- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #235.201
o biraz minik kalabilir parmak egzersizi veya dilatör denedin mi hiç sadece o tüpü mü soktun
o zaman hemen başlıyorsun :)Baska hicbirsey denemedim ne yazik ki
spreysiz dene sadece kayganlaştırıcıyla dene. yapıcaz yenicez. yapanlardan eksiğimiz ne söyle bana ?
o zaman hemen başlıyorsun :)
benım kı bıraz bıraz yola gelıyor gibi doktora sıcak bakıyor en önemlisi sözünden caymazsa ne dersem deneyeceginin sözünü verdi :) bende şu var eşle denerken neyi nasıl yapacagımı karıstıyorum özellkle üstte geçince bildiğim hersey ucup gidiyor sanki bunu atmanın en ıyı yoluda sureklı atsatmadan deneme yapmakOnu da denerim.aynen panik yapıyoruz oraya odaklanınca kasiliyoruz.
Zamanla senin eşinde bu durumları kabul etcek demekki yani biz keyfimizden uğraşmıyoruz bu şeylerle sonuçta hem onlar için hemde kendimiz için asmaya çalışıyoruz.bizim için de zor yani.
denemelisin canım sade onunla olacak birşey değil ki gittiğin doktorun da bunu düşünerek birşey önermesi gerekirdi benım konustugum çoğu yer parmak egzersızını onerıyor ve aparatı kullanmayı tavsıye edıyor ıkısıde bu konuda bılınce dogru mesaj yolluyor ne yapman gerektıgını daha ıyı anlıyorsun ayrıca esinle aranı sıcak tut kavga etmemeye calıs cunku bu bıle ınsanı olumsuz etkılıyor baktın olmuyor mu kotu sozlerı vs duyma gorme kendını bu ıse odaklamalısın eşimle bende çok sorun yasadım yasıyorum da ama kendımı aparatlara adayınca ona kızmayıda bıraktım kı ben gızlı gızlı kullanıyorum halenBaska hicbirsey denemedim ne yazik ki
Üstte geçince ben daha çok kasiliyorum aynen.ya söyle bisey eşle denerken benim ki nereye yöneleceğini bildiği için ona bırakabiliyorum ben.evet bende geçen gün yaptığım yanlış hataya düşmemek için parmak egzersizi yapmaya başladım.esle denerken daha çok heyecan yapiyosun demekki cnm.bak ben arkadan öne doğru girme islemini yapmasaydı hiç cesaret edemezdim bu şeylere belki de.benım kı bıraz bıraz yola gelıyor gibi doktora sıcak bakıyor en önemlisi sözünden caymazsa ne dersem deneyeceginin sözünü verdi :) bende şu var eşle denerken neyi nasıl yapacagımı karıstıyorum özellkle üstte geçince bildiğim hersey ucup gidiyor sanki bunu atmanın en ıyı yoluda sureklı atsatmadan deneme yapmak
Dünkü bensin resmen bende senın gıbı tüm umudumu yıtırmıstım hatta bu sabah bıle karma karısıktım ne yapacagımı bılmez haldeydım kendıne guvenmekle ıse baslamalısın es destegı vs bıze uzak seyler onlarda degısık psıkolojideler ve onlarda bızden destek beklıyorlar once kendın ıcın adım at olmuyor dıye yapamıyorum dıye dusunme yapıcam de basarıcam de denedın olmadı mı yılma ertesı gun yıne dene yemın ederım zorda olsa oluyor benım yazdıklarımı oku ne kadar demısımdır olmuyor olmuyor et var orada gecmıyor yada yapamıyorum kucucuk seyı alamıyordum ben ne zaman vazgecmeye yonelsem durduruldum buradakı herkes oyle samımıkı buraya gır ıcını dök ya okudukca zaten sende kendını deneme yaparken bulacaksın emınım buna o yuzden bitik durumdayım deme durumu bitik hale getırıcem deBilmiyorum bilemiyorum esila bilmiyorum bitik durumdayım başka birşey bilmiyorum
