- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #235.221
terapiye devam etmelisin yada dedgın gıbı aparat alıp denemelısın bunu önce kendin sonra eşin için yapmalısın ne kadarlık evlisin
Ah canım rabbim herkesi bu dertten kurtarsın kimsenin evliliğini bununla sinamasin çok zor ya ama inşallah kurtulacaksin hepimiz kurtulcaz inşallah
benım yazdıklarıma ne kadar benzıyor oyle degıl ıste kuzum bende senın gıbı dusunuyordum ıtıyorum gıtmıyor orada bısey var tıkanıyor et var gıbı gelıyordu bana acayıp bır yanma hıssedıyordum esımle denerkende hep orada kalıyordum sonra buradakı arkadaslar korkup ıtmıyorsun ıt dedıler ve o gun ne olacaksa olsun ıtıcem dedım ve ıttım basta kolay gıtmıyor cunku orada ısteksızce kendımızı kasıyoruz bıraz kendını serbest bırak acele etme orada bekle kendını hazır hıssedınce yenıden ıtmeyı dene bende su da ıse yarıyor ıcınden cıkarmadan aparatla ufak ufak gel gıt gıbı yapıyorum bıraz alışıyorum nefes burundan al ve agızdan verırken ıt bu da senın rahat olmanı saglıyor bende 1ci aparatı zor almıştım aldıktan sonra bu mu dedım ne acı oldu ne yanma sadece basınc vardı o kadar 2yi 1 kadar zor almasamda onuda almak için uğraştım pes etme arkadasımHerkese merhaba. Uzun zamandır burayı takip edenlerdenim, nihayet üye olup katılmaya karar verdim. Görüyorum ki buradaki destekle yenen çok arkadaş var, bana da yardımcı olacağınızı ve motive olacağımı umarak yazıyorum.
14 aylık evliyim. Ben de pek çoğunuz gibi ilk denemede hüsrana uğradım. Kayganlaştırıcı kullanarak sadece yarısına kadar alabilmiştim. Gerisi gelmeyince bir doktora muayene olmaya karar verdim. Doktor, girişi hafif aralayarak muayene etti ve herhangi bi sorunun olmadığını, psikolojik destek almam gerektiğini söyledi. Ben de psikoloğa gitmeye başladım ancak şehir değişikliği sebebiyle tamamlayamadım. İlk başlarda parmak egzersiziyle başladım, işaret parmağında 1,5 boğum kadar alabiliyordum ancak gerisi gelmiyordu. Sonrasında mesleki anlamda yoğun bi dönem geçirdim ve egzersizlere uzun süre ara verdim. Biliyorsunuz erteleme hastalığı zaten bu, o yoğun dönem de bahanem oldu. Yoğunluk bitince tekrar başladım, parmağımla içeriyi hissettiğimde midem falan bulanıyordu çok ilerleyemiyordum bu yüzden hepimizin bildiği, piyasada vajinismus için satılan özel aparatlardan aldım. Şu an en küçük boydayım, tamamını almama 1 cm, belki 1,5 cm kaldı. Yani işaret parmağının iki boğumu kadar alabiliyorum. Buraya gelmek bile çok büyük aşama benim için, çünkü girişten bir cm bile parmağımı ilerletemediğim için ağladığım çok günler olmuştu.
Egzersizleri sırt üstü yapıyorum, kalçamın altına yastık koyarak. Aparata bebe yağı veya bepantol sürüyorum. Herhangi bi uyuşturucu kullanmıyorum (emla, anestol vs denedim işe yaramadı). Son 1,5 cme kadar tek seferde, sorunsuz, hiç bir yanma acı ağrı baskı hissetmeden gidiyorum. Ama bi yerde tıkanıyorum. Alışılmadık tuhaf bi his, sanki açık yaraya dokunuyormuşum da acıyormuş gibi. Oraya gelince sabırsızlanıyorum, itmek istiyorum ama cesaret edemiyorum. Aparatla yuvarlaklar çizerek minik minik ileremeye çalışıyorum, bazen az da olsa ilerleme oluyor bazen olmuyor. Kimi zaman nefesle ve olumlu telkinlerle kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama çoğu zaman “yine tıkandı gitmiyor” diye pes edip on dkda hemen çıkıyorum.
