Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kızlar merhaba,
Ben bu başlığı biraz okuyup kendimde cesaret bulup yazın vajinismusu yendim. Siteye başka bir konu için yeni üye olmuşken bu konuyu hatırlayınca ben de yazayım birilerine umut olayım dedim. 20 yaşındayım 4 buçuk yıllık ilişkim var penetrasyon hariç cinsel hayatımız aktifti ancak ben ne kadar cinsel ilişkiye girmek istesem de vajinismustum, her şey sevgilimle artık dört yılın sonrasında daha güzel şeyler yaşamak istemeye karar vermemle başladı. (Şunu da belirtmek istiyorum ki evlenme planımız yok o da benden 2 yaş büyük zaten çok genciz daha. Bunları yazıyorum çünkü cinsel hayat yaşamak isteyen ama toplum baskısı altında kendini kısıtlayan benim gibi çok fazla arkadaşım olduğunu biliyorum. Kızlar bu kendi hayatınız kimsenin sizin vajinanız hakkında söz sahibi olmasına izin vermeyin isteyen istediğini yapsın kocaman sarılıyorum size tüm kalbimle #kızkardeşlik)

Ben çok fazla korkusu olan ve canı çok tatlı olan bir insanım, iğneden korktuğum için yıllarca kan veremedim hastanelerde ayılıp bayıldım zangır zangır titrediğimi görenler zaten senden kan alamayız bu işkence olur dediler, kan verebilmek iğne korkumu yenebilmek için kaç seans psikoterapiste gittim anca o şekilde korkumu aşıp çocukluğumdan sonra ilk defa kan verebildim (ağlaya zırlaya) öyle düşünün (şimdi alıştım çok şükür insan yaptıkça alışıyor)

Hayatımda canı benim kadar tatlı olan kimseyle henüz karşılaşmadım

O yüzden biliyorum ne kadar korktuğunuzu ama düşünün bunu aşan on binlerce kadın var siz de başarabilirsiniz öncelikle bunu unutmayın.

Ben en en başta aynayla vajinamın girişine bakmaya başladım delik yok orda benim vajinam kapalı yok kızlık zarım kalın falan diye kendi kendime teibe giriyordum. Haftalarca kızlık zarı tiplerini açıp açıp okuyup stres oldum aynı şeyleri okuyup kendime kızlık zarı teşhisleri koydum (ne kadar yanlış)

Sonra yavaş yavaş ıkınmaya başladım ve orada minicik bir deliğin açıldığını fark ettım, günlerce bi elime ayna alıp bu deliğe baktım. Sonra ilk denememe bir kulak çubuğuyla başladım, onu streçe sarıp korka korka da olsa orama sokabildiğimi ve canımın acımadığını fark ettim.

Birkaç gün da bunu yapıp kendimi hazırladıktan sonra bir kalemle aynı şekilde denedim o da oluyordu.

Sonra baş parmak kalınlığına yakın bir kalemle denemeye karar verdim tabi hep streçle sarıyodum bunları ya da beyaz eldiven geçiriyordum üstüne.

Bazı günler yapmak istemedim, korktum, erteledim, kaçtım ama bir yandan başarmak istediğim için azmettim ve onu da denedim.

Ertesi aşamada bir rimel kabı kullandım essence I love extreme (kalınlık fikri versin diye yazdım markasını) bu rimelin ucu küt. O yüzden canım acırsa diye streç filmden bir top yapıp ucuna koydum yumuşak ve oval olması için, daha sonra beyaz eldiven geçirdim. Bu aşamada biraz zorlandığımı hatırlıyorum psikolojik açıdan en uzun kaldığım aşama bu aşamaydı.

Eczaneden su bazlı kayganlaştırıcı jel aldım, bu işi ne kadar kolaylaştırdı anlatamam. Mutlaka çalışmanız biraz kalınlaştıktan sonra kayganlaştırıcı kullanımına geçin

Bunu yapabildikten sonra aynı rimel kabının etrafına peçecete sararak kalınlaştıra kalınlaştıra gittim. Dediğim gibi en uzun kaldığım aşama bu aşamaydı ama ne kadar uzun derseniz 10 günden uzun değildir. 1 hafta bile olabilir.

İlk zamanlarda yapıyorsun içine alabiliyorsun ama ertesi gün tekrar strese girebiliyorsun, bir önceki gün başardığınızı bugün neden başaramayacağınızı düşünün.

