- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #228.561
Evet kızlar.. ben 26 yaşındayım. Sağlıkçıyım. temmuz ayında evlendim eşimi çok seviyorum. Yaklaşık 1,5 ay yaşadım vajinusmus problemini kısa bir süre olsada inanılmaz zor günler yaşadım. Sonunu bilmediğim bir yola girmiş gibiydim. Evlenmeden önce aklıma böyle bişey hiç gelmemişti, hatta bunu yaşayanları duydukça çok şaşırıyordum nasıl olmazki diye! Kadın doğum bölümündede uzun zaman çalıştım aslında herşeyi gayet iyi ve net biliyorum.. evlendim düğün günüm çok yorgunduk zaten denedik ama fazla üstelemedim yorgunum diye olmadığını düşündüm.. sabah tekrar akşam tekrar derken bi süre geçti ve olmuyordu. Korkmaya başladım bende vajinusmusmu olucam dedim. İnternetten araştırmaya başladım, burdaki yazıları okudum, parmaktı oydu buydu denemedim, çünkü kanamamın parmakla olmasını açıkçası istemiyordum. Arkadaşlarımla görüştüm fikirler aldım. Her denemem başarısızdı. Belli bir kısma kadar geliyordum devamı olmuyordu. Jel aldım yine olmadı. Sakinleştirici ilaç içtim yine olmadı. Alkol aldım ki asla kullanmam asla olmadı alkol kesinlikle denemeyin çok gereksiz.. sonrasında bunu yapacağıma kesin karar verdim öncesinde kadın doğum gidip yüzeysel bir problemim olmadığını bilmeliydim, kendi hastahanemde gittim bayan doktora, çatala çıktığımda çok korkuyordum doktorumun sayensinde çok güzel muayene oldum yaklaşık 3 5 dk vajinamla oynadı diyebilirim ve ben hiç korkmadım ıkındım, zarımla ilgili bilgi verdi çok rahat ilişkiye gireceğimi, ve kanamam olacağını söyle ve bana sen kesinlikle vjinusmus değilsin dedi eğer olsaydın ben seni böyle muayene edemezdim dedi. Kendime çok güvenim geldi o muayenede sonra kızlar kendime sonda takarken kullanılan hem uyuşturucu etkisi olan jelden aldım ve uyulturucu krem (size ilaç isimlerini vericem şuan akşıma gelmiyo) asla allerji olmadım, vereceğim ilaçları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz çünkü biz onları hastalaeda kullanıyoruz açık yaralarında yaksa onları yakar zaten. Eve gittim temiz vajinama içine doğru bolca krem sürdüm bekledim birdah sürdüm sonra jel sürdüm bekledim bundan sonrası çok önemli ! Banyoda karşıma bir ayna aldım yere oturdum ve vajinama baktım, inceledim kocaman bir giriş gördüm sonra parmağımı içine sokabilirmiyim diyw düşünürken cuk diye girdi kanar düşüncesiyle hemen eşimi çağırdım oda geldi yanında yaptım. Sonra iki parmağımı birden soktum ve ne görüyüm kızlar! Meğer hep yanlış yöne ilerlemeye çalışıyomusuz :)) kızlar deliğin yönü poponuza doğru eğer penisi bacaklarını açıp dümdüz sokmaya çalışırsanız olmaz gitmez ve canınız acır sonra orda bi duvar varmış hissi verir. Yön düz değil aşaya doğru popoya doğru! Sonra eşime gösterdim bak dedim böylemiş dedim ona izlettim kremlerinde etkisi olmuştur belki hiç canım acımadı ve kanamam olmadı kızlar! Parmaklarımız ince olduğu için kanamıyor! sonra bolca jel sürdüm hemen eşimle denedim ve oldu İçimde biraz beklettim kanamam olmayınca şaşırdım sonra tuvalaetim geldi koşarak tuvalaete girtim birden kanamam oldu hemen eşimi çağırdım onada gösterdim. Sonra yine denedim her pozisyonu denemeye çalıştım benim için o an sadece onu yapıyo olmak önemliydi.. sonraki günler jelsiz ve kremsiz devam ettim. Kızlar bakın orda bir zar yok! Orda kapalı bir et yok! Orda yurtılacak bişeyde yok! Peyniri düşünün ortasında ufak bir delik. Ve siz o deliğe delikten dha büyük bişey sokarsanız ne olur petnir yanlara doğru açılır yurtılmaz, kopmaz, bu açılım esnasındada sizin hissetmesiğiniz bi kanama olur. Gerçekten canım yanmadı. Yönünü doğru bulun en önemlisi tüm sorulara açığım. Kullandığım ilaç isimlerini yazıcam size. Sevgiler