Eşim doktora gidelim istersen diyor, ancak deli gibi para bayılmak istemiyorum. İmkanımız var ama o parayı bayılıp yine yapamamaktan da korkuyorum. Bir de diyorum ki bunu öyle ya da böyle yapacak olan benim, o yüzden elimden gelenin hepsini yaptığıma emin olmak istiyorum önce. Çünkü elimden geleni yaptığıma inanmıyorum, biraz gelişme kaydetsem bi hafta ilgilenmiyorum üzerine gitmiyorum.
Sizde de o bir yerde tıkanma durumu oldu mu/oluyor mu? Nasıl aşıyorsunuz? Sebebi ne olabilir? (Ben diyorum ki sonuna geldim bitti, rahim ağzına dokunuyorum, o yüzden ilerlemiyor) Yani gerçekten vajina yolu mu bitti yoksa kastığım için mi oluyor bundan emin olamıyorum. Emin olmanın bi yolu var mı? Muayene de olamıyorum ki doktor söylesin.
Biraz uzun oldu ancak yeni olduğum için durumu anlatmam gerekiyordu. Umarım burası bana da iyi gelir.
bizde öyleydik ki zaman zaman bizde bitik hissediyoruz ama ayaga kalkıp bu sorunun ustune gıtmelıyız4 yil oldu bitik durumdayim hic cesaretim kalmadi
Canımmm benim de 4 bitti 5e döndük ilk 3 sene ben bu işi yapamam deyip bıraktım deneme bile yok. 4.sene burayla tanıştım ve mutlu son yarıya kadar aldım diğer yarısı kaldı4 yil oldu bitik durumdayim hic cesaretim kalmadi
Ohooo canım 2 boğum parmakla rahim ağzına mı gelirmiş sen kendini sımsıkı kastığın için kaslar ilerlemene izin vermıyor oysaki ilk aparatı sonuna kadar itersin rahat rahat korkma nefes ver ıkın kabız olmuşsunda zorluyormuşsun gibi ıkın zaten vajina açılıyorHerkese merhaba. Uzun zamandır burayı takip edenlerdenim, nihayet üye olup katılmaya karar verdim. Görüyorum ki buradaki destekle yenen çok arkadaş var, bana da yardımcı olacağınızı ve motive olacağımı umarak yazıyorum.
14 aylık evliyim. Ben de pek çoğunuz gibi ilk denemede hüsrana uğradım. Kayganlaştırıcı kullanarak sadece yarısına kadar alabilmiştim. Gerisi gelmeyince bir doktora muayene olmaya karar verdim. Doktor, girişi hafif aralayarak muayene etti ve herhangi bi sorunun olmadığını, psikolojik destek almam gerektiğini söyledi. Ben de psikoloğa gitmeye başladım ancak şehir değişikliği sebebiyle tamamlayamadım. İlk başlarda parmak egzersiziyle başladım, işaret parmağında 1,5 boğum kadar alabiliyordum ancak gerisi gelmiyordu. Sonrasında mesleki anlamda yoğun bi dönem geçirdim ve egzersizlere uzun süre ara verdim. Biliyorsunuz erteleme hastalığı zaten bu, o yoğun dönem de bahanem oldu. Yoğunluk bitince tekrar başladım, parmağımla içeriyi hissettiğimde midem falan bulanıyordu çok ilerleyemiyordum bu yüzden hepimizin bildiği, piyasada vajinismus için satılan özel aparatlardan aldım. Şu an en küçük boydayım, tamamını almama 1 cm, belki 1,5 cm kaldı. Yani işaret parmağının iki boğumu kadar alabiliyorum. Buraya gelmek bile çok büyük aşama benim için, çünkü girişten bir cm bile parmağımı ilerletemediğim için ağladığım çok günler olmuştu.
