Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

İyi doktor olmadıqca bu durum dahada artıyor doktorum beni hep korkuzuyorduki eşime izin veriyim. Hamileyken bana yardımcı olmak dansa eşine izin vermez sen bebeyin ölücek dedi. O kadar stres kecirdimki dahada kotu oldum

İyi doktor olmadıqca bu durum dahada artıyor doktorum beni hep korkuzuyorduki eşime izin veriyim. Hamileyken bana yardımcı olmak dansa eşine izin vermez sen bebeyin ölücek dedi. O kadar stres kecirdimki dahada kotu oldum
Azeri olduğunu bilmiyodum sizin orda adetler değişik sanırım keşke oldu deseydiniz hamiledekalmışsın eşin ne diyo bu durum için seni zorluyomu olsun diye yoksa oda doğumdan sonra mı diyo ya ne biliyim biraz karmaşık bi durum sanırım hamile olmasan burdaki arkadaşlarda daha fazla yardımcı olur ama hamile olduğun için bişey de diyemiyoruz

Evet burda düğünün sabahı kanı gormeliler kapıda olmağını bekliyolar. Bu güne kadar bana tek destek olan yardımcı olan eşimdi. O çocuk olsun sonra yavaş yavaş düzeliriz diyo ama yapması için ben mecbur ediyorum ki birazda olsa birlikte olsak yollar açılır doğum daha kolay olur

Hakkında hayırlısı olsun canım dene o zaman parmak egzersizi eşinle dene zaten şuan hafif açıklık vardır diğilmi hamilesin yaa canım

Lütfen hamileyken parmak egzersizi yada benzeri şeyler yapma.Hamile olmadığımız halde bile egzersiz esnasında mantarmış, iltihapmış bissürü şeylerle uğraştık.Hamilelik hijyen ister, kendine dikkat ister.Elini, kolunu, aparatı yada her neyse ne kadar dezanfekte etsende vajinanın kendi yapısından daha temiz olmuyor.Kulaktan dolma yalan yanlış bilgiler, yada araştırırken okuduğun şeyler seni asla yanıltmasın.Sen bir anne adayısın..ilişkiye girebilmekten çok daha özen gerektriceceğin birşey var oda bebeğin.1 Ay beklemen çocuğunun sağlığından önemli değil.Kolay doğum yapmak istiyorsan bir sürü egzersiz zaten var hamileler için.Ama burada anlatılan vajinismus yöntemleri şuanda kesinlikle sana göre değil bunu unutma derim.Sorduğun ve akıl danıştığın kişilerin yap yap bişey olmaz demesi seni yanıltmasın.

Aynen öyle bende bir Sefer doktora gittim alttan muayene edecek vajinismus geçmişim var biraz korkuyorum dedim tamam hiç acımıcak korkma dedi sonra ben nefes verirken ilerletseniz olurmu dedim ben nerden bileyim senim nefes vermeni nasıl bir doktorluk yapıyorum böyle diye söylendi. Sonra nasıl yendiğimi sordu evde kendim yendim dedim suratıma alaycı tavırla baktı. Kendim sanki kötü birşey yapmış gibi hissettim. Bazı doktorlar o kadar iticiki hiç empatileri Yok. Kendileri yada çocukları bu hastalığa yakalanmış olsa ne olacaktıZ sanki biz çok mutluyuz bu durumdan. En çok bizim psikolojimiz bozuluyor daha aferin Azminize kendiniz başarmışsınız deyip gaz vereceğine motivasyonu düşürüyor.

Canım orda nasıl ama burda bebeğin durumuna göre normal yada sezaryen olmasına doktor karar veriyor birazda. Sen doktorla konuşsan aileden kimse bilmese Doğum normal olması imkansız sezeryanla alacağız dese olmaz mı? Senle eşinden başka kimse bilmesin. Sonuçta hasta mahremiyeti var.

Allah her kese yardımcı olsun ama cok zor birşey
Burda yok bize fikir soranda yok. Hatta bazı doktorlar sezeryan olması gerekene normal yaptırtanlarıda var. Allah büyük kısmet bebeyim ters belki hiç dönmedi sezeryan olmak zorunda kaldım.