Evet kızlar.. ben 26 yaşındayım. Sağlıkçıyım. temmuz ayında evlendim eşimi çok seviyorum. Yaklaşık 1,5 ay yaşadım vajinusmus problemini kısa bir süre olsada inanılmaz zor günler yaşadım. Sonunu bilmediğim bir yola girmiş gibiydim. Evlenmeden önce aklıma böyle bişey hiç gelmemişti, hatta bunu yaşayanları duydukça çok şaşırıyordum nasıl olmazki diye! Kadın doğum bölümündede uzun zaman çalıştım aslında herşeyi gayet iyi ve net biliyorum.. evlendim düğün günüm çok yorgunduk zaten denedik ama fazla üstelemedim yorgunum diye olmadığını düşündüm.. sabah tekrar akşam tekrar derken bi süre geçti ve olmuyordu. Korkmaya başladım bende vajinusmusmu olucam dedim. İnternetten araştırmaya başladım, burdaki yazıları okudum, parmaktı oydu buydu denemedim, çünkü kanamamın parmakla olmasını açıkçası istemiyordum. Arkadaşlarımla görüştüm fikirler aldım. Her denemem başarısızdı. Belli bir kısma kadar geliyordum devamı olmuyordu. Jel aldım yine olmadı. Sakinleştirici ilaç içtim yine olmadı. Alkol aldım ki asla kullanmam asla olmadı alkol kesinlikle denemeyin çok gereksiz.. sonrasında bunu yapacağıma kesin karar verdim öncesinde kadın doğum gidip yüzeysel bir problemim olmadığını bilmeliydim, kendi hastahanemde gittim bayan doktora, çatala çıktığımda çok korkuyordum doktorumun sayensinde çok güzel muayene oldum yaklaşık 3 5 dk vajinamla oynadı diyebilirim ve ben hiç korkmadım ıkındım, zarımla ilgili bilgi verdi çok rahat ilişkiye gireceğimi, ve kanamam olacağını söyle ve bana sen kesinlikle vjinusmus değilsin dedi eğer olsaydın ben seni böyle muayene edemezdim dedi. Kendime çok güvenim geldi o muayenede sonra kızlar kendime sonda takarken kullanılan hem uyuşturucu etkisi olan jelden aldım ve uyulturucu krem (size ilaç isimlerini vericem şuan akşıma gelmiyo) asla allerji olmadım, vereceğim ilaçları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz çünkü biz onları hastalaeda kullanıyoruz açık yaralarında yaksa onları yakar zaten. Eve gittim temiz vajinama içine doğru bolca krem sürdüm bekledim birdah sürdüm sonra jel sürdüm bekledim bundan sonrası çok önemli ! Banyoda karşıma bir ayna aldım yere oturdum ve vajinama baktım, inceledim kocaman bir giriş gördüm sonra parmağımı içine sokabilirmiyim diyw düşünürken cuk diye girdi kanar düşüncesiyle hemen eşimi çağırdım oda geldi yanında yaptım. Sonra iki parmağımı birden soktum ve ne görüyüm kızlar! Meğer hep yanlış yöne ilerlemeye çalışıyomusuz :)) kızlar deliğin yönü poponuza doğru eğer penisi bacaklarını açıp dümdüz sokmaya çalışırsanız olmaz gitmez ve canınız acır sonra orda bi duvar varmış hissi verir. Yön düz değil aşaya doğru popoya doğru! Sonra eşime gösterdim bak dedim böylemiş dedim ona izlettim kremlerinde etkisi olmuştur belki hiç canım acımadı ve kanamam olmadı kızlar! Parmaklarımız ince olduğu için kanamıyor! sonra bolca jel sürdüm hemen eşimle denedim ve oldu İçimde biraz beklettim kanamam olmayınca şaşırdım sonra tuvalaetim geldi koşarak tuvalaete girtim birden kanamam oldu hemen eşimi çağırdım onada gösterdim. Sonra yine denedim her pozisyonu denemeye çalıştım benim için o an sadece onu yapıyo olmak önemliydi.. sonraki günler jelsiz ve kremsiz devam ettim. Kızlar bakın orda bir zar yok! Orda kapalı bir et yok! Orda yurtılacak bişeyde yok! Peyniri düşünün ortasında ufak bir delik. Ve siz o deliğe delikten dha büyük bişey sokarsanız ne olur petnir yanlara doğru açılır yurtılmaz, kopmaz, bu açılım esnasındada sizin hissetmesiğiniz bi kanama olur. Gerçekten canım yanmadı. Yönünü doğru bulun en önemlisi tüm sorulara açığım. Kullandığım ilaç isimlerini yazıcam size. Sevgiler
kızlarrr.... ben geldimm... hiç biriniz beni tanımıyosunuz.. günlerce burdaki yorumları okudum, herşeyi denemeye çalıştım elbette yorumlarınız çok önemliydi çok teşekkür ederim. Ve ben vajinusmusu yendim Şuan çok güzel giden bi cinsel hayatım var. Kendime söz vermiştim yenersem burya üye olup sizlerle tecrübelerimi paylaşacaktım, size şunu çok bet söylüyorum bana inanan kişiler bunu yenecekler Herkes diyorya hani ben yaptıysam herkes yapar, asıl ben diyorum bunu, damar yolu dhi açtıramayan ben diyorum kızlar.. ben yaptım ya hepinizz yapacaksınız önemli hemde çok önemli noktalar var, bu arada sağlıkçıyım sizi kalben seviyorum öpüyorum
Görmedim pardon :)Anlatır mısinız o çok önemli noktalarıözelden mi yazalım, anlamadım?