Egzersizleri sırt üstü yapıyorum, kalçamın altına yastık koyarak. Aparata bebe yağı veya bepantol sürüyorum. Herhangi bi uyuşturucu kullanmıyorum (emla, anestol vs denedim işe yaramadı). Son 1,5 cme kadar tek seferde, sorunsuz, hiç bir yanma acı ağrı baskı hissetmeden gidiyorum. Ama bi yerde tıkanıyorum. Alışılmadık tuhaf bi his, sanki açık yaraya dokunuyormuşum da acıyormuş gibi. Oraya gelince sabırsızlanıyorum, itmek istiyorum ama cesaret edemiyorum. Aparatla yuvarlaklar çizerek minik minik ileremeye çalışıyorum, bazen az da olsa ilerleme oluyor bazen olmuyor. Kimi zaman nefesle ve olumlu telkinlerle kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama çoğu zaman “yine tıkandı gitmiyor” diye pes edip on dkda hemen çıkıyorum.
Eşim doktora gidelim istersen diyor, ancak deli gibi para bayılmak istemiyorum. İmkanımız var ama o parayı bayılıp yine yapamamaktan da korkuyorum. Bir de diyorum ki bunu öyle ya da böyle yapacak olan benim, o yüzden elimden gelenin hepsini yaptığıma emin olmak istiyorum önce. Çünkü elimden geleni yaptığıma inanmıyorum, biraz gelişme kaydetsem bi hafta ilgilenmiyorum üzerine gitmiyorum.
Sizde de o bir yerde tıkanma durumu oldu mu/oluyor mu? Nasıl aşıyorsunuz? Sebebi ne olabilir? (Ben diyorum ki sonuna geldim bitti, rahim ağzına dokunuyorum, o yüzden ilerlemiyor) Yani gerçekten vajina yolu mu bitti yoksa kastığım için mi oluyor bundan emin olamıyorum. Emin olmanın bi yolu var mı? Muayene de olamıyorum ki doktor söylesin.
Biraz uzun oldu ancak yeni olduğum için durumu anlatmam gerekiyordu. Umarım burası bana da iyi gelir.
Canımmm benim de 4 bitti 5e döndük ilk 3 sene ben bu işi yapamam deyip bıraktım deneme bile yok. 4.sene burayla tanıştım ve mutlu son yarıya kadar aldım diğer yarısı kaldıAlkahtan ümit kesilmez sen de katıl bu kervana biz yendik deyip bırakmıyoruz siteyi herkese yardımcı oluyoruz burda ben bile henüz yenmiş değilim
Ah yavrum yatıda kalanlar diye bir grubuz resmenYa arkadaslar ben de hep ayni yerde kaliyorum. Yarisindan fazlasini alabiliyorum esimin dedigine gore. Bi yer var orada yanma yapiyor. Kasiyorum sanirim orada. Esim bitmek uzereyken birakiyorsun biraz zorlasan bitecek diyor da iste istemsiz kasiyorum. Acaba itse ya da ben hafif popomu kaldirsam girer mi? Iki parmak aliyorum cok rahat hem de. Hafif yanma oldugunda popoyu kaldiriyorum tak giriyor vakumluyormus gibi. Yanma olsa da o kadar olmuyor. Yani anlamiyorum parmak sorunsuz alabiliyorum am is ona gelince boyle oluyor. Bi akil verin lutfen
Eşle deneyince panik oluuoruz muhtemelen bende de aynısı oldu rahatlatamadım kendimi farkındaydım kastığımın da ama ne fayda. Sonra o denedi bi dakika bekle dedi bişey yaptı ben sanıyorum iki parmak fln deniyor meğer üç parmağı denemiş hemde en geniş haliyleYa arkadaslar ben de hep ayni yerde kaliyorum. Yarisindan fazlasini alabiliyorum esimin dedigine gore. Bi yer var orada yanma yapiyor. Kasiyorum sanirim orada. Esim bitmek uzereyken birakiyorsun biraz zorlasan bitecek diyor da iste istemsiz kasiyorum. Acaba itse ya da ben hafif popomu kaldirsam girer mi? Iki parmak aliyorum cok rahat hem de. Hafif yanma oldugunda popoyu kaldiriyorum tak giriyor vakumluyormus gibi. Yanma olsa da o kadar olmuyor. Yani anlamiyorum parmak sorunsuz alabiliyorum am is ona gelince boyle oluyor. Bi akil verin lutfen