denemelisin canım sade onunla olacak birşey değil ki gittiğin doktorun da bunu düşünerek birşey önermesi gerekirdi benım konustugum çoğu yer parmak egzersızını onerıyor ve aparatı kullanmayı tavsıye edıyor ıkısıde bu konuda bılınce dogru mesaj yolluyor ne yapman gerektıgını daha ıyı anlıyorsun ayrıca esinle aranı sıcak tut kavga etmemeye calıs cunku bu bıle ınsanı olumsuz etkılıyor baktın olmuyor mu kotu sozlerı vs duyma gorme kendını bu ıse odaklamalısın eşimle bende çok sorun yasadım yasıyorum da ama kendımı aparatlara adayınca ona kızmayıda bıraktım kı ben gızlı gızlı kullanıyorum halen
Biz daha hiçbir şekılde tam yapamadık hep yarım oldu kı hep aynı yerde takılıyorduk hoş ben aparatla artık o yerı geçiyorum umarım eslı denemede de gecmeyı basarıcam. ustte kolay denılıyor da bana en cok o zor gelıyor nedense canım sen aslında yapıyorsun sonucta arkadanda baslansa onden de baslansa aynı yere gıdıyor ve sana aynı seylerı hıssettırmesı gerekmez mı ben mı yanlış düşünüyorum acaba senın sadece ön kısımdan alma fıkrıne alısman lazım nasıl üstte olmayı zihnimiz red ediyorsa onu da red edıyor olmalı kendn deneme yapıyor musun aparatla falanÜstte geçince ben daha çok kasiliyorum aynen.ya söyle bisey eşle denerken benim ki nereye yöneleceğini bildiği için ona bırakabiliyorum ben.evet bende geçen gün yaptığım yanlış hataya düşmemek için parmak egzersizi yapmaya başladım.esle denerken daha çok heyecan yapiyosun demekki cnm.bak ben arkadan öne doğru girme islemini yapmasaydı hiç cesaret edemezdim bu şeylere belki de.
Dene cnm deneye deneye asılıyor bir çok şey.bizde çok tartıştık ettik laf ettik birbirimize ama hepsini aştık zamanla birbirimizi anlamaya başladık oda haklı dedim bende haklıyım dedim ama hiç inat etmedim kavga mi ettik unuttum yuttum gittim sarildim yok saydım çünkü bizden birbirimizden başka kimse çözemez bunu dedim ilacti denemelerdi neler neler bende bu sayfaya yazınca kendimi daha iyi hissettim eşime dedim tel değiliz bunu da atlaticaz her ilişki de dedim ki atlaticaz dimi dedim asicaz.bende çok korktum yani evlenmeden önceki cesaret evlendikten sonra olmadı korktum kaçtım ama yılmadım dedim o kadar insan yapıyor ben neden yapamiyim.simdi de denemelerle ilaçlarla çalışmalar yapa yapa olucagina inanıyorum ki burda ki bir çok insan bunun için çalışıyor.pes etme eşinle konuş tartış ama yılma.biz şimdi kavga ederken bile bian da kendimizi farklı bir yerde görüyoruz.yani demem o ki ben bu kaar korkuyla bir noktalara gelebildiysem sen neden yapamayasin.Baska hicbirsey denemedim ne yazik ki
Apart olayını sevmiyorum cnm parmak egzersizi daha çok yapıyorum.bide işte eşimle bir takım denemeler yapıyoruz o kadar cnm.dedigin gibi olabilir arkadan öne durumunu da eşim sayesinde oldu yani.destek gerçketen önemli.Biz daha hiçbir şekılde tam yapamadık hep yarım oldu kı hep aynı yerde takılıyorduk hoş ben aparatla artık o yerı geçiyorum umarım eslı denemede de gecmeyı basarıcam. ustte kolay denılıyor da bana en cok o zor gelıyor nedense canım sen aslında yapıyorsun sonucta arkadanda baslansa onden de baslansa aynı yere gıdıyor ve sana aynı seylerı hıssettırmesı gerekmez mı ben mı yanlış düşünüyorum acaba senın sadece ön kısımdan alma fıkrıne alısman lazım nasıl üstte olmayı zihnimiz red ediyorsa onu da red edıyor olmalı kendn deneme yapıyor musun aparatla falan
