Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Ama oraya parmak vs.bir sey sokmadan emla anestol krem nasil surebildiniz ilk etapta ben onu merak ediyorum bu arada gorme kismina gelince ben ilk telefonun selfie kamerasini 5 10 saniye zamanlayiciya aldm telefonu yere ya da sehpa gbi bi yere koydm bacagimi acip kameraya dogru iyice yaklasrtdm egilip oturur vaziyette arkam donuk vajinami kameraya yaklastrp bir suru resim cektm bende ise yaradi tavsiye ederm arada acip bakip icimi rahatlatiyorum

Elinle girişine sür eğer yapabilirsen Kulak çubuğu ile De azıcık içine sür nereye kadar sürebilirsen nohut büyüklüğünde olsun. Sonra 10 15 dakika sonra uyuştuğunu hisedersin ben öyle yaptım bugün sonra eldiveni giydim parmağıma bebek yağı sürdüm ve yavaş yavaş soktum egzersiz yaparak sok canım . Arada aynadan bakıyorum ben. Daha önce hastaneye gittim orda maket vajina verdi doktor onunla uğraşırken beni rahatlatmıştı

Cok tesekkur ederim guzel bilgiler icin peki orama emla kremi nasil surucem ben de dedigim gibi agir vakayim vajinaya kremi surmek icin birazcik parmakla girmek gerekmiyo mu
Bende öyleydim canım inan kremi aldım yarım saat nasıl süreceğimi düşündüm ayna karşısında. Ama hiç kalkmadım ordan. İnat ettim süreceğim bu akşam dedim. Önce sadece dışına sürdüm ben sonra elimle masaj yaptım dışına alıştırdım biraz. Daha sonra sertçe ıkındım deliği görünce hemen deliğin içine sürdüm tabi sadece 1 cm içine çok ileri gidemedim. Sonra 10 dakika bekledim kulak çubuğu ile denedim. Hiç birşey hissetmedim şok oldum resmen. Sonra parmağa geçtim. Serçe parmaktan da hiç birşey hissetmedim. İşaret parmağı da öyle oldu canım :)

Zaten ticaret yapıyorlar öyle olmasa devlet hastanesinde tedavi ederlerdi. Ne yapablirsiniz biliyomusun o aparatları satın alıp gerekli ilaçlarıda temin ederseniz sizin yardımcınız kocanız olur. Ortalama 100 tlye biter gider inşallah. Ben 3.750ye tedavi olmuştum ama benim başka problemimde vardı küçük bi operasyon geçirmek zorunda kaldım

Çok sevindim :) seninle konuşmuşmuyduk?

Sağlıkçıyım ve duyduklarıma inanamıyorum. resmen işkence etmişsin kendine. Ayy tüylerim diken diken oldu nasıl anestezisiz kolonoskopi yaptırdın? Eğer bu gerçekse bugün eşinle beraber ol ve yarın oldum yaz. Zorunlu kalınca herşeyi yaptıyosunuz, yaptırıyoruz. Eee eşinin suçu ne seni zorlasınmı?

Canim ben kolonoskopinin ne oldugunu bilmiyodum doktor yapicaz dedi ince serum kalbosu gibi bsey sandim gorunce şok oldum agladm bni uyutmicak misiniz dedim bu kadar insani uyutsak nerde yatircaz dedi devlet hastanesiydi ameliyatima iki gun vardi olmak zorunsayiz ve bna kıpırdarsan bagirsagin yirtilir diye psikolojik baski uygulandi ve yaptirmak zorunda kaldm ama inan şu an cinsel iliski ondan cok daha zor geliyo gozume çünkü kendimi bildm bileli vajina korkum oldugu icin

BU KONUDA ÖZELDEN BNDE BİŞEY KONUŞMAK İSTİYORUM CANIM ..

merhaba kızlar bende bir vajinismusum. kendimi tek sanıyordum ama görüyorum yalnız değilim. ayrıca acilen tüp bebek için başvuru yapacağız. bundan dolayı da stres altındayım. seanlara devam ediyorum. umarım bende güzel bir tedavi başarımı paylaşırım :)

emla krem ve kayganlaştırıcı kullandık ama işe yaramadı bende. herkesde farklı çözüm oluyor galiba. tabi gidilen doktorlarda farklı. ben cised üyesi bir psikologla görüşüyorum. konuyla ilgili sorularım olduğunda da doktora mesaj gönderiyorum ya da not alıp bir sonraki seansta iletiyorum. vajinaya yönelik dökümanları okuyorum ve görselle bakıyorum. kegel egzersizi ve bacak egzersizi yapıyorum. benim sebebi henüz belli değil :) düşünüyorum neden böyle olduğumu bu arada bende sağlıkçıyım ve daha önce yoğun bakımda çalıştım. orada gördüklerim etkilemiş olabilir ya da aileden çevreden gelen korunma dikkat etmeden de olabilir. ayrıca bazı obsesif özelliklerim var. obsesif özelliklerimde bir kısmını yenmeye çalışıyoruz. yabancı kaynaklarda birincil ikincil vajinismus diye tanım var ne olduğunu bilmiyorum. ayrıca vajinal bölgeye küçük dokunuşlardan ziyade uyarı anlamında bazen daha sert dokunuyorum çekiyorum ve oraya güzel şeyler söylüyorum canım bitanem gibi.. eskiden bakamazdım artık çok rahat bakıyorum ve konu olarakta bahsedebiliyorum. kendimde ilerlemeyi fark ediyorum. ayrıca vajinismus tedavi sürecindeyken bazı yasaklar ve yapılması gereknler var. çok geniş bir konu. ancak sonunda vajinanın armağanını merak ediyorum

Canım inşallah sende biran önce kurtulursun bazı yasaklar ve yapılması gerekenler var demişin bunlar neler söyler misin

Canim insaallah hepimiz yeneriz. Birincil vajinismus cinsel hayata basladiktan sonra hic vajina penis birlikteliginin olmamasi. Ikincil vajinismus ise sağlıklı giden bir cinsel iliskin varken bazi sebeplerden ötürü (doğum kürtaj muayene tecavüz gibi) oluşan sonradan görülen bir sıkıntıdir. Hem cem kece kitaplarinda var bu bilgi hem de dr. gokcen erdoganin sitesindeki blogda yaziyor daha ayrintili okuyabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…