Hakkaten aynı yerde kalıyoruz ya şartladık mı ne kendimizi kasmaya yarıdaAh yavrum yatıda kalanlar diye bir grubuz resmenben de tıpatıp aynıyım seninle
Eşle deneyince panik oluuoruz muhtemelen bende de aynısı oldu rahatlatamadım kendimi farkındaydım kastığımın da ama ne fayda. Sonra o denedi bi dakika bekle dedi bişey yaptı ben sanıyorum iki parmak fln deniyor meğer üç parmağı denemiş hemde en geniş haliyleYuh bende diyorum neden acıdı bu kadar ben yaparken acımıyodu. Sen boşa kasıyorsun bak ben yaptım oldu bile dedi ama gel bana anlat onu
Ah yavrum yatıda kalanlar diye bir grubuz resmenben de tıpatıp aynıyım seninle
Valla benim de 15 ay civarı oldu ama alıştım kabullendim ve yenmek için direniyorum resmenBen de iki parmakta yaptigini bilmiyordum bi baktim iki parmak yapmis ama iste gel gor ki digerinde olmuyor iyice sorun olmaya basladi cidden. Gerci bizde de hata var esime diyorum yani yariya kadar da olsa en azindan bi sekilde genisliyordur sen sinirleniyorsun devami gelmedi diye diyorum da o da hakli 1 yil oldu aetik umudu kalmiyor
Valla benim de 15 ay civarı oldu ama alıştım kabullendim ve yenmek için direniyorum resmenbenimki de kızıyor bazen sinir ediyor beni dur deme olcak işte diyor ama napayım ben duruma odaklanıp devam ediyorum onlar da haklı ama biz de strese giriyoruz elde değil ama alışıcaz alışıcaz az kaldı. Ben spreyi aldım bugün denemeyi planlıyorum
benım yazdıklarıma ne kadar benzıyor oyle degıl ıste kuzum bende senın gıbı dusunuyordum ıtıyorum gıtmıyor orada bısey var tıkanıyor et var gıbı gelıyordu bana acayıp bır yanma hıssedıyordum esımle denerkende hep orada kalıyordum sonra buradakı arkadaslar korkup ıtmıyorsun ıt dedıler ve o gun ne olacaksa olsun ıtıcem dedım ve ıttım basta kolay gıtmıyor cunku orada ısteksızce kendımızı kasıyoruz bıraz kendını serbest bırak acele etme orada bekle kendını hazır hıssedınce yenıden ıtmeyı dene bende su da ıse yarıyor ıcınden cıkarmadan aparatla ufak ufak gel gıt gıbı yapıyorum bıraz alışıyorum nefes burundan al ve agızdan verırken ıt bu da senın rahat olmanı saglıyor bende 1ci aparatı zor almıştım aldıktan sonra bu mu dedım ne acı oldu ne yanma sadece basınc vardı o kadar 2yi 1 kadar zor almasamda onuda almak için uğraştım pes etme arkadasım
Ohooo canım 2 boğum parmakla rahim ağzına mı gelirmiş sen kendini sımsıkı kastığın için kaslar ilerlemene izin vermıyor oysaki ilk aparatı sonuna kadar itersin rahat rahat korkma nefes ver ıkın kabız olmuşsunda zorluyormuşsun gibi ıkın zaten vajina açılıyor
Ya arkadaslar ben de hep ayni yerde kaliyorum. Yarisindan fazlasini alabiliyorum esimin dedigine gore. Bi yer var orada yanma yapiyor. Kasiyorum sanirim orada. Esim bitmek uzereyken birakiyorsun biraz zorlasan bitecek diyor da iste istemsiz kasiyorum. Acaba itse ya da ben hafif popomu kaldirsam girer mi? Iki parmak aliyorum cok rahat hem de. Hafif yanma oldugunda popoyu kaldiriyorum tak giriyor vakumluyormus gibi. Yanma olsa da o kadar olmuyor. Yani anlamiyorum parmak sorunsuz alabiliyorum am is ona gelince boyle oluyor. Bi akil verin lutfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?