Kalınlaştırılmış rimel kabıyla git gel yapabilmeye başladığımda özgüvenim tavan yapmıştı arkadaşlar az çok tahmin edebilirsiniz siz de nasıl bir mutluluk olduğunu

Bu arada ben hiç kanama yaşamadım büyük ihtimalle ufak ufak aşamalarla ilerlediğim için zar birden zarar görmemiştir o yüzdendir.

Eczaneden aldığım küçük kayganlaştırıcı azaldığı ve pahalı olduğu için birgün gidip okey’in kayganlaştırıcısından aldım. İnternetten fotoğrafına bakın kalınlığı ve şekli penise benziyor

Artık kalın rimeli de korkmadan alabildiğim bir gün elimdeki kayganlaştırıcı şişesine baktım ve gaza geldim. Dedim bunu neden yapamayayım.

Hemen streçle sardım. Gaza geldim gelmesine ama hala deli gibi korkuyorum çünkü bu penis kadar kalın bir şey yani ilk defa gerçekçi bir şeyi sokacaktım içime.

Kararttım bi kere gözü. Önce daha önceden alıştığım rimel kabımla yaptım kendimi rahatlatmak için sonra okeyin tüpününe geçtim Derin nefesler alarak aynada vajina girişimin açıldığını görerek yavaaş yavasş kayganlaştırıcı tüpünü içime itmeye başladım.

Bu aşamada biraz basınç ve ağrı hissediyorsunuz ama bu kesinlikle korkulacak bir şey değil 1-2 dakikada yok oluyor o ağrı bekleye bekleye azmede ede yapmayı başardım bi gün. Evet ağrı oldu ama öyle acı falan değil vajinamı kastığım için olan bir ağrı, birkaç dakika içinde o ağrı tamamen kayboluyor

İşte bunu da birkaç gün boyunca başardıktan sonra sevgilimle buluştuk önce ben üstte olmak istedim, onu görünce yine biraz panik olmuştum çünkü. Ama kolayca alabildim daha sonra da yarım saatten fazla farklı pozisyonlarda ilişkiye girdik sorun yaşamadan

Umarım isteyen herrr kadın bunu başarır. Bana yalnız olmadığımı bilmek çok iyi gelmişti. Yalnız değilsiniz sakın unutmayın.

Buradan da kutlayayım seni canım. Tebrik ederim çoook sevindim. İnternetim olmadığı için yeni görüyorum. İnan senin kadar mutlu oldum.  Evet dediğin gibi pozisyon çok önemli

Tebrik ederim canım. Çok sevindim. Biraz geç gördüm ama internet sıkıntım vardı. Çok mutlu oldum  hep mutlu ol inşallah böyle

inan bende öyle yaptim. Is misafir günlük streslerden dolayi hep yorgun düsüyordum. Bir hafta kacamak yaptim. kimsenin olmadigi yere.

Bunlar col normal bende 3 senedir cekdim ve cok sükür 4 gün önce yendim. Esini de anla. ümidi kesiliyor. benim esim cok destek cikdi bana. hep yanimdaydi. olsun olmasin bir ömür seni beklerim dedi. bu benim icin senden daha önemli degil dedi ama egsersizleri yapmami istiyodu( ben bahaneler yaratiodum
cünkü) son zamanlarda öpüsmekden bile zevk almiodum. heycan falan da gitmisti. ama simdk bam baska seviyorum onu yeniden asik oldum gibi. hersey sende bitiyor. madem vajinismussuzsun yenmek istiosun sürekli egsersizini yap

Tebrikler tebrikler tebriklerne zamandır giremedim sayfaya ama girdiğimde çok güzel haberler aldım sizlerden kızlar. Çok mutlu oldum. Hep böyle mutlu olun inşallah. Zamanla ilişkilerde rayına oturacak. Yenmenin mutluluğunu yaşayın önce

TEBRIKLER CANIM BENDE 4 GÜN ÖNCE YENDIM.Bende de malesef kan gelmedi. sanirim daha kizlik zarim yirtilmadi.evet git gel yaparken bende de tuaf his oldu ve girisde kas galiba cok tuaf his var. dün 2. kez denedik. ve 1. yle fark anlamadim. hatda esimin pe... cok acidi. cok kasiosun kendi farkindamisin dedi

Bazı zarlar yırtılsa bile kanamıyormuş canım öyle de olabilir. Pns içerdeyken acele etmeyin biraz bekle. Vajinanı sık bırak o sırada. Nefes al ver derin derin. Hep nefes verirken ilerle. Kasma azalacak emin ol :)

Bazı zarlar yırtılsa bile kanamıyormuş canım öyle de olabilir. Pns içerdeyken acele etmeyin biraz bekle. Vajinanı sık bırak o sırada. Nefes al ver derin derin. Hep nefes verirken ilerle. Kasma azalacak emin ol :)
Kan gelmedigine cok üzüldüm ve cok agladim insallah 3./4. kez denememde gelir. Sanirim ama zar yirtilmadi daha. öyle bir hissim var. aci falan hic olmadi cünkü.

