Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Bu insanların maddi gücüne kalmıştır olmayanlara aynı şekilde yardımcı oluyoruz evet uzatmayalım hatta nasıl yendiğini paylaşabilirsiniz senin gibi düşünen arkadaşlar varsa fikir edinirler ayrıca zaten seni ayrı bi tebrik ediyorum çünkü kendin yenmişsin evet beyinde ama ben yenememiştim

Teşekkür ederim
Özür dilemene gerek yok canım herkezin yenme başarısı farklıdır tabi ki
tabiki ben kendim doktora gidememiş biri olarak 2bucuk yıl bekledim belki gitseydim şimdi bebeğim bile olurdu ama gitmeden kendim yendim sadece sakin oldum derin nefes aldım sürekli aklımda acımayacak ittirmiceksin dedim sürekli 2 ilişkide falan sonra zaten herşey normal olmaya başladı ama bı hastalığı yendim arkasına polikistik oldum 2bucuk yıl boyunca düzenli olan adetlerim yendiğim ay bozuldu tedavi görüyodum şimdi bebek istediğim zaman en büyük sorunu ortadan kaldırdıgımı düşünürken başka şey çıktı buda benim kaderim sanırım

Polikistik ne ki ? Bende ilk ilişkiyi başardıktan 3 gün sonra adet oldum normalde 13 gün vardı

Polikistik ne ki ? Bende ilk ilişkiyi başardıktan 3 gün sonra adet oldum normalde 13 gün vardı
Yumurtalıkta 1den çok çatlatamamış yumurta içi su dolu olduğu için kist görünümü oluyo adet olmuyosun yumurta çatlamadıgı için. Hormon bozukluğu yapıyo yıllarca tedavi görenler oluyo neden olduğu da bilinmiyor öyle doktorlar hep doğum kontrol hapıyla eritmeye çalışıyorlar hamilelik zorlaşıyo polikistik over lerde poli çok demek istik kist görünümü over de yumurtalık demekmiş yumurtalıklarda birden çok kist yani

Eşimin bi arkadaşında vardı galiba yumurtalar çatlamadığı için çocuk sahibi olması zorlaşıyor demişlerdi aşılama tedavisi diye bir şey görüyordu sanırım

Bilgi verir misin peki

Eşimin bi arkadaşında vardı galiba yumurtalar çatlamadığı için çocuk sahibi olması zorlaşıyor demişlerdi aşılama tedavisi diye bir şey görüyordu sanırım
Aynen öyle bu zamana kadar düzgün olan şey yendiğim ay bozuldu vardır bunda da bi hayır dedim ama çok takıyo insan kafasına senin sonra adetlerin düzeldi mi

2.5 yil boyunca duzenli olan adetim yendigim ay bozuldu demissiniz. Bu bana sunu dusundurdu, vajinismus psikolojik bir hastalik, bir sekilde kadinliga, cinsellige, erkeklere ya da anne olmaya karsi bir koruma kalkani, bir tepki. Hepimiz bu sebeplerden herhangi biri veya birkacindan dolayi bunu yasiyor olabiliriz. Bilincaltinda boyle birsey olabilir, var oldugunu bilmedigin, icten ice hissettigin bir annelik korkusu mesela. Ve bir engeli astiginda o sekil degistirerek baska bir sorun olarak karsina cikmis olabilir. Uzun yillar, adet oldugumdan beri hep problem yasadim, cok uzun ve yogun kanamalarim oldu. Yalniz bir gun bile karin agrisi yasamadim. Ta ki evlenene kadar. Evlendigimde vajinismus olmama ragmen, adetim birden duzene girdi fakat problem kendini siddetli karin agrisi seklinde gosterdi. acillere gidip serum alinca geciyordu. Evliyken bir ay kanama yasama luksun yok, klitoral de olsa cinsellik yasayacaksin, esini tatmin edeceksin. Ben mecbur kalinca problemin kilik degistirdigini dusundum. Bu kesinlikle psikolojik yani.. Istersen bir kadin dogumcu ya da bir psikologa danis. Hatta ikisine de tabii ki. Gecmis olsun. Umarim en kisa zamanda anne olursun.

Canim siz hangi yontemi kullandınız?

Hangi yöntemi kullanıyor canim?
Önce gerçekten ağrı noktası var mu diye tespit ediyor. Bazılarında gerçekten oluyormuş cam çubuklarla yapıyor hissettrmeden. Sonra psikolojik bir seans yapıyor altında yatan sebebi ustaca tespit ediyor. Herkesin ayrı bir travma sebebi var o yüzden kişiye özel hepsi sonra cam fanuslarla nasıl egzersiz yapacağını öğretiyor. Çok prof bir şekilde mide bulandıracak hiç birşey yok eliniz biryere değmiyor her hafta seans yapıyor bana mektup yazdırmıştı hepsini okuyup cevaplıyordu. Hergün mail atıyordum. Böyle işte giderseniz saha ayrıntılı görürsünüz benim ki 1,5 ayda çözüldü bazıları daha yzu. Sürüyormuş çözmeden göndermiyorlar ama

Bir de bu kök çözüm başka yerlere gidenlerinki tekrarladı. Zaten orda 12 yullık evli kadın bile vardı üç çocuğu vardı. Yıllarca acı çekerek birlikte olmuş hergünü işgenceymiş

Teşekkür ederim kadın dogumcuya gidiyorum 4ay tedavi oldum bu ay düzeldi dedi hamile kalabilirsin dedi muayenede falan hiç sorun yaşamadım adetime 5gün var bakliyorum yarın insülin direnci içim kontrolüm var doktorumdan gebelik testi de isteyecegim aslında psikolojik bişey olduğunu sanmıyorum çünkü kiloluyum kilo ve insülin direnci polikistik için zemin hazırlıyotmuş doktorum öyle söyledi düşüncelerin için çok teşekkür ederim belki haklı da olabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…