- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #228.581
Nerdeyse Aynı zamanlarda gitmişiz bende evliliğimin birinci ayında gittim ve tedavi oldum Allah razı olsun hepsinden çokta memnun kaldım yüzde yüz kesin tedavi ben evde kafanıza göre yapılan tedavileri doğru bulmuyorum sana olan egzersiz başka bir arkadaşa iyi gecelecek diye bşy yok
Evde kendilerine moral versinler motivasyonlarını düşürsünler diyen yok ama bu hastalık illa psikolojik olmuyo bazen kızlık zarının yapısıylada alakalı oluyo bazen operasyon gerekebiliyo kendi kendine teşhis koyup tedaviye başlamak ne kadar doğru önce bir doktor muayenesinden geçip daha sonra tedavi inanın daha sağlıklı ve doğruEvet herkes kendine vajinismus diyor tabiki de hepsinin derecesi ayrı. Ama evde olmayacak bir şey de değil. Çünkü hepsinde aynı metot.bir kaç günde olanlar genel itibariyle aletle kızlığı bozma olurken, uzayan süreçlerdeki kendiliğinden normal şekilde olması gereken gibi olsun istenildiği için uzuyor.nasil ki bir kaç seansla aletle olana saçma demiyorsak evde çalışan arkadaslarimizin motivasyonunu bozacak şekilde yorum yapmak da kabul edilebilir değil zannimca...
Ayrıca sizin dediğiniz gibi saçma diyen kimse yok ve emin olun evde kaç ay egzersiz yapıp(kendi çabalarıyla) ilişkiye giremeyip yıpranan birsürü insan var ve yapadıkça daha çok paikklojilerini bozuyorlar buna İnanın gerek yok destek alarak tedavi olmayada niye karşı çıktınız anlam veremedimEvet herkes kendine vajinismus diyor tabiki de hepsinin derecesi ayrı. Ama evde olmayacak bir şey de değil. Çünkü hepsinde aynı metot.bir kaç günde olanlar genel itibariyle aletle kızlığı bozma olurken, uzayan süreçlerdeki kendiliğinden normal şekilde olması gereken gibi olsun istenildiği için uzuyor.nasil ki bir kaç seansla aletle olana saçma demiyorsak evde çalışan arkadaslarimizin motivasyonunu bozacak şekilde yorum yapmak da kabul edilebilir değil zannimca...
Yok tatlım şuan enfeksiyonum var önce onu halletmem lazmPapatyacim sen halledebildin mı sorununu?
Ayrıca sizin dediğiniz gibi saçma diyen kimse yok ve emin olun evde kaç ay egzersiz yapıp(kendi çabalarıyla) ilişkiye giremeyip yıpranan birsürü insan var ve yapadıkça daha çok paikklojilerini bozuyorlar buna İnanın gerek yok destek alarak tedavi olmayada niye karşı çıktınız anlam veremedim
Yorumların hepsini okudum merak etmeyin parmak egzersizi bana göre herkesin yapabileceği bir şey değil bu hastalığı kendimde çektim ben yapabileceğim bşy değildi sadece öncesinde doktora gidip sorunun ne olduğunu uzman birinden öğrenmelerinin daha sağlıklı olacağını söyledim ayrıca devlet hastanelerindede kadın Doğum doktorları var oraya gidip kızlık zarıyla ilgili bilgi almak ne acı verici bi işlem ne de paralı rabbim kimseye çektirmesin bu sıkıntıyı diyorum ve konuyu kapatıyorumYorumların hepsini okusaniz genel itibariyle kendi çabasıyla yenenler olduğu gibi destek alarak yenenler de var. Önemli olan kendisinin üstesinden gelmesi.cunku her şey bizde bitiyor.ha gelemezsin o zaman vakit kaybetmeden gider destek alırsın. Karşı olduğum bir durum yok sadece gitme imkanı olmayan arkadaşlar da var ve bizzat yazistik onların açısından bakarak cevap verdim.
Yorumların hepsini okusaniz genel itibariyle kendi çabasıyla yenenler olduğu gibi destek alarak yenenler de var. Önemli olan kendisinin üstesinden gelmesi.cunku her şey bizde bitiyor.ha gelemezsin o zaman vakit kaybetmeden gider destek alırsın. Karşı olduğum bir durum yok sadece gitme imkanı olmayan arkadaşlar da var ve bizzat yazistik onların açısından bakarak cevap verdim.
BA-ŞAR-DIM!!! Allahım nasıl mutluyum anlatamam kızlar. 3 gündür egzersiz yapıyordum. Bugün denedik, başlarda biraz zor oldu hatta tam pes ederken eşim ısrar etti. Onun gazıyla tekrar denedik ve oldu. Hic bir şey kullanmadik. Tamamen doğal bir şekilde oldu. Ben baştan beri hiç üst pozisyonda olmadım. Hep alttayken denedik ve o şekilde başardık. Yalan söyleyemem ilk girdiğinde yanma ve batma oldu. Ama nefes alıp vererek acıyı kontrol ettim. Sonra acıdan eser kalmadı. Eşim git-gel yaptı. Kanamam da oldu. Ben başından beri esnek zarliyim diye düşünürken meğer bugünü bekliyormuş :)) 2 aylık evliyim ve yendim. Kızlar nolursunuz egzersizlere başlayın ve ne olursa olsun pes etmeyin. Umudun bittiği yerde güneş doğuyor emin olun. Hepinize bol bol dua edeceğim. Yaşamayan bilemez hepinizin yanındayım her zaman..
