Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Hanımlar İstanbul Cerrah Paşa Tıp Fakültesinde namıdiyar Çapa Hastanesinde Kadın Doğum servisi içinde spesifik polikiliniklerden Cinsel disfonksşyon bozuklukları bölümünden randevu alıyorsunuz. Orada doç. Dr Funda Uğurlucan var tedaviyi kendisi gerçekleştirdi. Oraya gidene kadar piyasadaki tüm tedavi yöntemlerini denedik bir işe yaramadı istanbulda baZı merkezler hatta Ankarada da var 15 bin istiyorlar en ucuzu 6000 tl istemişti. Çapa da bedava tedavi olabilirsiniz. Hem de o midenizi bulandıran hiç bir yöntem kullanılmıyor. Ben biraz zor randevu aldım ama aldım. Özelden de bakıyor aynı doktor. Bu hoca dünyadaki tüm uygulamalardan daha modern bir şekilde bu işi çözer. Herkese tavsiye ediyorum.

Nasıl bir tedavi anlatır mısın ?

Ben bilmiyorsunuz demedim ama belli ki bilmiyorsunuz. Bu üslup hoş değil. Sorana özelden paylaşacağım deneyimlerimi.
Siz nasıl aştınız diyorum, tedavisi var diye cevap veriyorsunuz.. herkes umut ediyor ve birçok şey deniyor. Ne uygulandı modern dediğiniz. Aydınlatmanızı istedim sadece. Bilmiyor değilim bende yaşadım her tedavi yöntemini de araştırdım. Siz kendi üslubunuza dikkat edin. Yardımcı olmak için yazıyorsanız insanları küçümsemeden yaklaşın herkes dert ediyor kendine zaten.

D derinmaviiii kendini simdiden korkutma, arkadaslarin da dedigi gibi biz oncesinde bunun olmayacagini dusunmemistik gercekten. Ve bence bu konuyu da takibi birak, olumsuz etkilenme. Sayet yasarsan evlendikten sonra, vakit kaybetmeden bir destek al. O zaman bakabilirsin, bak sayfaya da. Ama ertelemeden tedaviye basla.. Zsten nisanlin da anlayisli olacağını soylemis. Yani gereksiz yere kendini yipratma, bilincaltinda daha fazla korku ve olumsuz mesaj olusturma bence. Sen simdi bu zamanin tadini cikar :) bu arada ah anneler.. annelerin boyle konusmasi yok mu ya. Cok gereksiz. Benzer seyleri ben de annemden dogum hakkinda duymustum. Hala da goeuyorum orda burda soyle zor oldu boyle zor oldu diye konusan tipler. Herkesin tecrubesi farkli sonucta.

Arkadaşlar vajinismusla uzun zamandır uğraşıp kendim yenen biri olarak konuşuyorum herşey aklınızda bitiyo aklınızdan canınızın acıyacagı düşüncesini bir çıkarın ve kocanıza güvenin gerçekten korkulacak bişey yok emin olabilirsiniz herkesin yaptığı gayet hayatın akışında olan bişey boşu boşuna kendinize ve eşinize acı çektirmeyin öyle bi güzellikten kendinizi mahrum etmeyin emin olun ki yapınca bu muydu dersiniz bunun için mi ben bu kadar yıprattım kendimi ☺