Merhaba kızlar ben aranıza yeni katıldım 1.5 senelik evliyim ve bu problemle savaşmaya çalışıyorum kegel egzersizlerini bende yaptım fakat 2 parmak egzersizinden sonra devamını getiremiyorum bana yardımcı olabilirsiniz artık eşime karşı kendimi çok mahcup hissediyorum

Kızlar ben bugün eşli deneme yaptım yüzüm eşime donuktu o sekılde denedim üst tarafta ben vardım böyle denedıgımde duvar gibi bi yer vardı çektiğımde kan akıyordu ama vajinamın dışı zedelenmiş baya belliydi eşimle sevındık falan oldu diye başta orayı görmedik sonra baktım orası zedelenmiş dışı giriş yerinin altı kanamışta belli acaba yapamadık da ordan mı geldi bilemiyorum ya canım çok sıkkın

Canım ben de vajinismusu yenme çalışmaları yapmadan ilk denediğimde vajinamın alt giriş kısmı zedelenmişti bir iki damla kanamıştı, korkulacak bir şey yok.
Eğer içine girebilseydi partnerin kesinlikle bunu anlardı. Eğer anlamadıysa çok büyük ihtimalle penetrasyon gerçekleşmemiştir

Ben dün akşam nasıl yendiğimi yazdım bu başlıkta uzun uzun, kendine moral ve cesaret toplamak istersen okuyabilirsin. Ayrıca aslında moralini bozacak bir şey de yok sakın sıkma canını kendine inandığın an o kadar rahat geçiriyorsun ki bu süreci şu an bu kadar yıprandığına değmiyor

Canım aynen dedıgın gibiii olmuş bugün kadım Doğum doktoruna gittim o da alt taraf zedelenmiş orası kanamış dedı ama bugün beni doktor gerçekten cesaretlendirdi sen vajinismusun dedi evet dedim bana dedi ki sen cin gibi duruyorsun dedı bende korkuyorum kasılıyorum dedim bana dedi çok hasta gördüm de sen yenersin baksa gör sende once cesareti görüyorum sesi

Evet cesaret çok önemli her şey cesaretle başlıyor, ben de işte burda başaranları gördükçe cesaretlendim bi süre sonra insan kendi kendine şöyle demeye başlıyor yahu binlerce insan başarmış hepsinin de çok güzel hikayeleri var o kadar insan yeniyor ben neden yenemeyeyim demek ki o kadar korkulacak bir şey yokmuş? Zihinde başlıyor her şey vajinismus da bedensel değil daha çok psikolojik bir şey zaten biliyorsun

Ve senin adına ayrıca çok sevindim hemen doktora gidebilmişsin ben ilişki yaşadıktan sonra bile doktora çok korkarak ve istemeyerek gitmiştim demek ki gerçekten cesaretli birisin

Umarım sen de yavaş yavaş çözüceksin denedikçe, kendi deneyiminle ve bedeninle korkulacak bir şey olmadığını algıladıkça güzelce ilerleyip kolayca sonuca varabiliyorsun

Kan gelmedigine cok üzüldüm ve cok agladim insallah 3./4. kez denememde gelir. Sanirim ama zar yirtilmadi daha. öyle bir hissim var. aci falan hic olmadi cünkü.
Canım bende de hiç kan gelmedi ve acı da hiç olmadı. Bunlar çok normalmiş. Çünkü biz egzersiz yaparak kendimizi hazırladık. İlişki sırasında vajinada ki damarlar zedelenmedi demekki. Bir de zar var tabi. Zarımız esnek ve bozulmamış olabilir. Ya da bozulup kanamamış olabilir. Annemin bir kadın doğum doktoru arkadaşı var. Ben sordurmuştum ona kan gelmeyince. Çok normal olduğunu bir sürü zar tipi olduğunu ve çoğunun kanamadığını söylemiş. Büyük ihtimal zarı esnektir demiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…