Yardımlarınızı için her kese TSK ederim. Allah vaginizim olan herkese yardımcı olsun. Cocuk sahibi olmak isteyenlere de kısa zamanda nasib etsin İnşallah

Ben vajinal muayene ilk defa olcam vaji geçmişim var ben işaret yapınca başlar mısınz dedim ,doktor olan benim dedi vajinusmus bölümünden randevu al sorununu hallet öyle gel dedi.Ben artık vaji Değilim ama dedim.Bu öneriyi sunuyorsan vajisin dedi.Ya dedim sadece yavaş olacaksınız ben ıkınacam öyle yani..ok dedi ama dediğimi yapmadi neyse ki idare ettim durumu sırf beni savsaklamasına izin vermemek için .
Bi tanesine de demiştim ki aparatımı getirsem sokar mısınz eşim yanaşmıyo? Eşinin pns soksana işte ne uğraşıyor aparatla demesin mi ? Kahkaha Attı bi de ..Oturup onlara birer ders vermeli

Ben anlamıyorum gerçekten bu doktorları. Kötüsüne denk gelmissin sanırım. Yaşamayan bilemez sonucta ama onlar doktor bilmeliler.

Bende hafta içi PKO şüphesi için bir kadın dogum doktoruna gittim. Çocuk istiyormusunuz vs diye sorunca vaji oldugumu söyledim. Önce onu halledelim dedi. Tatlı tatlı konustu. Reglin bitince gel dedi. Şimdi bitmesini bekliyorum. İnsallah çare olur. Tükendim artık.

Şimfiye kadar kimseye doktor önermedim ama sen sanırım bu işi doktor eşliğinde yeneceksin canım en son neler yaptın bu arada ? Hiç uğramadın da Çoktandır

Bazı doktorlar çok değişik anlam veremiyorum şaşırdım okurken ben bi doktora giitim kistten şüphelendi alttan bakmak istedi ben o an kasıldım korkuyosan kalk dedi resmen bana o an psikolojim alt üst oldu canım yandı ve işlem bittikten sonra korkulcak ne varmış dedi alaycı bi şekilde ve bn o olaydan sonra eşime yanaşamadım korkumdan hamileykende bi doktora gittim bebeğin kalp atışını alamadı alttan bakalım dedi korkuyorum dedim vaji yaşadığımı söylemedim o an annem vardı yanımda sonra doktor korkma canım dedi sen derin derin nefes al ver dedi dediğini yaptım sakinleştim ve nefes alıp verirken hafif ıkındım o an yavaş yavaş besmele çekerek aleti yerleştirdi bitti korkma hepsi bu kadar canım çıkarken çıkıyorum canım kendini hazırla dedi bazı doktorlar çok kötü ama bazıları çok tatlı doktor işi tamamen şans işi canım

Evet Jinekolog çok önemli.Allah iyilerle karşılaştırsın.Bu konuda hem anlayışsız hem bilgisiz olmalarını anlayamıyorum.Bir dk içinde iki alet yaptı benimki de ama sonuç olarak bişey yokmuş kızlar relax olun.

Ama şunu da Söyleyeyim : "eşinin penisi sok aparatla uğraşacağına " cümlesi kulağıma küpe oldu.Eşimle ondan sonraki denememde pns ı aparat gibi düşündüm ve soktum :)))

Aynen katılıyorum şuan çocuk düşünüyomusun sana ne için bakmışlardı

Aynen katılıyorum şuan çocuk düşünüyomusun sana ne için bakmışlardı
Evet eşim bebek işine ikna olunca gittim hamilelik öncesi kontrol yaptırdım.kist miyom var mi dşye baktı sanırım.başka bileye baktı mi bilmiyorum da kist miyom gözükmüyor dedi,şükür.hamilelipe engel bir durum var mi diye baktırayım kü sonra vakit kaybı Olmasın dedim

İnşallah rabbim tez vakitte verir bana da verir tekrar hayırlı sağlıklı bi bebek ve isteyen herkese inşallah

Ben spekulumu alamadım bir türlü hatta o kötü davranan doktor öyle korkuttuki bağırmalarımı dışardan eşim duymuş. Sadece ultrasonu alabiliyorum. Bir daha kendi doktoruma gidersen spekulumu almaya çalışacağım o daha anlayışlı davranıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…