Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Kegel falan desen o neymiş öyle diycek tipler ahkam kesiyorlar ya sen şöylesin yok ten uyumunuz yok vıdı vıdı komik geliyor ya

banada komik geliyor yok ateşle barut yan yana durmazmış iyi yanından bak bizim eşlerimiz demekki daha sadık demekki doğru adamlarlayız :) aklı fikri orada olan tipler olsa zaten zorla bile yaparlardı eminim buna ki ben zorla yap dedıgım halde bana kıyamadıgı ıcın yapmıyor yoksa o da bılıyor neyın ne oldugunu ama onlar ustumuze o anda gelmekten bızı ıyıce korkutmaktan kacınıyorlar kızıyorum falan ama ıyıde o benım kocam olmus aşka geldım bugun hahah

O
Oooo bizde de oyleydi. Nisanlandigimizjn ertesi gunu insanlar basladi nikah ne zaman demeye. Hergun soran arkadaslarim vardi. Niye soruyorsun dedigimde zamani bilelim de butcemizi ona gore ayarlayalim dedi bir tanesi. Dugune geldiginde de 100 tl takti :) onemli olan ne taktigi degil tabi asla oyle seyleri onemsemem de zaten bu arkadaslarla aksam is cikisi yemege filan ciktigimizda bile bubparalari öduyorduk. Yani butce ile ilgili olamaz sormalarinin nedenleri. Insanlar bi tuhaf olmus ben de anlamaidm

Ben eşim çok sabırlı bana çok değer veriyor demiştim de birisi aldatıyordur dedi yooo kesinlikle hayır dedim o zaman yakında aldatır dedi hiç unutmam pis kokane kıskanç varlık

Ay gel gel daha ne olsun kuzum onlar konuşsunlar biz her koşulda bizim yanımızda olan adamlarla beraberiz. Yoksa çoktan zorla morlaolmuş bitmişti bu iş ve hiç unutmiycaktık kara bi anı olarak kalıcaktı ben kendimde olmasam da yapsam diyordum da yok artık ben sana sırf olsun diye bile yaklaşmıyorum aşkla yaklaşıyorum sen ne diyosun diyip kızmıştı

Ben eşim çok sabırlı bana çok değer veriyor demiştim de birisi aldatıyordur dedi yooo kesinlikle hayır dedim o zaman yakında aldatır dedi hiç unutmam pis kokane kıskanç varlık
O nasıl bir mantık yahu kendisi de eşine anlayışlı davrndığında aldatıyor bu diyelim o zaman

İyi geceler öncelikle. Bizde aynı konudan muzdariptik. Atlattık çok şükür. Sizlere yardımcı olabilir belki diye yazıyorum. İnanın çok zor bir süreç ve eşlerin birbirine yardımcı olmasıyla daha kolay atlatilabiliyor. Biz bir ayda yendik. Süreci anlatayım isterseniz. Düğünü yaptık ilk gece balayında ilk denedik olmadi. Oysa bize çok basit geliyordu bu süreç dört gün boyunca denedik sanki bir kaya var olmuyor bir türlü. Dönünce hemen bir kadın doğum uzmanına gittik o tanıyı koydu. Ve piskolaga yönlendirdi. Bize bir hafta boyunca denemeye devam ettik olmuyor en sonunda piskolaga gittik. Verdiği egzersiz kegel egzersizi önce bir boğum parmak bunu on gün boyunca denedik. Sonra parmak iki boguma çıktı bir hafta bunu denedik. Sonra iki parmak .ve en son iki parmağı sokup açma .tedavi tamamlanmadan bir aksilik oldu ve eşim in on günlüğüne il dışına gitmesi gerekiyirdu. Tam ne yaparız ederiz derken eşim gitmeden denerken oldu çok şükür atlatali bir ay oldu ve bir sıkıntı yok şükür. Öncelikle piskolag çok önemli. Hiç bir şey olmasa dahi sizi normal karşılayan dinleyen birinin olması insanı çok rahatlatıyor. Eşlerin birbirini desteklemesi çok önemli. Umutsuz olmayın çözümü basit. Öyle söylendiği gibi üç bin beş bin lira para vermeye gerek yok. Biz üniversitede iki seansai 120 lira tutan bir yere gittik ve bir ayda sonuclandirdik

Arkadaşlar biz az önce denedik her şey yolunda girişte biraz acı duydum tamamı girmese de büyük çoğunluğu girdi acı çok azaldı sadece dipte bir yer var eşim çok iterse orası acıyor zamanla geçecek inş. Bir arkadaş pozisyon yanlış olabilir demişti birkaç gün sonra pozisyon değişikliğine gideceğiz..tüm bunları anlatıyorum ki aşama aşama nasıl ilerlediğimi görün diye hepimiz bir gün kurtulacağız. Belki yine aynı grup bebek belirtileri vs. Konuşuruz bir gün ne dersinizhepinizi o kadar çok sevdim ki aklım hep grupta her an girmek istiyorum eşim bile kıskanıyor sizi

canım sırt üstü uzanıyorken eşim git gel yaptığında o dediğin dip noktada bende de baskı oluyor inşallah zamanla geçer şuan regl oldugum için sık sık deneme yapamadık eşimle ama ben üste geçtiğimde sonuna kdar girsede baskı olmuyor çok ilginç ama içeri giren kısım aynı hatta üstteyken daha fazlası giriyor içeri ama baskı olmuyor kesinlikle bir de üstte dene

