Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Sevgili Kadınlar Kulübü Kadınları, merhaba.
Hepimizin bir hayat hikayesi var... Mutlu anları, unutamadığı zamanları, hüzünleri... Bu başlık altında buluştuğumuza göre de hepimizi derinden etkileyen ortak bir acıyı paylaşıyoruz.
4 yıl oldu evleneli, ne yazık ki hala ilk birleşmeyi yaşayamadık... Anlayışlı, destekçi, güven veren ve destekleyen ve bunca zamana rağmen bana inanan bir eşim var fakat bir türlü olmuyor...Olmadıkça kendimi eşime karşı daha da mahcup hisseder oldum, duygusal olarak büyük bir boşluk oluştu.Evliliğimiz cinsellik üzerine kurulu değil, mutluluğumuzu tepetaklak eden bir durum da değil bu ancak insan olsun istiyor işte... Bebek de istiyoruz. Elbette önceliğimiz doğal yolları denemek de insan yapamadıkça eksiliyor, eksildikçe daha da yok olmuş hissediyorum kendimi.
İki yıl önce başka bir sebepten gittiğim kadın doğum doktoruna durumumu anlatmıştım. Vajınal muayeneyi kabul etmedim -yaklaşımı da hoşuma gitmemişti açıkçası- , çatalda kızlık zarı muayenesi yaptı sadece. Esnek aslında çok rahat yapabilirsin, dedi. Yapamadım tabii.
Hayatımın her alanında mükemmelliyetçi ve detaylara önem veren biriyim. Bu durumun da beni etkilediğini düşünüyorum çünkü gerçekten bilmiyorum bu işin nasıl yapılacağını. Bilmediğim için de yapamıyorum. Kendi kendimi telkin ediyorum; Rabb'im bizi mükemmel bir şekilde yaratmış, akışına bırak, zaten görevi bu, haydi bak bu sefer olacak, hazırsın. Yok, yok!Olmuyor...
Bu aşamaları bitirip hayatlarına daha güzel bir yol açan arkadaşlara seviniyorum, kendim içinse çok üzgünüm...

Parmak egzersizi vajina tanima nefes kegel egzersizleri tarzı şeyleri denedinizmi hic

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Vajina tanıma, akademik bilgiler okuma ve kegel çalışmaları olumlu;parmak egzersizi başarısız. Zihnimde bir iticiliği var. Eşim önşevişme ile ıslanma olduğu zaman vajinamın renginin değiştiğini ve açılma olduğunu söyledi. Ne kadar istekli olsam da zihin olarak birleşme anına odaklanamıyorum. Beni durduran şey, o anın nasıl olacagını,tam olarak ne yapmam gerektiğini, ne hissedeceğimi bilememek sanırım. 3 yıl öncesinde bir kez farklı şeyler hissettim. Yakınlaştığımız sırada nasıl olduğunu bimiyorum, tamamen bilinç dışı birkaç inleme olmuştu.Acı veya bir rahatsızlık hissi yoktu. Burada yazan arkadaşların yorumlarına göre gerekli ıslaklık olduğunda penisin girdiğini anlamıyoruz. Hep o anı düşünüyorum, acaba aslında olmuştu ama biz anlayamadık da devamını mı getiremedik diye.

Kayganlaştırıcı jel öneren arkadaşlar, ıslaklık olmasına rağmen kullanmak gerekli mi bu jelleri ?
Uyuşturucu kremin gerçekten faydası var mı ve tam olarak ne işe yarıyor ?

Kayganlastiricilar ise yarıyor iyice kayganlasmasini sağlıyor vajinanin ben bebe yagi ile aynanın karşısına geçip önce dokunarak ona alışmaya çalıştım iki dudağı doktorun baktığı gbi çekerek vajinanin içine baktım ve boşluk olduğuna kanaat getirdim kendimi güzel şeylerle dusundum müzik dinledim zihnimi herşeyden arindirdim bunu yapmam gerekiyordu inandım ve 1.5 yila ziyan etsemde geçen hafta parmagimi sokmayı denedim nefes ile bebe yagi sürdüm guzelce rahat bi şekilde kendimle ilgilendim inan güven yemin ediyorum ben imkansız bir insandim asla kendi vajinama bakamazdim doktora bile gitmeye çok korkuyodum doktorun elini çektiğimi biliyorum korkudan ağlaya ağlaya ama şimdi bir adım attim sende inan bir kac gun nefes kegel ayna yap bumlari

Uysturucu ile kayganlastirici acıyı azaltiyo ve rahatlamani sagliyo en azından girişteki acı olmuyo pn..si kendin elinle vajinana yerleştirmeyi denedinmii egzersizler sonrası bunu yapıp derin nefes alırken vajinaya yerleştirip nefes verirken ikiniyosun ve içeri girmek kolaylasiyor

