Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kızlar merhabaa bende sürekli burayı ve yazılarınızı takip ediyorum bende 5 aydır bu illetin içindeyim malesef banada yardımcı olun lütfen sizin başarı yazılarınızı gördükçe umutlanıyorum başaranları tebrik ediyorm

Arkadaşlar merhaba,
Ben mayıs ayında buraya yazıyordum, serçe parmağımı ilk boğumdan sonra sokamıyorum bir türlü olmuyor demiştim. Daha sonra o ara psikolojim bozuldu araya ramazan girdi derken salı günü tekrar egzersizlere başlama kararı aldım. Sanki karşımda eşim varmış gibi düşünerek motive ettim kendimi sanki egzersiz amaçlı değilmiş gibi ve serçe parmağımı denedim hiçbir şey hissetmeden tamamını sokabildim. Daha sonra diğer parmaklarımı denedim tek seferde sokabildim. Eşim görevde olduğu için egzersizleri daha da ilertelebilmek için dilatör aldım. 1 ve 2. boy dilatörleri tamamen içime alabiliyorum git gel de yapabiliyorum.
Ama 3. boyda sıkıntı var, vajina girişinden sokabiliyorum ama girişten 3-4 cm sonra bir darlık gibi bir yer var ya hani oradan geçerken acıyor zorlarsam da acıyor içimde sabit dururken de acıyor. Ben sadece dilatör egzersizlerinde bebek yağı kullanıyorum o kadar. Ağrı ve acı için bir şey kullanmıyorum, doktor ilişki denemesi sırasında kullanmam için vermişti ama egzersizlerde kullanmayacaktım. 3. boy için bi öneriniz var mı? Neden alamıyorum acıyor? Acaba kızlık zarını mı zorluyor? Nişanlımla ilk birlikteğimizde zarın yırtılması konusunda anlaştık, bozulsun da istemiyorum açıkcası.

Bir de zar vajina girişinde diye biliyorum, 3-4 cm gerideki darlığın baskının sebebi ne olabilir? Doktor muayenesinden de geçtim anatomik olarak sıkıntı da yok.

Kendini kasıyor musunbirde soktukca bacaklarını açmayı dene sabit kalma rahatla o an dderın nefes al

Kendini kasıyor musunbirde soktukca bacaklarını açmayı dene sabit kalma rahatla o an dderın nefes al
Kasmadığımı düşünüyorum aslında, bir de 3-4 cm içeri alabiliyorum sonra daha fazla devam ettikçe dar olan bölgemde baskı ve acı oluşuyor. Dilatör 3 zarı zedeleyebilir mi? Öyle bir ihtimalle pomad filan kullanabilirim çünkü.

Olabilir ama zara deyse anlarsın ben hiç anlamıştım ilişkiye girerken kasmadm çünkü kendimi o an pelvık kaslarına mı gelıyn yoksa bak eğer sen kastıkca orda hareket lnme oluyorsa pelvık kaslrıdr işte onları kastıgımız için acı oluyor biz bacaklrımızı actıkca kaslr genıalıyo acıolmuyo bide kendimizi serbest bırakmamız gerk

Aynısı bende de oluyor ilk engeli geçiyorum daha sonra ikinci engelde takılıyorum ve ilerleyemiyorum gitmiyor

Mrb arkadaslar 1 senelik evliyim ayni rahatsizliktan muzdaribim. Burdaki bi arkadasin yardimiyla aparat aldim ve denemelere basladim 1 2 derken 4 uncu aparata gectim cok rahat bi sekilde yapabiliyorum ancak esimle denelerim husran yardimci olursaniz cok sevinirim.

Nasil basardiniz acaba

Aynısı bende de oluyor ilk engeli geçiyorum daha sonra ikinci engelde takılıyorum ve ilerleyemiyorum gitmiyor
Canım bende de aynı sorun vardı emin ol anestezik kremi bol bol sür kendine ve eşine o geldiğin yere kadar gel ve 3 4 dakika bekle yanma olabilir hiç korkma uyuştuğunu gösteriyor sonra hiç anlamayacaksın o duvar kendiliğinden kaybolacak emin ol bende yendim aynı şekilde

Açıkçası pelvik kasların orada olduğunu bilmiyordum. Büyük ihtimalle oraya denk geliyor. Sonrasında rahatlayip ilerletmeyi mi denemeliyim?

Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum aslında geç kalınmış bi üyelik.Sizinle hikayemi paylaşmak istedim.Evliliğimin 5. yılındayım ve 3 yıla yakın vajinusmus illetini çektim.Daha doğrusu erteledim.Karar verdikten sonra da 2 ay içinde yendim.Üstüne düşsem ve ara vermesem belki daha kısa sürede yenebilirdim.Sadece burda yazılanları uyguladım.Hatta ilk önce Ankara'da bu konuda ünlü bi poliklinikten randevu aldım.Tabi oraya gitmeye de korktum ve evde kendi yaptığım aparatlarla günde yaklaşık 1 saatlik egzersizle(tabi dediğim gibi düzenli değil ) çok şükür yendim ve iki yıldır sorun yaşamıyorum.Ama iki yıldır da bebek sahibi olamıyoruz.Demem o ki keşke en büyük derdim vajinismus olsaydı diyorum şuan.Keşke o kadar ertelemeseydim belki hemen anne olucaktım diyorum.keşke keşke...Bu erteleme hastalığıyla eşinizle en güzel yıllarınızı heba etmeyin.Erteleme diyorum çünkü korkulacak hiç birşey yok inanınki.Hep okurdum burda benim gibi acı eşiği düşük bi insan bile başarıyosa herkes yapabilir diye.Gerçekten de öyle.Ben ilk yendiğimde kendime söz verdim burdaki arkadaşlara da yardımcı olucam diye ama tayin,taşınma,bebek tedavisi nedeniyle (daha doğrusu erteleme heralde) üye olamadım.İsteyen arkadaşlara her zaman yardımcı olabilirim.Lütfen benim yaptığımı siz yapmayın.Başarınca bumuymuş diyceksiniz.Allah hepinize o anı en kısa zamanda yaşatsın ve sağlıklı bebekler nasip etsin.Sevgiler

Arkadaşlar bişey soracam bendr yedım bu rahatsızlıgı 1 ay olsu yenelı ama zar falan patlamadı gercı cokta onemlı degıl zar rahatsızlıgı yendım ya o yetıyo bana bu zar her ılışkıde bıraz daha zedelenmesı gerekmez mi ben hala zar nerde nasıl bozuldugunu anlıcam bılmıyom

Ben anestol kullandım iki kere etkisini görmedim hic yaa delircm walla ilk kasılmayı ıkınarak geciyorum sonra bekleyip kendime telkinde bulunuyorum acımıcak gecicek diyee sızı bi anda geçiyo ıkınıp itelemeye kalkıyorum acayıp bir baskıyla karsılasıyorum bekliyorum azalınca ilerlemeye calısıyorum ama gitmiyor bir parmak bir bogum kadar kalıyor p...s Gitmiyor

Bolca nefes alıp ver canım o zaman ılerlıyor ve her zaman sakınlıgını korumaya çalıs
Denerken vucudumu kastıgımı fark ediyorum belkiyorum serbest bırakıyorum kendimi nefes alıp veriyorum ama sankı bı noktadan sonra inatla ilerlemiyor anlamıs degılm 3 gün sonra tekrar denemeye baslıcam hastalık girdi araya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…