- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #235.741
İyi geceler öncelikle. Bizde aynı konudan muzdariptik. Atlattık çok şükür. Sizlere yardımcı olabilir belki diye yazıyorum. İnanın çok zor bir süreç ve eşlerin birbirine yardımcı olmasıyla daha kolay atlatilabiliyor. Biz bir ayda yendik. Süreci anlatayım isterseniz. Düğünü yaptık ilk gece balayında ilk denedik olmadi. Oysa bize çok basit geliyordu bu süreç dört gün boyunca denedik sanki bir kaya var olmuyor bir türlü. Dönünce hemen bir kadın doğum uzmanına gittik o tanıyı koydu. Ve piskolaga yönlendirdi. Bize bir hafta boyunca denemeye devam ettik olmuyor en sonunda piskolaga gittik. Verdiği egzersiz kegel egzersizi önce bir boğum parmak bunu on gün boyunca denedik. Sonra parmak iki boguma çıktı bir hafta bunu denedik. Sonra iki parmak .ve en son iki parmağı sokup açma .tedavi tamamlanmadan bir aksilik oldu ve eşim in on günlüğüne il dışına gitmesi gerekiyirdu. Tam ne yaparız ederiz derken eşim gitmeden denerken oldu çok şükür atlatali bir ay oldu ve bir sıkıntı yok şükür. Öncelikle piskolag çok önemli. Hiç bir şey olmasa dahi sizi normal karşılayan dinleyen birinin olması insanı çok rahatlatıyor. Eşlerin birbirini desteklemesi çok önemli. Umutsuz olmayın çözümü basit. Öyle söylendiği gibi üç bin beş bin lira para vermeye gerek yok. Biz üniversitede iki seansai 120 lira tutan bir yere gittik ve bir ayda sonuclandirdik
canım sırt üstü uzanıyorken eşim git gel yaptığında o dediğin dip noktada bende de baskı oluyor inşallah zamanla geçer şuan regl oldugum için sık sık deneme yapamadık eşimle ama ben üste geçtiğimde sonuna kdar girsede baskı olmuyor çok ilginç ama içeri giren kısım aynı hatta üstteyken daha fazlası giriyor içeri ama baskı olmuyor kesinlikle bir de üstte deneArkadaşlar biz az önce denedik her şey yolunda girişte biraz acı duydum tamamı girmese de büyük çoğunluğu girdi acı çok azaldı sadece dipte bir yer var eşim çok iterse orası acıyor zamanla geçecek inş. Bir arkadaş pozisyon yanlış olabilir demişti birkaç gün sonra pozisyon değişikliğine gideceğiz..tüm bunları anlatıyorum ki aşama aşama nasıl ilerlediğimi görün diye hepimiz bir gün kurtulacağız. Belki yine aynı grup bebek belirtileri vs. Konuşuruz bir gün ne dersinizhepinizi o kadar çok sevdim ki aklım hep grupta her an girmek istiyorum eşim bile kıskanıyor sizi
Olabilir canım benim de yumurtlama günüm bu günlerdeydi birkaç güne pozisyon değiştireceğim yaş 30 olunca her şey koştur koştur oluyor bu arada olur da bebek tutarsa diye sırtüstü deneyelim dedikcanım sırt üstü uzanıyorken eşim git gel yaptığında o dediğin dip noktada bende de baskı oluyor inşallah zamanla geçer şuan regl oldugum için sık sık deneme yapamadık eşimle ama ben üste geçtiğimde sonuna kdar girsede baskı olmuyor çok ilginç ama içeri giren kısım aynı hatta üstteyken daha fazlası giriyor içeri ama baskı olmuyor kesinlikle bir de üstte dene
Aynen canim ben 3 4 olayi cozmeye bizi yaklastirck diye inaniyorum zaten denedikce alisiyoruz 1 2 gozume zor gelirdi ki hemende alamamstm ama sonunda oluyor simdi 3 4 hele 4 gozume cok zor gorunsede onun bile kucuk gorunecegi gunler gelecek keske esimi dinlemeyip bastan alsaydim aparatlari hep mani oldu simdi bile habersz yapmak zorundayim ogrense bana guvenmez artik o yuzdem bir an once yenmek istiyorum gizli sakli yapmak aparattan daha zor oysa izin verde belki daha kolay cozucez beraber deneyip