Dene cnm deneye deneye asılıyor bir çok şey.bizde çok tartıştık ettik laf ettik birbirimize ama hepsini aştık zamanla birbirimizi anlamaya başladık oda haklı dedim bende haklıyım dedim ama hiç inat etmedim kavga mi ettik unuttum yuttum gittim sarildim yok saydım çünkü bizden birbirimizden başka kimse çözemez bunu dedim ilacti denemelerdi neler neler bende bu sayfaya yazınca kendimi daha iyi hissettim eşime dedim tel değiliz bunu da atlaticaz her ilişki de dedim ki atlaticaz dimi dedim asicaz.bende çok korktum yani evlenmeden önceki cesaret evlendikten sonra olmadı korktum kaçtım ama yılmadım dedim o kadar insan yapıyor ben neden yapamiyim.simdi de denemelerle ilaçlarla çalışmalar yapa yapa olucagina inanıyorum ki burda ki bir çok insan bunun için çalışıyor.pes etme eşinle konuş tartış ama yılma.biz şimdi kavga ederken bile bian da kendimizi farklı bir yerde görüyoruz.yani demem o ki ben bu kaar korkuyla bir noktalara gelebildiysem sen neden yapamayasin.
Benim buraya yazmama da eşim teşvik etti beni dedi aynı durumu yaşayanlarla konuş yada atlatmış olanlarla konuş dedi ailemden kimseyle paylaşmadım burda paylaştığı kadarıyla biraz daha erken gelseydin ne güzel olurdu senin için.ama geç kalmış değilsin bence.bazen geç olsun ama olsun diye de bakmak gerek.ama birbinizi kavga ederk yıpratmayın.Bende burdakileri okuyunca cesaret aldim biraz. Evliligimin ilk yillarinda keske aktif olup cozmeye calissaydim diyorum suan artik esim de bikti destek falan kalmadi yani tek basima yapacagim bunu basaracagim eminim
Ah canım rabbim herkesi bu dertten kurtarsın kimsenin evliliğini bununla sinamasin çok zor ya ama inşallah kurtulacaksin hepimiz kurtulcaz inşallahArtik son carem. Son duzlukteyim... bosanma asamasina kadar geldik. 4 senelik evliliyim ve esimi cok seviyorum. Bundan artik kurtulmak istiyorum
vajina uzunluğu 14 cm diye b,liyorum canımHerkese merhaba. Uzun zamandır burayı takip edenlerdenim, nihayet üye olup katılmaya karar verdim. Görüyorum ki buradaki destekle yenen çok arkadaş var, bana da yardımcı olacağınızı ve motive olacağımı umarak yazıyorum.
14 aylık evliyim. Ben de pek çoğunuz gibi ilk denemede hüsrana uğradım. Kayganlaştırıcı kullanarak sadece yarısına kadar alabilmiştim. Gerisi gelmeyince bir doktora muayene olmaya karar verdim. Doktor, girişi hafif aralayarak muayene etti ve herhangi bi sorunun olmadığını, psikolojik destek almam gerektiğini söyledi. Ben de psikoloğa gitmeye başladım ancak şehir değişikliği sebebiyle tamamlayamadım. İlk başlarda parmak egzersiziyle başladım, işaret parmağında 1,5 boğum kadar alabiliyordum ancak gerisi gelmiyordu. Sonrasında mesleki anlamda yoğun bi dönem geçirdim ve egzersizlere uzun süre ara verdim. Biliyorsunuz erteleme hastalığı zaten bu, o yoğun dönem de bahanem oldu. Yoğunluk bitince tekrar başladım, parmağımla içeriyi hissettiğimde midem falan bulanıyordu çok ilerleyemiyordum bu yüzden hepimizin bildiği, piyasada vajinismus için satılan özel aparatlardan aldım. Şu an en küçük boydayım, tamamını almama 1 cm, belki 1,5 cm kaldı. Yani işaret parmağının iki boğumu kadar alabiliyorum. Buraya gelmek bile çok büyük aşama benim için, çünkü girişten bir cm bile parmağımı ilerletemediğim için ağladığım çok günler olmuştu.