Öncelikle merhaba :) Bu şekilde umutsuz konuşman beni üzdü. Biz vajinismus hastaları olarak ilk prensibimiz azimli ve güçlü olmak. Öyle hemen enseyi karartıp felaket senaryolari yazmakta ne allasen! Bak ne güzel söylemişsin bu bir erteleme hastalığı. Ertelemekten ziyade üzerine gitmen gerek. Bana kalırsa haftaiçi deneyimleriniz işini olumsuz etkilemez. Çok geç saatlere bırakmayın sadece. Bak ne güzel egzersizlere başlamışsın. Sonra neden pes ettin? Bak bende kendi hikayemi anlatayım sizlere: 2 ay boyunca hep kendi kendine geçecek bir hastalık olarak düşündüm bunu. Ama hiç bir zaman kabullenmedim. Yenecektim! Öyle yada böyle olacak diyordum. Bu psikoloji çok önemli. Sık sık deneme yapıyorduk başlarda. Büyük bir yol katettiren başta bu oldu. Bir nevi egzersiz gibi düşün. En azından p..se alışmam ve korkusunu yenmem de etkili oldu. Zaman geçtikçe denemeler de haftada 1-2'ye düştü. Artık bende fark ediyordum pes etmeye başladığımızı. Tabi bu sürede hep forumdaki başarı öykülerini okudum. Yenmeye çalışan arkadaşların çabalarını izledim. Burası bambaşka bir yer. Kendimi burada iyi hissettim. Benimle aynı derdi paylaşan bir sürü dost vardı burada. Dedim bu böyle olmayacak kendi kendine geçmeyecek belli ki. Herkes egzersizin öneminden bahsediyordu. Israrla yapın diyordu. Deneyelim bakalım dedim. Adet olacaktım onu bitirip başlayacağım dedim. Nitekim başladım da. Parmak egzersizleri ile başladım. Ben ilk denemede işaret parmağımın tümünü aldım. Kendimi iyi hissettim devamı gelsin istedim. Ertesi gün ikiyle denedim. Kolay olmadı ama kah ıkınarak kah nefes egzersizi ile onu da başardım. Kegel egzersizi yaptım bol bol. Sonra kendime bitmiş rimelimden aparat yaptım. Etrafını kağıt havlu ile sarıp eldiven geçirdim. Çok kalın olmadı ama parmağım dışında bir şeyi kabullenmem için önemli bir adımdı. Onuda başardım. Aparat içimdeyken kegel yaptım. Hissettiğim acı ve baskıyı bu şekilde bastırdığımı fark ettim. Önemli bir adım oldu çünkü bununla nasıl baş edebileceğini öğretti bana egzersizler. Sonra 3 parmak denemek istedim. Beni zorladı hepsini alamasam da 1 boğum aldım içerde beklettim yine kegel yaptım. Ayni gün aparatı eşimin idaresinde almaya çalıştım. Maksat kontrolün bende olmadığında vereceğim tepkiyi görmekti. Bu şekilde de başarılı oldum. Sonra gayrı ihtiyari eşimle denedik. Bu sefer diğerlerinden farklıydı sanki. Bir bölüme kadar çok rahat ilerledi. Sonra baskı hissettim. Egzersiz yaparken yaptıklarım geldi aklıma ve kegel yaptım. Derin derin nefes alıp verdim o esnada eşim milim milim ilerliyordu. Kegel acı ve baskıya bire bir mutlaka deneyin. Sonra birde baktık oluvermiş :))) Sevinçten ıkimizde ağladık. Mutluluk göz yaşı neymiş o gün tattım :)) O kadar aparata girdiye çiktıya eşli denemeye kanamam olmayınca esneğim sanmıştım. Yendiğim esnada oda oldu :) Meğer 2 ay bakire gezmişim dedim kendi kendime :)) Kullandığımız şey sadece kayganlaştırıcıydı. Yardımcı birşey denemedik. Herşey doğal akışında olsun istedim, olacaksa da olmayacaksa da. Ve tüm bu anlattıklarım sadece 4 günde oldu. 3 gün egzersiz 4. gün mutlu son :) Şuan 2.5 aylık evliyim ve yeneli 15 gün oldu. Sonraki denemeler de başarılı oldu. Baskıyı hala hissediyorum ama kegel ile baş etmeyi öğrendim. Sonra hemen geçiyor zaten :) Ay bayağı bir yazmışım :))) Okuyan herkese ışık olsun, umut olsun inşallah. Isteyen herkese destek veririm mesaj atmanız yeterli. Lütfen egzersizi ihmal etmeyin. Bu bir erteleme hastalığı. Üzerine gidin çaba gösterin pes etmek yok öyle hemen :) Inşallah buradaki ve burada olmayıp bu sıkıntıyı çeken her kim varsa bir an önce derdine deva bulur. Evet çok yıpratıcı bir hastalık ama çaresiz değil. Çare bizim elimizde. Her manada :)) Kendinize hedefler koyun. Beyninize kabul ettirin ve derhal egzersize başlayın. Mutlu haberlerinizi de buraya yazın ki ışık olsun herkese. Buraya kadar okuduysanız son bir cümle daha kuracağım. Bunun sihirli bir yolu yok. Kendi kendine geçmez. Bu kapının tek anahtarı EGZERSIZ gerisi teferruat canlarımmm :)))
Arkadaşım sen ne durumdasın? Nasıl gidiyor egzersizler?
