım kasılıyor acımasından korkuyorum. İlişki yaşadığımda hiç böyle değildi bu acıların hiçbirini yaşamadım şimdi niye yaşıyorum Cem keçenin kitabı yok ama videolarını izledim

x
Kuzum kasilinxa bekle sonra devam et herşey beyninde bitiyor neyin açıtacağını düşünüyorsun ilk o aklındaki soruyu yok edelim

Kontrol sen de mi eşinde mi ? Sen elinle kendin yerleştirmeye çalış eşin itsin.elinle girişe getir üç defa nefes egzersizi yap ve ıkınık vaziyette nefes verirken popoya eğimli değdir,tekrar nefes yap ıkınık vaziyette sen nefesini üflerken eşin hafifçe itsin bunları yapsan olur zaten ilişki.Eşine mi güvenmiyorsun ? Hafif it talimatına uymayıp birden iteceğinden mi korkuyorsun ? Aparatı Alıp eşini alamaman eşinle ilgili bi sıkıntı olduğunu düşündürüyor bana

Burda yazılanları uygulamiyor gibisin.

bende acıcak korkusu var eşime güveniyorum onun parmağını aldım ama p. acıtacağını düşünüyorum eşim iteceği zaman ben geri çekiliyorum korku var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…