Egzersizleri sırt üstü yapıyorum, kalçamın altına yastık koyarak. Aparata bebe yağı veya bepantol sürüyorum. Herhangi bi uyuşturucu kullanmıyorum (emla, anestol vs denedim işe yaramadı). Son 1,5 cme kadar tek seferde, sorunsuz, hiç bir yanma acı ağrı baskı hissetmeden gidiyorum. Ama bi yerde tıkanıyorum. Alışılmadık tuhaf bi his, sanki açık yaraya dokunuyormuşum da acıyormuş gibi. Oraya gelince sabırsızlanıyorum, itmek istiyorum ama cesaret edemiyorum. Aparatla yuvarlaklar çizerek minik minik ileremeye çalışıyorum, bazen az da olsa ilerleme oluyor bazen olmuyor. Kimi zaman nefesle ve olumlu telkinlerle kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama çoğu zaman “yine tıkandı gitmiyor” diye pes edip on dkda hemen çıkıyorum.
Eşim doktora gidelim istersen diyor, ancak deli gibi para bayılmak istemiyorum. İmkanımız var ama o parayı bayılıp yine yapamamaktan da korkuyorum. Bir de diyorum ki bunu öyle ya da böyle yapacak olan benim, o yüzden elimden gelenin hepsini yaptığıma emin olmak istiyorum önce. Çünkü elimden geleni yaptığıma inanmıyorum, biraz gelişme kaydetsem bi hafta ilgilenmiyorum üzerine gitmiyorum.
Sizde de o bir yerde tıkanma durumu oldu mu/oluyor mu? Nasıl aşıyorsunuz? Sebebi ne olabilir? (Ben diyorum ki sonuna geldim bitti, rahim ağzına dokunuyorum, o yüzden ilerlemiyor) Yani gerçekten vajina yolu mu bitti yoksa kastığım için mi oluyor bundan emin olamıyorum. Emin olmanın bi yolu var mı? Muayene de olamıyorum ki doktor söylesin.
Biraz uzun oldu ancak yeni olduğum için durumu anlatmam gerekiyordu. Umarım burası bana da iyi gelir.
terapiye devam etmelisin yada dedgın gıbı aparat alıp denemelısın bunu önce kendin sonra eşin için yapmalısın ne kadarlık evlisinKullandigim tup den sonra parmak egzersizine gececektim ama orda biraktim terapiyi malesef. Kendimi bir turlu rahat birakamiyorum ya cildiricam artik. Hemen bende bi aparat edinecegim vakit kaybetmemem lazim. Evliligim bitmek uzere
tabiki önemlı düsünsene bana burada sızler cesaret verınce yapamam dedıklerımı yapıyorum esım bna ınansa cesaret verse kım bılır ne olur ama ben ondan bu tıp destek gormuyorum ne guzel kı esın yanında o yuzden onun hatrı ıcın de bunu yenmeyı aklına koy eslı parmak denemesıde yapabılırsın onden almaya alısmak ıcın bence sen peşini bırakma bır anlık cesaretıne baglı herseyApart olayını sevmiyorum cnm parmak egzersizi daha çok yapıyorum.bide işte eşimle bir takım denemeler yapıyoruz o kadar cnm.dedigin gibi olabilir arkadan öne durumunu da eşim sayesinde oldu yani.destek gerçketen önemli.
Yok kiz bırakmaya niyetim yok :) eşli parmak denemeside yapıyoruz cnm her yolu deniyorum yani ama aparti sevmıyorum sadece.tabiki önemlı düsünsene bana burada sızler cesaret verınce yapamam dedıklerımı yapıyorum esım bna ınansa cesaret verse kım bılır ne olur ama ben ondan bu tıp destek gormuyorum ne guzel kı esın yanında o yuzden onun hatrı ıcın de bunu yenmeyı aklına koy eslı parmak denemesıde yapabılırsın onden almaya alısmak ıcın bence sen peşini bırakma bır anlık cesaretıne baglı hersey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?