Evet haklısınız ben vajinusmus değilim. Değildim. Ama bu korkularımı yenemeseydim vajinusmus olacaktım. Bence başarırsınız,Sizin adiniza sevindim darisi bizlere insallah. Yalniz sizinki vajinismus degil bencede:) daha once bilmediginiz bi sey oldugu icin yanlis denemeler sonucu korkmussunuz hakli olarak. Bizde ilk zamanlar duz deniyorduk ve bi yere carpip cok canim aciyordu artik carpmayacagini bilsem de asagiya dogru afedersin kayip gidecegini bilsem de cesaret edemiyorum degisik bi psikolojiartik bebek istiyoruz ve bu korkumun ustune gidiyorum ins en kiza zamanda yapabilirim
Anladım. Uyuşturucu krem ve jeş kullan, sonra bahsettiğim yöne odaklan ayna karşısında izleyerek kendin parmak yöntemi dene inan bana orası bir mağra gibi orda bi delik yok, orda bir doku var ve istenilse 12 cm kadar açılır kaslarını gevşet, ıkın tuvalatini yaparken tutup bıraktığın gibi ıkın , her ıkınmanda açılacak orası. Korkma gülümse pozitif düşün yaparım de.Olmuyorbenim kizligim bozuldu, yariya kadar da aldim bir defasinda ama tekrar cesaret edemiyorum... Nasil toplayabilirim cesaretimi acaba. Esim sanki birden yüklenecekmis gibi geliyor. Cok sinirleniyor cunku artik. Bu his yuzunden birakamiyorum kendimi offff.... Dunyam zindana dondu :'(
kadın doğuma gittim ama ameliyat demedi bana çok ince zaten bende görüyorum ama tabi ki beni geriyor. size de çok geçmiş olsunben de iki aylık evliyim. ilk iki hafta denedik olmayınca kadın doğum uzmanına gitim. kızlık zarım septalıydı benim de. doktor ameliyat yapalım dedi. ben de bir an önce kurtulmak adına kabul ettim. şimdi 1,5 aylık bekleme sürecindeyiz. sonrasında tekrar gideceğiz doktora. en büyük korkum bu illeti yenememek. size de acil şifalar dilerim...
MasaAllah yaSenin adına sevindim ama kendi adıma moral bozukluğukızlarrr.... ben geldimm... hiç biriniz beni tanımıyosunuz.. günlerce burdaki yorumları okudum, herşeyi denemeye çalıştım elbette yorumlarınız çok önemliydi çok teşekkür ederim. Ve ben vajinusmusu yendim Şuan çok güzel giden bi cinsel hayatım var. Kendime söz vermiştim yenersem burya üye olup sizlerle tecrübelerimi paylaşacaktım, size şunu çok bet söylüyorum bana inanan kişiler bunu yenecekler Herkes diyorya hani ben yaptıysam herkes yapar, asıl ben diyorum bunu, damar yolu dhi açtıramayan ben diyorum kızlar.. ben yaptım ya hepinizz yapacaksınız önemli hemde çok önemli noktalar var, bu arada sağlıkçıyım sizi kalben seviyorum öpüyorum
Yaaa lütfenn yaaa... bozmayın moralinizi birden kalkın tüm geçmişi unutun ve bugün düğün yapmış gibi düşünün, vee bırakın kendinizi. Sonuçta ölüm yok dimi, ve hiç acıda yok :) pozitif düşünün. Lütfen yeneceksinizMasaAllah yaSenin adına sevindim ama kendi adıma moral bozukluğu
Ya ben yarısını alabiliyorum ama devamı gelmiyor. Acaba yarısından sonra gitmemesi yönünü mu değiştiriyoruz fark etmedenYaaa lütfenn yaaa... bozmayın moralinizi birden kalkın tüm geçmişi unutun ve bugün düğün yapmış gibi düşünün, vee bırakın kendinizi. Sonuçta ölüm yok dimi, ve hiç acıda yok :) pozitif düşünün. Lütfen yeneceksiniz
Ben emla krem kullanıyorum çok memnunum. Girişe ve içe doğru sürüyorum. Baya uyuşturuyor. 2 parmak egzersizinden aşırı korkuyordum emla sayesinde kolaylıkla yaptım.
