Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

benım yazdıklarıma ne kadar benzıyor oyle degıl ıste kuzum bende senın gıbı dusunuyordum ıtıyorum gıtmıyor orada bısey var tıkanıyor et var gıbı gelıyordu bana acayıp bır yanma hıssedıyordum esımle denerkende hep orada kalıyordum sonra buradakı arkadaslar korkup ıtmıyorsun ıt dedıler ve o gun ne olacaksa olsun ıtıcem dedım ve ıttım basta kolay gıtmıyor cunku orada ısteksızce kendımızı kasıyoruz bıraz kendını serbest bırak acele etme orada bekle kendını hazır hıssedınce yenıden ıtmeyı dene bende su da ıse yarıyor ıcınden cıkarmadan aparatla ufak ufak gel gıt gıbı yapıyorum bıraz alışıyorum nefes burundan al ve agızdan verırken ıt bu da senın rahat olmanı saglıyor bende 1ci aparatı zor almıştım aldıktan sonra bu mu dedım ne acı oldu ne yanma sadece basınc vardı o kadar 2yi 1 kadar zor almasamda onuda almak için uğraştım pes etme arkadasım

4 yil oldu bitik durumdayim hic cesaretim kalmadi
Canımmm benim de 4 bitti 5e döndük ilk 3 sene ben bu işi yapamam deyip bıraktım deneme bile yok. 4.sene burayla tanıştım ve mutlu son yarıya kadar aldım diğer yarısı kaldıAlkahtan ümit kesilmez sen de katıl bu kervana biz yendik deyip bırakmıyoruz siteyi herkese yardımcı oluyoruz burda ben bile henüz yenmiş değilim

Ohooo canım 2 boğum parmakla rahim ağzına mı gelirmiş sen kendini sımsıkı kastığın için kaslar ilerlemene izin vermıyor oysaki ilk aparatı sonuna kadar itersin rahat rahat korkma nefes ver ıkın kabız olmuşsunda zorluyormuşsun gibi ıkın zaten vajina açılıyor

Zehra daha dün olmaz olmuyor diyordu bak bugün ilk aparatı nekadar kolay soktuğunu anlatıyor herşey böyle yavaş yavaş deneye deneye

Ay insallah bende yenecegim ya yazilanlari okuyorum deneyecegimm

Ya arkadaslar ben de hep ayni yerde kaliyorum. Yarisindan fazlasini alabiliyorum esimin dedigine gore. Bi yer var orada yanma yapiyor. Kasiyorum sanirim orada. Esim bitmek uzereyken birakiyorsun biraz zorlasan bitecek diyor da iste istemsiz kasiyorum. Acaba itse ya da ben hafif popomu kaldirsam girer mi? Iki parmak aliyorum cok rahat hem de. Hafif yanma oldugunda popoyu kaldiriyorum tak giriyor vakumluyormus gibi. Yanma olsa da o kadar olmuyor. Yani anlamiyorum parmak sorunsuz alabiliyorum am is ona gelince boyle oluyor. Bi akil verin lutfen

Ah yavrum yatıda kalanlar diye bir grubuz resmenben de tıpatıp aynıyım seninle

Eşle deneyince panik oluuoruz muhtemelen bende de aynısı oldu rahatlatamadım kendimi farkındaydım kastığımın da ama ne fayda. Sonra o denedi bi dakika bekle dedi bişey yaptı ben sanıyorum iki parmak fln deniyor meğer üç parmağı denemiş hemde en geniş haliyle Yuh bende diyorum neden acıdı bu kadar ben yaparken acımıyodu. Sen boşa kasıyorsun bak ben yaptım oldu bile dedi ama gel bana anlat onu

Ben de iki parmakta yaptigini bilmiyordum bi baktim iki parmak yapmis ama iste gel gor ki digerinde olmuyor iyice sorun olmaya basladi cidden. Gerci bizde de hata var esime diyorum yani yariya kadar da olsa en azindan bi sekilde genisliyordur sen sinirleniyorsun devami gelmedi diye diyorum da o da hakli 1 yil oldu aetik umudu kalmiyor

Valla benim de 15 ay civarı oldu ama alıştım kabullendim ve yenmek için direniyorum resmen benimki de kızıyor bazen sinir ediyor beni dur deme olcak işte diyor ama napayım ben duruma odaklanıp devam ediyorum onlar da haklı ama biz de strese giriyoruz elde değil ama alışıcaz alışıcaz az kaldı. Ben spreyi aldım bugün denemeyi planlıyorum

ben de spreyle yapıyorum canım. inşallah olur ya. ben de orada dur diyorum o da kızıyor olacak diyor gevşet diyor çabalıyorum gevşetmeye ama maalesef olmuyor istemsiz kasılıyor napalım :/ inşallah tez vakitte olur artık evli oldugumuzu hissederiz. birbirimizle vakit bile geçiremiyoruz. bu iş olsa seni çok mutlu ederim demişti eşim ama olmuyor olamıyor

Sayfayı epeydir okuyorum, ben de senin yazdıklarını okurken ne kadar da aynı sorunlar diyordum :) İçeriden çıkmadan minik git gel yapmayı ben de deniyorum kimi zaman. Fena değil, kısmen de olsa işe yarıyor. Peki itince ne hissettin, birden mi ittin o tıkandığın yeri? Herhangi bir şey kullanıyor muydun sen?

Ikınarak hiç yapamadım ben, aksine içeri ittiğimi de dışarı çıkarıyor ıkınma hareketi. Aynı anda hem ıkınıp hem itemiyorum da maalesef.

Kızlar biz bugün tekrardan denedik yarısından çoğu girdi ama tamamı değil. Ben fazla kasıldım nefes vs. Yapamadım. Hastalıktan sonraki ilk gün olduğu için etkilenme vs.olmadı. Ve yine kanadı kadın Doğumdan gün aldım yanında öğrenci olursa özel konuşalım dicem ve yeni evliyiz dicem ne yapıyım mecburen yalan söylicem.

İki parmağın tamamını alabiliyor musun? Alıyorsan hangi pozisyonda peki? O takılınan yeri aşsak bitecekmiş gibi. Bana psikolog vajinanın girişindeki ilk 5 cm’lik yerin kasma işlevi olduğunu söylemişti, sonrasını istesen de kasıp bırakamazsın demişti. “Gırtlak gibi düşün, yutkunurken sadece gırtlağın kasılıp gevşer yiyeceği yemek borusuna iletmek için, yemek borusunun kalanının kasılma işlevi yoktur” demişti. Yani işaret ya da orta parmağının tamamını alanlar sanırım bilir, içerdeyken kegel yapınca sadece giriş gerilip gevşiyormuş, gerisi kasılmıyormuş. Bunu ilişkisinde sorun yaşamayan bi arkadaşım söyledi. Ben de sana benzer bi sorun yaşıyorum ve şunu anlamıyorum, madem öyle biz niye yarısından sonra ilerleyemiyoruz. Bizim kaslarımız istemsiz kasıldığı için mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…