Bu hastalığın üstesinden gelmeye çalışan arkadaşlarım
Kendi şahsi düşüncem ve deneyimimden yola çıkarak paylaşıyorum tabi ki herkesin ki farklıdır b
Bende evlenmeden önce dinler sorar o hurafelere kafayı çok takmıştım sonra en fazla 1-2 hafta ertelerim derken 2 ay yapamadım sonra vajinismus olduğumu öğrendim eşimle paylaştım bak bir tek ben değil bu sorunu yaşayan çoğu kişi var aynı acı aynı korku aynı tepkiler hatta dedim sonra burdan herkesin neler yaptığını nasıl yendiğine baktım parmak egzersizi ni gördüm açıkcası korktum
Aslında öyle korkak biri olmasam bile aşırı canı tatlı olan biriyim saçımı bile bağlasam başı ağrıyan cins bir tipim parmağı içime almaktan hem korktum hem de tuhaf oluyordum
Korkum aslında kızlık zarıydı yok patlayacak yırtılacak gözümde büyüdükçe büyüdü
Sonra dedim ki dişini 5 dakka sıkma mevzusu değil bu o an canım çok yanarsa hiç bi kuvvet geri ilişkiye sokamaz e baktım kendim beceremicem doktor desteği almaya karar verdim vajinismus için uzman bi doktor araştırdım bir çok kişiyi eledim en son Ankara’da reyyan temizkanı buldum tamam eyvallah belki devlet hastanelerinde çözende vardır ama ben burda bulamadım Ankara’ya gittim verdiğim paraya acımadım ne ben ne eşim çünkü bu bir bayanın en büyük savaşıydı tek başıma yapamam gittim emin olun gçnül rahatlığı ile diyorum ki helalı hoş olsun zerresine kadar hak eden bir insan ve asla yenemem dediğim hastalığı 3 gün sonunda yendim evet bumuymuş diyoruz tamam ama önemli olan doğru tedavi doğru doktor sonra başarıyorsunuz ama hiç bişey yapmadan acısız tek seferde yapan bir vajinismus hastası yoktur yapan varsa da vajinismus değildir o kasları farkında olmadan öyle bir kasıyoruz ki içimiz kapalı bir duvar oluyor

Gelelim işinize yarayacak bilgilere
Öncelikle mutlaka nefes egzersizi ve kepek egzersizi yapın günlük düzenli
Ben parmak önermem şahsen biraz ürkütücü bana göre rahat yapan varsa saygı duyarım tabiki
Küçükten büyüğe 4 lü yada 6lı aparatlar alın
Kayganlaşsın diye jel ve uyuşturan sprey alın
Sonra rahat bi yere uzanın sırtınıza destek yastık koyun
Spreyi sıkın jeli dökün o gün en küçük aparattan başlayın korkmayın aparatı girişe getirin ıkının ıkınırken hafif ittirin içinize girdiğini göreceksiniz yine ıkının yine itin yavaş yavaş alın inanın ki acı ağrı vs olmuyor ertesi gün diğer boyunu yapın aynı şekilde
Ger gün sırayla bi boyunu alın
Son boyu da aldıktan sonra eşinizle deneyin aynı şekilde
Bu arada kanama yırtılma vs olmaya biliyor ben eşimle deneyene kadar olmadı çok şaşırmıştım yırtılmada hissetmedim o korktuğum her acı hurafe
Eşinizle yada aparatlarda sızı hissederseniz bol bol nefes alın çıkarmayın ve ıkının kendinizi kasınca sızı oluyor rahatlayınca geçiyor

Rabbim bu hastalıkla uğraşan herkese tez zamanda yenmeyi nasip etsin mesaj geçmişine bakarsanız tecrübelerimiz hep yazıyor böyle arada yazmak yeni arkadaşların da görmesini sağlar inş faydamız olur

Merhaba vajinusmuslu olmak dan bıktım..5-6 ay önce kadın doğuma gittim birşey yok engel yok normal dedi ama okadar ukala konuştu ki moral sıfır daha sonra psikologa gittim parmak egzersizi verdi 1-2 hafta yapamadım sonra ağlaya ağlaya yaptım eşli parmak egzersizide oldu sıra penis çalışması onuda çok az yapabiliorum ama ilerisi olmuo baskı hissi ve korku oluo geri kaçıorum bebe yağı sürerek yapıorum onuda neden yapamıorum bilmiorum yardım edin arkadaşlar ordan sonra ilerleyemiyorum ve buarada utanıorum ama 7 yıllık evliyim

Çapa ya git orda çözersin inşallah

Canim siz hangi yontemi kullandınız?

Hangi yöntemi kullanıyor canim?