Kesinlikle kızlar kimseyle dertleşmeyin benim bir arkadaşım var bilen o Da arada bir msj atıp yaptınız mı diye soruyor. Ya insan bi kere düşünür ayıp der şimdi ondan msj geldikçe geriliyorum sorarsa da yapamadık diyeceğim çünkü o zaman da çocuk tuttu mu diye bunaltacak beni. Aparata eşim izin vermedi gerginlik çıkmasın diye inat etmedim p..le yenmeye Çalışcam çok az kaldı zaten inş. Bir an önce çözerim
İyi geceler öncelikle. Bizde aynı konudan muzdariptik. Atlattık çok şükür. Sizlere yardımcı olabilir belki diye yazıyorum. İnanın çok zor bir süreç ve eşlerin birbirine yardımcı olmasıyla daha kolay atlatilabiliyor. Biz bir ayda yendik. Süreci anlatayım isterseniz. Düğünü yaptık ilk gece balayında ilk denedik olmadi. Oysa bize çok basit geliyordu bu süreç dört gün boyunca denedik sanki bir kaya var olmuyor bir türlü. Dönünce hemen bir kadın doğum uzmanına gittik o tanıyı koydu. Ve piskolaga yönlendirdi. Bize bir hafta boyunca denemeye devam ettik olmuyor en sonunda piskolaga gittik. Verdiği egzersiz kegel egzersizi önce bir boğum parmak bunu on gün boyunca denedik. Sonra parmak iki boguma çıktı bir hafta bunu denedik. Sonra iki parmak .ve en son iki parmağı sokup açma .tedavi tamamlanmadan bir aksilik oldu ve eşim in on günlüğüne il dışına gitmesi gerekiyirdu. Tam ne yaparız ederiz derken eşim gitmeden denerken oldu çok şükür atlatali bir ay oldu ve bir sıkıntı yok şükür. Öncelikle piskolag çok önemli. Hiç bir şey olmasa dahi sizi normal karşılayan dinleyen birinin olması insanı çok rahatlatıyor. Eşlerin birbirini desteklemesi çok önemli. Umutsuz olmayın çözümü basit. Öyle söylendiği gibi üç bin beş bin lira para vermeye gerek yok. Biz üniversitede iki seansai 120 lira tutan bir yere gittik ve bir ayda sonuclandirdik
hepsi hikaye ve emın ol o soranlar hep ayrılma haberı bekleyen kısıler oluyor ellerıne ne gecıyorsa kendılerınden baska kımse mutlu olsun ıstemezler herseyı merak ederler ustlerıne vazıfe olmayan seylerı bıle valla ben herkesle arama mesafe koydum yakın olarak gordugum kızlar yok suan hayatımda yanı eskısı gıbı cana yakın davranmıyorum cunku ne olduklarını gecte olsa anladım hayat boyle bırsey ıste her sınavdan gececegız ınsallah :)O
Oooo bizde de oyleydi. Nisanlandigimizjn ertesi gunu insanlar basladi nikah ne zaman demeye. Hergun soran arkadaslarim vardi. Niye soruyorsun dedigimde zamani bilelim de butcemizi ona gore ayarlayalim dedi bir tanesi. Dugune geldiginde de 100 tl takti :) onemli olan ne taktigi degil tabi asla oyle seyleri onemsemem de zaten bu arkadaslarla aksam is cikisi yemege filan ciktigimizda bile bubparalari öduyorduk. Yani butce ile ilgili olamaz sormalarinin nedenleri. Insanlar bi tuhaf olmus ben de anlamaidm