ben egzersizlerimin en güzel noktasında regl oldumpazar günü bitti adetim.. adet sonrası vücut hassas oluyo, moralimi bozacak bir şey olmasın diye dün bir şey yapmadım.
bugün egzersizlere en baştan başlayacağım canım.
heppp sil baştan....... allahım sen hayıra çıkar artık...
ay canım dün bunu okudum bi cesaret geldi sonra emla sürdüm kayganlaştırıcı bide bebek yağı sonra eşininEvet tat
evet tatlım yanlış yöndesin. Açık açık yazıyorum ama kusura bakmayın.. şöyle dene sen sırt üstüsün o üzerine gelsin ama olabildiği kadar yukarı çek onu penisi sen elin tam aşa doğru dik bir vaziyette almaya çalış, popona doğru, dik aşağa doğru yatağa doğru anladınmı. Penisi hareket ettirerek almaya çalış bazen vajina derisi sıkışır gitmiyo sanarsın. Yönü bulun ne olur ben öyle yendim. Kendin aynada bak.
evet kuzum dün akşam cesaretlendim deneyim dedim emla falan sürdüm bi ara oldumu dedim 5 6 cnm girdi ve sonra dayanamadım kasildim egsersiz yapamıyorum ama inşallah yenerim yönünü tam ayarlasam olacak gibi kuzuEvet tat
evet tatlım yanlış yöndesin. Açık açık yazıyorum ama kusura bakmayın.. şöyle dene sen sırt üstüsün o üzerine gelsin ama olabildiği kadar yukarı çek onu penisi sen elin tam aşa doğru dik bir vaziyette almaya çalış, popona doğru, dik aşağa doğru yatağa doğru anladınmı. Penisi hareket ettirerek almaya çalış bazen vajina derisi sıkışır gitmiyo sanarsın. Yönü bulun ne olur ben öyle yendim. Kendin aynada bak.
Sayemde olursa okadar mutlu olurum ki inşallah olacaksın başaracaksın cuk diye giriyo penis boyu yada eni be olursa olsun korkma çünkü orda belli bir boyutta delik yok unutma orası açık bir doku yaklaşık 12 13 cm kadar açılan bir doku. Ve yırtılmaz! Yırtılma olayını çıkarın aklınızdan. Kanama olunca bile neden olduğunu hissetmiyosunuz hiç bir acı yok. Hadi yine dene hayırlı haberlerini bekliyorum.ay canım dün bunu okudum bi cesaret geldi sonra emla sürdüm kayganlaştırıcı bide bebek yağı sonra eşinin
evet kuzum dün akşam cesaretlendim deneyim dedim emla falan sürdüm bi ara oldumu dedim 5 6 cnm girdi ve sonra dayanamadım kasildim egsersiz yapamıyorum ama inşallah yenerim yönünü tam ayarlasam olacak gibi kuzu
Evet zaten orası delik yani açık açık olan bir şey zaten yirtilmaz , kanama olmaz olursa da biraz zorlandığı için kanama olur diye okumuştum cem keçe'nin kitabında...Sayemde olursa okadar mutlu olurum ki inşallah olacaksın başaracaksın cuk diye giriyo penis boyu yada eni be olursa olsun korkma çünkü orda belli bir boyutta delik yok unutma orası açık bir doku yaklaşık 12 13 cm kadar açılan bir doku. Ve yırtılmaz! Yırtılma olayını çıkarın aklınızdan. Kanama olunca bile neden olduğunu hissetmiyosunuz hiç bir acı yok. Hadi yine dene hayırlı haberlerini bekliyorum.
adet dönemimi bol bol kegel egzersizi yaparak ve vajinismus üzerine kitaplar okuyarak geçirdim.
kitabın birinde idrarınızı 4' e bölerek yapın diyordu. idrarımızı boşaltırken 5-10 saniye tutuyoruz, tekrar yapıyoruz. böylece kaslarımızı yönetebilmeyi öğreniyormuşuz. bu da bize psikolojik farkındalık sağlıyor. 1 haftadır uyguluyorum her tuvalete gittiğimde. size de faydası olur arkadaşlar.
ben egzersizlerimin en güzel noktasında regl oldumpazar günü bitti adetim.. adet sonrası vücut hassas oluyo, moralimi bozacak bir şey olmasın diye dün bir şey yapmadım.
bugün egzersizlere en baştan başlayacağım canım.
heppp sil baştan....... allahım sen hayıra çıkar artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?