Olabilir canım benim de yumurtlama günüm bu günlerdeydi birkaç güne pozisyon değiştireceğim yaş 30 olunca her şey koştur koştur oluyor bu arada olur da bebek tutarsa diye sırtüstü deneyelim dedik

Kızlar 8senelik evliyim ve bu illet hastalık ile bende bogustum evlendiğim ilk zaman oysaki severek evlenmistim birbirini hasretle bekleyen iki sevgiliydik hiç aklıma gelmezdi bunu yasayacagim ama oluyoms maalesef ilk balayinda olmadı bakayım zehir oldu morelim bozukken eğlenmek istemedim sonra geldik denedik olmadı neler neler yapmadim sarhoş olayım belki olur dedim içki içtim ki hiç sevmem sonra emla kremm var uyusturucu bı kremondqj denedim oda olmadı olmadıkça ikimizde geriliyodk birbirimize catiyoduk başka olaylardandi ama en ufak şey büyüyordu en son bend sorun var belki diye kadın doğuma gittim ama mümkün değil muayene bile olamadm kadın bana vajinismus olduğumu ve psikolojik olduğunu söyledi neyse biz esimle cekine cekine gittik adam bize kegel egzersizleri öğretti ödev verdi öyle utaniyodum ama yapmam lazımdı kendimi eksik goruyodm ve zoruma gidiyodu esim üstüme gelmese de istiyodu biliyordm en son olmayacak bu eedigim bı gün çok agladim dualar ettim 4444tefriciye var düşünün bu iş için bile okudum ama derdime çare yoktu neyse bı gün bı şekilde yap ama anlık olsun başka çare yok dedim eşim olmaz falan derken önce sevistik hiç dusunmeden yapamicami biliyodu bı anda oluverdi ama cidden çok acidi ama o acıyı geçtim mutluluga dönüştü inanamıyorum dedim uzerimden büyük yük kalkti sonraları peki nasıl olacaktı kasmamaya calistim ama olmiyoduo yine ilk giris çok zor oluyodu halada öyle ama girisyen sonra bazen güzel şekilde ilerliyoruz bazen yine zor oluyor mudehale ediyorum dur yavaş felam oda anliyo ama erkek isye bazen durduramiyo kendini ve sekiz sen sonunda iki çocuğumuz var şükür ama seseryseze doğum yaptım çünkü vajinal muayene hala yaptiramiom zora kalmadan çok kasiliyorum demem oki yilmayin ben yaptiysam yaparsnz Allahım bu illetten kurtarsn hepinizi.. forumda dolanırken aklıma geldi bu topik belki faydam olur diye düşündüm hepinize eslerinizle iyi huzurlu günler dilerim..

Eşin neden müsaade etmiyor, yani gerekçesi ne? Bunu aşmak için kullanman gerekiyorsa kullanırsın, bunu nasıl anlamıyorlar aklım almıyor. Gizli gizli yapamasaydın nolacaktı. Sonsuza kadar kendi kendine geçmesini mi bekleyecektiniz. Seni ne kadar zor duruma sokuyor.

Yaptık de sussun bence. Ona ne çocuktan çoluktan, sizin yatak odanızdan. Anlayışsız aile büyükleri gibi o ne öyle. Yaptık, çocuk düşünmüyoruz de geç. Böyle insanlar emin ol destek için değil “aa yapamamış” deyip keyif almak için soruyorlar.

Ne güzel atlatmışsın. Ama hiç zorlandığın durumlar olmadı mı, yazarken çok kolaymış gibi anlatılıyor ama yaşarken öyle değil. O zor durumları nasıl aştın, önerebileceğin yöntemler var mı, bunları da yazarsan daha faydalı olur.

Elbette oldu. Hatta umutsuzluğa kapıldığımiz zamanlar bile oldu. Eşimle birlikte aştık. Hatta parmak egzersizlerini ben yapamıyorsun eşim yaptı her seferinde. İnanın süreç çok zor ama umutsuzluğa kapılmayın.asilmayacak problem değil. Bir avantajimizda ilk haftasında kadın doğum artı piskolaga başladık.piskologun da dinlemesi yönlendirmesi moral motivasyon yönünden faydalı oldu galiba. Böyle durumlarda insan kendini anlayan birine inanın çok ihtiyaç duyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…