benım esımde o tarz olmasına karsı bak dun sozde sprey getırıcektı yıne getırmemıs bosuna o kdar telas yaptım :) o normal sekılde olsun dıye beklıyor alternatıflerı denemeye yanasıyor gıbı yapıyor ama yanasmıyor bende burada eslerı destek olup hatta burada yazısmalarına musade edenlere ımrenıyorum dua edıyorum benım esımde benı anlasın artık dıye :) gizli gizli aparat yapıcam dıye 3ü tamamen almaya tam baslıorum ya zıl calıyor ya ıs saatı gelıyor :) oysa o ızın verse hıc byle derdım olmaz rahat rahat denerım olmadıgında gelse olucak dese falan ama nerdeAy gel gel daha ne olsun kuzum onlar konuşsunlar biz her koşulda bizim yanımızda olan adamlarla beraberiz. Yoksa çoktan zorla morlaolmuş bitmişti bu iş ve hiç unutmiycaktık kara bi anı olarak kalıcaktı ben kendimde olmasam da yapsam diyordum da yok artık ben sana sırf olsun diye bile yaklaşmıyorum aşkla yaklaşıyorum sen ne diyosun diyip kızmıştı
Çocuk isteğimi biliyor o Da vajiliydi eşiyle boşanma noktasına gelince zorla yendi bebeği oldu hamile kaldı ilk bana söyledi çocuğunun karnındaki hareketlerinin videosunu attı aldığı kıyafetleri tek tek gösterdi ultrason gotosunu bile attı bir kere bile üzülür mü demedi benim psikolojim bozuldu hala msjlarda yenemedim mi çok duş ediyorum diye yazıyor çok seviyor beni ama bu kadar düşüncesizlik çok geldi kestim iletişimiYaptık de sussun bence. Ona ne çocuktan çoluktan, sizin yatak odanızdan. Anlayışsız aile büyükleri gibi o ne öyle. Yaptık, çocuk düşünmüyoruz de geç. Böyle insanlar emin ol destek için değil “aa yapamamış” deyip keyif almak için soruyorlar.
Nerede tedavi oldunuz il ve hastane olarak canım fiyatı gerçekten çok uygun olmuş ve hızlı çözmüşsünüz ama sizin en ıyı yaptıgınız sey beklemeden dırek beraber doktora gıtmnz olmus ben esıme basından beri doktora gıdelım dedım ılk haftamızda o hep bekleyelım olur dedıgı ıcın kı hala benım onerılerımı duyup uygulamadıgı ıcın 6.aya adım attık bılınclı hareket edıp dogru adım atmanız cok guzel ınsallah hersey sızın ıcın daha guzel olur :)İyi geceler öncelikle. Bizde aynı konudan muzdariptik. Atlattık çok şükür. Sizlere yardımcı olabilir belki diye yazıyorum. İnanın çok zor bir süreç ve eşlerin birbirine yardımcı olmasıyla daha kolay atlatilabiliyor. Biz bir ayda yendik. Süreci anlatayım isterseniz. Düğünü yaptık ilk gece balayında ilk denedik olmadi. Oysa bize çok basit geliyordu bu süreç dört gün boyunca denedik sanki bir kaya var olmuyor bir türlü. Dönünce hemen bir kadın doğum uzmanına gittik o tanıyı koydu. Ve piskolaga yönlendirdi. Bize bir hafta boyunca denemeye devam ettik olmuyor en sonunda piskolaga gittik. Verdiği egzersiz kegel egzersizi önce bir boğum parmak bunu on gün boyunca denedik. Sonra parmak iki boguma çıktı bir hafta bunu denedik. Sonra iki parmak .ve en son iki parmağı sokup açma .tedavi tamamlanmadan bir aksilik oldu ve eşim in on günlüğüne il dışına gitmesi gerekiyirdu. Tam ne yaparız ederiz derken eşim gitmeden denerken oldu çok şükür atlatali bir ay oldu ve bir sıkıntı yok şükür. Öncelikle piskolag çok önemli. Hiç bir şey olmasa dahi sizi normal karşılayan dinleyen birinin olması insanı çok rahatlatıyor. Eşlerin birbirini desteklemesi çok önemli. Umutsuz olmayın çözümü basit. Öyle söylendiği gibi üç bin beş bin lira para vermeye gerek yok. Biz üniversitede iki seansai 120 lira tutan bir yere gittik ve bir ayda sonuclandirdik
