Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Canım batma hissi oluyor mu artık
Soyle anlatayim
Ilk aparati kalinlastirmaya basladigimda o batma hissi aci ..hissediyordum ama biliyordum orasi vagina agzina yakin bir yer (idrar deligine carpiyormus).kalin oldug icin aparat parmaktan ayrlayamiyordum yonunu..soyle bir cozum buldum yaptigim apartin ucunu inceden kalina yaptim ve sorun cozuldu yani o aci batma olmuyor..
Kasilma baski oluyor icerde oda kaslarimi gevseeye calisarak asiyorum
Umaril cevaplayabildim.

Evet zaten o batma ilk girişte oluyor.Size zahmet olmaz ise yaptığınız aparatı çekip buraya atabilir misiniz

Ben de aparatin ucunu inceden kalina yapmaya calistim. Künt bir uc olmasin diye. En son 9 cmden 10cme gecerken baya zaman kaybetmistim cok zorlanmistim ama alabildim buyuk ugras sonucunda. O egzersizden birkac saat sonra da adet oldum smdi biraz mola. Umarim adetim bitince bir sonraki adete kadar yenebilirim. Kizlar hepimiz hallederiz insallah en kisa surede

En kaşın aparat 12 cm mi olacak acaba

Merhabalar bende 2 senedir evliyim. Ha bugun ha yarin derken 2 sene geldi nasil oldu anlamadim
Bile . Hep yarin yarin biraz daha zaman gecsinlerle gitti evliligim. Pismanlik sucluluk hissi... ister istemez edilen kavgalar. Herseyi buna baglamak.
Arkadaslar ben okudugum kadariyla parmak egzerside hic yapmadim aslinda tam deneme yaptim bile diyemem. Hep o andayken kasilip korkup itiyorum cekiliyorum. Ama dokundurma bacak acma sikintisi yok. Sadece o anda oluyo. Kuruluk var ama yapma anina bi gelebilsem zeytinyag vazelin gbi seylerle ilerlicem insallah. Wemcaine sprey aldim vajina icini uyusturuyormus burda okumustum 1 ay oldu ama daha denemedim. Doktora gtmek istedim ama cok asiri pahalilar. Sonum umarim o olmaz ama en sonunda gerekirse mecburuz. Okadar cocuk sahibi olmak istiyorum ki sirf bnun icin kendimi cok cok zorlucam. Tabiki evliligim icinde. Parmak egzersizleri nasil oluyor zormu insan kendine yapabiliyor mu oda can acitiyor mu acaba.???

Merhaba kesinlikle bu aciyor fikrInden uzaklamalisin
VucudUmuzu cinselligi dogru tanimadimigiz icin bu duygulara kapilip bilinc altimizi istemsiz reflexlere reslim ediyoruz. Dr cem kece nin youtube da iki videosu var bu korkulari anlatan vaginismus anlamamiza yardim ô Cok iyi video lar mutlaka izlemeni tavsiye ediyorum.
Bir cok m uzman dr sexolog var bulabirlisin Cok guzel icerikli video lar. Sonra vajinanin anatomisini inceleye calis dokun ..anestesi spreyi degil de ilk basta kayginlastirici kullanarak parmak ezsersizlerini dene.. kegel egzersizlerini ogrenerek vucudunu kaslarini rahatlat .
Ben ezsersizleri yaparken kasildigimda hep bunlari dusunuyorum umarim yardimci olabilmisimdir

Tesekkur ederim. En yakin zamanda denicem. Ozaman spreyi biraz rahatladigimda yapmak mantikli. Ama parmak egzersizi bana daha da kotu geliyo dusununce . Kendi prmagim ama onuda yapamam gbi ama denemek lazim tabiki her yolu . Tamamen beyinde ama iste ona hukmetmek lazim ne olabilir nekde aciyabilir diyorum diyorummmm o an hersey bityo

Başlangıç olarak bir kulak çubuğu al ve vajinana sok.Bu seni ilk aşamada rahatlatıcak ve beynin oranın boş ve kapalı olmadığını kabul edicek.Kulak çubuğunu hallettikten sonra diyer aşamalar en kolayı.Mühim olan cesaret toplayıp başlamak.Kulak çubuğunu sokabildiğin an bu işin %50sini başardın demektir.

Ilk isin bir yerden baslamak olsun bir kere baslayabilirsen emin ol devami gelicek bende baslarda boyle hissetmistim zaman la daha rahatliyorsun

Nasil yapicam nasıl edicem diye olamayacak diye korkuyordum..Ama ışte herşey beyinde. Eşimin yaptığı aparatlar etkili oldu. Bu arada ilk birleşmede fazla kan gelmedi. 2 gün sonra yapınca bu sefer fazla geldi. Zevk almadım ama nedendir acaba. Eşim afedersiniz çabuk boşaldı diye mi acaba. Eşim çok uğraştı cok destek oldu 15gün boyunca kendi kendine apartlar hazırladı yönlendirdi egzersiz yap diye. Bu yüzden de diyemedim zevk almadim birşey anlamadım diye. Anestol krem sürdüm ondanda olabulirmi

ben yendim cok şükür canı inşallah yenmeyenere yardımcı olmak için duruyorum hala inşallah sana da yardımcı olruun hemen baslayalı o zaman dokunabiliyor musun bakabiliyor musun ? :)
Canim benim bana yine yardimci olurmusun? Hangi pozisyonu kolay olmasi icin deneyim?
Ben üst ve yatak kenarimiydi?
Ben 2 parmak egsersizini yapabiliyorum ve kendini iliskiye girmeye hazir hissediyorum. Esimde cok mutlu ve heycanli. Bu hafta sonu deneyelim dedik. Gecen hafta sonu yapcakdik yine erteledim bahanelerim hazirdi.
Olmazsa cok üzülürüm bu yüzden tam olarak neler öneriyosunuz...

Egzersizleri yapabilenlere sorum olucak: Sizde ilk zaman parmak egzersizini basardiginizda cok aglama ve bütün vücutta titreme yasadinizmi? Benim gittigim cinsel terapist dediki,aglamak geliyorsa mutlaka agla hickira hickira ve titremeye devam et kasma kendini dedi. bu iki sey vücudun negativ enerjisini disariya vermekmis, kötü seyler beyinden gitmesiymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…