Kizlarrr hayirli geceler diliyorum beni bilen simdi bana cevap vereblrmi vajinimus vakasini yenmis olan simdi gelelim konu yenmemis arkadaslar da belki benim denedigim pozisyonda yenebilir ben kendimi yenmiş sayiyirum neyse biz esimle yan deniyorum popom esime dönük oluyor yataga yan yatiyoruz popo baya bir domalik duruuor rahatca girmesi icin esiniz fe biraz egimli duruyor nasıl rahat edebiliosa ben byle alabiliyorum amaaa hepsi sanurim grmiyor bu ay bu pozisyondaydik surekli bu pozisyonu uyguluyoruz genelde bu pozisyonla yapardij ama penis bacaklarimin arasinda olurdu grmezdi esim bacaklarimin oralara bosalirdi bu sefer delige giriyor penis ve sperm falan yok yabi giriyor delikten bakmaya çalışıyorum deligin oralardada sperm yok sizce ben penisi ne kdr aliyorum esimde anlayaniyor bende anlayamiyorum aci yok arada boyle ilerledikce aciyor ama ikinmaua devam ediyorum sizce ne kdr griyordur spermler fln yok ortada

Günaydın arkadaşlar...dün ben eşimle birlikte olmaya çalıştım ona p..n girmedi nefes aldım verdim ıkındım olmadı .anestol kullandım jel kullanmadım.normalde serçe parmağımı alabiliyorum..ama dün gece p...si alamadım birlikte olmadan önce egzersizlerinin Hepsini yapınca orası açılır mı...birde yerinide bulamıyoruz ıkınıyorun ama gitmiyor bana yardım eder misiniz teşekkür ederim.

Kızlar bende 18 aylık evliyim ve vajiyim yapmadığım şey kalmadı kadın doğumunada gittim psikiyatriyede hocalara bile gittim ve sonuç hala aynı artık öyle bi raddeye geldim ki boşanmayı düşünmeye başladım parmak egzersizleri vs herşeyi yaptım parmağımıda soktum htta eşim bile parmağını soktu kayganlaştırıcı uyuşturucu kremlerde sürdümsede faydası olmadı eşimede yazık günah zaten bu konu yüzünden pireyi deve yapıp kavga kıyamet gidiyo yardım edin bana nolurrr

Evet canım bu iş olmadığı için huzursuz oluyoruz ama çok denemek lazım sanırım pes etmeden yılmadan..

Canım Merhaba, deneme aşamasında acaba eşin ereksiyonunu kaybediyor olabilir mi, eğer öyleyse ereksiyon içöin ilaç almasında fayda var denerken. Birde çift parmak egzersizi yapmış mıydın. Çift parmak girdikten sonra iki parmağı vajinada yanyana getirip esnetme germe yaparsan daha rahat olabilir. Egzersizler günlük 10-15 kez yapmanı tavsiye ederim.

Merhaba Canım, bende de oluyordu bazen egzersizi çok rahat yaparken bazen yapamayabiliyoruz. Bu çok normal bir durum bunu bilmeni isterim. Her zaman cinselliği istemeyeceğimiz gibi her an egzersiz içinde rahat olamayabiliriz. Özellikle adetten 5 gün önce ve sonrası birde yumurtlama dönemi vajina çok hassas olur o zamanlarda zorlanabilirsin bu normal. Dilersen baş parmak ve sonrasında 2 parmak girişini de dene egzersizine devam et elbet olacaktır. Egzersiz yaparken her bir parmak için günlük 10-15 kez git gel yapman gerekebilir. Hepsi geçici hiç korkma.

Merhaba seninlle aynı psikolojiyi yaşadım kendimi sucladim bazen esimi sucladim icimden kendime de çok kızdım ya olmazsa hiç diye ama düşündüm kendime de esime de kızmaya hakkim yok bu psikolojik bir rahatsızlık kendini kötü hissetme boşanmayı dusunme ve kavga etme aksine bunu atalatabilmek için eşinle daha iyi olmaya calis konus onunla seni de anlıyorum ama bende elimden geleni yapiyorum inan bende zorlanıyorum ama beraber asicaz de ve esini itme onunda sana destek olmasını sağla boşanmak cozum değil bundan dolayi, kendini toplamaya calis

Teşekkür ederim evet artık başlıcam egzersizlere inş..

Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum lütfen bilen arkadaşlarım cevaplasın şimdi biz vaniya aparatlar sokuyoruz ya da parmak egzersizleri yapıyoruz ya bunu yaptıktan sonra gusül abdesti almamız gerekiyor mu sonuçta oraya birşey giriyor.

bunu bende düşünüyorum ya ve benden mesela değişik bi akıntıda gelmişti acaba gerekli mi

Merhabalar buraya önceden de yazmıştım sağolsun arkadaşların motivasyonu ve okuduklarımla egzersizlere başladım burası iyi ki var ve yaşadığımız bu zor süreçte kendimizi yalnız hissetmememizi umudumuzu korumamızı sağlıyor.egzersizlerim sonucu bir haftadır orta parmağımı sokabiliyor ve git gel yapabiliyorum bu bile beni o kadar mutlu etti ki gerçekten hiç acı hissetmedim fakat iki parmağımı sokmaya çalışıyorum kayganlaştırıcı kullandığım halde kesinlikle olmuyor bunu nasıl yapabilirim öneriniz var mı?

Evet canım bu iş olmadığı için huzursuz oluyoruz ama çok denemek lazım sanırım pes
Evet bazen kaybediyor ilaç aldık kullandı çift parmak denedim ilk başta kastım ama sonrasında sorun yaşamadım hatta bi denememizde 1-2 cm kadar içeri girebilmişti ama ileri gidemedi duvar gibi bişey olduğunu söyledi biz tam yoluda bulamadık galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…