boşver canım sende bize göre yendin kendin yazdın yarısından fazlası girdi diye biraz daha gayret sonra senın de tamamen bu sorundan kurtulmanı kutlayacagız o bunu dedı bu boyle yaptı bosver sıl at aklından herkes kendı vıcdanıyla kalsın Allah bızım ıcımızı bılıyor o uzuldugumuzu ne kadar cok yenmeyı bebek ıstedıgımızı bılıyor suan sadece bızı sınıyor eslerımız ve bız 2 sınavın ıcındeyız bırı Allahın ımtıhanı dıgerı askın ımtıhanı ve alnımızın akıyla ıkısını de gecıcez ınsallahÇocuk isteğimi biliyor o Da vajiliydi eşiyle boşanma noktasına gelince zorla yendi bebeği oldu hamile kaldı ilk bana söyledi çocuğunun karnındaki hareketlerinin videosunu attı aldığı kıyafetleri tek tek gösterdi ultrason gotosunu bile attı bir kere bile üzülür mü demedi benim psikolojim bozuldu hala msjlarda yenemedim mi çok duş ediyorum diye yazıyor çok seviyor beni ama bu kadar düşüncesizlik çok geldi kestim iletişimi
benimde yakın bir arkadaşım evlendi yaz başında ama hala beraber olamamışlar, şimdilik zamana bıraktılar, doktora fln gitmeyi düşünmediler, ekstra birşey yağmadan kendi kendine düzelirmi bu durum ben emin değilim gerçiNerede tedavi oldunuz il ve hastane olarak canım fiyatı gerçekten çok uygun olmuş ve hızlı çözmüşsünüz ama sizin en ıyı yaptıgınız sey beklemeden dırek beraber doktora gıtmnz olmus ben esıme basından beri doktora gıdelım dedım ılk haftamızda o hep bekleyelım olur dedıgı ıcın kı hala benım onerılerımı duyup uygulamadıgı ıcın 6.aya adım attık bılınclı hareket edıp dogru adım atmanız cok guzel ınsallah hersey sızın ıcın daha guzel olur :)
ben evlendıgımızın ılk haftasından berı ona bu yasadıklarımı okudugum kadarıyla çözüm yollarını anlattım ya tamam dedı uygulamadı sımdı kı gıbı ya da kestırıp attı kavga ettık bu konu yuzunden. Gerekçesi doğal sekılde olmasını ıstıyormus vaktı gelınce zaten olurmus kendınce bır zaman belırlemıs o zamana kadar olmazsa dusunurmusuz diyor canım çok değişken davranıyor parmak konusuna yada benım kendım aparatla yapmama kızmazdı sonra bunlar erkeklıgıme hakaret sen benı cok uzuyorsun dedı onları yasak ettı kı daha yenı yenı cesartımı toplamıstım sonra onu dınledım bıraktım falan baktım olmuyor kendı de bısey yapmıyor hergun olmasada ıkı gunde bır denesek amenna artık sadece kendı ıcın yanastıgını dusunmeye basladıgımda aparat sıparıs edıp gızlı gızlı denemeye basladım ama ıcım hıc rahat degıl yanı ha geldı ha gelecek endısesıyle denıyorum o benı nasıl bı duruma soktugunu ne yazıkkı hala goremedı kendı aklındakı neyse o yolda gıdıyor ama benı basından beri dinleseydı bu kadar zaman bosa gecmezdı ılıskıye gıremesemde cesaretım vardı yanı ılk etapta doktora gelseydı benımle yenerdım dıye dusunuyorum onu degıstıremıyorum kendımı anlatmaktan da yoruldum dedıgı seylerı de canı ıstemeyınce yapmıyor artık nasıl desem kendı halıne bıraktım ona olan sevgımın bıtmesını ıstemedıgım ıcın cunku hergun kavga ederdık kı ben neden caba gostermedıgınden sıkayet ederdım kı hala aynı degısen sadece bı kac sey sunması doktora evet gıderz dedı ama mechul yanı sprey getırıcem dıyıp getırmedı onu da yapmaz gıbıme gelıyor o yuzden bu ay sonuna kadar sabırla beklıcem onunla artık tartısmak ıstemıyorumEşin neden müsaade etmiyor, yani gerekçesi ne? Bunu aşmak için kullanman gerekiyorsa kullanırsın, bunu nasıl anlamıyorlar aklım almıyor. Gizli gizli yapamasaydın nolacaktı. Sonsuza kadar kendi kendine geçmesini mi bekleyecektiniz. Seni ne kadar zor duruma sokuyor.