2 buçuk yıl yapamadım ve tek başıma yendi vajinismus değilsem neden bekşedimo zaman tamam doktora elbette gitsinler ama insan aklınsakini değiştirmeyince isters3 dünyada en iyi doktora gitsin fark etmez insanın kafasında bitiyo öyle vajinismus değildir faln çok yanlış

Yazımı dikkatli okumadığınız ortada benim Burda tanışıpta kendisininde yendiğini bildiğim arkadaşlarım var biz Burda bir birimize yardımcı oluyoruz ters anlayanın kendi sorunudur herkesin düşüncesi kendisine düZgün okumuş olsaydınız bu muhabbeti yapmıyor olurduk
Biz doktor reklamı yapmıyor yada kimseye teşhis koymuyoruz deneyimlerimizi paylaşıyoruz

Doktor sadece aparat verip al çalış demiyor aynı zamanda senin bilinç altına dokunuyor oradaki Bilgileri değiştiriyor ve bu aparatı yaparken siz acısız bi şekilde olduğunu görünce zaten yavaş yavaş rahatlayıp yapmaya cesaret ediyorsunuz yada acı sızı oldu diyelim napmanız gerektiğini öyle güzel öğretiyor ki o acı çok hafif kalıyor bakın ayrıca kendi başına yenen arkadaşlara her zaman hayran kaldım çünkü tek başıma bunu yenme cesaretim yoktu bu yüzden destek aldım ve 5 ay bekleyip ilk ilişkime bile cesaret edemezken 3 günün sonunda gerçekleşti ve tedavi olan bi çok arkadaş var onlarla da konuşmanı tavsiye ederim

"evet bumuymuş diyoruz tamam ama önemli olan doğru tedavi doğru doktor sonra başarıyorsunuz ama hiç bişey yapmadan acısız tek seferde yapan bir vajinismus hastası yokturyapan varsa da vajinismus değildir"
Bunlar sizin cümleniz hiçbirşeyi yanlış anladıgımı düşünmüyorum ben doktora karsı bi insan değilim ama aklımızdakini çıkarmadıgımız sürece kime gidersek gidelim yine olmaz diyorum insanın kendi elinde ve aklında

Tabi haklısındır doktor sonuçta ben ona bişey demiyorum ben kendim yendim yendim kimseye de 5 kuruş bişey vermeden herkes siz gibi olmayabilir siz şehir dışına çıkmışsınız herkes gidemez belki olduğu yerdeki hastaneye bile gidemez belki hiç bunları düşündünüz mü

Hiç bir şey yapmadan diyorum canım yani egzersiz yapmadan parmak vs aparat kişiye kalmış bunlar olmadan penisle yapmaya çalışmak birden genişletmek aşırı acı verir ve bu yenmemizi sağlamaz demek istedim kötü bir şey değil

Evet ve emin ol özelden destek verdiğim bir çok arkadaşım var ve bu doktorlar yaklaşık 5-6 bin parasını geçiyorum Almanya da olan azerbeycanda olan arkadaşlarım var ve üstelik biz kadar şanslı değiller orda bu hastalıktan haberi olmayan doktorlar var emin ol adım adım doktorum ne uyguladıysa destek verdiğim arkadaşlarım var insanları tanımadan bilmeden yargılamak sizce doğrumu sizde bunu bi düşünün derim
Biz sonuçta bu hastalığı yenmişiz ve yazmada bilirdik tamam yendik deyip çıkabilirdik ama senelerde geçse buraya gelip destek veriyoruz çünkü o psikolojiyi biliyoruz ve kimsenin öyle çaresiz hissetmesini istemiyoruz

Tamam neyse uzatmayalım sizde yenmişsiniz bende siz tedavi görerek ben kendi çabalarımla ve hiçbişey kullanmadan daha öncesinde dediğiniz gibi de aşırı bi acı kesinlikle duymadım hatta hiçbişey duymadım diyebilirim fikrimin arkasındayım insanın kafasında bitiyo olay ama bu hastalıkla savaşanlanlara doktora gidebiliyolarsa gitmelerini tavsiye ederim.

Haklısın benim biraz sinirlerim bozuldu özür dilerim yanlış bişey söylediysem bende belki birine umut olurum diye yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…