Size verilen ödevlerde 2 parmaktan sonra hangi aşamaya geçiliyordu?
Yaaa lütfenn yaaa... bozmayın moralinizi birden kalkın tüm geçmişi unutun ve bugün düğün yapmış gibi düşünün, vee bırakın kendinizi. Sonuçta ölüm yok dimi, ve hiç acıda yok :) pozitif düşünün. Lütfen yeneceksiniz
Bende ilk zamanlarda bir kısmını alıyordum devamı gelmiyodu ama yön çok önemli popoya doğru oşacak aşa doğrı dik bir şekilde değilYa ben yarısını alabiliyorum ama devamı gelmiyor. Acaba yarısından sonra gitmemesi yönünü mu değiştiriyoruz fark etmeden
Bı daha daha dikkat edicem. Bakalım artık insaAllah son olur kurtulurumBende ilk zamanlarda bir kısmını alıyordum devamı gelmiyodu ama yön çok önemli popoya doğru oşacak aşa doğrı dik bir şekilde değil
Papatyacim sen halledebildin mı sorununu?Hımm anladım canımm
Nerdeyse Aynı zamanlarda gitmişiz bende evliliğimin birinci ayında gittim ve tedavi oldum Allah razı olsun hepsinden çokta memnun kaldım yüzde yüz kesin tedavi ben evde kafanıza göre yapılan tedavileri doğru bulmuyorum sana olan egzersiz başka bir arkadaşa iyi gecelecek diye bşy yokVajinismusu yeneceğine inanması gereken kadınlara ithafen;
Merhabalar, Ankara Hera klinikte tedavi oldum en erken başvuran hastalarından biri de benim sanırım ve size ilk önerim,
Asla Ertelemeyin
22 yaşındayım, 1.5 aylık gelindim 31 ekimden itibaren Ankarada tedavi sürecim başladı.
Öncelikle hastalığımın derecesi ölçüldü bu kontrol için Didem hanımdan yardım aldım.. Yüksek dereceli vajinismus hastasıyDIM ve bunu HASTALIK DERECEMİN YÜKSEK olmasına ve çok nazlı olmama rağmen sadece 4 günde başardık.
İlk olarak Didem hanıma kontrole gittiğimde hastalığımı kabul etmiş olarak geldim.. Evet ilk adım hastalığı kabullenmek ve gayret göstermek..
ve daha sonra dünyalar tatlısı Ayla hanımla tanıştık gayret gösterirsem bu işin 5 gün sonra biteceğini söyledi
Her gece ağlamaktansa 5 gün sıkarım dişimi dedim tedaviyi kabul ettim..
Ayla hanıma eşim gibi nazım geçmiyordu ve her dediğini yapmak zorunda olduğum için başarılı ve azimli bi tedavi süreci geçirdim..İnanın tedavi sürecinde ev ödevleri yapılmayacak bir şey değil hatta eşimin işi dolayısı ile çoğunu kendi başıma yaptım ve hiç bir zaman zorlanmadım..
Olmaz hanımlar... Her ne kadar benim eşim anlayışlı deseniz zamana yaymak isteseniz de, zamanla olur desenizde olmaz, olmuyor yani..
ben 1.5 aylık evli iken başvurdum iyiki de zaman kaybetmemişim
VEEEE 5. güne gerek kalmadan 4. Günümüzde (03.11.2017) bu hastalığı yendim
Kadın olduğumu hissetmediğim için utanç mutsuzluk ile ağlayarak girdiğim HERAdan (31.10.2017) 4 gün sonunda yine ağlayarak çıktım ama bu sefer MUTLULUKTANBiliyorum çok zor bi süreç ama bu hastalığı yenmeme gibi bi ihtimaliniz yok ben yaptıysam herkes yapar.. Diğer kadınlardan hiç bir farkımız yok
Herhangi sorularınız için Vajinismusu atlatan bi kadın olarak burdayım
Rabbim yardımcınız olsun
Şuanda 1 aylık hamileyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?