Canım kendı kendıne duzelecek bırsey degıl bu benım esımde o kafada ne oldu 6 aydır hala kendı kendıne duzelmedı duzelmezde es destegı parmak egzersızı yada aparat en onemlısıde doktor sart beklemekle oturdugn yerden gecer demekle olmuyor kuzum sen yakın arkadasına bunu izah etmelısın burada bu derdı yıllardır cekenlerde var erteleme hastalıgı zaten bugun olmadı yarın olur yarın olmadı falanca gun olur dıye dıye bu zamana geldık zaten onlara soyle ertelemesınlerbenimde yakın bir arkadaşım evlendi yaz başında ama hala beraber olamamışlar, şimdilik zamana bıraktılar, doktora fln gitmeyi düşünmediler, ekstra birşey yağmadan kendi kendine düzelirmi bu durum ben emin değilim gerçi
Tam ayni olmasada bende de benzer durum oldu aksam dun sozde sprey getiricekti oyle deneyecektik ne sprey getirdi ne de deneme yapalim.diye yanasti hatta benden kac saat sonra uyudu sabah laf attim bende sprey getirmemissn diye bisey demeden gitti. Bende yoruldm bu sebeple kavga etmekte artik istemiorm kendi haline biraktm ben gizli gizli de olsa devam edicm sende o olmadigi zaman dene aparati bilio zaten aparat dile gelip senden once beni denedi mi diyecek hem o sana hadi deneyelim aparati dediginde daha kolay yaparsin bu onuda gaza getirirGünaydın arkadaşlarım. Konuşulmuş eşleri destek olanların ne kadar şanslı olduğu bir kere de ben altını çizeyim bu kesinlikle çok önemli ben yine bunun kırıklığını yaşadım akşam. Beraber yapıcaz tamam dedi diye aparat aldım aldım alalı teklif etmiyor gelince yorgun oluyor sabah zaten işe gidiyor o yapamıyor diye ben kendim yapacaktım bi ton laf yedim hiç bir şey yapmayacağım artık çok yoruldum
Ha işte aynısı eve dönerken dedim annemde kalıcaz diyosun bebek yağını evden almam lazım diye sen zaten beraber yapıcaz dedin aldırdın şimdi kendi başına iş yapıyorsun hep böyle yapıyorsun falan filan bi sürü söylendi. Tamam bu akşam beraber yapalım dedim saat 11 oldu uyuycam dedi ben 12de yattım o hala video bişeyler izliyordu telefondanTam ayni olmasada bende de benzer durum oldu aksam dun sozde sprey getiricekti oyle deneyecektik ne sprey getirdi ne de deneme yapalim.diye yanasti hatta benden kac saat sonra uyudu sabah laf attim bende sprey getirmemissn diye bisey demeden gitti. Bende yoruldm bu sebeple kavga etmekte artik istemiorm kendi haline biraktm ben gizli gizli de olsa devam edicm sende o olmadigi zaman dene aparati bilio zaten aparat dile gelip senden once beni denedi mi diyecek hem o sana hadi deneyelim aparati dediginde daha kolay yaparsin bu onuda gaza getirir
Ya anlayamıyorum sadece ben çabalıyorum napayım ben de yatayım mı üstüne boş mu verelim ne istiyorsun nasıl davranıcam dedim ben zaten onun için evlenmedim onu aramıyorum dedi daha da sinir oldum tmam evlilik bu değil ama bu da bi gereklilik cidden aklım almıyor benim nerde yanlış var bilmiyorumTam ayni olmasada bende de benzer durum oldu aksam dun sozde sprey getiricekti oyle deneyecektik ne sprey getirdi ne de deneme yapalim.diye yanasti hatta benden kac saat sonra uyudu sabah laf attim bende sprey getirmemissn diye bisey demeden gitti. Bende yoruldm bu sebeple kavga etmekte artik istemiorm kendi haline biraktm ben gizli gizli de olsa devam edicm sende o olmadigi zaman dene aparati bilio zaten aparat dile gelip senden once beni denedi mi diyecek hem o sana hadi deneyelim aparati dediginde daha kolay yaparsin bu onuda gaza getirir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?